Diskuse:Černé rokle

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Otázky geologie[editovat zdroj]

  1. "To že se zrnitost střídá, svědčí o působení mořských proudů, které v závislosti na klimatických změnách střídavě přinášely hrubější a jemnější materiál. Velice zjednodušené" - Chybí mi citace, poněvač na změnu zrnitosti může mít vliv další věci např. výška mořské hladiny a ta je závislá např. na subsidenci, přínosu terestrického materiálu, zmíněn je i materiál z těl živočichů a ta nemusí přinášet žádný proud, doporučené čtení "něco o karbonátových platformách" M.E.Tucker: Sedimentary petrology. 3rd ed. Blackwell, 2001(2003).P.A.Scholle et al. (eds): Carbonate depositional environments. AAPG Memoir 33, 1983. K nahlédnutí http://web.natur.cuni.cz/IGP/main/staff/martinek/Petro1/3-karbonaty%20I.pdf --Fanfan.Sonnenschein (diskuse) 4. 11. 2012, 19:44 (UTC)

Návrhy na vylepšení pro studenta[editovat zdroj]

Dobrý den, dle dnešní diskuse na semináři vkládám návrhy na vylepšení článku. Můžete, ale nemusíte se jich držet, pokud s nimi nebudete souhlasit. Na druhou stranu významně bych doporučil se hlavně zamyslet nad posledním bodem, kde vidím skutečně významný nedostatek.

  • Co se odehrávalo dříve na území? Pastva, těžba atd.? Sekce historie se zdá dosti stručná, popisuje, že byla jen vyhlášena. Nakopíroval jsem tam větu z jedné sekce níže, ale možná by bylo dobré to více rozpracovat.
  • V sekci geologie jsou dva odstavce bez referencí. Patří k nim reference na konci této sekce a nebo jiná?
  • Kdy došlo k vysázení trnovníku akátu a proč? (to jen, kdyby se to nakonec dohledat povedlo, jinak to ignorujte)
  • Jaký je managment na lokalitě, co se plánuje pro zachování dělat? Dopsal bych krátce sekci Ochrana
  • Článek je založen pouze na dvojici zdrojů, což je pak vidět na charakteristice textu. Zkusil bych najít další zdroje jako např. tento, případně se podívat po zdrojích pojednávajícíh o tom stratotypu, tam budou taktéž určitě další doprovodné informace.
  • Nápadná podobnost některých pasáží textu se dvěma citovanými zdroji. Výrazně bych doporučoval text znovu přejít a autorsky předělat, méně se držet větné skladby ve zdrojích a více používat vlastní slova/věty. Dle mého to překročilo hranici porušení autorského práva.

Jinak platí, že v případě jakéhokoliv dotazu se na mne obraťte, rád se pokusím pomoci. S pozdravem a hodně sil do oprav. --Chmee2 (diskuse) 8. 11. 2012, 08:41 (UTC)

  • Přečetl bych si ještě jednou úvod (ten jeden odstavec) a na něm bych se pokusil více zapracovat, aby měl logickou strukturu, navazující věty a ve zkratce čtivě popsal ten článek. Jinak si myslím, že je to mnohem lepší, než minule :) S pozdravem --Chmee2 (diskuse) 15. 11. 2012, 06:30 (UTC)