Diskuse:Zdeněk Koudelka

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 1 rokem od uživatele Marek Genius v tématu „Covidový aktivismus

Moravská národnost[editovat zdroj]

Ona existuje "moravská národnost"? -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 90.181.151.2 (diskusebloky) 4. ledna 2013, 18.01 CET

Ano, od sčítání lidu v roce 1991 je možno se přihlásit k moravské národnosti. Navíc v demokratické liberální společnosti je možné se hlásit k jakékoliv národnosti nebo náboženství (viz Jediismus), definice je zcela subjektivní: Z. Koudelka se v oveřitelném zdroji uvádí jako hlásící se k moravské národnosti, tudíž z hlediska pravidel wikipedie je to zcela v pořádku (snad jen stylisticky by podle mě ta informace nemusela být hned v záhlaví článku, ale to je jen detail), --Davcza (diskuse) 4. 1. 2013, 16:07 (UTC)
Údaj o národnosti jsem do článku vložil já. Formulace je inspirovaná např. články Jiří Pernes nebo Alena Ovčačíková. V těchto článkách dříve docházelo k pravidelným bitvám o to, zda mají být označeni jako čeští (protože mají české občanství), nebo jako moravští (protože si jakožto moravisté být označováni za Čechy nepřejí). Současný stav, zdá se, je přijatelný pro obě strany sporu, proto jsem tuto kompromisní formulaci uvedl i zde. magairlín 7. 1. 2013, 13:11 (UTC)

Duben 2019: zase to někdo mění na českou. --Uacs451 (diskuse) 18. 4. 2019, 13:45 (CEST)Odpovědět

k úpravě OJJ: sice šlo, ale on žádný jiný způsob určení národnosti není, takže je to zbytečné. Zřejmě ani nikdy nebyl, už v 60. letech za bolševika jsme se to tak učili v občanské nauce a všimněte si, že osoby byly po 2. sv. válce odsunovány na základě toho, že se "přihlásily k německé národnosti". Nechápu, odkud někteří lidé berou své představy. --Uacs451 (diskuse) 18. 4. 2019, 15:51 (CEST)Odpovědět

Externí odkazy či reference byly změněny (srpen 2018)[editovat zdroj]

Dobrý den,

právě jsem se pokusil opravit 1 externí odkazy či reference na stránce Zdeněk Koudelka. Prosím, zkontrolujte moje editace. Pokud máte nějaké otázky, potřebujete, abych tyto odkazy nebo dokonce celou tuto stránku ignoroval, prosím vizte seznam často kladených otázek pro další informaci. Provedl jsem následující změny:

. Udělal-li jsem chybu, vizte seznam často kladených otázek.

Děkuji.—InternetArchiveBot (Nahlásit chybu) 25. 8. 2018, 22:03 (CEST)Odpovědět

Covidový aktivismus[editovat zdroj]

@Zdenek B: Zdravím, ač s Vašimi názory vcelku souhlasím a taktéž aktivity pana Koudelky oceňuji, je třeba konstatovat, že jde o názorový popis, proto jsem do článku vložil šablonu Šablona:NPOV. Rovněž Vámi přidaná sekce téměř neobsahuje zdroje, vzhledem ke kontroverznosti tématu je nutné, aby věty byly věrohodnými zdroji orefovány.

Tím myslím toto: za prvé je vhodné doplnit i názory druhé strany, neboť ne každý docenta Koudelku považuje za hrdinu (a stejně tak i názor soudu je pouhým názorem, byť závazným). Za druhé by to chtělo změnit formulace, např. „nezákonné mimořádné opatření“ (to je subjektivní názor) změnit na „mimořádné opatření bylo soudem prohlášeno za nezákonné“ (to je již fakt). A za třetí sekce obsahuje nepodložené dojmy, že MZ se bálo, že se bude vyvozovat odpovědnost vůči objednatelům očkování – dovedu si představit, že by toto v článku bylo ve formě např. „Zdeněk Koudelka se vyjádřil, že důvodem byl ve skutečnosti strach úředníků z MZ, že se bude vyvozovat odpovědnost…“ nebo dejme tomu „dle Hospodářských novin mohla být důvodem obava úředníků z MZ…“, prostě aby bylo zřejmé, kdo toto tvrzení předkládá. Rovněž věty jako „chudá neočkovaná matka nemocného malého dítěte“ – toto buďto jako přímou řeč konkrétní osoby, a nebo přeformulovat, tak aby se to za A) zobecnilo (matka/otec atd.) a za B) neutralizovalo (tedy bez subjektivních a emotivních výrazů). Stejně tak je třeba zobecnit výrazy typu „Maledivy nebo Mauricius“ s výjimkou případů, kdy se tyto výrazy vztahují ke konkrétním medializovaným kauzám.

Rovněž název sekce je mírně POV, navrhuji místo „Aktivity při ochraně práv lidí během pandemie covid-19“ třeba vynechat „při ochraně práv lidí“ a ponechat jen „Aktivity během pandemie covidu-19“, to se mi zdá jako vhodný a nezaujatý nadpis.

Nebylo by hezké dělat tu z toho bitevní pole, kdy jeden Koudelku bez zdroje označí za popírače, a druhý opět bez zdroje v podstatě za ochránce lidí.

--Marek Genius (diskuse) 22. 8. 2022, 22:38 (CEST)Odpovědět