Diskuse:Luky Lukáč

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Celkově zpochybněno[editovat zdroj]

Článek neobsahuje žádné nezávislé zdroje, víme však to, že článek je napsán Lukáčovou manažerkou a manželkou v jedné osobě (to je vidět z Soubor:Luky Lukac ilustracni foto 563x100.jpg). Proto ty pochybnosti, že jsou údaje opravdu nezaujaté. Zjevně jde také o propagační článek. --Luděk 20:27, 9. 4. 2007 (UTC)


Milý Luďku, "....Obvykle ale existuje lepší řešení než přidání šablony - prostě článek vylepšete. Pokud článek reprezentuje jen jeden pohled, je lepší doplnit další pohledy, než přidat varování." - pravidla pro označení článku jako CELKOVĚ ZPOCHYBNĚNÉHO :-)


Ano, jsem manželka a manažerka, přesto si myslím, že po znovu přačtení všech pravidel, na které mne Vaše šablona odkázala, neshledávám ve svém článku o Lukym žádnou tendenčnost a zaujatost. (Myslím, že jsem při jeho publikování vycházela dokonce z již uveřejněného článku o Jarku Nohavicovi....). Neuvedla jsem jediné superlativum, osobní pohled ani nic připomínající ho. Vše, co je v článku uvedeno je doložitelné....Prosím Vás tímto o radu, v kterém bodě by měl být podle Vás článek upraven, tak, aby se Vám nejevil jako zaujatý.

Mohu jej např. doplnit o články z časopisů apod. (Vzhledem k tomu, že se Luky např. na konci března dostal do finále folkového festivalu Zahrada 2007, by si o něm možná rádi "posluchači" našli základní informace i na Wikipedii a bylo by škoda, kdyby článek kvůli Vaší poznámce z encyklopedie zmizel.)

Díky vřele za Vaši (či něčí jinou) pomoc a vstřícnost a přeji příjemný den Majka Lukáčová

P.S. V případě, že přehodnotíte svůj postoj, prosím o odstranění zobrazující se šablony. Děkuji


Nový článek by mohl např. vypadat následovně (domnívám se ale, že to jste asi neměl na mysli...)


Foto M.Lukáčová 2005
Foto M.Lukáčová 2006

Ľubomír Luky Lukáč (* 7. ledna 1966, (mohu přiložit kopii rodného listu)Martin) je slovenský folkový skladatel, zpěvák a multiinstrumentalista. - k doložení tohoto slouží právě foto na konci článku

Hraje na kytary (včetně elektrické), klavír, fujaru, moxeno, djembe a podobné nástroje. Jeho zatím největším úspěchem je 3. místo z interpretační soutěže a 4. místo z autorské soutěže festivalu Porta z roku 1991.  - mohu vložit kopie článků z časopisu z roku 1991 Studium kybernetiky na Vysoké škole dopravy a spojů v Žilině ukončil v roce 1988. - opět lze vložit kopii diplomu a složení státní zkoušky.

Od té doby žije v Čechách. V roce 1992 se přestěhoval do Prahy-Koloděj - adresa bydliště je uvedena na zadní straně OP - mohu ofotit. Pracuje v oblasti IT, na pozici Change and Configuration manager od roku 1999. (Získal na 2 desítky různých certifikátů z absolvování školení a zkoušek v tomto oboru - Heyes, Prince apod..., mohu ofotit) Jeho manželkou je výtvarnice a spisovatelka Markéta Lukáčová - mohu poskytnout kopii oddacího listu z roku 1993 + recence na mou první knihu. Má dceru Anežku a mladšího syna Vojtěcha - opět rodné listy.

V roce 2006 se znovu vrátil na folkovou scénu a vydal své první autorské CD, na kterém spolupracovali mimo jiné i Jirka Mottl nebo Soňa Jányová. Na klavír doprovází Vítězslav Maštalíř, na housle Anička Maňhalová a na flétnu Anežka Lukáčová. - viz foto a mohu dodat rezence z časopisu Folk&Country apod.

Diskografie

  • Len sa kľudne priznaj, že si čúral do plienok (2006)

Externí odkaz
– Tento příspěvek přidal(a) 85.71.213.159,09:31, 10. 4. 2007 SE(L)Č

Schází nezávislé zdroje[editovat zdroj]

Chybí nezávislé zdroje, jak jsem byl napsal úplně na začátek mého prvního diskusního příspěvku zde. Schází něco, co by napsal někdo nezávislý, viz Wikipedie:Ověřitelnost. Jinak je nebezpečí tzv. vlastního výzkumu a propagačního článku či reklamy. Věřím, že jste se snažila o objektivitu, ale není jak si to ověřit - viz Wikipedie:Věrohodné zdroje. --Luděk 07:42, 10. 4. 2007 (UTC)

Právě jsem vložila do stránky nezávislé zdroje (včetně odkazů)a žádám o zrušení Vaší šablony - Celkově zpochybněno. Děkuji Lukáčová – Tento příspěvek přidal(a) Svetluskacz,11:03, 10. 4. 2007 SE(L)Č

Problém je v tom, že na Internetu jsou takřka všechny informace o onom písničkáři od Vás, tedy manželky a manažerky. Se vší úctou, ale těžko v takovém případě hovořit o důvěryhodném a nezávislém zdroji. Málo co je nezávislého, takovou výjimkou je třeba minirecenze JmB. Podívejte se, prosím, na Wikipedie:Ověřitelnost, zejména na tučnou větu v barevném rámečku: "Povinnost uveřejnit důvěryhodný zdroj leží na editorovi, který informaci přidal, nikoliv na tom, kdo se ji rozhodl odstranit."

Kde je uvedeno, jakého umístění dosáhl na Portě v roce 1991? I ve Vámi uváděném článku se píše jen: "Jeho písně mu vybojovaly cenu diváka v Plzni a také slušné umístění v interpretační a autorské soutěži", ale konkrétní umístění ne. Ta cena diváka měla jen jeden stupeň, nebo byly ještě rozlišeny "první, druhé a třetí místo"? Dodejte zdroj (samozřejmě nikoliv vlastní stránky).

Také bylo na jednom z Vámi uvedených textů uvedeno, že se přestěhoval do Frýdku-Místku, nyní, že je v Praze (od roku 1992). Ale v článku zde píšete, že od dob ukončení vysoké školy (1988) žije v Čechách, tam je zjevně nějaký rozpor -- Frýdek-Místek neleží v Čechách, ale na moravsko-slezském pomezí (Frýdek je ve Slezsku, Místek na Moravě).

Rád bych upozornil na skutečnost, že Wikipedie je encyklopedie, nikoliv bezplatný prostor pro reklamu či osobní webové stránky. --Luděk 11:03, 10. 4. 2007 (UTC)