Diskuse:MFK Vítkovice

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 8 lety od uživatele Dominus Moravian

Měl jsem za to, že Wiki, by měla být nestraná- tehle článek je naprosto manipulujicí!!! když si zaregistruji firmu TJ Sparta Praha mužu si nárokovat 20 titulu mistra československa? Nikde není uznána právní kontinuita nastupce Fc Vítkovic (firma A) a MFK Vítkovice (Firma B). Jde o naprosto rozdílné subjekty, kdy jeden momentálně parazituje na prvním. Argumentovat " po sezóně vše kromě dluhů(hráči, licence, i veškerá práva) přešlo do občanského sdružení FC Vítkovice 1919" je naprosto zcesné, ono totiž po sezoně hráči přecházejí do jiných klubu, děje se to dokonce i během sezony. Co je norma, která určuje, že přešel celý klub ? 100% hráčů ? 99% hráču? 50%? 10%? - Když majitel klubu vyřadí, všechny své hráče a angažuje nové přichází tím o klub? Kdo tuto normu určiil? diskutér? fanoušek? Článek se nejmenuje fotbal ve Vítkovicích, nebo Vítkovický fotbal v tom případě bych si představil tuto variantu. Tady, ale se ohýbají fakta a tímto mixem dvou článků se dělá ještě větší bordel. Nehledě na to, že te´d si MFK a FC Vítkovice 1919 řeší svoji vlastní kauzu s tou mládeží. S licencí - pokud bude tady někdo argumentovat, že přešla licence pod FC Vitkovice 1919 tak stejný nástupce Vítkovického fotbalu je tímpádem i prostějov (pod něj zase přešla licence můžského fotbalu). Prosím aby zaměstnanci Klubu MFK Vítkovice a FC Vítkovice 1919 neohýbali fakta a nepřisvojovali si zásluhy, které jim nepatří. Nebo ať to udělají právní cestou - dohodnou se s původními majiteli pořpípadě ať se obrátí na soud.

-Vítkovičák (na Vítkovice jsem chodil 35 let)


Ahoj, může mi někdo vysvětlit proč klub Fotbal Poruba 2011 je nástupcem původního FK Poruba a FC Vítkovice 1919 nástupcem původního vítkovického klubu není, když průběh vzniku obou klubů je v podtatě identický a už vůbec nechápu proč klub MFK je nástupcem původního Porubského klubu, přičemž ani klub sám se za něho nepovažuje. Takže buď by měli být za zaniknuté označeny oba kluby a MFK jako klub vzniklý v roce 2011 a nebo MFK jako nástupce původních Vítkovic (stejně jako to bere jako klub sám i jeho fanoušci), když je tento přístup proveden u Bohemians tak nechápu proč ne tady (u Bohemky je nově založený klub fanoušky brán taky jako nástupce a já myslím že správně). Díky za odpověď Martin

A taky toto řešení zcela ingnoruje fakt že kluby FC Vítkovice 1919 a Fotbal Poruba stále existujou. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 78.136.155.78 (diskuse)

"Ahoj, může mi někdo vysvětlit proč klub Fotbal Poruba 2011 je nástupcem původního FK Poruba "

Dobrý den, vycházel jsem z článku http://moravskoslezsky.denik.cz/fotbal_region/fotbal-poruba-20111229.html . Pokud ovšem máte, jiné zdroje, nebo se tématu věnujete více, editujte. Rozhodně nejsem proti článek rozdělit.

"MFK je nástupcem původního Porubského klubu, přičemž ani klub sám se za něho nepovažuje."

Fotbalový klub MFK Vítkovice vznikl spojením dvou tradičních ostravských klubů, a to FC Vítkovice 1919 a Fotbal Poruba (dříve TJ VOKD). zdroj: http://www.mfkv.cz/klub/o-mfkv - klub sám sebe bere jako nástupce obou klubů.


