Diskuse:Paměť stromů

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Stromy zachycené v jednotlivých dílech[editovat zdroj]

Pražské stromy je název dílu, nikoli nadpis pro seznam stromů rostoucích v Praze (i v ostatních dílech je řada odboček mimo náplň danou názvem samotného dílu). Zdroje pro přehledy stromů v jednotlivých dílech jsou stejné jako pro zbytek informací - web České televize a stránky Bedřicha Ludvíků (autora), jen mi přijde nepraktické je uvádět u každé z cca 180 položek samostatně, když už v referencích jednou uvedené jsou. Na webu české televize se dá u každého dílu zvlášť rozkliknout scénář, kde je uvedeno, který strom je ve kterém obrazu obsažený (zde pro druhý díl), další seznam je na webu Bedřicha Ludvíků. --Xth-Floor 5. 9. 2011, 14:35 (UTC)

Díky, samozřejmě že zdroj stačí uvést jen jednou. Ze scénáře je jasné, že ta ronovská líska je tam pro srovnání. Takto bez vysvětlení ale myslím každého, kdo ví kde je Ronov, napadne, že to není nějak v pořádku. Btw, už bude taky (†) – brzy nahraji fotky z Ronova udělané v rámci FČO. --Packa 5. 9. 2011, 15:41 (UTC)
Hmm, tak to je smutný. Těch stromů, které od natočení pořadu zaniklo (nebo se jejich stav rapidně zhrošil) je až příliš na to, že uteklo jen 8 let. Mimochodem, kdybys při cestování na nějaký další památný či významý strom narazil a nafotil ho, hoď nám prosím echo do projektu, ať víme, že ho máme přiřadit do článků nebo seznamů :-) --Xth-Floor 5. 9. 2011, 16:00 (UTC)
Před focením pro FČO plánuju cestu podle mapy.cz, takže když tam ten strom je (jako zde), zaškrtnu si ho. Pak se snažím nezapomenout :) --Packa 5. 9. 2011, 19:47 (UTC)
Na stromy je ještě dobrá mapa na http://www.treking.cz/mapy/ (třeba přepnout na turistickou) - je jich tam vyznačeno víc, některé přesněji, při úplném nazoomování se většinou zobrazí i druh (přesto jich i v téhle mapě řada chybí :-) --Xth-Floor 5. 9. 2011, 20:15 (UTC)