Přeskočit na obsah

Diskuse ke kategorii:Starověká Persie

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Jsem naprostý počítačový laik, takže někomu může má otázka připadat primitivní. Založil jsem novou kategorii Starověká Persie, ale v článcích Achaimenovci (seznam králů), Arsakovci (seznam králů) a Sásánovci (seznam králů) mi název kategorie pořád svítí červeně. Když na něj kliknu, objeví se mi editace Starověké Persie. Někde dělám chybu. Jirka O.

To je v pořádku. Prostě musíte nejprve novou kategorii zeditovat a uložit (zapsat). Jak ji budete editovat, tak ji zařaďte do nějaké kategorie nadřízené (třeba Asie nebo tak), případně dát odkaz na nějaký hlavní článek a intewiki (odkazy na stejné kategorie v cizojazyčných wikipediích). A až to budete mít, tak uložit a je to. Někdy se ovšem stává, že je článek (pro kategorii to bude platit také) vytvořen pár minut, ale databáze wiki ho ještě nenabízí, pak se musí holt pár minut počkat, než si to wiki uvnitř přechroustá - v tuto chvíli kategorie existuje. --Luděk 11:32, 8. 2. 2005 (UTC)

Chtěl bych poprosit, aby někdo vymazal ty přebytečné Sásány, vypadá to fakt divně. Jirka O.

No, na to, udělat to korektním postupem, je třeba mít práva vývojáře, což tu nikdo nemá (a je tedy třeba počkat na údržbu databáze). Ale schválně to tedy zkusím postupem o něco méně korektním, jenom jestli to ten článek přežije :-x. --Mormegil 08:15, 17. 2. 2005 (UTC)
Výborně, tak to vypadá, že se dobrá věc podařila; takže to zkusím provádět i u jiných duplicitních stran. Případně tu stránku zkontrolujte, jestli náhodou navrchu nezůstala nějaká špatná verze, ale zdá se mi to OK. --Mormegil 08:21, 17. 2. 2005 (UTC)

Moc děkuji, všechno je v nejlepším pořádku. Jirka O.