Diskuse:Anthémios z Trallu

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Nerad bych se pouštěl do revertovací války a proto bych Vás rád upozornil, že v Ottově slovníku je výslovně uvedeno, že stavěl chrám s Isidorem z Mílétu a ten, kdo později chrám opravil byl jeho stejnojmenný syn. A prvenství v konstrukci okrouhlý kupolí mi taky přijde důležité, jestliže tomu ovšem novější poznatky neprotiřečí. V tom případě ale uveďte svůj zdroj.--EdmundSquirrel 13:33, 31. 3. 2006 (UTC)

Ohledně těch jmen nevím, ale s tou kopulí mám za to že jsem z nějakých důvodů/zdrojů dospěl k názoru, že prvním nebyl. Ale jistej si nejsem, takže se kouknu do lit. kterou disponuji a najdu-li někde argumenty pro své tvrzení tak opravím a zdroje uvedu (jinak samozřejmě nechám Vaší verzi:-) Jedudedek 09:59, 21. 5. 2006 (UTC)
Tak s těmi jmény jste měl skoro pravdu, akorát podle ISBN 80-86-223-91-4 obnovoval tu kopuli Isidorův synovec (jméno není uvedeno). A s tou klenbou je to tak jak jste říkal, to jsem si nějak špatně poskládal několik útržkovitých zpráv. První kupole je opravdu použita u stavby chrámu sv. Sofie, takže za odstranění této informace se omlouvám (a příště než něco smažu tak se dvakrát klepnu přes prsty - a hlavně důkladněji prověřím fakta!) Jedudedek 21:23, 21. 5. 2006 (UTC)