Přeskočit na obsah

Wikipedista:Nolanus/Divadýlko na kopečku

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Dětský divadelní soubor obce Holé Vrchy. Vzniknul v roce 1999, ale registrovaný na minusterstvu vnitra byl až roku 2002. Na jeho začátku stály pouze oslavy 400 let obce Holé Vrchy, kdy místní děti pod vedením Jiřího rendvanského a spol. sehrály první pohádku v novodobé historie obce. Ve vsi, v místě pod lipami ( na loučce u domu 24 ) stála tzn.: Kolna, kde bylo schované zemědělské stroje a na půdičce kulisy. Nakreslil je pro ochotníky kapelník Josef Kubín. Dnešní soubor je oprášil, opravil a ze začátku byly dobrým kapitálem. Soubor si píše vetšinou hry sám a také si sám vyrábí kulisy, kostými a rekvizity.


1999- 1.divadelní představení k výročí 400 let obce ( pohádka o třech princeznách ).

2000- Na Holovršské pouti soubor sehrál hru Rozum a Štěstí na motivy K. J. Erbena.

2001- Již třetím rokem zkouší soubor divadelní hry, tento rok pohádku O povidlové bábě.

REGISTRACE[editovat | editovat zdroj]

2002- Soubor, který dobře prosperuje a občasnými dary z městského divadla v Mladí Boleslavi dostává ostáré kulisy a kostými, se rozhodl registrovat se. První hrou O pokladu královny květin oslavil svoji činnost. Na anenské pouti ohromil diváky a večer zahrál stejnou hru, ale při umělém osvětlení. Také se zůčasnil Pojizerských her v Dobrovici.

2003- Malá pohádka o velké hlouposti

2005- Největší dar

2006- Zámeček la Zar

2007- Lotrando a Zubejda

SOUČASTNOST[editovat | editovat zdroj]

2009- Divadýlko na kopečku v obci Holé Vrchy zúžilo svou členskou základnu a věnuje se hraní pro školy, školky a pochopitelně i veřejnost. Podle nejaktuálnějších zpráv soubor připravduje pohádku pro děti i dospělé na motivy tří prasátek.