Diskuse s wikipedistou:Vrba

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 4 lety od uživatele Elektracentrum v tématu „Editaton Prachatice 2 - 30. 10. - 3. 11. 2019 Prachatické muzeum

Za vše, cos pro nás udělal moc díky, třeba se zas někdy potkáme někde jinde... Byl jsi pro mne po dlouhá léta vzorem. --Chmee2 9. 9. 2009, 19:58 (UTC)

Připojuji se k poděkování, vždycky jsem obdivoval Tvůj tah na branku při řešení problémů i jejich analýze a Tvůj humor. Hodně jsi pomohl a budeš nám chybět. Přeji hodně štěstí a snad se ještě někdy uvidíme. --Beren 9. 9. 2009, 22:03 (UTC)

Ta úctyhodná, stará devíza ponechává naději. :-) --egg 10. 9. 2009, 08:56 (UTC)

Ještě…[editovat zdroj]

…jsem se s tebou nestačil rozloučit a už zas přichází tvá duchovní síla.


Diplom je tvůj, borče. ;-) Wikipedie:Ceny za rozvoj české Wikipedie#III. oblast --egg 17. 5. 2010, 23:02 (UTC)

Chtěl jsi, abych ti pohlídal, zda ti Wikipedie přidělí diplom - jak již zmínil můj předřečník, přidělila ti ho a nejen to ještě přidala klíčenku na krk a reklamní předměty. Nerad bych abys to přecenil, tak ti musím říci, že diplom a klíčenku dali každému, kdo něco napsal a ve formě zvláštní ceny i bez napsání čehokoli, logika podle které ji přidělili je tak odvážná, že by se za ni nemusel stydět ani Paroubek s Kalouskem zdůvodňující nutnost koalice s komunisty. Myslím si, že kdyby ses byl snažil, mohls to získat i bez článku. Anóbrž nevlastním klíčenku na krk, rozhodl jsem se připsat pár řádek, jejichž cílem je znevážit tvé zásluhy „o rozvoj české Wikipedie“ a znemožnit ti se vlastnictvím klíčenky vytahovat. Kdybych byl v porotě já, nevlastnil bys ji také, bohužel to patrně nikdo nečetl. Usuzuji z toho, že v porotě jsou zavilí wikipedisté - jiní nemají v takovém výboru co pohledávat - takový wikipedista, když zře chybu kliká bez dalšího přemýšlení na „editovat“ a edituje. Pak se ještě revertuje, opraví další chybu, omluví se za plnění posledních změn, jelikož jiný zavilec toto vidí v posledních změnách vrhne se na tentýž článek a jako debil edituje tentýž odstavec. Chvilku jsem tento folklór sledoval. Kdyby takto zavilý wikipedista četl tvůj článek, musel by nutně odhalit některé chyby jako je chybějící tag „ref“ - to trkne při čtení do oka, taktéž nenapsané slovo „ISBN“ je poměrně nápadné, číslo je pak černé nikoli modré (Kupní síla#Literatura), odhalil jsem i nefunkční referenci, za což by ti měli veřejně strhnout klíčenku z krku, možná i roztrhat diplom.
Jelikož byl jako úžasný vyhodnocen i článek, který je předmětem mých sběratelských aktivit - přečetl jsem si ho a byl jsem v pokušení vrátit ti klíčenku. Několikrát jsi zmiňoval, že Wikipedie hodně dá na autorská práva, ten článek se při hodně benevolentním přístupu pouští na hranu plagiátu - a to jsem si nevzal ani tolikrát odkazovaného Pavla Juříka. Navíc mi přijde, že autor těžko rozlišuje kreditní kartu od ostatních typů karet. Ještě jsem přečetl část článku o dějinách účetnictví, nejsem si jist, zda používání starších autorů nemůže způsobit nepřesnosti. Ale zdrojování informací jako, že se v Babylónii něco zapisovalo již kolem roku 4000 př. n. l. mě vede k touze sehnat si knihu Sto vědců proti Einsteinovi a trvat na uznání neplatnosti jeho teorií.
Článek o průmyslu si raději nechám na lepší časy - přeji dobré užití klíčenky --Lubosj 20. 5. 2010, 12:11 (UTC)

Otázka pod okraj[editovat zdroj]

Článek do soutěže tentokráte nebude? Byly by už dvě klíčenky a mohl bys mi jednu dát jako úplatek a já bych pak na svých stránkách uznal tvé zásluhy.

