Diskuse:CzechTek

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Přesunuto z článku:

Tento článek je reakcí na extrémní rozpor mezi osobním zážitkem a způsobem, jakým o Czechteku referují média. Seriózní informace neexistují, proto doufám, že se do tvorby zapojí co nejvíce lidí, aby vznikl podrobný a vyvážený popis tohoto velice zajímavého fenoménu.

Ad Neutralita článku: Souhlasím, jde spíš o osobní pohled, mým záměrem bylo iniciovat vznik objektivní (neutrální) dokumentace, která zřejmě vůbec nikde neexistuje. Golem

Budiz ti Goleme diky, za to. -vh-


Přidal jsem k článku pár drobných dodatků obsahující taky nějaká proti, dosud vypadal jako propagační stránka pořadatelů. Zejména musím nesouhlasit s tvrzením, že škody bývají malé nebo nevelké. Škody mohou být značné, zejména pro vlastníka či nájemce pozemku.

Že pořadatelé při Czechteku masivně porušují zákony ve velkém je přitom naprosto zjevné. I když připouštím, že narozdíl od Slovteku (či jak se jmenuje slovenská mutace této akce, Čechy ovšem hojně navštěvovaná), má pořád ještě alespoň takovou soudnost, že si svou párty nepořádá ve zvlášť chráněných zónách CHKO Cinik 12:41, 1. 1. 2005 (UTC)

Ad Wikipedie:NPOV: Podle mě článek stále příliš vykazuje autorův oslavný POV. Akce nepřitahuje pozornost médií proto, že se neplatí vstupné, ale zejména proto, že místním obyvatelům působí škody a dočasné zhoršení životních podmínek, porušuje několik zákonů a že policie tomu nedokáže účinně bránit. Podle účastníků nejsou škody velké, ale to je samozřejmě zcela tendenční tvrzení. NPOV by byl uvést ty škody číselně. Odstavec "Svoboda" je pak už čistě oslavná stať. Poslední odstavec o jednostrannosti médií vyjadřuje pouze a jen autorův POV. Od toho tu Wikipedie není. Nevyjmenoval jsem všechno, co se mi nelíbí, ale dokud článek vypadá tímto způsobem, musím ho označit.
— Egg 21:59, 8. 4. 2005 (UTC)
PS.: Chtěl bych ale Golemovi přesto poděkovat, že si dal kus práce a článek napsal, je to každopádně k dobru Wikipedie. Nedostatky a NPOV se postupně vychytají, tak to chodí.

Jasně, je to pořád hodně zaujaté, taky jsem to psal pln dojmů těsně po Czechteku :-) Doufám že se brzo dostanu např. k vyčíslení škod, protože ony opravdu nejsou velké. K neutralitě by myslím přispěla i kapitola "kritika Czechteku", kde by byly uvedeny nejčastější výhrady. Golem

Myslím si, že článek je docela neutrální a mohlo by z něj být odstraněno to varování. Je v něm jasně napsané, že policie dělá problémy ne ze zlé vůle - ale proto, že ji to v podstatě zákon ukládá. Např. vyčíslení škod u pozemku, který je pouze za státní dotace jednou do roka posekán a seno se tuším spálí, je skutečně absurdní požadavek. Kromě toho je taky pravda, že mediální zpravodajství většinou nebývá zrovna neutrální, a zaměřuje se na různé negativní výstřelky. Myslím, že pořadatelé se snaží najít místo, na kterém by obtěžovali minumum místních obyvatel - nejbližší vesnice bývají celé kilometry vzdálené. xChaos

Rozšířil jsem kapitolu Historie (bohužel prameny informací jsou dost strohé), změníl miliony ve vyčíslených škodách na statisíce (viz např. tento článek) a celé si to po čase znovu přečetl - zdá se mi, že NPOV již není třeba. Může být odstraněn? Golem 22:11, 25. 7. 2005 (UTC)

Podle mě to stále není ve shodě s Wikipedie:NPOV. Bohužel se teď ale nemůžu věnovat sběru faktů, argumentování a vylepšování článku, protože jsem zaměstnán hádkami s VZ. Doufám, že se z nich Wikipedie už brzo vyhrabe, abychom mohli pokračovat v jejím vylepšování.
 Egg 22:53, 25. 7. 2005 (UTC)

Legálnost vs. nelegálnost[editovat zdroj]

soudobý tisk

Urcitym emocim se nevyhnete nikde[editovat zdroj]

