Diskuse:Hlavní strana/Archiv1

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Archivovaná stránka

Nacházíte se na stránce, která byla archivována. Neměla by tedy být (s výjimkou oprav odkazů po přesunu cílových stránek apod.) editována.

Adresa CS[editovat zdroj]

Technický dotaz proč má česká wikipedie adresu cs.wikipedia.org? Už je to nějaký ten "pátek" co jsme se oddělili od Slovenské republiky, tak proč je to tady stále jako před 10lety? Internet má snad větší pružnost na takové změny, nebo se mýlím?

Nojo no, holt někdo češtině přiřadil zkatku cs (narozdíl od Česka jako země , které má skutečně cz), což je dost zajímavý neboť tuhle zkratku má mít stát Srbko a Černá hora jestli se nemýlím. Li-sung 19:20, 10. 2. 2005 (UTC)

Odpovídal zde kdysi Vít Zvánovec. Podle ISO má čeština přiřazen kód cs. --Luděk 19:38, 10. 2. 2005 (UTC)

Mělo by to být někde v archivu Lípy, ale stručně znovu: Wikipedie se neoznačují podle států, ale podle jazyků, což je, jak jistě uznáte, jediné použitelné hledisko (nemáme us.wikipedia.org, uk/gb.wikipedia.org, au.wikipedia.org a …, ale máme en.wikipedia.org; nemáme ch.wikipedia.org, ale máme de.wikipedia.org, fr.wikipedia.org atd.). Jazykovým kódem češtiny je cs; s tím, že Československo mělo kdysi kód země cs, to nemá ±nic společného. Viz ISO 3166-1 a ISO 639-1 (hm, neexistující, tak alespoň v článku čeština)). --Mormegil 09:01, 11. 2. 2005 (UTC)
CS je oficiální značka pro český jazyk, která vychází z názvu jazyka v originálním jazyce, a to ČeŠtina ne CZech, jak by si někdo mohl myslet. Například řečtina má také zkratku el ... Ellinika. - UP3 11:21, 2. 2. 2007 (UTC)

Layout hlavní stránky[editovat zdroj]

Nejsem proti změně layoutu hlavní stránky, ale je třeba ho udělat se znalostí CSS. -- Vít Zvánovec 10:31, 2. Srp 2004 (UTC)

Tuhle znalost nebudu předstírat, ale rád bych požádal, aby někdo, kdo tím vládne, hlavní stránku upravil. Šlo mi o seznam jinojazyčných Wikipedií, který máme ve srovnání s en: neaktuální (a ani v en: nemají např. odkaz na minnan:, jehož objev mě ke změně přiměl). Bohužel jazyků už je tolik, že není hezké nechat je na stejném místě jako dosud. Druhá věc, která se mi na současném seznamu nelíbí, je že odkazy jsou udělány jako externí, tj. zobrazuje se u nich ta šipečka, což přinejmenším můj IE6 ve skinu Monobook nezvládá udělat tak, aby se na to dalo dívat. Anglická Wikipedie místo [http://xx.wikipedia.org Jazyk xx] používá [[:xx:|Jazyk xx]], což žádnou šipku nevyvolává. Případný úpravce, jemuž předem děkuji, najde vzor v mnou vytvořené šabloně Template:Wikipedialang. (Použití šablony asi není nutné, nejsem si jistý, zda máme seznam jinojazyčných wikipedií ještě někde jinde. Angličani ji použili možná proto, že hlavní strana je zamčená, kdežto šablona nikoli.) --Dan Zeman 10:44, 2. Srp 2004 (UTC)

K Woodcraftově změně z 13. 8. 11:14: bohužel nevysvětlil podrobněji, proč bylo "přestylování nutné". Nic proti přidanému obsahu, ale s M$IE 5.5 (který změnit nemůžu) a skinem Standard (který nehodlám) se mi stará verze zobrazovala jednoduše a přehledně: žlutý rámeček "Redakce" napravo od modrého "Encyklopedie", jinojazyčné Wiki v něm menším písmem, čistě textové odkazy na sesterské projekty pod nimi. V současnosti jsou pod sebou velkým písmem se spoustou mezer mezi, takže celá stránka má výšku tří a půl obrazovky. To prostě není dobré. Hlavní stránka en: je v témže skinu (defaultní Monobook je trochu kondenzovanější) taky dlouhá jako Lovosice, ale aspoň jsou první dva divy efektivněji vedle sebe.

Ostatně soudím, že není nutné ji mechanicky kopírovat i s chlupama (nebo je to nějaký mezinárodní style guide?). Nemusí snad být každý odkaz hned na hlavní stránce; kolik Čechů bude třeba potřebovat (anglický) návod k založení nové jazykové mutace? Atd.

No, já používám Mozillu (starou, 1.5) a zmršila se mi hlavní stránka taky (a to zřejmě stejně jako Malému čtenáři). Osobně se mi víc než současná podoba české či anglické hlavní stránky líbí předchozí česká či třeba současná polská verze titulky.
Polská Wikipedie má podle mne jednu velkou výhodu: Na hlavní stránce návštěvník vidí hned encyklopedii (vybraný článek a rozcestník podle oborů), kdežto u nás vidí nejprve informace pro tvůrce encyklopedie (na další obsah musí scrollovat) a to ho může odradit, protože si myslí, že se encyklopedie teprve připravuje a nic tam není. Česká verze sice nemá tolik článků, jako polská, ale přece jen už se zde něco najít dá. --Luděk 09:12, 31. 8. 2004 (UTC)
Já bych tu žlutou tabulku přesunul na stránku Wikipedie:Jak editovat stránku. V té zelené tabulce na ní vede odkaz jak se edituje. Je někdo proti? --Michal Jurosz 09:39, 31. 8. 2004 (UTC)
A když už se v tom budeš vrtat, nestálo by za to zaměnit logo Wikipedie na českou verzi? Ta se nachází na http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Wiki.png
--Luděk 09:46, 31. 8. 2004 (UTC)
To není tak snadné, k tomu je AFAIK potřeba zásah vývojáře – viz m:Requests for logos. Jinak bych také byl pro to, mít na hlavním místě odkazy do encyklopedie a informace pro autory mít v nějaké jen malé podobě. --Mormegil 11:04, 31. 8. 2004 (UTC)
  • K přestylování - vnořování divů je zvrhlost a dle mého soudu je určitá standartizace - s ohledem na jinojazyčné stránky - záhodná.
  • K mršení stránky - Používám linuxovou verzi Opery v.7.53, Mozillu 1.7 a Konqueror 3.2.3 a žádné podstatné mršení nepozoruji.