  • Už špatně vidím, nebo se původní poměrně hezká grafika změnila na modrý hnus? --Lubosj 19. 9. 2010, 09:49 (UTC)

Děkuji za datum. V rodině Otto Kohna se mluvilo spíše česky, zatímco v rodině Karla Kohna spíše německy. Ono to s tou národností této rodiny bude trochu pružné.

Chtělo by to seznam staveb, to co jsem dal do článku není dokonalý přehled.

--PeregrinusX 17. 12. 2010, 13:21 (UTC)

Snazim se seznam staveb najit, ale nemam pri sobe literaturu. --Vrba 17. 12. 2010, 13:25 (UTC)

super děkuji, uvidíte co najdete. Udělal jsem i rychlý článek Karel Kohn, který je zatím skoro stejný jako Otto, snad to postupně rozčleníme

--PeregrinusX 17. 12. 2010, 14:38 (UTC)

prosím, dokázal byste ten přehled děl najít? Moc by to pomohlo. Děkuji.

--PeregrinusX 20. 12. 2010, 08:30 (UTC)

Domnívám se, že doma je jedna vynikající publikace zabývající se jimi, ale bohužel se domů dostanu až ve středu. --Vrba 20. 12. 2010, 08:43 (UTC)

nezadařilo se? :-)

--Espanol 12. 1. 2011, 14:56 (UTC)

Jejda, mel jsem to napsat drive, neni tam seznam :( --Vrba 12. 1. 2011, 15:11 (UTC)

Pajs a ti další[editovat zdroj]

Ahoj, jsem rád za tvou obnovenou aktivitu. :-) Chtěl bych tě poprosit, jestli by ses mohl opět věnovat copyviím, hlavně z knih, máš k tomu podmínky. Docela mě ta věc trápí, protože tu pořád visí hrozba mazání většího počtu článků, na kterých editoři zbytečně ztrácejí čas, a nakonec tu bude díra místo důležitého článku, který už jinak mohl dávno být. Konkrétně mám na mysli Pajse, který podle mého nebyl dotažen do konce. Ale protože se tomu od těch dob vůbec nikdo nevěnuje, tak bych se vsadil, že nebude sám. :-( --egg 9. 1. 2011, 22:04 (UTC)

Chystám se na něj, nejprve bych rád po Jitě dotáhl ale wikipedista:MiraK --Vrba 10. 1. 2011, 14:31 (UTC)

Další hlas: [1] --egg 17. 3. 2011, 12:53 (UTC)

Kolesová rýpadla, Bioregion[editovat zdroj]

--Mattio 31. 1. 2011, 16:43 (UTC) Přestávám tomu rozumět. Málokdo tady může definovat nějaký pojem skutečně "autorsky". To je ostatně vědecká činnost. Pro objasnění pojmu "Kolesová rýpadla" jsem použil definici z jednoho z mnoha zdrojů na internetu, který jsem uvedl jako Související článek s odkazem na něj a tuto definici pouze poopravil za účelem jejího zobecnění. Nehodlal jsem článek vydávat jako svůj. Uvedl jsem jasně zdroj jako Související článek. Pokud to bylo špatně a mělo to být jako reference, popř. literatura, tak jste na to mohl upozornit. Ne mazat celý článek. Prosím o vysvětlení. Takový přístup popírá existenci encyklopedie jako celku!

