Přeskočit na obsah

Diskuse:Skibus

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Podle mého názoru článek obsahuje neověřená nebo přinejmenším pochybná tvrzení, např.

  • "Skibusy jezdí vždy jen v zimě." - v mnoha střediscích se běžně lyžuje i na jaře
  • "Skibusy byly vyvinuty pro lidi, kteří nemají auto ..." - podle mého názoru nebyly skibusy "vyvinuty", jedná se o běžný autobus, pouze se používá pro přepravu lyžařů
  • "Skibusy vídáme např. v Beskydech, Jeseníkách, Krkonoších atd. Některé skibusy jezdí dokonce i přes naše hranice např. do Slovenského Makova či přes Polské Glucholazy." - toto je sice pravda, ale jednak to je psáno chybně čistě z českého pohledu ("přes naše hranice") a hlavně tento výčet celkem postrádá smysl, to bychom zde mohli uvádět stovky hor a tisíce lyžařských středisek. --Cmelak770 07:47, 14. 5. 2007 (UTC)
Souhlasím, a navíc tvrzení že skibusy jsou pro lidi, kteří nemají auto je zavádějící, protože skibusy jsou často zřizovány z důvodu odlehčení horských silniček, kudy nejezdí následně tolik aut. Popřípadě k přesunu lyžařů z parkovišť přímo do střediska. A nemusí se jednat jen o upravené autobusy, například v Čenkovicích (u České Třebové) se používá jako skibus upravená rolba.--Slfi 15:53, 14. 5. 2007 (UTC)
Ano máte ve včem pravdu některé skibusy jezdí i na jaře z tím autem máte pravdu i když lidé skibusy využívají na dlouhé trasy např.Ostrava-Bílá lidé by přece na takové vzdálenosti využily raději auto ale přesto pravda je na každé straně.
  • Ale bylo by dobré kdyby bylo přidáno že autobusy jezdí do příhraničních středisek ne do vnitrozemí.
  • Navíc mi mělo být přidáno že obsluhují i přihraniční město např.Skibus který jezdí z Jeseníků přes Polské Glucholazy tam ale žádný skiareál není.

--Ostravak 22:13, 14. 5. 2007 (UTC)