Diskuse:Seznam představitelů Nizozemska

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Seznam je neúplný, chybí panovníci (a místodržící) z let 1581 - 1815. V roce 1815 vzniklo pouze Nizozemské království, nikoliv Nizozemsko, které existovalo ve formě Spojených provincií, Batávské republiky etc. Dále seznam premiérů je jen od roku 1945, období předtím znatelně chybí. Je to nedodělané. --Silesianus 20. 3. 2010, 07:50 (UTC)

Na této stránce nejsou kompletní seznamy bezpodmínečně nutné, protože by se článek stal nepřehledným. Na kompletní seznamy je možné odkazovat v textu nebo pod nadpisem související články. Souhlasím s vámi, že mnoho odkazů a je nedodělaných, nebo vůbec ještě neexistují. Editujte s rozvahou!.--Vbhubeny 20. 3. 2010, 08:03 (UTC)
Jestliže je seznam neúplný, musí být doplněn. A na této stránce jsou bezpodmínečně nutné kompletní seznamy, jinak je článek jen nahodilý výber. To je jako kdyby někdo u seznamu států USA vynechal 10 států z důvodu, že by to nebylo přehledné. Tento seznam tedy by měl být za a) doplněn o panovníky z let 1581-1815 a premiéry od jejich počátku do roku 1945 nebo za b) přejmenován na Seznam představitelů Nizozemského království a doplněn o premiéry od roku 1815 (či od jejich počátku, pokud je nad rokem 1815). Editujte s rozvahou a nepolovičatě! --Silesianus 20. 3. 2010, 08:10 (UTC)
Váše analogie se seznamy států USA nemá nic společného s částečným seznamem premiérů po druhé světové válce nebo se seznamem panovníků úzce souvisejících se současným panovnickým rodem. Ve Wikipedii je zcela běžné odkazovat pod určitým nadpisem na hlavní článek, pro zájemce o detailnější informace. Klidně se tedy zaměřte na doplnění hlavních článků, na které se odkazuje, také může vytvořit články všech premiérů, případně i před II. světovou válkou (práce tedy dost na několik měsíců), případně můžete vytvoři i články všech chybějících místodržitelů a všech rodičů uvedených panovníků, ale panovníci před vznikem samostatného nizozemského do tohoto článku prostě nepatří. Takže, jak jsem již uvedl, editujte z rozvahou, ale neznepřehledňujte tento článek informacemi o osobnostech před 400 lety, protože to v současnosti žádní představitelé Nizozemska nejsou. Děkuji. --Vbhubeny 20. 3. 2010, 08:47 (UTC)
Že to nejsou představitelé Nizozemska?? Tak takhle jsem se dlouho nezasmál, a co potom byli? Představitelé Kanady? Samostatný nizozemský stát vznikl roku 1581 vyhláčením Spojených nizozemských provincií !!! V roce 1815 vzniklo Nizozemské království, které se skládá ze tří zemí, Nizozemska, Aruby a Nizozemských Antil. Je to seznam a jako takový by měl reflektovat skutečnost. Kdo byl představitelem Nizozemska v roce 1645?? Frederik Hendrik Oranžský. Kdo byl představitelem Nizozemska v roce 2000? Beatrix. Představitel je jednou představitel a je jedno, kdy tím představitelem byl. Jde vidět, že se v oblasti historie a historiografie moc neorientujete, což není vaše chyba, ale potom musíte očekávat nějaké výtky. --Silesianus 20. 3. 2010, 08:59 (UTC)
Navíc do článku vůbec nezapadají současní ministři, ti jsou mimo kolonku představitelé (to by tu mohli být klidně předsedové parlamentu, ústavního soudu, koneckonců i významných nizozemských politických stran, europoslanci etc.). Čímž by se ušetřilo místo pro skutečné představitele Nizozemska, mrkněte na ostatní seznamy představitelů, jak je to koncipováno. --Silesianus 20. 3. 2010, 08:38 (UTC)
Jak jsem již uvedl dříve. Zcela klidně můžete představitel Nizozemska dále specifikovat v článcích o členech parlamentu, ústavního soudu, významných nizozemských politických stran, europoslancích apod. a klidně je můžeme uvést pod související články. V tomto článku jde o současné představite Nizozemska a těmi současní ministři rozhodně jsou.--Vbhubeny 20. 3. 2010, 08:52 (UTC)
Pak by se měl článek jmenovat Seznam současných představitelů Nizozemska nebo Současní představitelé Nizozemska. Pokus je to jen Seznam představitelů Nizozemska, musí tam být zahrnuti všichni představitelé (ať už jako představitele definujeme cokoliv, zde na wiki panovníky, prezidenty, potažmo premiéry) a ne jen ti současní. --Silesianus 20. 3. 2010, 08:59 (UTC)
Tím, že se odkáže na hlavní články a z těch se zase bude odkazovat na další a další je možné získat informace o všech přestavitelích třeba i z doby kamenné, takže omezení na současnost tím, že se to uvede v nadpisu není nutné. Pravděpodobnost, že někdo bude hledat pod představiteli Nizozemska otce a matky současných představitelů je velmi malá, řekl bych, skoro nulová. --Vbhubeny 20. 3. 2010, 09:15 (UTC)
Nevím co tu pořád píšete o otcích a matkách představitelů. Zmínil jsem někde, že by se měli psát?? Nezmínil, podsouváte mi něco, s čím nemám nic společného. Matky ani otcové by tam DMN být neměli, jen jméno, možný obrázek, doba vlády, případně narození a úmrtí. Pokud dovedete vystopovat představitele Nizozemska až do doby kamenné, pak by měli být zahrnuti do seznamu dle vzoru Seznam představitelů českého státu. --Silesianus 20. 3. 2010, 09:19 (UTC)

Otevřel jsem na toto téma diskuzi Pod Lípou... --Silesianus 20. 3. 2010, 09:04 (UTC)

Vymezení seznamu[editovat zdroj]

Na začátku článku chybí úvodní vymezení. Mám tím na mysli větu či odstavec odstavec typu "Tento seznam obsahuje všechny osoby, které ... ,nejsou v něm ale obsaženi xxx protože ... ". Bez tohoto vymezení není vůbec jasné, co v článku vlastně má být. Současný úvod nic takového nevymezuje. Proto upravit.

Mimochodem: asi by pomohlo i heslo představitel státu, nebo stejnojmenná kapitola v článku Reprezentace (politika) --Postrach 26. 5. 2011, 14:48 (UTC)