Diskuse:Osadní výbor

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Systém příkladů[editovat zdroj]

Omlouvám, se jsem tam Zákupy s Kamenicí vřadil na libovolné místo. Nějak jsem nepostřehl systém řazení, zda zvolíte abecední, dle krajů či jiný. Tak to přeřaďte dle svého. Možná nakonec uděláte heslo Seznam osadních výborů.--Zákupák 17. 9. 2008, 19:51 (UTC)

Prozatím byl systém takový, že v seznamu byly jako první ty obce, jejichž osadní výbory se v Googlu více vnucovaly (tedy zhruba ty, o kterých se nejvíce na netu píše). Přičemž na úplně první dvě místa jsem přesunul města, kde je osadních výborů extrémně mnoho. O nějakém definitivním řazení bude možné uvažovat, až se ten seznam bude blížit jakés takés kompletnosti, zatím je to pojaté spíš jako nahodilé příklady, že vůbec někde nějaké osadní výbory existují. --ŠJů 18. 9. 2008, 02:19 (UTC)

Příklady[editovat zdroj]

Ahoj ŠJů, s těmi případy jsi si musel dát tedy hodně práce, ale nejsem přesvědčen, že v této podobě mají v encyklopedii smysl, už jen z hlediska nutnosti soustavné kontroly, zda popisovaný stav stále ještě odpovídá skutečnosti. Dle mého názoru postačí na základě sebraných příkladů vyjmenovat obvyklé typy kombinací osadních výborů vůči částem obcí (to již v článku myslím je) a u každé kombinace uvést jen odkazem dvě, tři obce, které jim v roce 2008 odpovídaly. Zvaž to. --Adam Hauner 25. 9. 2008, 10:04 (UTC)

Myslím, že osadní výbor je a zřejmě vždycky bude poměrně raritní záležitost a proto má smysl snažit se o co nejúplnější výčet (v co největší informační hloubce vidím zásadní rozdíl mezi encykloedií, která navíc není z papíru, a pouhým slovníkem). Wikipedie není telefonní seznam a co bylo, nemůže se už odestát, proto nehrozí, že by se některá z uvedených informací pozbyla informační hodnoty: přidávání nových a aktuálnějších informací záleží samozřejmě na budoucích wikipedistech. Předpokládal bych, že v budoucnu může vzniknout i nějaká studie, která se bude zabývat analýzami a zkušenostmi z existence osadních výborů. --ŠJů 18. 2. 2010, 21:43 (UTC)

Místní výbor[editovat zdroj]

Dne 28.4.2009 zastupitstvo města Zákupy založilo místní výbor Nové Zákupy. Přitom jsem radním dal jako zdroj k rozhodování výtečně doplněné heslo Wikipedie kolegou ŠJů, kteří také věděli jen o pojmu Osadní výbor = výbor pro vesnici. Je to poprvé, co mi Wikipedie pomohla ovivnit praxi. Nové Zákupy nejsou bývalou vesnicí připojenou k Zákupům, ale zrenované panelové sídliště po ruských vojácích 2 km za městem v lesích pro 500 lidí. Heslo doplním , až budu mít k dispozici usnesení. ŠJů, díky.--Zákupák 5. 5. 2009, 17:44 (UTC)

Tak usnesení jsem stáhl z webových stránek města a doplnil jako referenci. A sundal jsem dříve platnou větu, že zatím místní výbory nejsou--Zákupák 7. 5. 2009, 17:17 (UTC)


Osadní výbor chatových osad[editovat zdroj]

Zahrnuje tento článek i výbory chatových osad? Zmíněny nejsou, a to je IMHO chyba. Myslám, že pro ně navíc bude mít tenhle termín i delší historii. --Postrach 1. 4. 2010, 17:32 (UTC)

obdobně osadní výbory a základní organizace ČZS zahrádkářských osad -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 195.113.47.161 (diskusebloky) 12. 5. 2010, 13:11‎ (CE(S)T)
Článek byl založen o osadních výborech ve smyslu zákona o obcích, tedy o výborech, které zřizuje zastupitelstvo obce. Pokud si jiné výbory dávají shodné označení, jistě by to v článku mělo být pro ujasnění zmíněno, ale spíše proto, aby bylo zřejmé, že o nich tento článek nepojednává. Respektive bylo by možné v článku zmínit, jaký je rozdíl mezi osadními výbory ve smyslu zákona a jinými osadními výbory, popřípadě zda zákon nějak zajišťuje výlučnost použití tohoto termínu. --ŠJů (diskuse) 9. 2. 2014, 16:19 (UTC)