--84.242.95.145 21:59, 11. 1. 2006 (UTC) Jenom obecná poznámka k CSS, obecně je dobré u každého elementu ( div/span/td/... ) který má definovanou šířku nebo výšku hodnotou (width: 200px např.) a zároveň používá border: nastavit též box-sizing: border-box ; -moz-box-sizing: border-box; Toto nastavení způsobí že MSIE i Mozilla či Firefox Opera Safari a další klony přistupují k velikosti elementu stejně a stránka pak vyhliží stejně ve všech prohližečích. Zejmena je to dobré při pouřívání float: u elementů. MSIE a na Mozille založene prohlížeče bez tohoto nastavení měří velikost elementu každý jinak. MSIE počíta velikost elementu vyjma okrajů ( border: ) zatímco Mozilla včetně okrajů. Nebo je to naopak, teď z hlavy přesně nevím.

Už jsem na to koukal a mám to v todo-listu. Ty vámi zmiňované vlastnosti ale bohužel nefungují všude, mám na to jiné řešení.
Danny B. 22:35, 11. 1. 2006 (UTC)

K úpravám Hlavní stránky[editovat zdroj]

Úprava vzhledu hlavní stránky[editovat zdroj]

Pokud se nelíbí někomu layout hlavní stránky, pak musí upravit styl v editaci Hlavní stránky. Doporučuji však před uložením změn původní kód nemazat, pouze zakomentovat, podobně jako v normálním html kódu mezi znaky <!-- a -->.

Úprava obsahu Hlavní stránky[editovat zdroj]

Obsah hlavní stránky lze upravovat v příslušných v šablonách - Template:Redakce, Template:Obsah, Template:Wikipedialang, Template:Wikipediasister.

Zamčení hlavní stránky[editovat zdroj]

Většina Wikipedií má hlavní stránku zamčenou, neboť každé vandalské poškození této stránky je velice viditelné a značně snižuje důvěryhodnost Wikipedie. Vandalské vyprázdnění hlavní strany (které v tomto konkrétním případě provedl 195.212.74.98 = host1g.frh.faurecia.com) je zásadním poškozením Wikipedie (v tomto případě byla hlavní strana poškozená přes 1,5 hodiny), takže jsem se rozhodl připojit se k většině ostatních Wikipedií a zamknout hlavní stranu. (Viz např. en:Wikipedia:Protection_policy#Why.) Pokud někdo chcete upravit její vzhled (v tomto ohledu asi pořád ještě nepadlo poslední slovo), můžete si zkopírovat její zdrojový text a uložit ho s navrhovanými úpravami třeba do Hlavní strana/Nový návrh (nebo do jinak vhodně pojmenované strany). Kterýkoli admin pak jistě rád jakákoli vylepšení do zamčené hlavní strany uloží.

Díky za pochopení; případné komentáře a názory jsou samozřejmě vítány.

--Mormegil 11:48, 8. 9. 2004 (UTC)


"Zajímavé články"[editovat zdroj]

Navrhoval bych ještě před kategorie dát rámeček přibližně ve stylu Today's featured article, kde by byla upoutávka buď na článek dobré, nebo alespoň "právě se rozvíjející".

V současti je poměr kategorizace/obsah nepřiměřeně ve prospěch kategorizace, což má pro nového návštěvníka nepříjemný efekt - přes strom kategorí se zpravidla dokliká k stránce s velmi strohým obsahem nelákajícím k rozšíření.

Jinak řečeno, navrhuju vést návštevníky k tématům/oblastenm, o kterých zajímavý obsah je, spíš než k těm, kde není. Inzerovat kategorie, kde jsou prakticky jen "slovníkové" šteky, IMO spíš škodí.

K diskusi o nové hlavní stránce[editovat zdroj]

Navazuji na diskusi na Wikipedie:Hlasování o hlavní stránce. Jsem zásadní odpůrce toho, měnit důležité stránky každých pár týdnů, ale hlavní stránka dnes skutečně není optimální, tak či tak. Návrh Víti Zvánovce má jednu zásadní výhodu – není fádní, dvousloupečkové a decentně barevné dělení je také lepší: vlevo zásadně vše, podle čeho nový návštěvník může hledat a se informovat, vpravo pak Redakce ""a ještě něco". K tomuto "něco" pár poznámek:

  • v podstatě se domnívám, že upozornění na dobré články je i v české wikipedii možné, pokud se to nebude měnit každý týden (na tolik skutečně nemáme); ale pro začátek lze poukazovat nejen na excelentní články (jak to má pár jiných wikipedií, tedy na našich pár návrhů z Nejlepší články), ale prostě na články dobré, kterých sem tam máme
  • alternativně nebo prozatímně, než takových skutečně excelentní článků bude víc, bychom mohli dělat něco, co má i anglická, německá, francouzská a jiné verze, jako "Věděli jste už..." (Did you know..., Wussten Sie dass... atd.), tedy poukazovat na články, kde je něco zajímavého. Tam jich nemusí být hned deset, tři čtyři stačí (podle místa atd.), a měnit se to také nemusí každý týden. Velká výhoda: když se to bude dobře formulovat, tak lze upozornit i na velice krátké články, na velice odborné články, na články které mají nějaký aktuální vztah atd., tedy články kde je něco zajímavého, a těch tu mám ne jen necelých deset, ale celou spoustu (jako vůbec ne zcela absurdní příklad: "Věděli jste již, že zelená barva znamená ..., že periodická tabulka dnes obsahuje již xxx prvků..., xxxyyy patří k ohroženým druhům ryb" – to jen pro znázornění myšlénky a principu). Němci i angličani sem, pokud vím, zařazují výlučně nové články, což ovšem nemusí být vodítkem.
  • zkopírovat hlavní stranu anglické wikipedie (návrh tuším M. Jurosze): stejně jako např. i německá hlavní strana je to sice velice obsažné, návštěvník ale spíš zájem ztratí nebo bude zmaten mnoha údaji, než aby dostal chuť si někam kliknout; anglická nebo německá wikipedie má navíc momentálně tu nevýhodu, že ten celý (důležitý) sloupec "Encyklopedie" (pro návštěvníky) chybí – je tam nahoře jenom jedna řádka Hledejte v Kultuře, Geografii atd. (v německé se více méně hledat nedá)
  • začlenit tam aktuality (návrh Luděk): jo, na to dnes ale nemáme – kdo to bude dělat? Tato rubrika by se musela měnit více méně denně (navíc bychom tam dnes měli převážně červené odkazy)
  • ať už se jeden rozhodne pro featured article, věděli jste nebo aktuality: ty by měly být v pravém sloupci nahoře, rubrika Redakce pak vpravo pod tím jako poslední, oba sloupce pak asi stejně dlouhé

