Diskuse:Franz Sitte

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Upřímně řečeno, nechápu, proč je sem ustavičně šoupána ta šablona že jde o článek s nedoloženými tvrzeními. Případ Sitte je celkem dost známý, navíc zdroje jsem dodal (hlavním zdrojem je studie Mgr. Šístka, který se v Bořislavi vyskytuje pomalu víc než doma a jeho velikým zájmem je právě regionální historie, pokud má někdo zájem o další zdroje, tak neváhejte vyhledat přísdlušnou studii na uvedeném webu, protože na konci té studie jsou zase uvedeny zdroje, ze kterých čerpal on. Tahle studie mu byla uznána jako diplomová práce a proto nejde o nějakou pokoutní slátaninu. Až budete příslušný text hledat, narazíte na další jeho texty (nelekněte se, dost se zabývá homosexuální problematikou /sám homosexuál dle vlastního vyjádření je/). Kromě páně Šístkova textu existuje ještě dokument, který "před těžkéma járama" (před několika lety) vysílala ČT. Konec toho článku na téma Franz Sitte může budit pocit, že jde o nedoložené tvrzení, ale v závěru textu jasně stojí, že je to případ s otevřeným koncem, který nebyl dodnes dořešen (nepovedlo se vyšetřit, zda Sitte opravdu spáchal sebevraždu nebo ne, ovšem spekulace že by si katolický kněz dobrovolně vzal život, to mi přijde jako daleko větší nepodložená doměnka, protože katolická církev sebevraždy odsuzuje a sebevrah nemá ani právo na pohřeb z kostela (v dřívějších dobách je doloženo, že sebevrazi ani nesměli být pohřbívaní na hřbitovech), a kdyby toto pravidlo porušil katolický kněz, rozhodně by to neudělal dobrovolně a musel by ho k tomu někdo donutit. Stručně a jasně, šablonu mažu. Dodejte prosím vysvětlení, proč by se v článku Franz Sitte měla vyskytovat. Ministrant-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 83.208.76.110 (diskusepříspěvky)

Všechno špatně, doložit a odzdrojovat to musí vkladatel, takže za použití náhledu sporná tvrzení doložte jinak se tam ta šablona musí vrátit, vysvětlení je ve zdejších pravidlech WP:Ověřitelnost, WP:Žádný vlastní výzkum a dalších--Horst 23:28, 19. 7. 2007 (UTC)
Já jsem uvedl zdroje ze kterých jsem čerpal a připadají mi dosti důvěryhodné. Bylo by dobře, kdyby se k tomu kromě nás dvou vyjádřili i další. Ministrant-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 83.208.76.110 (diskusepříspěvky)

Tak vidíte že to jde, myslim, že už to takhle předělané na smazání není (proto tam byla i šabl. neověřeno)--Horst 10:22, 26. 7. 2007 (UTC)

pamětní deska[editovat zdroj]

Pamětní desku zhotovil kameník Jirásek Miroslav z Loun.