Diskuse:Expertní systém

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Píše se: "...které nejsou řešitelné tradičními algoritmickými postupy". To dnešní procesory pracují netradičně? Jj14 (diskuse) 30. 1. 2014, 22:24 (UTC)

Z textu; odstraněná poznámka - komentář/zdůvodnění:

  1. knihovník – pomáhají lidem hledat, organizovat a interpretovat informace potřebné k řešení úloh ; to chci vidět, když to do něj musí vkládat znalostní inženýr - báze dat je určena v první řadě pro strojové zpracování, ne nutně pro člověka, i když se to nevylučuje.
  2. Pokud je potřeba více expertů, stačí je pouze kopírovat. ; Taky by se hodil hardwér. - Naprosto mimo, tj. nevýstižné. (Fakt se tu bavíme o instalaci SW?) Systém můžu spustit dvakrát ve dvou různých oknech, ale spíš umožní řešit několik nezávislých příkladů současně.
  3. Vytváření expertního systému proto probíhá jinak. ; jinak než co?
  4. Tento mezičlánek je kritickou slabinou současných expertních systémů.[zdroj?] Proto ještě dnes neexistují softwaroví daňoví poradci, účetní, právníci apod. ; To si děláte srandu. To jako 40 let nedokážou sehnat jednoho člověka? - (Mně) Není známo, co je kritickou slabinou, resp. důvodem nenasazení. Může to být např. nedostatek záruk u programu, báze dat s nedostatečným pokrytím nebo příliš časté změny pravidel.

Jj14 (diskuse) 7. 5. 2014, 11:10 (UTC)