Diskuse:Josef Riedel

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Kde se mohu docist, ze byl Josef Riedel jak pisete cesky..., tedy prislusnik ceskeho naroda. Nemohu ten odkaz ve Vasem clanku najit! (Neustädtler) -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Neustädtler (diskuse)

Narodil se, žil a zemřel v Čechách – to se v článku uvádí; máte o tom pochybnosti? Byl to tedy český (böhmisch) průmyslník. O „českém národě“, jak uvádíte, se přece článek nijak nezmiňuje.--RPekař (diskuse) 4. 4. 2014, 11:02 (UTC)

Ze se J.R. narodil v casti Rakouskeho c. a zemrel v casti R.-U. o tom neni pochyb.

Nejen me vsak pripada formulace "cesky sklarsky prumyslnik" ponekud zavadejici!

Formulace Cech, nebo cesky se pouziva nejen dle Wikipedie 1. obyvatel Cech, nebo Ceska, zvlaste ceske narodnosti 2. clovek hlasici se k ceske narodnosti

I kdyz J.R. a jeho zeny umely cesky, tak to byly nemci!

Nejak to z toho clanku tak nevyzniva! --Neustädtler (diskuse) 4. 4. 2014, 16:40 (UTC)

Datum narození[editovat zdroj]

Samozrejme se Josef Riedel narodil 19. prosince!!! 19. zari je "hloupy preklep" (Petr Novy) --Neustädtler (diskuse) 26. 9. 2014, 12:50 (UTC)

Samozřejmě podle čeho? Máme tu dva různé zdroje a každý uvádí jiné datum narození. V textu hesla jsou obě varianty zmíněny. Není tedy třeba se znepokojovat. --Jan Polák (diskuse) 26. 9. 2014, 15:39 (UTC)
Podle ceho? Je to koment pan Novy! -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Neustädtler (diskuse)
Jak jsem uvedl výše: máme dvě možné varianty data narození a tudíž jsou obě v článku zmíněny. Opětovně připomínám, že není potřeba se znepokojovat. --Jan Polák (diskuse) 26. 9. 2014, 16:16 (UTC)
Nejedna se o zadne znepokojovani, ale prispevek k verohodnosti Wikipedie, ale jak je u Vas znamo, ze mate problemy s realitou, vyjadreni pana Noveho nestaci, ze se jedna o "hloupy preklep" tak tam ten preklep zustane!!!--Neustädtler (diskuse) 26. 9. 2014, 17:02 (UTC)
Kde zmíněné vyjádření pana Nového naleznu? --Jan Polák (diskuse) 26. 9. 2014, 17:22 (UTC)