Diskuse k MediaWiki:Newarticletext

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 2 lety od uživatele Matěj Orlický v tématu „Návrh k diskusi

Zkusil jsem upravit newarticletext na o něco upovídanější verzi podle en:MediaWiki:Newarticletext. Nejsem si úplně jist, jestli to je úplně ideální (je to trochu velké). I v en: kolem toho byla/je trochu diskuse, takže se neváhejte vyjádřit, jak se vám to líbí. Podle mě je totiž trochu víc než ono "vložte sem text nového článku" docela vhodné (zvláště pro nováčky, kteří nevědí, co červený odkaz znamená. --Mormegil 14:35, 29. 8. 2004 (UTC)

    • Dle mne je to užitečné, a dlouhé to také není.
    • Ale mne k tomu napadá ještě následující. Na editačních stránkách např. německé wikipedie jsou pod editačním oknem různé znaky pro formatování, které je možno přesunout myší do textu. Některé nepotřebuji (tučně, kurzívně, odkazy atd. najdu i nad edit. okénkem jako symboly), ale pár by se jich dalo použít, na české klávesnici (ne na německé) se těžko hledají (hvězdičky, apostrof, křížek na číslování, špičaté závorky, ten krám, co vytváří můj podpis a datum atd.). Jistě by to nebyl velký programovací problém převzít to i do české wikipedie, nejen pro nováčky.
-- -jkb- 14:47, 29. 8. 2004 (UTC)

Přesun při nevytvoření přesměrování[editovat zdroj]

Pokud někdo přesune stránku a nevytvoří při tom přesměrování, tak stránka pro méně zkušeného uživatele zmizí beze stopy (např. zde je původní umístění jedné stránky: Regionální museum Mělník, ale není vidět, proč zde už není článek, mohu klikat z nabízených odkazů na co chci, ale příčinu jejího zmizení tím neodhalím, příčinou je přesun bez vytvoření přesměrování). Navrhuji tedy kromě upozornění, že stránka mohla být smazána, přidat i podobný bod týkající se jejího přesunutí. --Beren 11. 6. 2009, 05:08 (UTC)

Vida, tak už se do upozornění na smazání přidávají i takové přesuny. Tím můj požadavek padá. --Beren 23. 6. 2009, 18:30 (UTC)

Návrh k diskusi[editovat zdroj]

--Matěj Orlický (diskuse) 16. 1. 2022, 19:33 (CET)Odpovědět