"Takže buď by měli být za zaniknuté označeny oba kluby a MFK jako klub vzniklý v roce 2011 a nebo MFK jako nástupce původních Vítkovic (stejně jako to bere jako klub sám i jeho fanoušci),"

To, že firma nebo fanoušci sebe prohlási za nástupce, neznamená, že jim skutečně je, což po právní stránce v případě MFKV a FC Vítkovice není.K Bohemians je právní nástupnictví uznáno až v nedávné době kdy došlo k dohodě mezi majitelem Bohemians Praha a nově založenému Bohemians 1905. Tam se dohodli obě strany po vleklém sporu. U Vítkovic ovšem došlo k zániku a soutěž převzal FK Prostějov.

každopádně máteli nějkaý návrh na přepsání, rád uvítám. Děkuji a přeji pěkný den --Rendy75 (diskuse) 26. 8. 2014, 10:49 (UTC)

Tím, že A-tým Vítkovic přešel do FK Prostějov, přece neznamená, že tam přešel celý klub, mládež a ženy normálně dokončily sezónu jako Vítkovice a po sezóně vše kromě dluhů(hráči, licence, i veškerá práva) přešlo do občanského sdružení FC Vítkovice 1919, tento vyhybný manévr jak se vyhnout splácení dluhů využilo úspěšně spoustu klubů např. Bohemians, Poruba, Hradec Králové (částečně), Opava, Fulnek a v hokeji např. Beroun, Písek, Ústí nad Labem či naposledy Havlíčkův Brod. V čem je případ Vítkovic jiný? Prostě je nesmysl, aby u MFK byla historie Poruby. Buď je to nový klub anebo přemalovaný Vítkovice. Např. většinovým vlastníkem MFK je spolek Vítkovice 1919.

https://or.justice.cz/ias/ui/rejstrik-firma.vysledky?subjektId=214431&typ=UPLNY

http://www.fcvitkovice1919.cz/contact/

http://www.fcvitkovice1919.cz/files/2011-08-13-22-30-34-Koncepce-stabilizace-FC-Vitkovice-1919.pdf

zde je vidět že muži patří pod Vítkovice a ne pod Porubu

http://www.fcvitkovice1919.cz/about-us/

Částečně s Vámi souhlasím, můj návrh ovšem je v článku psát jen historii MFK (jako nový sloučený klub porubského a vítkovického fotbalu používající jméno vítkovického) od r. 2012 a historii o Porubském a Vítkovickém fotbalu přesunul na články Fotbal Poruba 2011 (přesunout historii a historické umístění) a FC Vítkovice (částečně doplnit, přepracovat - do čehož se chci pustit v blízké budoucnosti). Tímto krokem by se měl problém na naší wikipedii na hodně dlouhou dobu vyřešit.--Dominus Moravian (diskuse) 18. 6. 2015, 17:25 (CEST)Odpovědět
To na jak dlouhou dobu to bude vyřešené, ukážou teprve časy budoucí :-). Myslím, že do doby kdy postoupí MFK do profesionální ligy (2.ligy), protože pak už nebudou moci fungovat na principu, na kterém fungují nyní. Kdy soutěže hrají sice pod názvem MFK, ale pod jiným registračním číslem tedy buď FCV 1919 nebo Poruby, a to z toho důvody, protože MFK není členem Ostravského fot. svazu. K Porubě - Možná bych se přikláněl k názvu pouze Fotbal Poruba bez roku 2011, protože v roce 2012 se "sloučily" FCV 1919 a F. Poruba 2011 a.s. A Fotbal Poruba o.s. až v roce 2013 (sezóny 2011/2012 a 2012/2013 se účastnil samostatně městské soutěže Ostravy, v té druhé jí dokonce vyhrály a postoupily do okresního přeboru, ale tam už nastoupily jako MFK B). Toto je i na stránce Poruby v historii napsané pouze to chybí ve výčtu umístění. A ještě já osobně bych ještě počkal, s tím označovat kluby za zaniklé, zvláště ve chvíli kdy fungují i v rámci MFK částečně odděleně. A těžko dnes odhadnem příští vývoj... Tady hlavně záleží na osobním pohledu na to, co myslí zánikem klubu. Z pohledu Obchodního rejstříku, FAČR či jinak.