P.S.: Teď jste smazal další - Bioregion, jehož definici mám z knihy kterou mám před sebou, a to opět s jasným uvedením zdroje. Jak jinak chcete definovat existující pojmy, než použitím něčí definice, která stála při jejím zrodu? Nebo jinak, smažte rovnou 99,9% Wikipedie! Mattio

Asi takhle, autorsky tu musíte definovat všechno nemůžete opsat cizí dílo, vydávat ho za své a uvolnit ho všem k použití pod nějakou licencí. Můžete používat fakta, ale rozhodně nemůžete opsat jeden zdroj. Definice např. bioreggionu není natolik obecná a shodná, taktéž kolesová rypadla nejsou definovány tak jak je popisujete. Prostě je třeba článek sám napsat za použití známých fakt a ne opsat celé věty včetně spojek a předložek, někde i dokonce překlepů. --Vrba 31. 1. 2011, 15:51 (UTC)
Nemůžete postupovat autorsky u něčeho, co už autora dávno má. Ale ok, nehodlám se s vámi přít. Sbohem a jsem zvědav co z Wikipedie zbyde s tímhle přístupem...--Mattio 31. 1. 2011, 17:02 (UTC)

Prostě nemůžete opsat jakékoli dílo a tvrdit, že jste ho napsal, přečtěte si co se píše při vkládání článku, podívejte se do pravidel, prostě autorem musíte být Vy a ne to odněkud z webu opsat. --Vrba 31. 1. 2011, 16:36 (UTC)

Ahoj, ty budeš už vědět, co s tim. Kdys jsem to přenesl z hesla leknín, proto to mám ve sledovaných... Díky ti --Chmee2 1. 2. 2011, 13:38 (UTC)

No ja vzdy zacinal takhle --Vrba 1. 2. 2011, 14:48 (UTC)
Jsem věděl, že ty jsi nejlepší! :) --Chmee2 1. 2. 2011, 14:56 (UTC)

Tak vo tom ani potom :D --Vrba 1. 2. 2011, 14:57 (UTC)

Dobrý den, u příspěvku o Brusson, a.s. jste měl připomínku na to, že se podle rejstříku naše firma zabývá realitami. Bohužel dokud nám nebude udělena licence, není možné změnit předmět činnosti firmy. Pokud byste pořeboval vědět něco dalšího, prosím neváhejte se zeptat.

Díky. Brussonas 23. 2. 2011, 12:36 (UTC)

Já vím jak to je, jenže problém je, že encyklopedie popisuje současné poznání světa, nikoli to budoucí. --Vrba 23. 2. 2011, 12:37 (UTC)

Dobry den pane Vrbo. Rad bych navazal na diskuzi Pod Lipou, kde jsme opet otevreli problem hromadnych copyvii wikipedisty Pajse. (Navic se domnivam, ze jeho clanky jsou problematicke i jinak a casto na ne narazim.) Myslite, ze by jste dokazal naprogramovat robota, ktery ty clanky promaze, resp. poradite mi, na koho se obratit? Je jasne, ze abstraktni entita "komunita wikipedistu" sama od sebe nic neudela, tak proto Vas s tim otravuju. Pokud to nepujde, druha moznost bude udelat alespon nejakou vhodnou sablonu, ktera se k tem clancim prida. Zdravim srdecne, Franp9am 21. 3. 2011, 09:33 (UTC)

No programovat vůbec neumím, ale myslím, že by se to dalo zařídit, aby to někdo udělal, já teď budu ještě cca týden, maximálně dva v místech, kde je Internet dost vzácný, myslíte, že by bylo možné až se vrátím zajít na IRC a pokecat o tom, je to takové pružnější. --Vrba 22. 3. 2011, 09:55 (UTC)
OK, do te doby se tedy naucim IRC :-) Uzijte si vylet! Franp9am 22. 3. 2011, 09:59 (UTC)

Dobry den pane Vrbo. Muzte prosim, venovat pozornost tomuto? Diky, zdravim! Franp9am 11. 6. 2011, 12:33 (UTC)

