Wikipedista:LucieHniz/Pískoviště

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Mgr. Wikipedista:LucieHniz/Pískoviště, Ph.D.
Chybí svobodný obrázek.

Petra Bubeníčková (30. prosince 1974) je česká vysokoškolská pedagožka na Univerzitě Hradec Králové, která se věnuje také publikační činnosti. Zabývá se biblioterapií a problematikou čtenářství s ohledem na dospívající mládež.

Vzdělání a kvalifikace[editovat | editovat zdroj]

V roce 1997 získala magisterský titul na Vysoké škole pedagogické v Hradci Králové (VŠP), posléze doktorský titul Ph.D. na Západočeské univerzitě v Plzni.

Zaměstnání a pedagogická činnost[editovat | editovat zdroj]

Od roku 2005 působí jako asistentka na Katedře českého jazyka a literatury PdF UHK, od roku 2008 jako odborná asistentka. V letech 2008 – 2012 se stává vedoucí oddělení Jazykové a literární kultury na KČJL PdF UHK. Roku 2012 je jmenována vedoucí oddělení učitelství prvního stupně ZŠ a MŠ. Doktorka Petra Bubeníčková byla ustanovena v roce 2010 tajemnicí vedoucí Katedry českého jazyka a literatury PdF UHK. Na Katedře českého jazyka a literatury Pedagogické fakulty Univerzity Hradec Králové vyučuje předměty, které se týkají biblioterapie, literatury pro děti a mládež, didaktiky literatury, úvodu do studia literatury. Paní doktorka Bubeníčková zaštiťuje i oborové praxe (souvislá, průběžná..,).

Vědeckovýzkumná činnost[editovat | editovat zdroj]

Paní doktorka se nevěnuje pouze přímé pedagogické činnosti, je autorkou několika publikací a členka Literárněvědné společnosti AV ČR. ¨ Spolupracuje na různorodých projektech: Projekt ESF (2012-2015) Inovace studijních oborů – spoluřešitelka, Projekt ESF (2011-2014) Inovace a internacionalizace profesní přípravy pedagogů 21. století – spoluřešitelka, Projekt ESF (2010-2013) Littera (Zvýšení kvality jazykového vzdělávání v systému počátečního školství) – spoluřešitelka, Specifický výzkum (2012) Hloubková analýza čtenářské gramotnosti v sekundárním a terciálním vzdělávání – spoluřešitelka.

Publikační činnost[editovat | editovat zdroj]

Publikační tvorba Petry Bubeníčkové koresponduje s její výukovou činností, věnuje se tématice čtenářství a literární teorii. Petra Bubeníčková spolupracuje na tvorbě výukových materiálů pro základní školy.

Monografie[editovat | editovat zdroj]

  • O smyslu nesmyslu: nonsens a česká pohádka. Vydání první. Liberec: Bor, 2016. 189 stran. Jazyky a texty.
  • Kontexty čtenářství a čtenářské gramotnosti. Vyd. 1. Hradec Králové: Gaudeamus, 2011. 135 s
  • Biblioterapie. Vydání: první. Hradec Králové: Gaudeamus, 2017. 1 CD-ROM (112 stran).

Zdroje[editovat | editovat zdroj]

  • Mgr. Petra Bubeníčková, Ph.D. [online] Univerzita Hradec Králové [cit. 1.3.2019] Dostupné Online


Kategorie:Čeští pedagogové Kategorie:Narození 30. ledna Kategorie:Narození v roce 1974 Kategorie:Ženy