Diskuse:Válec

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 8 lety od uživatele Sokoljan

Dal jsem tam sablonu Upravit. Duvody: (1) na zacatku se valec definuje pomoc "valcoveho prostoru" ktery se definuje az mnohem dal -- to je divne. (2) Definice je pomoci rovinne vrstvy, coz neni nejbeznejsi pojem. (3) Nejdriv se definuje valec jako "objem" (3D), dale se o nem ale mluvi jenom jako o "povrchu" (2D). (4) "Strany" jsou definovany jako nejaka vzdalenost, dale se pise "Jsou li strany kolme"... vzdalenost je tedy kolma? Nebo mysli se ze plast je kolmy? a tak dal. Franp9am 11. 3. 2011, 09:24 (UTC)

Souhlas, kromě toho je článek z pedagogického hlediska "postavený na hlavu": začíná se velmi abstraktní obecnou představou, srozumitelné informace přijdou až potom (plášť, podstavy ...), běžný čtenář nejspíš hledá rotační válec, a ten je až na konci atd. Zkusím s tím něco udělat, prosím, zkontrolujte. --Sokoljan 26. 12. 2011, 16:04 (UTC)

V části "Válcová plocha a prostor" se mluví o "uzavřené křivce", což by vylučovalo parabolický i hyperbolický válec, o nichž se pak mluví. Jak je to správně? Zdraví --Sokoljan (diskuse) 10. 10. 2015, 19:36 (CEST)Odpovědět