Protože momentální návrh, změnit hlavní stránku, alsi neprojde, měli bychom se soustředt na diskusi změny někdy v blízké (!) budoucnosti, která je nutná. S pozdravem -jkb- 14:51, 20. 10. 2004 (UTC)

Jo, to "Víte, že... Pojem gotický sloh pochází od italských renesančních umělců, kteří odsoudili předchozí barbarský sloh? (Dějiny umění)" je asi nejlepší řešení. Tam se skryje naprosto všechno - mohou tam být rozsáhlé i poměrně skromné články. Podporuji. --Luděk 15:33, 20. 10. 2004 (UTC)

Například dnes zemřela Zuzana Navarová. Stálo by za to takovou informaci zobrazit na hlavní stránce.   slady 12:13, 7. 12. 2004 (UTC)

Nová stránka, 14.12.2004[editovat zdroj]

Jo to vypadá dobře, absolutní souhlas. -jkb- 14:06, 14. 12. 2004 (UTC)

Geografie humanitní vědou?[editovat zdroj]

Vzhledem k tomu, že se geografie, demografie a kartografie učí na Přírodovědecké fakultě UK, je to poněkud divné. Miraceti 02:43, 2. 1. 2005 (UTC)

Já tedy osobně geografii jako přírodní vědu vůbec nepociťuji, a proto jsem ji dlouho na hlavní stránce vůbec nemohl najít. S tím asi souvisí i její původná zařazení zde, našly by se i další argumenty... Docela by jí to slušelo v Znalosti a technika, pokud to neprojde tak bych tam moc rád viděl alespoň Kartografie Xlboy 18:29, 25. 3. 2005 (UTC)
Já ano, i když nezasahuje jen přírodní vědu. Je to primárně nauka o přírodě. Kartografie by na hlavní stránce být mohla, ale já bych se spíš přimlouval, aby tam nebyla. Není dobré, když stránka je příliš plná. --Miraceti 18:44, 25. 3. 2005 (UTC)
Post scriptum: u nás se Georgrafie opravdu učí na Přírodovědeckých fakultách, ale je to specifikum střední a východní Evropy. V západní Evropě bychom ji nalezli spíše na fakultách společenských věd. Tato zdánlivá schizofrenie je dála tím, že její hlavní součásti tvoří společenskovědní humánní geografie, přírodovědná fyzická geografie a technickovědní kartografie. Obecně se geografie zabývá prostorovými vztahy. Tak si vyberte, sám se rozhodnout neodvažuji:-)--Jid 07:23, 15. 4. 2007 (UTC)

Copřesunout Politiku ze "Znalostí a techniky" do "Kultury a společnost"?[editovat zdroj]

Ono by se to chtělo vůbec nad tím systémem kategorií trochu zamyslet, ale tím, že tohle je na titulní straně, tak to bije do očí. Třeba en: má politiku v Society.

Sociologie a filosofie[editovat zdroj]

Je nějaký důvod pro to, aby mezi společenskými vědami nebyla zahrnuta sociologie? Myslím, že tam rozhodně patří, ačkoliv hlavní článek sociologie je pahýl.....s tím snad do budoucna něco udělám. Kromě toho je také nesmyslné, aby byla filosofie mezi společenskými vědami, protože to není společenská věda. Myslím, že na to už někdo upozorňoval, ale zatím to tak zůstalo.....--Lopaka 14:29, 20. 3. 2005 (UTC)

Spousta prázdných řádků[editovat zdroj]

Dělá vám to ta titulní stránka taky, nebo je chyba u mně?? Vlastní text je až někde pod dolním okrajem obrazovky, nad ním je asi 30 nebo kolik prázdných řádků. Kotec 21:55, 11. 7. 2005 (UTC)

já to vidim normálně --Li-sung 21:56, 11. 7. 2005 (UTC)
Aha, tak je to asi chyba prohlížeče (IE 5.5), protože ve Firefoxu už to taky vypadá normálně. Řešení - nepoužívat IE :-) Kotec 22:00, 11. 7. 2005 (UTC)
Nebo si jej upgradovat na záplatovanou verzi 6. 5.5 je už postarší verze se spoustou chyb. (také mám radši firefox - zvláště blokování reklam oceňuji) --Postrach 22:10, 11. 7. 2005 (UTC)

včera kolem 22 hodiny mi to tato stránka dělala také přestože používám FF 1.0.4--Zp 03:59, 12. 7. 2005 (UTC)

interwiki[editovat zdroj]

Chtěla jsem upozornit že na Hl.strně české wikipedie je poměrně málo interwiki, chybí například sk:, kterou by tu myslím bylo záhodno mít. --Eva 15:54, 25. 8. 2005 (UTC)

slovenčtinu tam vidím úplně na konci, ikdyž nevím, zda-li je třeba mít na Hlavní stránce intrerwiki, neboť od toho tam je tabulka wikipedie v jiných jazycích.
    • To si si možno pomýlil so slovinskou...:-). Ale myslím, že by sme tam mohli byť, veď už máme momentálne 21 039 článkov. Ale je to na vás, či nás tam zaradíte. :-) Zdravím a prajem pekný deň. Toti

Dneska jsme vlastně omlyem přišel při hledání tránek New York Times na vaši adresu a skutečně mi udělala radost. Vinter

Wikiprojekty[editovat zdroj]

Tak jsem narazila na wikiprojekty, které tu uvedeny nejsou. Myslím, že by to chtělo trochu zrevidovat, jaké projekty existují (je nějaká stránka, kde jsou uvedeny kompletně všechny?) a za jeden bych se definitivně přimlouvala, aby se uvedl na hlavní stranu, a to za Wikitravel http://wikitravel.org. --Kralishek 09:12, 16. 12. 2005 (UTC)