Milý pane Vrbo,
pro vás je kniha Zrychlený tep dějin bezvýznamná a nenašel jste relevantní odkaz o opaku. Nevím, jaký jste ročník, ale vězte, že tady existoval svět ještě před internetem. Na začátku roku 1992 obnovil literární kritik Jan Lukeš soutěž o Knihu roku Lidových novin. V prvním ročníku se jednalo o Knihu roku 1991. Dva z respondentů - Pavel Tigrid a Jan Lukeš - nominovali tehdy tuto "bezvýznamnou knihu" na Knihu roku 1991. Jan Lukeš napsal o publikaci recenzi. Na internetu to nenajdete, ale stačí navštívit knihovnu, která disponuje tímto ročníkem LN, a tam se to dá snadno dohledat.
V Ústavu pro soudobé dějiny existuje renomovaný historik dr. Jiří Suk, a ten ve většině svých prací úspěšně čerpá z této "bezvýznamné" knihy. Na podstané citaci z ní založil svou knihu Labyrintem revoluce, která byla oceněna cenou Magnesia Litera a podle této knihy vznikl stejnojmenný dokument České televize. (Jiří Suk mimochodem napsal rozsáhlou předmluvu ke 2. vydání Zrychleného tepu dějin).
K 20. výročí "Sametové revoluce" nastudovalo brněnské divadlo Feste inscenaci [2]. Dominantní část tého hry tvoří texty z oné "bezvýznamné" knihy. Hra se úspěšně hraje dodnes. To už se dá s trochou snahy na internetu najít.
A ještě něco: moc nechápu celý ten rozruch. Heslo Zrychlený tep dějin na Wikipedii tak jako tak existovalo, bylo pouze neúplné, obsahovalo výčet prvních pěti kapitol a drobné chyby. S výzvou, aby bylo heslo doplněno. Doplnil jsem tedy zbylé kapitoly + dva řádky o dvou vydáních knihy. Opravil chyby. Plus přidal citát od nakladatelství Galén ke 2. vydání - ten tam koneckonců být nemusí, jenom mi připadlo, že výstižně vysvětluje obsah a téma knihy.
Jsem už dosti starý muž. Při vyhledávání na internetu na Wikipedii narážím každou chvíli a stále tam vidím neskutečné množství chyb. Nakonec mi to nedalo, zaregistroval jsem se (předevčírem) s úmyslem, že aspoň malou část těch chyb se mi podaří opravit. Začal jsem pochopitelně u sebe, neboť k tomu mám nejvíc informací. Nejsem ovšem ve Wiki zběhlý a asi to vše nedělám úplně podle regulí. Ale není v tom zlý úmysl.
Vše, co tu píšu, se dá snadno ověřit. Jak Jan Lukeš tak Jiří Suk žijí, a já kupodivu taky.
Přeju vám pěkný den,
-- Hanzel 6. 4. 2011, 20:06 (UTC) (nově wikipedista)

