Diskuse:Žahavci

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Sjednocení hesel v článku[editovat zdroj]

V článku jsou zmiňovány cnidocyty, tak jako knidocyty a knidoblasty. Myslím, že by se heslování mělo sjednotit na latinské (cnidocyty, cnidoblasty) nebo na český přepis (knidocyty, knidoblasty). --Webfire (diskuse) 6. 1. 2013, 12:29 (UTC)

Jsme česká encyklopedie a v češtině už výraz knidocyt/blast zdomácněl natolik, že bych tyto verze pravopisu prosazoval. Nechcete to sjednocení provést vy? Bylo by to záslužné.--Vojtech.dostal (diskuse) 6. 1. 2013, 12:33 (UTC)
Provedu. Taktéž bychom se měli pozastavit nad tím, že v článku jsou dvakrát uvedené knidocyty a jednou knidoblasty, ale obě hesla znamenají to samé (stejně jako nematocyt). Navrhuji tedy uvést všechno v obecném popisu a dále používat jen např. knidocyty. --Webfire (diskuse) 6. 1. 2013, 12:48 (UTC) Edit: V sekci obecný popis, stavba těla a nebezpečné žahavé druhy.
Tím lépe. Nemám ponětí jestli je rozdíl mezi knidocyty a knidoblasty, ale bylo by to velmi vhodné uvést v článku, podpořit pokud možno nějakým literárním zdrojem (referencí) a používat pak systémově celém článku jen jeden z výrazů, nejlépe ten nejčastěji se vyskytující v literatuře.--Vojtech.dostal (diskuse) 6. 1. 2013, 14:39 (UTC)
Provizorně jsem článek upravil, to však nic nemění na tom, že je zmatený. Až budu mít více času, dám si práci s překladem z anglické a německé Wikipedie, prozatím však nechám viset infobox, že článek potřebuje úpravy. --Webfire (diskuse) 6. 1. 2013, 16:54 (UTC)