Diskuse:Roger Scruton

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 1 rokem od uživatele Draceane v tématu „Petr Fiala a Roger Scruton

Petr Fiala a Roger Scruton[editovat zdroj]

Prosím někoho znalejšího kontextu, aby zapracoval informaci, že Petr Fiala nebyl posluchačem R. Scrutona na bytových seminářích. Sám do toho nechci vrtat. Petr Fiala potvrdil, že do listopadu 1989 Scrutona osobně neznal. Viz https://pravybreh.cz/o-rogeru-scrutonovi-osobne/ Moc děkuji! --Ahanatamao'o (diskuse) 18. 1. 2023, 14:33 (CET)Odpovědět

  • Na výše uvedený podnět mažu formulaci „Mezi jeho posluchače patřili např. Alexandr Vondra, Petr Fiala či Petr Pithart.” (vložil 18.11.2019 @Draceane:).
    Poznámky:
    1. Dohledal jsem pouze „Na semináře docházeli například prezident Václav Havel, dramatik Milan Uhde, politolog Rudolf Kučera, teolog Milan Balabán, bývalý ministr zahraničí a obrany Alexandr Vondra a mnozí další.”, viz aktualne.cz 14.11.2019. Další nalezené je až z roku 2020, asi opsáno odsud.
    2. Ve Fialově textu výše odkazovaném není zmíněná formulace potvrzena, ale ani přímo vyvrácena.
    3. Informaci typu: jeden ze zakladatelů seminářů, na kterých prednášely desítky (?) osobností a kterých se účastnily stovky (?) posluchačů, z nichž namátkou dle nějakého klíče vybíráme tři… snad můžeme oželet.
    4. V souvislosti s předchozí formulací „pro ty, jimž režim neumožnil studium na vysokých školách” v předchozí větě je diskutované zavádějící („Fiala ... 1983–1988 vystudoval český jazyk”)
    5. Osobně by mi dával smysl samostatný článek „podzemní univerzity / bytové semináře”.
    6. Pokud nesouhlas, klidně revertujte/upravujte/ozdrojujte.
  • Vlakovod (diskuse) 18. 1. 2023, 18:43 (CET)Odpovědět
@Áhanátamao'o, Vlakovod: Hm, koukám, že jsem to tam vložil já. Přísahám, že jsem si to z prstu nevycucal, ale zdroj prostě nemám. Tipuji, že jsem to zaznamenal v ústní formě během předávání pamětní senátní medaile a do článku vložil s tím, že psaný/tištěný zdroj se najde. Evidentně se nenašel, takže odstranění z článku je na místě. — Draceane diskusepříspěvky 18. 1. 2023, 20:36 (CET)Odpovědět