  • Položka odrážkového seznamu

Dobrý den, již jsem smazal šest verzí toho co Vám odpovím, tak snad teď. Ročník ani zásluhy o wiki nejsou vůbec relevantní argument, dejte do článku dva nezávislé zdroje, které o knize netriviálně pojednávají (IMHO neexistují) - pokud je tam dáte máte plné právo odmazat šablonu o encyklopedické nevýznamnosti a já nemohu říci ani popel. To, že wiki je plná chyb je pravda - ale osobně si nemyslím, že je vhodné začít u sebe. Jinak jsem starý cca jako Vy, tuším, že jste o necelý rok starší (hledat to nehodlám). Opravdu si nemyslím, že by moje-Vaše či něčí jiné vzpomínky na 89 či jinou dobu měly encyklopedickou hodnotu, Vaše kniha nepochybně může mít historickou hodnotu (ačkoli se domnívám, že půjde o sestřih ve prospěch VH). Vím, že jste to heslo nepsal Vy (viz [3]), ony žijí i jiní lidé třeba Vaněk, Cibulka. No nic, já se po revoluci zařadil mezi intelektuály nenáviděnou skupinu kapitalistů opravdu se moc snažím své vzpomínky na disent nijak neprezentovat, protože se nedomnívám, že mají enc. hodnotu. Jsem rád, že chcete opravovat chyby na wikipedii, opravdu si myslím, že při Vašich znalostech ji můžete mnoho dát - nedomnívám se, že však můžete být objektivní u hesel jako je Havel, Vaše kniha atp. ani já nemohu, proto do nich nezasahuji. Ani já v tom co říkám nemám zlý úmysl, ani ve snu mne nenapadlo, že byste ho měl Vy. Děkuji --Vrba 8. 4. 2011, 07:45 (UTC) (žížal)

Prosba a poděkování[editovat zdroj]

Dobrý den pane Vrbo. Pokud si najdete čas, nevyjádřil by jste pls svůj názor na toto? Ovšem jenom jestli Vás to zajímá.

Odstraňování Pajsových článků probíhá, moc Vám děkuju za pomoc a podporu v této věci.

Zdravím Vás, Peter Franp9am 4. 7. 2011, 16:25 (UTC)

Zdravím, snad raději ani ne, já se domnívám, že je to postavené na hlavu, už název. IMHO můj přínos po rozvoj wikipedie spočívá v něčem jiném, než, že jsem jednou získal cenu za tuším třetí místo. Navíc je na výběru článcích dost patrný vliv sponzora (tuším, že se ten člověk jmenuje Jan Spousta) a dělá pro Spořitelnu. Osobně se domnívám, že výběr článků z oblasti ekonomie podléhá (nevím jak nepoužít slovo cenzura) reklamnímu výběru. Navíc mám i výhrady ke způsobu hodnocení, protože těžko lze zajistit zhodnocení tolika článků. Kdyby se dohodlo, že se ocení každý nej článek, nebo tak něco, přišlo by mi to lepší, ale jinak si myslím, že je to plýtvání penězi a reklama. Důvodem je to, že to IMHO wiki nic moc pozitivního nepřináší, neboť lidé, kteří ten článek napíší by tento čas IMHO stejně investovali do wp. Přistupuji k tomu jako k reklamní akci spořitelny, ale jsem soutěživý typ a klidně se soutěže rád zúčastním, pro cenu si ale velmi pravděpodobně nepůjdu. Pokud je pro diskusi tento názor přínosem, tak ho tam klidně překopčete.--Vrba 7. 7. 2011, 11:44 (UTC)
AnoAno Zkopírováno, díky a mějte se Franp9am 8. 7. 2011, 13:21 (UTC)

Wikisraz[editovat zdroj]

Pozvánka na setkání wikipedistů

3. (snad již opravdu) pravidelný sraz wikipedistů s workshopem se uskuteční
v pondělí 18. července 2011 od 18.30 hodin v Zulu baru, Na bojišti 8, Praha 2, nedaleko stanice metra I. P. Pavlova.
Všichni jsou srdečně zváni!

Pokud máte zájem, tak se zapište a stránku pro případné změny sledujte.


--Juan de Vojníkov 15. 7. 2011, 16:15 (UTC)

Děkuji za pozvání, opravdu jsem si myslel, že jsem to dotáhl už do stavu, kdy mojí maličkost nikdo nikam nezve. Ale tentokrát nemohu i kdybych chtěl, jsem od daného baru příliš daleko. --Vrba 16. 7. 2011, 07:57 (UTC)

A co bilokace? Dozvěděl jsem se, že ji ovládáte mistře.--Juan de Vojníkov 16. 7. 2011, 08:24 (UTC)

IRC a tak[editovat zdroj]

Jseš někdy k dostižení na IRCčku? Potřeboval bych se o něčem poradit.--Juan de Vojníkov 17. 7. 2011, 21:59 (UTC)

