Přeskočit na obsah

Wikipedistka:Bronamil/Ludmila Malhocká

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

[1]zpěvačka[1][editovat | editovat zdroj]

  • 19. prosinec 1973,  Velké Pavlovice
  1. a b SÓLISTÉ - BROLN - Brněnský rozhlasový orchestr lidových nástrojů. www.broln.com [online]. [cit. 2022-03-24]. Dostupné online. 

[1] viz stránku Sólisté:

"Vynikající lidová zpěvačka s typickým hlasem charakteristickým pro její domovskou folklorní oblast – Hanácké Slovácko. Od malička se věnuje lidové písni. Působila v řadě regionálních souborů a cimbálových muzik. Kromě BROLNu vystupuje také s cimbálovou muzikou doprovázející populárního Jožku Černého. Věnuje se také zpěvu církevní hudby. Svůj repertoár si právě v BROLNu rozšířila zejména o písně Slovenské. Její podání východoslovenských kariček, věrohodně a překvapivě přesvědčivě temperamentní zacelilo mezeru po hvězdné Márii Mačoškové z Prešova, která jí byla vzorem. Spolu s ostatními mladšími sólistkami BROLNu po roce 2006 vytváří další generaci vynikajících regionálních zpěváků a zpěvaček prezentovaných celostátně BROLNem na niž již úspěšně navazuje nejmladší generace dětí ze soutěže Zpěváček, kteří tak dotvářejí kontinuitu a koloběh předávání tradic lidové písně u nás. Zde si text napíše každý interpret sám, toto je jen nástin."

Občas hostuje s cimbálovou muzikou Javorník Brno[2]. - například na koncertu k 85.narozeninám vynikající zpěvačky paní Zdeny Hovorkové.

  1. Chybná citace: Chyba v tagu <ref>; citaci označené :0 není určen žádný text
  2. Javorník Brno. www.javornikbrno.cz [online]. [cit. 2022-03-24]. Dostupné online.