Diskuse:Ondřej Neff

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 1 rokem od uživatele Rosičák v tématu „Výzva autorům

Kategorie Privatizátoři[editovat zdroj]

mohu se zeptat proc jste smazal kategorii privatizatori? podle meho nazoru tento jev je v Ceske republice dost dulezity a je dobre vedet, kdo k teto specificke katogorii zlodeju patri

jvano -- Tento komentář byl přidán 24. 7. 2005

Informace o tom, že se ON podílel na privatizaci MF, a pokud možno i informace o té privatizaci (v jiném článku) do wikipedie nepochybně patří. Kategorie privatizároři je ale značně pochybná, a to především proto, že mi není jasné kritérium pro řazení do ní. --Radouch 06:52, 25. 7. 2005 (UTC)

Pochybná není, označuje někoho, kdo privatisoval. -- Vít Zvánovec 10:32, 25. 7. 2005 (UTC)

A to tam budeme dávat každého, kdo dostal na kupónovou knížku pár akcií?. Myslím, že ta kategorie je zbytečná; pokud se někdo podílel na nějakých větších privatizačních akcích, stačí to rozvést v textu článku. Ale berte to jen jako názor, nepovažuji tuto otázku za tak podstatnou. Miaow Miaow 11:22, 25. 7. 2005 (UTC)

OK, tak privatisoval ve větší míře. MFD byla veliká akce. Na samotném pojmu není nic závadného, ergo 2. revert. -- Vít Zvánovec 11:32, 25. 7. 2005 (UTC)

Mně nevadí sám pojem "privatizátor" jako že by byl NPOV. Vadí mi to, že mi není jasné, kdo tak patří. Vysvětlení, že ti, co privatizovali, je IMHO značně nejasné: myslí se tím ti, co získali nějaký majetek, nebo všichni, kdo se na tom podíleli? Myslí se tím jen čeští "privatizátoři" (to z názvu kategorie není vůbec patrné)? Pokud ti, co získali nějaký majetek, jak je to definováno? Musí to být přímý kupec? Člen představenstva kupující firmy? Člen dozorčí rady? Ví někdo, jakou přesně hrál Neff roli v té privatizaci? Připadá mi to, jak kdybychom měli dejme tomu kategorii katolíci a dávali tam lidi jen proto, že jsou tohoto náboženského vyznání. Je to možné, ale podle mne bezúčelné. Smysl má naopak NPOV článek o české privatizaci, na který mohou být odkazy v textu či v "podívejte se také na".
Já si o české privatizaci nemyslím nic dobrého, ale taky si nic dobrého nemyslím o tom prosazovat své názory na ni tímto způsobem. --Radouch 11:51, 25. 7. 2005 (UTC)

Takových nejasných pojmů je mnohem více. Byl Jan Hus katholík? Photius? Pod pojmem "privatisátor" si každý snadno představí Miroslava Macka, Ondřeje Neffa ci Viktora Koženého.

Proti doplnění přívlastku "český" nemám námitek. Otázkou je, zda je to nezbytné, zda budeme mít i kategorii cizích privatisátorů.

Jakou roli hrál Neff, vím přesně.

-- Vít Zvánovec 11:59, 25. 7. 2005 (UTC)

Ale Jan Hus není v kategorii katolík, což je dobře, protože je to nejasný pojem a jak jsem psal výše, dost pochybná kategorie. Zřizování nejasných kategorií je třeba bránit, například před časem se ukázalo, že kolega Vrba si pod pojmem ekolog představí něco jiného než kolega Cinik. --Radouch 12:03, 25. 7. 2005 (UTC)

OK, netrvám na tom. -- Vít Zvánovec 12:20, 25. 7. 2005 (UTC)

Prima, kategorii zas zruším. --Radouch 12:33, 25. 7. 2005 (UTC)


tímhle způsobem lze mimochodem zpochybnit jakoukoli kategorii - zrušíme snad kategorii malíři jen proto, že je neurčitá, protože nelze rozhodnout, zda do ní patří i lidé, kteří malovali málo / nekvalitně / jinak než se někomu líbí / neprofesionálně? -- Tento komentář byl přidán 27. 7. 2005

Příklad s malířstvím je trefný. Do této kategorie nepatří podle mého názoru například Karel Gott nebo Adolf Hitler i přesto, že malovali. Jejich přínos v této oblasti byl ale zanedbatelný vzhledem k jejich ostatním aktivitám. Sebe také nebudu řadit mezi zpěváky a hudebníky i přesto, že si občas zazpívám u kytary. Nikdo Vám ale nebrání zpracovat neutrálně hesla Privaticace, Kupónová privatizace, Privatizace v ČR, případně další a do nich j to zapracovat jako příklad či vytvořit jako samostatná hesla. Pak na základě definic těchto hesel by nylo dle mého názoru případně možné vytvořit tuto kategorii. Do té doby ne.
--Postrach 06:12, 27. 7. 2005 (UTC)

Příbuzenstvo[editovat zdroj]

Chtěl bych trochu zklidnit reverty příbuzenstva. Podle mě je šablona příbuzestvo proto, aby uváděla veškeré nejbližší příbudzenstvo, nebo alespoň děti. Přít se o to, které dítě je významější mi nepřipadá vhodné. To bych nechal na wikipedii, jestli o nich vytvoří nebo nevytvoří samostatný článek. --Ladin 12:48, 25. 6. 2007 (UTC)

Ad zavražděná dcera[editovat zdroj]

Myslím, že by to v článku být jednou větou zmíněno bylo. Sám Neff k tomu poskytl řadu rozhovorů (doma mám jeden celostránkový z MFD), vyjádření a článků. Rozpitvávat podrobnosti nepodstatné z hlediska osobnosti O.N. sem IMHO nepatří stejně, ten tajení veřejně známého faktu. Možná by byla časem dobrá zmínka o tom, jak to řešil (racionálně publikovaná stručná a jasná tisková zpráva, předem předcházející bulvárním spekulacím), ale nenapadá mě teď vhodná formulace a začlenění. --Postrach 08:31, 27. 6. 2008 (UTC)

Nepochybně; také uvedl, že se kvůli výchově vnučky budou stěhovat ze Zvole zpět do rodinného domu na Santošce. Charlie Parker, Arnošt Kavka, Romy Schneiderová a Louis-Nicolas Davout mohou mít tragédie v rodině uvedeny, zatímco u té, co sami Neffovi medializovali, by měli mít navrch wikicenzoři? --ex.Kalupinka 14:05, 30. 6. 2008 (UTC)

Názvy knih a povídek[editovat zdroj]

Titul knihy Texaský masakr motorovou pilou jsem doplnil podle tiráže knihy, ke které se bere v bibliografii zřetel (nikoli tedy ke zkrácenému znění na obálce). Překlady Locecraftových povídek od Neffa jsou obsaženy v česky vybraných Lovecraftových spisech a tituly povídek možno ještě doplnit. Ivo Fencl 11. 4. 2010.

Výzva autorům[editovat zdroj]

A co Neviditelný Pes? --Rosičák (diskuse) 3. 1. 2023, 16:50 (CET)Odpovědět