>

Doufam, ze se tam brzy dostanu, ale ted mam hrozne moc prace. To vis duchodci :D --Vrba 20. 7. 2011, 07:53 (UTC)

Když už je tu rubrika vy se ptáte já odpovím[editovat zdroj]

Důchodče kde vlastně jsi a co děláš, když nejsi tam co máš být a neděláš co máš? --Vrbova 20. 7. 2011, 17:43 (UTC)

A kde jsi ty Vrbova a proč nejsi někdy tam, kde bys nás pozdravila a proč už needituješ tady na Wikipedii? Tvá práce s copyvii byla dost vítaná a rád bych tě zas viděl zpět ;) PS: Dlužíš mi balíček ;)) --Chmee2 20. 7. 2011, 18:12 (UTC)

Tak se nabizi odpoved - mi ritrovai per una sevla oscura, che la diritta via era smarrita ..., nicmene zavolam. --Vrba 29. 7. 2011, 00:22 (UTC)

Mně taky zavoláš, nebo tě plameny pohltily nadobro? --egg 11. 10. 2011, 20:03 (UTC)

Otázka: Založil jste stránku "Josef Jungmann", uvádíte tam, že jeho slovník má 120 000 hesel. Já sám jsem se, skrz velice sofistikovanou metodu, dopracoval k dvojnásobnému počtu, totiž k 240 000 heslům. Rád bych se dozvěděl, odkud se váš údaj vzal. Děkuji za odpověď. pursulus (diskuse) 19. 10. 2012, 12:11 (UTC)

Ahoj jak si přišel k nicku Vrba? dík

Smlouva o dílo[editovat zdroj]

Dobrý den Kdysi jste smazal stránku „Smlouva o dílo“ s vysvětlením (na wikisource to nechteji a sem to nepatri) Nepředpokládám, že si to budete pamatovat, spíše mám obecný dotaz. Jsem schopen a ochoten vytvořit několik vzorových smluv o dílo zejména pro realizaci stavby, pro zpracování projektové dokumentace apod. Nejsem si však jist, zda tato stránka na wiki je právě tím pravým místem pro umístění. Umístění na Wikizdroje považuji za ještě méně vhodné, protože vzorová smlouva má být živá a průběžně vylepšovaná dalšími uživateli a ne autorským dílem. Poradíte vhodné místo kam takovéto příspěvky umístit a zda vůbec nějaké takové na wiki je. Velice děkuji za vyjádření. Roy 1. 2. 2012, 15:57 (UTC)

Na Wikiknihy.--Juandev 1. 2. 2012, 16:10 (UTC)

Obrázky od Supervht[editovat zdroj]

Zdravím. V červnu 2007 jsi komunikoval s uživatelem Supervht a nějak se tam vyřešila otázka pochybností o autorských právech. Nyní po pěti letech však na Commons vypuklo masové mazání jeho fotek - a Fastily si nenechá ani ode mě, ani od CarlLindberga vysvětlit, že pokud uploader na svém webu potvrdil, že je to skutečně on, kdo nahrává do projektu s řádnou licencí fotky, tak není důvod ty fotky mazat. Pokud zase někdy zabloudíš na Wikipedii - nedokázal bys mu to vysvětlit? Přijde mi poněkud demotivující, pokud někdo bezdůvodně maže po stovkách užitečné fotky s řádnou licencí. Dík. --ŠJů (diskuse) 11. 9. 2012, 15:38 (UTC)

