Diskuse:Deep Purple

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Lidičky, Ritchie Blackmoore na albech Purpendicular, Abandon, Bannanas ani Rapture of the deep nehrál. Tam už byl Steve Morse. Osobně si myslím, že muzice Deep Purple tato změna prospěla.

Právě teď jsem se vrátil z pražského koncertu D.P. a mohu jenom potvrdit, že jak Morse, tak Airey jsou více než dobrou náhradou Blackmoorea a Lorda. --Bohemianroots 5. 5. 2009, 00:07 (UTC)

další sbírka[editovat zdroj]

Když jsem uklízel ve skříni, kde jsou i vinyly rodičů, tak jsem je ze zvědavosti prošel a našel i 3 od DP - The House of Blue Light, Slaves & Masters a The Deep Purple Singles A's & B's o kterém jsem, při hledání co jsou DP vlastně zač, nenašel na wiki ani zmínku...

Info - na přední straně obalu je břeh dlaždičkovaného bazénu s fialovou vodou,na němž stojí žena ve fialových plavkách a nad ní je vyveden název alba - v levém rohu je pak pásek "Harvest Heritage" Obsah: HUSH, ONE MORE RAINY DAY +EMMARETTA, WRING THAT NECK, HALLELUJAH, APRIL PART 1 / BLACK NIGHT, SPEED KING, STRANGE KIND OF WOMAN, I'M ALONE, DEMON'S EYE, FIREBALL pak je tam nějaký orámovaný text o DP a pod ním je poznámka "A COLIN MILES COMPILATION" Na samotném vinylu je logo Balkantonu a něco v azbuce, pod tím je obsah a pak tato poznámka: P 1978 Hec Enterprises Ltd. Manufactured under license by Balkanton in Bulgaria
Comodor W. Falkon 12:02, 3. 11. 2006 (UTC)

4 nejznámější hard-rockové skupiny[editovat zdroj]

V textu se píše, že jsou "jedni z čtyř nejznámějších hard rockových skupin". Možná by bylo dobré doplnit ty zbývající tři (Led Zeppelin?, AC/DC?, Black Sabbath?) a důvod proč jsou to právě ony. --Sveter 02:47, 5. 11. 2006 (UTC)