Diskuse:Richard Lynn

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Tento pan má mezi vědci hodně mizernou pověst, jeho práce jsou financovány z kontroverzních zdrojů a jeho tvrzení zhusta kritizovány, přinejmenším pro jejich malou vypovídací hodnotu. O tom v článku chybí jakákoli zmínka. Takže dokud nebude doplněno, vkládá šablonu NPOV.--Sumivec 20. 12. 2009, 17:35 (UTC)

Doplnil jsem k článku kontroverze, ale domnívám se, že to vůbec nebylo třeba, z článku vyplývá, že se jedná o kontroverzní záležitost. Co se týče malé vypovídací hodnoty, obávám se, že se mýlíte, jeho výzkumy mají naopak velkou výpovědní hodnotu.--Kohelet 31. 12. 2009, 14:41 (UTC)
Bohužel, pouhá zmínka o kontroverznosti ani výmluva na "politickou nekorektnosti" není ani zdaleka nelze považovat vyvážením článku. Lynn je zhusta kritizován, a to nikoli pro téma, kterým se zabývá, ale pro metodická pochybení, malou vypovídací hodnotu prací atd. NPOV tedy vráceno. --Sumivec 31. 12. 2009, 14:51 (UTC)
Nemáte žádné důkazy pro jeho metodická pochybení a už vůbec ne pro malou výpovědní hodnotu prací, samotná část článku "criticism" byla na en wikipedii označena jako NPOV. Pokusím tedy doplnit k článku neutrálně pojatou kritiku, nicméně vaši šablonu mažu. Je třeba si položit otázku, kdo z nás tady zastává zaujatý úhel pohledu.--Kohelet 31. 12. 2009, 15:30 (UTC)
Žádám Vás, abyste šablonu neodstraňoval, dokud dokud nebude doplněna také kritika práce R. Lynna. Já se nevyjadřuji, k panu Lynovi, ale k obsahu článku. Nehodnotím, zda má pravdu Lynn nebo jeho kritici, ale to, že článek není neutrální, ale jednostranný.--Sumivec 31. 12. 2009, 15:46 (UTC)