Je to jeste aktualni, nebo to nemam blize studovat? --Vrba (diskuse) 14. 11. 2012, 17:35 (UTC)
V několika vlnách to smazali, možná ještě nějaké z těch obrázků otagování unikly. Nevím, jaké jsou technické možnosti to dohledat, ale připadá mi jednak škoda těch zbytečně smazaných obrázků a jednak to sem vnáší nejistotu, že co je jednou konsensem uznáno za vyhovující, může za pět či deset let někdo v nějakém hnutí mysli smazat. Byl bych rád, kdyby se to vyřešilo. --ŠJů (diskuse) 15. 11. 2012, 12:12 (UTC)
Souhlasim, take jsem pro reseni, jen me nenapada jak mu pomoci. Chytremu napovez, blbce kopni / musis kopnout. Byl jsem delsi dobu mimo deni. --Vrba (diskuse) 15. 11. 2012, 12:18 (UTC)
Fakt nevím. Už třikrát jsem to otevíral na Undeletion requests. Poprvé někdo snad moje námitky uznal a fotky obnovil. Vždycky když se zdá, že už jsme si to vyjasnili, tak zas přijde Fastily, fotky smaže a diskusi uzavře. Prostě vidí na tom webu nějaké C v kroužku a už si nenechá vymluvit, že pokud na tomtéž webu oznamuje, že některé fotky uvolnili na projektech wiki, tak ta zde udělená licence ke konkrétním fotkám je oprávněná a platí. Viz
Do té poslední diskuse se zapojil Jim/Jameslwoodward s argumentem, že zdejší přezdívka nedokládá, že zdejší uploader skutečně stojí za stejnojmenným webem. Jako kdyby nepochopil, že už se to x-krát v diskusi probíralo, že svoji totožnost prokázal především tím, že v reakci na diskusi s tebou upravil text na webu, a že to je věrohodný a postačující důkaz. Přitom přesně to (pro ty natvrdlejší) ještě znovu připomínal Carl Lindberg na závěr srpnové diskuse. Fakt nemám sílu, abych pořád dokola opakoval to, co už v diskusi bylo řečeno a někdo to ignoruje či není schopen pochopit. To mi dělá potíže i v češtině, natož v angličtině. A kdybych počtvrté urgoval to, co už třikrát Fastily smetl ze stolu, asi bych už byl za trolla. Nemáš kontakt na někoho, kdo by jim to uměl vysvětlit nějak polopatě? --ŠJů (diskuse) 18. 11. 2012, 17:28 (UTC)
Tady nejde ani o to, jak "mu" pomoci - jak pomoci tomu, kdo ty fotky nahrál. Přece se on jako dárce fotek nebude po pěti letech něčeho doprošovat. Tady jde o to, abychom si my zbytečně nemazali (nenechávali mazat) soubory jen proto, že některý uploader po pěti, deseti, dvaceti letech nebude schopen či ochoten dodatečně reagovat na nějaké nesmyslné redundantní požadavky, když už jednou licenci udělil a jednou svou identitu dostatečným způsobem prokázal. Teoreticky by tu pak mohl být ještě další problém, jestli autorem těch fotek skutečně je ten webmaster/uploader, ale to pochopitelně nelze prokázat ani nějakým OTRS e-mailem - to by fakt člověk musel chodit fotit se státním notářem v patách a nechat si od něj každou fotku podepsat zaručeným elektronickým podpisem. --ŠJů (diskuse) 18. 11. 2012, 17:41 (UTC)

Už jsem konečně pročetl odkazy a pochopil problém, souhlasím s Tebou, pokusím se v tom zasadit. Také souhlasím s tím co tvrdíš o stálosti (pokud jsme si vykali, tak sorry a doplň si vykání), obávám se, že tento kýžený efekt není wiki v současném stavu schopna zajistit. Dík Vrba (diskuse) 19. 11. 2012, 19:58 (UTC)

Global account[editovat zdroj]

Hi Vrba! As a Steward I'm involved in the upcoming unification of all accounts organized by the Wikimedia Foundation (see m:Single User Login finalisation announcement). By looking at your account, I realized that you don't have a global account yet. In order to secure your name, I recommend you to create such account on your own by submitting your password on Special:MergeAccount and unifying your local accounts. If you have any problems with doing that or further questions, please don't hesitate to contact me on my talk page. Cheers, DerHexer (diskuse) 14. 1. 2015, 02:09 (CET)Odpovědět

