Přeskočit na obsah

Diskuse:Povrchová akustická vlna

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Tento článek NEpojednává o elektrotechnickém pojmu[editovat zdroj]

Tento článek pojednává o akustické vlně, což patří do oboru akustiky a šíření zvuku, nemá tedy s oborem Elektro naprosto nic společného.


Autor zřejmě myslel piezoelektrický jev, ale to je o něčem zcela jiném.--Federmann 20. 2. 2011, 11:00 (UTC)

Pak to na SŠIEŘ neučte v elektrotechnice. S pozdravem Radim Holiš, Midi7 19. 6. 2011, 19:17 (UTC)
Je třeba si ujasnit, co je elektrický signál, co je měnič mezi elektrickým a akustickým signálem, případně tam i zpět a co je povrchová vlna, která je jen nositelem jistého mechanického rozruchu, bez ohledu na jeho původ!
To co se snaží autor popsat je spíše piezoelektrický filtr.--Federmann 3. 8. 2011, 09:16 (UTC)
Editujte s odvahou! Pokud máte pochybnosti, pak článek upravte a tvrzení doložte příslušnými referencemi. --Midi7 3. 8. 2011, 09:31 (UTC)

Již v minulosti jsem napsal, že se vzdávám aktivního editování Wikipedie, neboť nejde o odbornou publikaci, ale o něco, kde rozhoduje dav, bez ohledu na jeho znalosti a vědecké fakta. Zdejší diskuse je toho zářným příkladem, když jsem napsal, že podstata hesla je v něčem zcela jiném, tak namísto zamyšlení se a nalezení správné vzájemné polohy hesla a textu je snaha o obhajobu současné podoby za každou cenu.

Vést reventní či jinou válku nemá žádny smysl, jak jsem již napsal v prvním řádku, akustika je zcela samostatný obor a nelze si ji plést s jakýmkoliv oborem jiným, ani s oborem elktrickým. Nejde o žádné pochybnosti, ale o fakta a rozumění významu slov, kterým někdo rozumí, nebo nerozumí a vysvětlování jejich významu nepatři na stránky Wikupedie, která se postupně stává bohatou snůškou "nesmyslů".--Federmann 30. 9. 2011, 14:19 (UTC)