Diskuse:Kamenné řady Kounov

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Bylo by hezké, kdyby byl kámen, řečený Gibbon, opravdu pojmenovaný podle historika - bohužel není tomu tak a tak jsem to v textu patřičně opravil. Obecně mohu říci, že článek je plný nepřesností a já je budu postupně opravovat, vždy když se mi v archivu podaří dohledat patřičnou citaci. --Jungwirth 16:14, 19. 3. 2008 (UTC)

Chce to ale konkrétní prameny připojovat ke konkrétním předkládaným faktům. Současná situace, kdy je pod článek seznam odkazů do Internetu a na různé knihy, je z encyklopedistického hlediska nepřijatelná. Wikipedie není seznamem odkazů, je to encyklopedie, kde každý fakt má být pečlivě ozdrojován. --Miraceti 08:05, 28. 3. 2008 (UTC)
Mně je to jasné. Problém je v tom, že ten text hlavního článku je tak zoufale v nepořádku, že ho bude nutné úplně přepsat. Bohužel jsem zahlcen jinou newikipedistickou prací a nemám na to čas - aby ten článek k něčemu vypadal, sežralo by mi to několik drahocenných dní. Tak nevím, jak to řešit. Zatím jsem tedy opravil jen ty největší nesmysly a připsal relevantní literaturu... --Jungwirth 10:47, 28. 3. 2008 (UTC)
Přepsání se nebráním, ten článek není v pořádku na první pohled. Ale nespěchá to, stačí to řešit po částech. --Miraceti 15:53, 28. 3. 2008 (UTC)
Právě to mám v úmyslu. :-) --Jungwirth 16:01, 28. 3. 2008 (UTC)

ad "Gibbon"[editovat zdroj]

Malý dotaz: když tedy kameny Gibbon I a II nejsou pojmenovány podle anglického historika, podle čeho se tedy tak jmenují? Podle ceny Zlatý gibbon? A ta vzala svůj název odkud (od koho)? --Iaroslavvs 22:50, 28. 3. 2008 (UTC)

To by se dalo zjistit asi jedině v nějakých materiálech Českého rozhlasu. Zkusím trochu popátrat. Osobně si však myslím, že je dost nepravděpodobné, aby v první polovině 70. let redaktoři Meteoru pojmenovali redakční cenu podle anglického historika. To pojmenování dokonce ani žádný "logický" smysl mít nemusí. Ale na mém názoru tu nezáleží, a tak (jak říkám) - ještě zapátrám. --Jungwirth 23:19, 28. 3. 2008 (UTC)

Kounovské řady František Paneš[editovat zdroj]

Dobrý den. Na základě badatelských věcí Kounovských řad, popisů i náčrtků, které uskutečnil můj otec v 70tých letech, kdy jsem osobně jako malý kluk s ním byl v Kounově, chci čtenářům vysvětlit, že tyto kamenné řady bádal můj otec František Paneš. Veškerou dokumentaci a v originálech napsané a vykreslené mohu zájemcům ukázat. Nadevše je mi líto,ale otec 21.1.2007 odešel z tohoto světa na základě nezjištěných okolností,které jsem osobně po letech odhalil sám a bylo zjištěno (2x pitva- infarkt miokardu),že mu byly odebrány autorské práva na knihu Žďár u Rokycan,čímž se rozčílil a na základě toho zemřel.Jestliže někdo bude mít zájem kontaktujte mě na email LenkaFaberova@seznam.cz. Děkuji Vladimír Paneš syn.