Wikitravel jen vypadá jako Wikipedie, protože používá stejný software, takzvaný Wikiengine. Ale nepatří pod správu nadace Wikimedia Foundation, má možná i jiná pravidla pro přidávání článků, a celkově s ním vůbec moc nekamarádíme. ;-) Z článků o světových městech a několika zemích na něj sice vedou odkazy podobné těm, které vedou na Wikibook apod., ale jinak nemá s námi společného nic. --slady 09:23, 16. 12. 2005 (UTC)
Otázka ale je, kdo je to MY? Myslím, že Wiki je určená především čtenářům (proto se snad dělá) a proto si myslím, že poukázat na Wikitravel smysl má. I kdyby to měl být obecný odkaz na i na cizí stránky. --Kralishek 10:38, 16. 12. 2005 (UTC)
Mně se zase líbí factbook na CIA, určitě by to pro mnoho lidí bylo užitečné, ale na hlavní stránku to také nepatří. WP by měla být užitečná, ale přečtěte si co Wikipedie není. Cituji: Wikipedie není archivem odkazů. --slady 11:22, 16. 12. 2005 (UTC)

Hlavní problém s Wikitravel je ten, že není pod GFDL [Wikitravel:Why Wikitravel isn't GFDL]. A není to projekt Wikimedia. --Miraceti 12:55, 16. 12. 2005 (UTC)

Hlavni strana[editovat zdroj]

Nevim, jak vám, ale já bych uvítal častější aktualizaci hlavní strany, aby človeku při pohledu na ni neco zaujmulo, co třeba nahodný výběr odkazů (v určité části stránky) při každé aktualizaci?

BTW: Přidávejte více článků, ať nám ta WIKIkniha ztloustne

Článek týdne a obrázek týdne na hlavní straně se mění každý týden, zajímavosti dvakrát do měsíce. Zatím bohužel není v možnostech české Wikipedie dodávat tyto části častěji.

Články můžete dodávat i Vy, stačí si pozorně pročíst články uvedené na Nápověda:Obsah, abyste věděl jak na to, a pustit se do toho. --Miraceti 18:53, 6. 1. 2006 (UTC)

proc je ceske "today artickle" zde neobmeneno vice nez tyden?[editovat zdroj]

navrhuji ,na misto ruznych editacnich valek, menit tuto stranku alespon 1-2× za den pmp

Tedy se to jmenuje "článek týdne". Na kratší období nejsou lidi. Stejně tak by bylo pěkné mít významná výročí pro daný den, což zatím není ani v článcích samotných. --Li-sung 06:33, 29. 3. 2006 (UTC)

S Li-sung(em) jen souhlasím. Bylo by to opravdu dobré a vhodné. Z. Horna

Hledací okénko[editovat zdroj]

Na finské wikipedii mají na hlavní straně umísěno hledací okénko, jenž se tak dostává do popředí. I uživatel nově přišedší se snadno zorientuje.

Příklad[editovat zdroj]

 

Zdrojový kód[editovat zdroj]

 <div class="noprint" style="text-align: center;">
 <inputbox>
 type=search2
 labeltext=Hledání ve Wikipedii:
 buttonlabel=>
 width=25
 </inputbox>
 </div>
 

Návrh[editovat zdroj]

Podle mne by zařazení hledacího okénka i na českou hlavní stránku byl dobrý nápad.

--TMA 18:38, 24. 4. 2006 (UTC)

Propojení jazyků Wikipedie[editovat zdroj]

Většina věcí popsaných ve Wikipedii je stejná po celém světě, jen se liší názvem v daném jazyku. Bylo by tedy vhodné vytvořit systém odkazů, který by spojoval stejné pojmy v různých jazycích. Taktéž mi připadá vhodné použít článek například v angličtině, přeložit ho třeba do češtiny, vložit do cs.wikipedia.org a tyto dva články propojit takovým odkazem. K tomu by tedy bylo potřeba vytvořit systém odkazů "ekvivalence" a stránku pro snadný překlad (dvě okna vede nebo pod sebou). Odkazy by mohly být na stejné pojmy (obsah článků se může lišit) nebo na článek (subčlánek/odstavec...), který je přeložen "doslovně" (především stejný obsah, obrázky, odkazy). Odkaz na ostaní jazyky by mohl být vedle odkazu Editovat, v případě celého článku nahoře vpravo (pro zleva dolů píšící).

Příklad: propojení [1], [2] a [3].
(Bez podpisu 11:06, 1. 6. 2006 84.42.236.183)

To je zcela nepraktikovatelné na internetové encyklopedii, kde každý může cokoliv měnit. i když tedy zveřejníte článek s pěti doslovnými překlady, tak žádný z nich moc dlouho nevydrží - a ty úpravy budou asi zcela různé... -jkb- 09:11, 1. 6. 2006 (UTC)
Jinak, co se týče odkazů na jiné jazyky, takovou funkci už tu máme, vizte stránku Wikipedie:Mezijazykové odkazy. --Timichal 09:12, 1. 6. 2006 (UTC)

Odkazy na stejné téma do jiné jazykové Wikipedie sice existují, ale nejsou bohužel přístupné při prohlížení (jedině při editaci). Hodil by se třeba rozbalovací seznam (combobox) nebo schovávatelný sloupec s jazyky podobně jako je obsah, jen by byl třeba napravo.
(Bez podpisu 14:42, 3. 6. 2006 83.208.78.45)

nejsou bohužel přístupné při prohlížení (jedině při editaci) tak tomuto nerozuím, to je co? --Li-sung 18:53, 3. 6. 2006 (UTC)

Myslím tím, že značky jako [[en:Set]] se nijak neprojeví na zobrazené stránce. Na druhou stranu značky [[:en:Set]] se objeví jako normální odkaz, což zas není systematický přístup. Proto navrhuji, aby všechny odkazy prvního typu na dané stránce byly vizuálně shromážděny na jednom místě (jako TOC), aby se daly snadno použít běžnými uživateli.
(Bez podpisu 19:28, 4. 6. 2006 84.42.236.183)

Ty značky se projeví v levém sloupci (pod nástroji) s nadpisem V jiných jazycích a odkazují na tentýž článek v jiných jazycích. --Li-sung 17:31, 4. 6. 2006 (UTC)

Absence of Template:User cs-0[editovat zdroj]

...prevents me from putting cs-0 in my Babel cell...

