Diskuse s wikipedistou:Fan of shulgin

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Rádi bychom Vás přivítali na Wikipedii!

Začal(a) jste dobře a jste na nejlepší cestě přispívat vlastními články.

Pokud jste tak ještě neučinil(a), doporučujeme Vám nejdříve si přečíst některé stránky, které Vám přiblíží provoz a zvyky na Wikipedii:

Vkládání podpisu

Několik dobrých rad:

  • Abyste se podepsal(a) na diskusních stránkách, stačí napsat 4 vlnovky ~~~~ (nebo je vložit pomocí druhé ikony zprava v liště nad editačním oknem). Naopak články se nepodepisují.
  • Opravdu se nebojte editovat. Když se Vám občas něco nepovede, jiní to spraví.

Tak ještě jednou vítejte a děkujeme za Vaše příspěvky. Věříme, že se tu uvidíme často.

Obrázky z erowidu[editovat zdroj]

Díval jsem se na http://www.erowid.org/general/about/about_copyrights.shtml tam se nepíše, že obrázky jsou k volnému užití automaticky, ale je třeba zažádat. Pokud máte svolení bylo by dobré ho někde na wikipedii umístit. --Li-sung 09:47, 27. 9. 2005 (UTC)

4-acetoxy-dipt[editovat zdroj]

4-acetoxy-dipt
(4 ace, aces, iprocetyl)
Soubor:4 acetoxy dipt maly.jpg
4-ho-dipt
(iprocin)

chemické jméno: 4-acetoxy-n,n-diisopropyltryptamine
klasifikace: psychedelický tryptamin
popis: č-acetoxy-dipt je sybtetické psychedelikum. Není to příliš rozšířená droga a má krátkou historii pužívání.
přesnější popis:
4-acetoxy-dipt je tryptamin ... často bývá přirovnáván k 2c-b a houbám(psilocybin a psilocin). většinou se nachází ve formě lehce špinavě bílého prachu a obvykle se užívá orálně. 4-acetoxy-dipt může být buď ve formě hydrochloridu soli,nebo jako volná báze(freebase). obě formy jsou orálně aktivní,přičemž volná báze(freebase) je asi o 10% lehčí a tudíž o 10% silnější,než hydrochorid (tzn. 20mg hydrochloridu = přibližně 18 mg volné báze(freebase)).
orální dávkováni 4-acetoxy-diptu:
práh 3-5 mg
lehké 5-15 mg
běžné 15-30 mg
silné 25-40 mg

časový průběh:
počátek: 20-60 minut
trvání: 2-4 hodiny
doznívající účinky: zhruba 1-4 hodiny

4-acetoxy-dipt a 4-ho-dipt jsou blízce příbuzné látky. 4-acetoxy-dipt se v lidském těle metabolizuje na 4-ho-dipt podobným způsobem jako se psilocybin metabolizuje na psilocin. při orálním užití mají obě stejné účinky, lehce se liší dávkování.

jméno: 4-acetoxy-dipt
chemické jméno: 4-acetoxy-n,n-diisopropyltryptamine
chemický vzorec: C18H26N2O2
bod tání: ?
molární hmotnost: 302.411

Soubor:4-acetoxy-dipt 3d.jpg

jméno: 4-HO-DiPT
chemické jméno: 4-hydroxy-n,n-diisopropyltryptamine
alternativní chemická jména: 4-indolol, 3-[2-(diisopropylamino)ethyl]
chemický vzorec C16H24N2O
bod tání 263° C
molekuová hmotnost: 260.375

Soubor:4-ho-dipt 3d.jpg

pozor,jedná se o research chmical:
research chemz(anglicky)
více informaí anglicky na:
erowid 4-acetoxy-dipt vault(anglicky)
tripreporty:
zkuušenosti(anglicky)



znej své tělo - znej svou mysl - znej svou látku - znej svůj zdroj.

tyto data byla shromážděna uživateli,výzkumníky, nebo z jiných zdrojů a proto je vhodné všechny tyto informace považovat pouze za doporučení.
jednotlivé osoby mohou na stejnou dávku reagovat různě.co je bezpečné pro jednoho, může být smrtelné pro jiného...




--Fan of shulgin 09:51, 27. 9. 2005 (UTC)

sure,uz sem kdysi zadal o povoleni na http://experimental-drugz-revie.wz.cz/ a fire je nastesti andmiru koopoeartivni,bohuzel vyjadreni z tehdejska uz je ztraceno,tak sem zazadal o nove, jinak diky za ppochvalu, jde to skoro samo, myslim,ze to pujde dobre a casem drogy pokryjeme pekne, myslim,z ejak si lide vsimnou tak sai zacnou prispivat,,cu fos ;)

Dobrý den, prosím doplňte údaje o původu Vámi nahraných obrázků 4-ho-dipt 3d.jpg a Soubor:4-acetoxy-dipt 3d.jpg, jinak budou muset být smazány. Obrázky na Wikipedii musí být uvolněny pod svobodnou licencí, nebo alespoň tak, aby jejich použití vyhovovalo principu fair use. Podrobnější informace o licencích naleznete na stránce Wikipedie:Popisky licence souborů. Děkuji. --Vrba 00:49, 8. 12. 2005 (UTC)

Původ a copyright obrázků[editovat zdroj]

Dobrý den, jelikož byla prodiskutována nová politika ohledně obrázků a obrázky bez základních údajů budou po 30 dnech mazány, prosím o doplnění informace o původu a licenci k Vámi nahranému obrázku

Důvody, proč je žádnoucí tyto údaje uvádět, jsou popsány na stránce Wikipedie:WikiProjekt Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obraťe se na mne, rád Vám pomohu. Vrba 00:48, 19. 1. 2006 (UTC)

podle podmínek zveřejněných na erowid jsou tam uvedené informace poskytovány pod licencí noncommercial - viz: All information on Erowid.org is provided non-commercially for purposes of teaching, scholarship, research, and criticism. We provide authorship information whenever possible as well as links to original material if it exists on the web. Much of the information has been written by Erowid or approved for inclusion by its author(s). Some excerpts, quotes, and text are used under the fair use doctrine. If you know the author or photographer of an unlabelled writing or photo in our collection, or if we are using writings or photos of yours without permission, please let us know and we'll add credits or remove the piece as you choose.

Proto jsem licenci změnil na noncommercial. --Zp 04:40, 19. 1. 2006 (UTC)