Diskuse:Oceánská hlídková loď

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Sloučit do článku hlídková loď[editovat zdroj]

Nevidím důvod proč tu mít dva pahýly, když oceánská hlídková loď patří mezi typy hlídkových lodí. Na samostatný článek Oceánská hlídková loď ani nejsou žádné interwiki odkazy.--RomanM82 (diskuse) 27. 4. 2014, 19:36 (UTC)

Určitě sloučit, je to druh hlídkové lodě;-) --Nadkachna (diskuse) 27. 4. 2014, 20:22 (UTC)
Ahoj! Asi je to spis nic proti nicemu, ale poukazal bych na to, ze zatimco hlidkova lod (vetsinu casu ale spis jenom clun) je jakysi vseobecny koncept (jako clun uplne jina kategorie, nez oceanska lod), tak OPV je jakkousi podmnozinou hlidkovych lodi (pravdepodobne ne ale hlidkovych clunu), ktera v posledni dobe zaziva docela boom (mozna i proste proto, ze ne kazde namornistvo si muze dovolit torpedoborec ci kriznik). Zkratka: Ano, svym zpusobem je to dost podobne, takze sloucit... Na druhou stranu, jsou tu rozdily a do budoucna potencial na skutecne pplnohodnotny clanek, takze neslucovat... A ted si vyberte ^_^ --Ozzy (diskuse) 27. 4. 2014, 20:34 (UTC)
Ahoj, tak to zatim necháme, jen to bude chtít decentně doplnit na nějak vhodně propojit s heslem hlídková loď... A milionté heslo bude zas o kousek blíž:-) --Nadkachna (diskuse) 28. 4. 2014, 13:40 (UTC)

OHL je úplně jiný typ lodě než HČ to že to má podobný název opravdu nic neznamená, OHL je typ válečné lodi s působnotí na otevřeném moři jako třeba torpédoborec, fregata, křižník a spadá do jejich kategorie. HČ je typ pobřežního plavidla který je určen spíš pro věci spojené s ochranou vlastních výsostných vod. Závěrem je tedy OHL jen zmenšená fregata a proto by ho neměli přidávat k HČ.