Diskuse:Římský klub

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 4 lety od uživatele Bazi v tématu „Dostupné online

Koukám, že konspirátoři tu nadšeně vytvářejí články, které se podkládají vlastnoručně zhotovenými argumenty (reformy.cz apod.). Přátelé, takhle by to na Wikipedii nešlo. Klidně si tu své teorie napište, ale doplňte k nim, kdo je vymyslel a čím je podkládá. Když to tu naservírujete jak teplou sekanou v hospodě, tak to leckoho může poplést (a vám obzvlášť přece vadí manipulace s lidmi, nebo snad ne?). Tuhle stránku to chce buď předělat nebo smazat. S pozdravem --ondrejlangr 7. 12. 2010, 20:59 (UTC)

Tohle heslo je dost velká ostuda české Wikipedie -- jak dlouho tam proboha straší věty typu "Mezi častá témata Římského klubu patří nutnost redukce populace a vytvoření Nového světového řádu.", nesmyslný (resp. konspirační) akcent na Rockefellera a ty šílený citace? Konspirační POV jak vyšité. --Lukax 19. 12. 2011, 19:32 (UTC)

Je to konspirace jako prase. Už jsem to sem jednou psal, ale nikdo nereagoval. Navrhuju smazat to. --85.71.94.149 19. 12. 2011, 21:36 (UTC)
Když se tím nechcete zabývat, tak do toho aspoň nekecejte. Doplnil jsem odkaz na detailnější článek http://www.reformy.cz/zpravy/rimsky-klub-a-svetova-socialisticka-revoluce/ od historika Vítězslava Kremlíka. Máte pravdu, že článek není dokonalý a je na něm ještě hodně práce... Theo 20. 12. 2011, 12:11 (UTC)
Uklidněte se laskavě. Na mimořádné tvrzení jsou potřeba mimořádné zdroje. Wikipedie:Věrohodné zdroje. Tyto rádoby konspirační teorie jsou s prominutím naprosté bláboly sloužící k odpoutání pozornosti od globálního kapitálu, který už globálně vládne k pseudoglobální konspirační vládě prý tvořenou spikleneckými levičáky. --Elm 20. 12. 2011, 17:09 (UTC)
Zajímavé, že o tom toho tolik víš. :D --Kohelet 22. 1. 2012, 21:42 (UTC)

Dostupné online[editovat zdroj]

Chci se zeptat, možná mi něco uniká, ale je tam dost odkazů označených "Dostupné online", které ale vedou všechny pouze na stránku WorldCat - světového katalogu, který vám řekne v které knihovně najdete knihu, to přece není nic dostupného online? Tereza Klozová -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Tereza.klozova (diskuse)

Dobrý den, tohle je obecný problém, většina publikací = knih Římského klubu zřejmě není skutečně dostupná online s ohledem na autorská práva. Podobné je to ale i s dalšími knihami v dalších článcích na Wikipedii. Ono i když jsou jako reference vědecké články tak často zjistíte, že se na ně jako prostý čtenář nedostanete, leda by si zaplatil. Odkaz "dostupné" vzniká automaticky generátorem citací, na druhou stranu i odkaz na to, kde by kniha šla sehnat nemusí být špatný, i když většinou to bude spíše pro anglicky mluvící země. Moc jsem asi nepomohl.Jirka Dl (diskuse) 19. 8. 2019, 11:36 (CEST)Odpovědět
Upravil jsem příslušnou pasáž, místo přímých odkazů „dostupné online“ v hlavním textu jsou teď tyto odkazy upozaděné, aby tolik nemátly. --Bazi (diskuse) 19. 8. 2019, 12:23 (CEST)Odpovědět