Diskuse:AVUS

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Prosím ještě jednou nejen kolegu Zanatice ale všechny: viz Vzhled a styl, tam větu Nezapomínejte však, že Wikipedie není výkladový slovník, takže nemá smysl odkazovat na běžná slova použitá v jejich normálním významu., viz i Wikipedie:Nominace nejlepších článků/Sarajevo. Dělat v článku o silnici a dálnici odkazy na automobil je hloupost, a odkaz na češtinu taky. A odkaz na Berlín stačí na jednom místě, na třech být nemusí. Začínáš jít na nerv. Je mi líto. -jkb- (cs.source) 14:58, 23. 2. 2007 (UTC)

Prosím o tvrdé skloňování! Automobil s dálnicí úzce souvisí, odkaz smysl má, stejně tak články Berlín a A114 má smysl odkazovat i po delší době. Takhle je ten článek skoro černý, vypadá, jako když potřebuje úpravy, což potřebuje. Zanatic 15:56, 23. 2. 2007 (UTC)

To by mě zajímalo, v čem byla tahle editace pro encyklopedii přínosná, co tím čtenář získal, příp. co by čtenář ztratil, kdyby provedena nebyla. Uvědomte si, že každá editace by měla být vedena těmito cíli! (Tím nechci tvrdit, že u všech mých editací se mi tento cíl naplnit podařilo.) Zanatic 16:37, 24. 2. 2007 (UTC)

Ten odkaz se mi jevil jako zavádějící, očekával bych, že povede na vysvětlení pojmu automobilová silnice, ale ne na automobil. Odkaz chápu jako možnost referencovat jiný článek, který podrobněji rozebírá nějaký související pojem a který může usnadnit pochopení tohoto článku či informace v tomto článku rozšířuje. Co je to automobil je všeobecně známá informace a s předmětem článku přímo nesouvisí. Pokud bych psal např. článek silnice, pak je v pořádku odkazovat na auto (např. po silnici se pohybují automobily.). Navíc jsem měl strach, aby z toho někdo později neudělal automobilovou silnici, což považuji také za nevhodný způsob používání odkazů; spojení automobilová silnice tu figuruje jako jeden pojem a pokud se pouze slepě odkazuje na slova, z nichž se skládá, a pomíjí přitom konkrétní význam spojení těchto dvou slov, je to matoucí. Jinými slovy, odkazy by se dle mého názoru v tomto případě měly dělat pouze ze slov, které figurují jako pojmy, a pojmem zde není automobil, ale automobilová silnice. --Petr Adámek 17:12, 24. 2. 2007 (UTC)
OK, to zní rozumně. Ono je stejně to slovní spojení automobilová silnice divné, lepší by bylo asi silnice pro automobily. Zanatic 17:19, 24. 2. 2007 (UTC)