{{User cs-0}} Works for me... --Zirland 09:23, 13. 6. 2006 (UTC)

Wikispecies[editovat zdroj]

Hello all,

Wikispecies is a sisterproject of Wikipedia, within the Wikimedia Foundation. A lot of Wikipedia's do have a template to give a notification that there is also an article about a certain subject in Wikispecies. This is usually located at template:Wikispecies. However, I did not find it there on your wikipedia. If you have it on another name, please make a redirect to it from templates:Wikispecies. The software will then use the template directed to. If it doesn't exist, please translate it from en:template:Wikispecies, so it can be used. Thanks a lot on forehand. Effeietsanders 22:37, 8. 7. 2006 (UTC) (you can contact me through nl:user talk:Effeietsanders)


Článek týdne[editovat zdroj]

Myslím, že se jedná o chybu - Chromozom jsou. Nejlepší by asi bylo zaměnit za chromozomy. --UP3 10:51, 7. 8. 2006 (UTC)

Kategorie Služby[editovat zdroj]

Navrhuji přidat na hlavní stranu kategorii Služby. Obvykle bývají služby podobně jako obchod chápány jako jedno z hlavních témat. --ŠJů 03:17, 28. 8. 2006 (UTC)

Víte, že[editovat zdroj]

Myslím, že první věta v části "Víte, že" by měla pokračovat "za nejzákeřnější houbu...". Jan.Kamenicek 06:43, 4. 9. 2006 (UTC)

Eritrea v Zajímavostech[editovat zdroj]

Určitě se Eritrea skloňuje v 6. pádě Eritreji? --UP3 20:49, 15. 10. 2006 (UTC)

Je to jako Korea, o Koreji. Mělo by to být dobře. --Miraceti 21:21, 15. 10. 2006 (UTC)
OK. Dík. --UP3 21:34, 15. 10. 2006 (UTC)

Příliš široká titulní stránka[editovat zdroj]

Používám rozlišení 1152x864, ale současná titulní stránka je příliš široká. Nevím, zda je to účelné. --Pastorius 18:15, 24. 10. 2006 (UTC)

Není to účelné a je to nejspíš kvůli tomu dlouhému názvu Článku týdne. Je možná oprava? --UP3 18:17, 24. 10. 2006 (UTC)

Wikiverzita chybka[editovat zdroj]

Volně dostupně vzdělání -> Volně dostupné vzdělání

opraveno --Beren 16:49, 2. 11. 2006 (UTC)

Tematický seznam kategorií[editovat zdroj]

Dobré odpoledne! Šablonu Tématický seznam kategorií, kde je překlep ve slově tématický, jsem přesunul na Šablona:Tematický seznam kategorií. Prosím o opravu také na Hlavní straně. Děkuji. Daniel Šebesta (diskuzepříspěvky) 12:38, 7. 11. 2006 (UTC)

Opraveno a příště proboha NEPROVÁDĚJTE úpravu, kterou na hlavní stránku encyklopedie vložíte obrovský nápis „Tato stránka je navržena na rychlé smazání“. Děkuji za případné pochopení. --Mormegil 12:46, 7. 11. 2006 (UTC)

Jak jsem tedy měl postupovat? Myslím, že by se na hlavní stranu spíš neměly vkládat šablony s překlepem v názvu. Daniel Šebesta (diskuzepříspěvky) 12:47, 7. 11. 2006 (UTC)

Je úplně jedno jak se šablona jmenuje, to stejně neni nikde pro čtenáře vidět. --Li-sung 22:20, 7. 11. 2006 (UTC)
Jak postupovat? No nedávat na stránku Smazat dokud je vkládána na hlavní stranu. --Li-sung 22:22, 7. 11. 2006 (UTC)

Na první pohled to jistě vidět není, ale to rozhodně nemůže být omluvou. Jakým způsobem jsem tedy měl žádat o její smazání, když ne vložením šablony Smazat? Ihned, když jsem to zjistil, upozornil jsem na to zde. Šablona pro smazání byla na hlavní straně vidět několik minut. Daniel Šebesta (diskuzepříspěvky) 23:22, 7. 11. 2006 (UTC)

hledání i v jiných jazykových mutacích[editovat zdroj]

Dobrý den, zajímalo by mě, jestli by nešlo nějak udělat, aby když něco hledám a ten článek neexistuje to samo nabídlo hledání např. v anglické wikipedii příklad: dám hledat něcoa vypíše to Neexistuje žádná stránka, která by měla přesně tento název. a teď mě to nabíne- přesměrovat na anglickou verzi wikipedie? nešlo by to?

Dobrý večer! Nedokážu říct, jak by to bylo proveditelné na Wikipedii, ale myslím si, že v takovém případě Vám lépe poslouží Google. Když zadáte hledaný pojem site:wikipedia.org, zobrazí se Vám přehled výsledků pouze z Wikipedie, a to ve všech jazykových verzích. Daniel Šebesta (diskuzepříspěvky) 20:18, 19. 11. 2006 (UTC)

Víte, že (2)[editovat zdroj]

Drobnost - v aktuální "Víte, že" je uvedeno, že první záchytka byla založena v Česku, ale má být, že tomu tak bylo v Československu. --Fnn 12:30, 20. 11. 2006 (UTC)

„STOP! Určitě Váš příspěvek patří právě sem?“ --Mormegil 12:54, 20. 11. 2006 (UTC)

Omlouvám se, kam tedy tento příspěvěk patřil? (Abych to věděl pro příště.) --Fnn 14:28, 20. 11. 2006 (UTC)

No já myslím, že tento příspěvek patří právě sem. Ale teď už je to stejně jedno. - UP3 15:22, 20. 11. 2006 (UTC)
O obsahu rubrik Zajímavosti (Víte, že…), Článek týdne, Obrázek týdne – zobrazovaných na hlavní stránce – diskutujte na diskusích jim příslušných.
O obsahu rubriky Zajímavosti proto diskutujte na odkazované stránce Wikipedie:Zajímavosti (info) a tam poblíž, případně můžete chyby opravit sami v Šablona:Zajímavosti.
--Mormegil 16:42, 20. 11. 2006 (UTC)
OK, ale doteď jsem vždy viděl, že se o tom diskutuje zde. - UP3 16:49, 20. 11. 2006 (UTC)

Ostatní jazykové mutace Wikipedie[editovat zdroj]

Zdravím! Všiml jsem si, že kromě toho, že seznam wikipedií „V jiných jazycích“ není setřízen abecedně, také tam spousta wikipedií chybí. Jenom namátkou anglosaská [4] a frýská [5], ale třeba také latinská [6]... --Ozzy 07:51, 1. 12. 2006 (UTC)

Prý se takovéhle otázky a stížnosti mají dávat na Šablona diskuse:Wikipedialang (na diskusní stránku šablony, která je použita na Hlavní straně), ale všichni to dávaj sem, tak proč ne? Není setříděn abecedně? Podle mě je setříděn abecedně, ale pouze trochu nešikovně vzhledem k českému názvu, zatímco interwiki se řadí podle adresy. A to, že tam spousta Wikipedií chybí, to je pravda - jedná se o výčet vybraných nezávisle na počtu článků apod. Navíc se mi nezdá šikovný roztřídění na některé vybrané velkým písmem navrchu a zbytek dole - ty "méně užitečné". Možná o tom uspořádám hlasování (jak se vyjádří ostatní). - UP3 23:52, 1. 12. 2006 (UTC)

