Diskuse:Seznam válečných lodí ztracených během první světové války

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Na pohled pěkný seznam, moc chválim takovou práci! :) Napadly mě dvě věci:

  • VyřešenoVyřešenolegenda by možná byla lepší zvýrazněná tučně, aby v záplavě všeho ostatního byla nápadnější
  • VyřešenoVyřešenou námořnictev by možná bylo lepší za vlajkou ořádkovat, aby to mnohdy nevypadalo takhle:
Vlajka Ruského carského námořnictva Ruské
carské námořnictvo

ale takhle:

Vlajka Ruského carského námořnictva
Ruské carské námořnictvo

a možná přitom použít pevných mezer, aby i tak nedocházelo k:

Vlajka Ruského carského námořnictva
Ruské carské
námořnictvo

ale zůstalo to hezky v jedné rovině.

Hodně zdaru! أنا الحق مساهمات النقاش ‎ 21. 9. 2009, 17:24 (UTC)

Ahoj,

  • nápovědu jsem ztučnil. Ještě zvažuju jiné symboly pro zachráněné obecně a zajaté.
  • vlajky: zkusil jsem to předělat podle tvých rad, jen ta třetí varianta nadva řádky mi je u delších názvů nejsympatičtější, protože jinak je to možná moc roztáhlé.

Díky!--Nadkachna 22. 9. 2009, 12:25 (UTC)

Zdravim! Já bych se rovněž přimlouval za dvouřádkový název námořnictva, protože tento sloupeček je nejširší a sloupeček Příčina je pak zpravidla jenom úzká a dlouhá nudle ^_^ --Ozzy 25. 9. 2009, 07:25 (UTC)
Ahoj, odnudleno. Myslim, že je to lepší.--Nadkachna 28. 9. 2009, 12:50 (UTC)

Podzemnik[editovat zdroj]

  • VyřešenoVyřešeno Já teda nevím, ale hned první věta mi nedává smysl;-): Seznam válečných lodí [...] je seznamem bitevní lodě [...]
  • VyřešenoVyřešeno V poslední době bývá v módě mezi tagy ref dávat čistě zdroje, čistě refy. Poznámky takového typu jako jsou v refu č. 1 se teď často řeší jinak, viz např. USS Hornet (CV-8) dole. Myslím, že to není nijak závazné, ale podle mě to je dobré v tom, že to jasně odděluje reference od poznámky
  • Ve sloupcích by to chtělo hodit tu funkci wikitable sortable, což bude asi dosti otrava, ale je to pak fakt luxus. Pokud to neznáš, zkus se podívat třeba na světový operní repertoár - ta funkce vlastně umožňuje libovolně seřaďovat jednotlivé položky seznamu např. podle data potopení, podle názvu lodi, abecedně to seřadí názvy lodí atd. Já nevím jak jsi na tom technicky, já dost blbě, ale jestli chceš, můžu na ukázku něco zasortablovat.

Jinak nemám nic, myslím, jen že to je zajímavý seznam a po vyřešení můžeme klidně dát puzzlik;) --Podzemnik 24. 9. 2009, 13:30 (UTC)

Ahoj, máš pravdu, úvodní větu jsem zkusil znovu a lépe. Poznámky jsem přesunul a na ty udělátka se ještě podívám. Bojim bojim:-) A díky.--Nadkachna 24. 9. 2009, 14:24 (UTC)
Tak jsem to doplnil, bylo to vlastně docela v pohodě, protože nebylo třeba nic přehazovat (např. když máš seznam jmen, tak je třeba, aby se řadili podle příjmení, což musíš upřesnit nějakým kódem u každé položky). Jen nevím, jak to doplnit u data, aby se to řadilo podle skutečného data a ne podle abecedy (ten sloupec Datum potopení). Snad jen ještě: mohl by ses podívat na tady tu změnu? Já to smrskl v domnění, že to je 158, ale v ref name tagu bylo 159, tak je možná někde překlep. Jinak myslím, že není třeba otálet s tím puzzlikem;) --Podzemnik 24. 9. 2009, 16:54 (UTC)
Moc ti děkuju za úpravu. Ten ref odkazoval na stranu 159, už jsem to opravil.--Nadkachna 24. 9. 2009, 18:04 (UTC)
Bylo mi potěšením, zatím se měj pěkně, --Podzemnik 24. 9. 2009, 18:09 (UTC)

Ztracené lodě[editovat zdroj]

Nebylo by to lepší nazvat "potopené" lodě nebo podobně? Chvilku mi trvalo, než jsem pochopil, že se nejedná o "ztracené" lodě, o kterých nezůstaly žádné zprávy.. 85.70.117.103 24. 5. 2011, 17:08 (UTC)

Imho nikoliv. 1) Ne vždy došlo ke ztrátě v důsledku potopení (např. SMS Magdeburg) a 2) "ztráta" je celkem běžně používaný termín se kterým se můžete setkat i ve vojenských hlášeních. Zatím... --Ozzy 24. 5. 2011, 19:50 (UTC)