... a uz vubec ne mezi novinarema, policistama, politikama a ucastniky/tvoriteli samotnych teknivalu. Jde o svobodu projevu a shromazdovni o to potkat hodne lidi a neco zazit. Porusovani zakonu je jaksi takova temna stranka, bohuzel a i bohudik. Je ovsem nesmirne tezke se pokusit o legitimnost cele akce. Pokusy byly, ovsem, zastrasovani pronajimatelu, obvykla to policejni procedura, vedouci k odvolani smlouvy tomu moc nepomuze. Jakmile se nekdo prihlasi, ze tedy on je ta cerna ovce(ten obetni beranek) je sebran vyslychan a pronasledovan a do konce zivota zanesen v policejni analech. Kazdy rok se o koordinaci stara nekdo jiny, uz jen z duvodu mozne represe, proto ta konspirace, proto cele to tajmeno s mistem. Jinak to nejde, je to ozkouseno.

DIY nuti pak lidi delat vse tak jak nejlepe umeji, ne vzdy se to povede, ale srovname-li postupne vsechny roky, tak letos byla snaha nejvetsi[ze strany koordinatoru] a trest[ze strany statu/policie]nejvetsi a trvani[pro ucastniky] nejkratsi. To je ta absurdita, myslite, ze to nas koordinatory donuti se pristi rok vice snazit delat to tak, aby byl klid ?


k tematu

Dle meho soudu je cely clanek vesmes v poradku, mozna bych se v odstavci ohledne medii venoval i tomu, ze ted uz to neni jednostranne. Mnoho medii(na internetu,tv, radia) dokazala, ze to umi i jinak. Takze za to si zaslouzi mensi editaci. Nemam na to tolik casu, mam/e ted na starosti jine veci. Takze diky tomu kdo se na to s vervou vrhne 05/08/05|czechtek.freetekno.org| dupot23@


od tematu

PS: emoce k rocniku2005 : letos mela policie v klidu monitorovat auta a jejich stav, korigovat dopravu ve vesnicich, pripadne upozornovat, kteryze pozemek, tedy opravdu neni pronajat a ktery naopak, ze je ten spravny. Nechat nas privezt vodu a wc a kontejnery a bylo by vsechno v poradku. -dupot23-



Díky Mormegilovi! Teď je článek konečně neutrální a šablony není třeba. Egg 13:20, 6. 8. 2005 (UTC)

Opravit v článku Czechtek na CzechTek?[editovat zdroj]

Je možné, upravit v článku Czechtek na CzechTek? Nebo je pro Czechtek nějaký důvod? --wiki-vr 09:09, 11. 8. 2005 (UTC)

Citace na ČTK[editovat zdroj]

Pěkné :-) tento článek evidentně sloužil jako zdroj pro ČTK: http://www.ct24.cz/vyhledavani/index_view.php?id=133391

Pochybné fotky na anti.czechtek[editovat zdroj]

Přesunuto z článku:

[1] [2] update by wolf: ta prvni "nejista" fotka je z idnes, zjevne nepravda je napr. tohle - [3]. Jedna se o fotky z me vlastni reportaze - [4] (400 MB ZIP), prvni dve fotky jsou nekde ze zacatku, druhe dva naopak z konce, mezi nimi je tam dotycny clovek jeste nekolikrat bez rozbite hlavy, cili zjevna lez a manipulace...[end of wolf] ;)


první: kláda má podivné osvětlení, navíc podezřele podobnou kládu používají technaři asi na polovině fotek; druhá: křišťálově ostrá kláda musí letět nad nadýmanou oblastí, spodek klády je tmavší než černé uniformy policistů

Možná by chtělo zvážit, zda by nebylo lepší celý odkaz zrušit, ale jinou (lepší) protiváhu výrazně viditelnějších/hlučnějších odpůrců zásahu jsem zatím nenašel.

Anglická verze[editovat zdroj]

Neměl byste někdo náladu updatnout node Czechtek na anglické wikipedii?

Jeviště[editovat zdroj]

Překlad slova stage jako jeviště je úplně super. Jeviště kosmickýho divadla :-)


Dobrý den, u Czech Tek 1999 jsem změnil větu "za tichého souhlasu zástupců českolipského kraje" na "za tichého souhlasu zástupců českolipského okresu". Českolipský kraj nikdy neexistoval:-) M. Neumann (8.3. 2013)