Chyba nové hlavní strany[editovat zdroj]

Soubor:Chyba hlavní strany.gif
chyba okraje

Ve Firefoxu se v rozlišení 1024x768 nezobrazuje část okraje ostatních projektů (viz obrázek). A nezdá se mi taky ten nápis Víte, že… - myslím si, že by tam měla být mezera takhle: Víte, že … - UP3 15:17, 3. 5. 2007 (UTC)

A ještě: spousta odkazů z úvodu odkazují na přesměrování - myslím, že na Hlavní stranu se to opravdu nehodí. - UP3 22:03, 3. 5. 2007 (UTC)

A hlavně v IE (což je stále zdaleka nejrozšířenější browser) nejsou, jak už je známo dost dlouho, průhledné ikony jednotlivých sekcí a vypadá to velmi nepěkně. --Tlusťa 08:22, 4. 5. 2007 (UTC)

Okraj už je v pořádku. --Pete 11:52, 5. 5. 2007 (UTC)

Bezva, teď ještě to ostatní — asi to budu muset napsat na Nástěnku správců, protože tady si toho žádnej správce asi nevšimne. - UP3 12:06, 5. 5. 2007 (UTC)

Přeneseno z Nástěnky správců. --Luděk 16:23, 5. 5. 2007 (UTC)

Mohl by prosím někdo opravit:

A ještě: jak to bude s těma odkazama na Kategorie místo na Portály? A nejsou nějak nevyvážené? Možná by se ty odkazy mohli překombinovat podle Základních kategorií nebo nejlépe nějak jinak, protože Základní kategorie mi připadají také trochu nevyvážené. Zatím, jak nad tím tak přemýšlím, tak mi vychází: Země, Příroda, Věda, Kultura, Lidstvo, Člověk, Společnost, Technika (jako odkaz na Znalosti a technika), Historie — tyto mi po dlouhém bádání připadají příhodnější jako nejzákladnější kategorie veškerého lidského vědění. - UP3 15:28, 5. 5. 2007 (UTC) Konec přenesené části. --Luděk 16:23, 5. 5. 2007 (UTC)

Můžete nějak doložit, že před "trojtečkou", tedy výpustkem, má být mezera? Já si totiž myslím, že ne. Typografové by možná dávali nějakou zvláštní zúženou mezeru, ale normálně by se dávat neměla. Je však možné, že nejsem dostatečně informován, ale jistě tedy dodáte nějaký zdroj, kde se píše, jak moc se tzv. výpustek kamarádí s mezerami. --Luděk 16:23, 5. 5. 2007 (UTC)
Podle článků na německé a anglické Wikipedii se píše mezera v daných jazycích, s hledáním zdroje pro češtinu to asi bude těžší. Ono to vypadalo, že ve všech ostatních nápisech na hlavní straně mezera před … je, ale pak jsem zjistil, že to tak není. Ostatní chyby (odkazy na přesměrování) by ale bylo vhodné opravit. - UP3 17:06, 5. 5. 2007 (UTC)
Nezavádějte anglickou nebo německou typografii do češtiny, pravidla mohou být (a často jsou) různá. Podívejte se jen na uvozovky, jak se píší v kterém jazyce. Nebo jiný, ještě markantnější příklad: v angličtině je desetinná tečka, v češtině desetinná čárka. To, že to řada Čechů z důvody někdejší omezenosti softwaru, vlastní neznalosti nebo třeba i z komplexu, že angličtina by měla být jaksi vyspělejší, do češtiny přebírá desetinnou tečku, ještě neznamená, že to tak je správně. --Luděk 17:24, 5. 5. 2007 (UTC)
Odkazy jsem opravil. — Timichal 17:40, 5. 5. 2007 (UTC)

Image change request[editovat zdroj]

Please change the use of Image:Nuvola apps krdc.png to Image:Nuvola apps display.png. Thanks. commons:User:Siebrand 07:54, 8. 5. 2007 (UTC)

done — Timichal 08:01, 8. 5. 2007 (UTC)

Kategorie:Humanitní a společenské vědy - přidání nové položky[editovat zdroj]

Myslím, že by neškodilo zařazení do seznamu na hl. stránku - Politologii. Do toho výčtu pěkně zapadá a je tam na ní ještě hodně nevyužitého místa. --Elm 08:50, 8. 5. 2007 (UTC)

Výběr odkazů v záhlaví strany[editovat zdroj]

přeneseno z Nástěnky správců

Jak to bude s těma odkazama na Kategorie místo na Portály? A nejsou nějak nevyvážené? Možná by se ty odkazy mohli překombinovat podle Základních kategorií nebo nejlépe nějak jinak, protože Základní kategorie mi připadají také trochu nevyvážené. Zatím, jak nad tím tak přemýšlím, tak mi vychází: Země, Příroda, Věda, Kultura, Lidstvo, Člověk, Společnost, Technika (jako odkaz na Znalosti a technika), Historie — tyto mi po dlouhém bádání připadají příhodnější jako nejzákladnější kategorie veškerého lidského vědění. - UP3 15:28, 5. 5. 2007 (UTC)

konec přenesené části - UP3 16:13, 13. 5. 2007 (UTC)

Výběr odkazů v záhlaví strany (Kultura, Geografie, Historie, Matematika, Lidé, Filosofie, Věda, Společnost, Technologie) je opravdu velmi nahodilý a nereprezentativní. --ŠJů 14:52, 13. 5. 2007 (UTC)

nepřipadá mi to nahodilé, jediné co mi tam nesedí je matematika, ta nemá nárok na tuto úroveň. Můžete prosím navrhnout, jaké kategorie by podle vás dávali lepší smysl? Podle mého názoru je vhodné brát v úvahu nikoli systematické třídění těchto odkazů, ale aby naplňovali představy ne-wikipedistů o co nejintuitivnějším rozhraní, aby se přes ně proklikali co nejsnáze na to co chtějí a nemuseli přemýšlet, pod kterou ze skupin to bude.Reo + | 15:21, 4. 6. 2007 (UTC)

GIF ikonky[editovat zdroj]

