Diskuse:Tarot

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 7 lety od uživatele Vlout v tématu „Sloučení

Jak úvod tak odstavec o Crowleym jsou velmi pochybné a neecyklopedické, celé je to psáno podivně a podle mne bylo by záhodno článek napsat znovu a lépe. --Fnn 06:51, 28. 8. 2006 (UTC)

Zdravím, navrhuji změnit pojem "předpovídání budoucnosti" na "vykládání budoucnosti". Udělal bych to sám, ale radši bych byl, aby se k tomu vyjádřil ještě někdo. Dle mých informací, lidé, kterí toto provozují, tvrdí, že tarotové karty mohou pouze pomoct vysvětlit, jak dopadne nějaké rozhodnutí. Není to jakože budoucnost je daná, záleží jak se lidé budou rozhodovat - výklad karet má pomoci se rozhodnout lépe. --UniFly 15:27, 16. 4. 2008 (UTC)

Změněno Jedudědek 15:37, 16. 4. 2008 (UTC)

Sloučení[editovat zdroj]

Proti sloučení, taroky a tarot je něco úplně jiného. --Váš Mostly Harmless 18. 8. 2009, 12:42 (UTC)

No pravda je taková, že taroky a tarot není něco úplně jiného. Je to jedno a to samé, jen se to často používá k něčemu jinému. Do tarokové karty hodlám přesunout tu pasáž o jednotlivých typech, které primárně sloužily a slouží ke hře, vykládání je až sekundární a nejsou k němu používány zdaleka všechny typy. Tento článek pak hodlám též výrazně doplnit a doplnit právě o tarotové karty, které primárně vznikly jako vykládací, tedy např. Rider-Waiteův, nebo Toth tarot od Crowleye.
No a samozřejmě je nutné opravit iw:, které je zcela špatně (to je způsobeno tím, že v Anglii a jiných zemích se nerozlišuje taroky a taroty, ale taroty a taroty k věštění;-)
No snad se k tomu abych to dal do kupy dostanu brzy, ale ...
... času je málo :-( Jedudědek 18. 8. 2009, 20:33 (UTC)
Aha, takhle ano :) Pardon, nepochopil jsem přesně, co máte tím sloučením na mysli. --Váš Mostly Harmless 19. 8. 2009, 06:37 (UTC)

@Jedudedek:Označená sekce sloučena do článku Tarokové karty, další úpravy nechám na vás. --Vlout (diskuse) 6. 10. 2016, 10:31 (CEST)Odpovědět