Přeskočit na obsah

Diskuse:Bzová (přírodní památka)

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 7 lety od uživatele Chmee2 v tématu „Návrhy na vylepšení hesla v rámci spolupráce s UK

Návrhy na vylepšení hesla v rámci spolupráce s UK[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji za sepsání hesla. Je to dobrý začátek k cestě za zápočtem. Dovolím si sem vložit pár poznámek, které bych doporučil zapracovat.

  • bylo by dobré ještě zapracovat na úvodu hesla, pokusit se ho rozšířit a ve zkratce tam nabídnout to hlavní, o čem se člověk později dočte v hesle
  • doporučoval bych trochu více rozšířit sekci lokalitu, lépe popsat dle mapy, jak to tam vypadá. Je to území obklopené jinými lesy, poly? Podobné informace mají důležitý dopad pro čtenáře, protože má možnost pochopit nepřímo jaká nebezpečí případně území hrozí (např. níže zmiňovaný vítr)
  • do sekce historie by bylo vhodné dopsat údaje o vyhlášení/přehlášení chráněného území, např. dle tohoto zdroje
  • bude potřeba, aby všechny latinské názvy byly kurzívou
  • různé druhy rostlin a zvířat by měly odkazovat na další články na české Wikipedii pomocí hranatých závorek
  • doporučil bych ze zdroje vytěžit víc informací. Například je podstatná informace, že jsou tam otevřené oblasti, které umožňují působení silného větru
  • existuje na internetu snadno dostupná diplomová práce (Název: Zhodnocení současného stavu a péče o lesní rezervace Zlínska), kde se nachází dodatečné informace o tomto chráněném území. Například objasňuje, proč z lokality skoro úplně vymizela jedle bělokorá atd. Bylo by vhodné informace z ní doplnit do článku. Část textu se dá použít i do sekce enviromentální faktory, čímž tato sekce bude obsáhlejší a úplnější.
  • podobně existuje specializovaná kniha o chráněných území ČR, která tuto přírodní památku zmiňuje, viz odkaz. Opět jsou tam informace navíc, které Vám se psaním hesla pomohou.

S pozdravem, --Chmee2 (diskuse) 24. 11. 2016, 07:31 (CET)Odpovědět