Diskuse:Altruismus

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Potravové strategie[editovat zdroj]

Rad bych probral serii revertu.

  • "Potrravove strategie" sem asi nepatri, zvlast kdyz odkaz na altruismus vede na heslo "Zvraceni"
  • Fakt je to jejich potravova strategie! :) Ne kazdy upir se napije, vzajemne si do krku! ;)
  • ta šablona by asi patřila do článku Altruismus (biologie), tady je matoucí

...jde o chovani upiru, presne podle kapitoly "Altruismus v biologii".

Clanek Altruismus (biologie) nemame, a ani bych ho nedelal: Uz tento ma vtah k chovani upiru hned pres 3 kapitoly z 5ti. Opravdu si myslim, ze by tady ta sablona prinejmensim "nicemu nevadila". Ostatne i obecny princip popisovany v kapitole "Altruismus a egoismus v teorii her", holubice/jestřáb, presne odpovida potravovym strategiim obecne, takze ta sablona tu muze byt a bude podporena nejen konkretnim jednim priladem upiru, ale obecne platnym principem.

Stale jste proti ni? S uctou --Franta Oashi 7. 9. 2009, 12:19 (UTC)


Tak znovu: Probehl tady revert, pak zase reverty revertovanych rvertu... Zajima me, co mate proti memu argumentu, ze se upiri nechovaji altruisticky? Kdyz mi tvrdite (asi komentar k dalsimu revertu), ze nejde o altruismus, ale symbiozu, je mi jasne, ze kazdy mluvime o necem jinem: Netopyr s netopyrem sveho druhu urcite neni v symbioze. Naopak, ze se aktivne vzda sve potravy ve prospech sveho druha, jaky lepsi priklad altruismu jeste chcete?

Ad moje drzost, ze jsem si dovolil to tam opetovne pridat: Na mou vyzvu tady nikdo nereagoval, tak jsem to povazoval za souhlas. Mate-li namitky, diskutujte, ale nedivte se, ze ticho neberu jako argument.
Takze, co se vam na mem prikladu nelibi? Na "potravovych strategiich" stale trvam: Prinasi dulezity priklad altruismu, klicovy pro preziti celeho jejich druhu. --Franta Oashi 11. 9. 2009, 19:40 (UTC)
Dávat šablonu s názvem „Potravinová strategie“ do článku altruismus je přece nelogické. Podobné šablony by se měly dávat (když už teda musí vznikat, smysl pododbných šablon jsem dosud nějak penochytil) do zcela konkrétních článků. Kdyby tu ještě přibyly šablony typu „Mezilidské vztahy“ a „Teorie her“, byl v tom už úplný guláš a podle mě to článku nic nepřidá, naopak může zmást. --Podzemnik 11. 9. 2009, 19:47 (UTC)
Hm. Tak o tom uz se da uvazovat. Hm. Dobre, do konkretnich onech prikladu, budiz. Dik za alternativni navrh, ktery je asi lepsi nez moje tlaceni sablony sem. OK. Tak tedy primo k upirum. --Franta Oashi 11. 9. 2009, 19:56 (UTC)

Historie[editovat zdroj]

Tady zmizela historie stranky?! To uz se ani na tohle neda spolehnout?? Otravne... :( --Franta Oashi 11. 9. 2009, 01:52 (UTC)

Jáká historie podle Tebe zmizela? Na nic jsem nenarazil. Můžeš být konkrétnější? --Podzemnik 11. 9. 2009, 19:48 (UTC)
Hm, tak ted sam nevidim... Pamatuji si, ze jsem videl z historie jen jediny radek posledni zmeny, nevim. Sam ted onen defekt nejsem schopny zreprodukovat. No, je mi lito. Jestli si zase nekdy vsimnu, dam vedet. --Franta Oashi 11. 9. 2009, 19:53 (UTC)
To se stává: podíval jste se na "Historii" diskuse, ne článku.--Sokoljan 11. 9. 2009, 19:57 (UTC)