Diskuse:Sestra Akvinela

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Nesouhlasím, že by došlo ke krádeži uvedeného textu z tiskového střediska ČBK, a to především proto, že článek TS ČBK píše oznamovacími větami to co všichni známe tj. co sestra Akvinela dělala a to co se dít bude. V mém upraveném článku je uvedena oprava jména z TS ČBK, doplněno, že pohřbu skutečně došlo a kde je sestra Akvinela pohřbena.

I kdyby TS ČBK dala souhlas k uveřejnění na wiki, což by asi dala, bude-li uveden zdroj (tak to platí u všech zpráv z TS ČBK), tak by ta zpráva byla nesprávná kvůli chybám, které jsem upravil - je tedy věcí wiki, aby byla nějaká informace o sestře Akvinele, nebo spíše aby se o ní mlčelo nebo lhalo?

O tomhle se tu vůbec nediskutuje, došlo k převzetí cizího textu jen s malýma úpravama a to je v rozporu s autorským zákonem, kterým se Wikipedie řídí, tečka, diskuze ukončena.
Jestli tu chcete informaci o sestře napište svůj původní text, nebo pošlete svolení, že tu ten převzatý smí být; ovšem musí tu být pod licencí GFDL /čili přebírat ho pak může každý, jinak tu být nemůže/. --Nolanus C E 14:01, 4. 12. 2007 (UTC)
Rozumím - a posílám svůj text.

Připojuji vyjádření pana Gračka z TS ČBK:

Vážený pane,

podmínky užívání našich zpráv se nezměnily, i když to již výslovně nikde neuvádíme.

S podmínkou uvedení zdroje "TS ČBK" můžete články přebírat i veřejňovat na jiných stránkách.

Se srdečným pozdravem


Mgr. Jiří Gračka Tiskové středisko České biskupské konference Thákurova 3, 160 00 Praha 6 +420 220 181 431 +420 731 604 143 gracka@cirkev.cz