Kdyby někdo měl chuť upravit novou hlavní stranu, aby na ní půlka uživatelů Internetu neměla rozbitou průhlednost ikonek, může použít balík ikonek zkonvertovaný do GIFu na [7]. Žádné kreativní úpravy na nich provedeny nebyly, takže licence zůstávají stejné jako u původních PNG verzí. Dík --che 10:10, 14. 5. 2007 (UTC)

Načteno, opraveno, díky. — Timichal 22:00, 15. 5. 2007 (UTC)

Image replacement request[editovat zdroj]

Please change the browser icons (globe) to Image:Nuvola apps package network.png. Thanks. commons:User:Siebrand 22:18, 15. 5. 2007 (UTC)

Image replacement request[editovat zdroj]

Please replace Image:Nuvola apps browser.png by Image:Nuvola apps package network.png (or Image:Gnome-globe.svg if you choose to). The image was marked duplicate on Wikimedia Commons and we are trying to orphan it. Thanks. commons:User:Siebrand 22:58, 16. 5. 2007 (UTC)

Done. --Petr Adámek 23:05, 16. 5. 2007 (UTC)

Image replacement request[editovat zdroj]

Please change Image:Nuvola apps kfm home.png to Image:Nuvola filesystems folder home.png. The former has been marked a duplicate on Wikimedia Commons and we would like to orphan it before we delete it. As the accompanying page is protected, this cannot be done by anyone but a local sysop. Thanks. commons:User:Siebrand 16:08, 17. 5. 2007 (UTC)

Done. --Petr Adámek 16:33, 17. 5. 2007 (UTC)

Bílé okraje u gifů[editovat zdroj]

Nemohl by, prosím, někdo upravit ty obrázky na hlavní straně, které mají někde bílé okraje, díky. - UP3 15:50, 17. 5. 2007 (UTC)

A ještě ty odkazy v úvodu jsou nevyvážený a nejen já to tady řikám už po stý a nikdo to zřejmě nevnímá. - UP3 12:42, 24. 5. 2007 (UTC)
Jaké bílé okraje? Kde? Co? Nikde nic nevidím, možná, že i ostatní jsou na tom podobně a tak nereagují, nemůžeš to upřesnit? V jakém prohlížeči? Dík. Reo + | 15:24, 4. 6. 2007 (UTC)
Věcná: proletěl jsem to tu a nevšiml jsem si, že by si na to zde někdo stěžoval. Pokud se ti to nelíbí, můžeš dát návrh, jak by to mělo být uděláno lépe. Bílé pixely u obrázků jsou kvůli transformaci do GIF. Je to přeci jen hloupější formát, ale co naděláme, musíme se přeci řídit zaostalým IE. Ale opět - můžeš je vylepšit, kolektivní spolupráci se nikdo nebrání. :) Petr K. 16:02, 4. 6. 2007 (UTC)

Červené odkazy[editovat zdroj]

Proč se tolik bráníme červeným odkazům na hlavní straně? Vždyť je to motivace pro rozšiřování! Když už nechcete někde červený odkaz, napište buď alespoň pahýl, nebo to úplně vynechte. Ale, prosím, nedávejte místo červených odkazů tučné slovo. To je opravdu velmi ošklivé. --Miraceti 07:41, 7. 6. 2007 (UTC)

50 000 Slovene Wikipedija[editovat zdroj]

Slovene Wikipedija reached 50 000th article. It could be bold. :) --89.142.23.206 19:30, 17. 7. 2007 (UTC) (sl:Uporabnik:Mihael Simonič)

Ok, done. Congratulations! --Japo ¿ 19:39, 17. 7. 2007 (UTC)

Visegrádská čtyřka[editovat zdroj]

Přesunuto do Diskuse:Visegrádská skupina --Japo ¿ 18:39, 18. 7. 2007 (UTC)

IE zase zlobí[editovat zdroj]

Koukám, že internet explorer 6 si opět dělá vše po svém, viz Soubor:Spatne zalamovani HS v IE.png. Už vím proč byly v podtitulu nedělitelné mezery, které jsem odstranil, protože na PDA (a ostatních mobilních zařízeních) to způsobuje rolování do strany. Nedalo by se to spravit jinak než těmi nedělitelnými mezerami? --Japo ¿ 14:36, 29. 7. 2007 (UTC)

Viz též Wikipedista diskuse:Che#Hlavní strana - technické záležitosti
Opraveno vymazáním atributu width:280px na 7. řádce kódu:
|style="width:280px;padding-left:20px;text-align:left;white-space:nowrap;color:#000" | --Japo ¿ 19:58, 30. 7. 2007 (UTC)

Zbytečně moc interwiki[editovat zdroj]

Zdá se mi, že máme na hlavní straně zbytečně moc interwiki. Procento lidí, kteří se budou chtít podívat na hlavní stranu například Frýské wikipedie, je naprosto minimální, dlouhý seznam naopak znesnadňuje hledání "důležitějších" a častěji hledaných jazykových mutací. Navíc, seznam není a neměl by být kompletní, u pole pro interwiki ale není odkaz na seznam všech mutací (je sice v textu, ale tam jej nikdo hledat nebude).

Vhodnější by bylo mít několik málo skutečně užitečných interwiki (20 - 25) a jako poslední odkaz na seznam všech jazykových verzí, tak jak to mají třeba na fr nebo de.wiki. Momentálně máme počet IW vyšší dokonce než en.wiki. --Adam Zivner 16:17, 6. 8. 2007 (UTC)

Na hlavní straně by měly být v interwiki odkazy na příbuzné jazyky zatímco v bloku Ostatní jazyky mutace Wikipedie seřazené podle velikosti. Nevím proč to je pouze na české Wikipedii opačně. - UP3 02:03, 7. 8. 2007 (UTC)

Hm, tak to já asi patřím k tomu minimálnímu procentu. Vždycky jsem oceňoval, že na české hlavní straně máme hezky přehledně rozličné hlavní strany, a že tak velmi rychle najdu třeba bretonskou nebo gruzínskou Wikipedii, a nemusím se, jako v tom idiotském systému, co mají v některých jiných jazycích, složitě probírat neúplnými seznamy podle příbuznosti jazyků nebo počtu článků. Přimlouval bych se za zachování co nejrozsáhlejší interwiki, ba rozšíření. --Mmh 15:09, 11. 8. 2007 (UTC)

Naprosto souhlasím s Mmh. I já tyto méně frekventované odkazy na hlavní straně využívám. Daniel Šebesta {diskuze | příspěvky} 15:45, 11. 8. 2007 (UTC)
Hmm na druhou stranu hodně interwiki ničemu nevadí, protože nezabírají plochu hlavní strany, takže asi nebudeme muset za každou cenu kopírovat postup EN. - UP3 13:32, 12. 8. 2007 (UTC)
Jenže matou a ztěžují hledání "důležitějších" wikipedií. Wikipedie není pro wikipedisty, ale pro čtenáře a ti gruzínsky neumí a nemají proto potřebu někam přecházet. Mimoto, všechny tam být nemůžou, protože by to za a) nikdo neaktualizoval a za b) by seznam byl tak na 3 stránky. Dohledání ostatních jazyků by bylo v poslední položce "Všechny jazykové verze". --Adam Zivner 15:50, 12. 8. 2007 (UTC)

Těch interwiki mame opravdu dost, na jednu stranu bych je nemazal, protože si myslím, že lidí, kteří budou navštěvovat menší wikipedie nebude "minimální procento", na straně druhé přijímám Adamovu argumentaci, že "důležitější mutace" se hledají obtížněji. Nešlo by tedy nějak aspoň ty nejdůležitější nejak (třeba barevně) zvyraznit?نور الدين مساهمات النقاش‎ 13:39, 12. 8. 2007 (UTC)

Ty důležitější jsou hlavně v bloku Ostatní jazyky v dolní části Hlavní strany. Tam by se měly hledat nejprve. - UP3 15:45, 12. 8. 2007 (UTC)
Možná by se tam hledat měly, ale hledá je tam málokdo. Lidi jsou zvyklí na systém interwiki a ostatní jazykové verze hledají primárně tam. Do nedávné doby jsem o tom seznamu dole na hlavní straně ani nevěděl. --Adam Zivner 19:50, 12. 8. 2007 (UTC)
Pokud jsou lidé zvyklí na systém interwiki, jsou zvyklí také na to, že těch odkazů tam je hodně (teoreticky by tam měly být všechny existující hlavní strany) a ne pouze málo některých vybraných. Pokud chtějí jít na některou známou třeba EN, tak si ji můžou najít v těch Ostatních jazycích dole velkým písmem (a s vlaječkou, která by tam teoreticky neměla, co dělat, a pokud, tak jen ta americko-britská) nebo v interwiki. Koneckonců jsou interwiki řazeny vždy podle abecedy, takže pokud jsou opravdu tak zvyklí na systém interwiki, tak třeba vědí, že English je asi tak mezi Deutsch a Espaňol. - UP3 21:51, 12. 8. 2007 (UTC)
Mrkni na cs.wiktionary, je tam přibližně 160 interwiki odkazů a v standardním rozlišení 1024x768 dává dohromady 5 stránek. Všimni si také podivného řazení, neřadí se podle jména jazyka, ale podle jeho kódu. Pokud tohle nevypadá chaoticky, tak už nic (výtažek z toho cs.wikt):
  1. Rumantsch
  2. Kirundi
  3. Română
  4. Armãneashce
  5. Русский
  6. Kinyarwanda
  7. संस्कृत
  8. Sardu
Wikipedií je aktuálně 252 (zdroj), to dává téměř 8 stran interwiki. S větším počtem IW bude chaos s abecedou ještě větší. A tedy, skutečně potřebujeme IW na wikipedii (Tokipona) s 0 články? --Adam Zivner 15:23, 13. 8. 2007 (UTC)
To netvrdím, ale také si nemyslím, že vypadá chaoticky, když tady máme tolik jazyků, co tady máme, pěkně seřazených podle kódu stejně jako tomu je u normálních článků tady na Wikipedii. - UP3 16:39, 13. 8. 2007 (UTC)
Ok, já jen chci dokázat, že mít tu všechny interwiki je blbost, takže nějaký systém výběru tu být musí. Jinak, teď se zdá, že prvních cca 20 IW je těch důležitějších wikipedií, zbytek méně důležité. Není to ale nijak naznačeno a seznamy nejsou odděleny. Minimálně toto je potřeba změnit. --Adam Zivner 16:46, 13. 8. 2007 (UTC)

Souhlasím s UP3, důležité interwiki se dají najít v sekci ostatní jazyky. Já jsem ty nedůležité dříve použil k okoukání cizích hlavních stran :) --Japo ¿ 19:40, 12. 8. 2007 (UTC)

Čin a následná diskuse na Wikipedie:Nástěnka správců#Interwiki na Hlavní straně. --Adam Zivner 13:38, 25. 10. 2007 (UTC)

HACKNUTÁ WIKI[editovat zdroj]

Někdo přesměroval či reuploadoval původní obrázek týdne za stávající prasárnu. Předpokládám, že každý, kdo vstoupí na úvodní stránku si toho všimne, ale je mi jasné, že mnozí již na hlavní stránku nechodí, nicméně doufám, že si tohoto příspěvku všimnou a že s tím zodpovědní lidé něco udělají.
--Niusereset 11.VIII. MMVII, 16:34 CEST

Tak jo, poplach odvolán
--Niusereset 11.VIII. MMVII, 16:36 CEST

1. září zřejmě neexistuje, alespoň v cs wiki rozhodně ne. Prosím, proveďte s tím cokoliv, jen ať tam ty datumy sami automaticky "naskakují". Však je tu tolik zdatných matematických mozků, pro které určitě nebude problém nalézt nějaké řešení. Anebo to můžete z té hlavní strany vypustit. Udržovat ty datumy je na té hlavní straně ta nejnáročnější práce. Ale za takovýchto podmínek si budu muset rozmyslet, zda stojí za to na tom dále pracovat. --Maniakes 17:01, 1. 9. 2007 (UTC)

Dotaz: Co nefunguje? --Li-sung 17:37, 1. 9. 2007 (UTC)
Myslím, že vím (to znamená, že to bude asi špatně :-) ). Zřejmě se ti stává to, co mě každý den. Přijdu na hlavní stranu a nejen, že jsem přihlášený (podle toho pruhu nahoře), i když bych neměl, ale na hlavní straně je místo 1. září ještě srpen. Stačí zmáčknout F5 nebo Ctrl+R a vše je, jak má být. Důvodem je cache prohlížeče.--Japo ¿ 21:52, 1. 9. 2007 (UTC)
Odhlášení pomohlo. Stejně by to ale chtělo nějak spravit, páč to musí blbnout všem, kteří mají nastavené trvalé přihlášení. --Maniakes 18:44, 4. 9. 2007 (UTC)

Tato stránka byla archivována a neměla by být (s výjimkou oprav odkazů po přesunu cílových stránek apod.) editována.