Seznam osetských spisovatelů[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Seznam osetských spisovatelů. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Zdenekk2 (diskuse) 10. 12. 2015, 21:48 (CET)Odpovědět

Wikidata workshop 2016 - památné stromy[editovat zdroj]

Milí přátelé, za několik dní se uskuteční první český Wikidata workshop, na kterém se chceme věnovat mj. registru památných stromů na Wikidatech. Zjistili jsme ovšem, že mnoho existujících památných stromů nemá vůbec žádný číselný identifikátor, a tak nevíme, zda se jedná o památné stromy dle zákona, anebo pouze o významné stromy založené pouze na místní tradici. Prosíme o pomoc s dohledáním, zda se jedná o památné či pouze významné stromy, a to následujícím doporučeným způsobem:

  1. Vyberte si "sporný" strom (ve skutečnosti to může být i skupina stromů nebo alej) bez identifikátoru - seznam sporných stromů je vždy na této stránce (stiskněte tlačítko "Run" a počkejte, až se seznam vygeneruje).
  2. Dle informací v článku či souřadnic se pokuste dohledat strom v mapě památných stromů AOPK.
    1. Pokud tam strom najdete, je to památný strom. Dohledejte číselný identifikátor a přidejte ho na Wikidata jako kód ÚSOP (P677)
    2. Pokud tam strom nenajdete, je to pravděpodobně pouze "významný strom". Na Wikidatech odstraňte prosím instance (čeho) (P31) významný strom (Q811534) a ideálně opravte také kategorie vlastního článku (patří do Kategorie:Významné stromy).

Děkujeme za pomoc!

--Vojtěch Dostál (diskuse) 30. 8. 2016, 14:43 (CEST) a --Martin Urbanec (diskuse) 30. 8. 2016, 14:43 (CEST)Odpovědět

Pozvánka na oslavu 15. narozenin české Wikipedie[editovat zdroj]

Dobrý den, jak se daří? Rád bych vás pozval na oslavu 15. narozenin české Wikipedie, která se bude konat 3. května 2017 v kanceláři Wikimedia Česká republika ve Slovenské 21 v Praze-Vinohradech. Zvu vás, protože bychom rádi na jednom místě shromáždili co nejvíce bývalých i současných správců české Wikipedie (akce je však samozřejmě i pro nesprávce a dokonce i pro ty, kteří jen Wikipedii podporují, ale nikdy ji pořádně needitovali). Program je na stránce akce, ale stále se na něm pracuje a Vaše náměty a nápady si rád přečtu na diskuzi k akci.

Pokud máte zájem, prosím připište se do seznamu na stránce akce. Pokud o akci nemáte zájem, nejlépe uděláte, když odstraníte svoje jméno ze seznamu správců, který jsme připravili na stránce akce. Následně už vás nebudeme kontaktovat. Díky a těším se na shledání, --Martin Urbanec (diskuse) 16. 2. 2017, 15:23 (CET)Odpovědět

Dobrý den, děkuji Vám za informace v článku Zpívaná, recitovaná a experimentální poezie. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku upravit alespoň do té míry, aby splňoval základní požadavky na vzhled, styl a jazyk článků. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Vojtěch Dostál (diskuse) 21. 7. 2019, 23:25 (CEST)Odpovědět

Zpívaná, recitovaná a experimentální poezie[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za informace v článku Zpívaná, recitovaná a experimentální poezie. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku upravit alespoň do té míry, aby splňoval základní požadavky na vzhled, styl a jazyk článků. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Jvs 5. 8. 2019, 12:50 (CEST)Odpovědět

Editaton Prachatice 2 - 30. 10. - 3. 11. 2019 Prachatické muzeum[editovat zdroj]

Zdravím srdečně, zveme alespoň k distanční účasti k nějakému tématu z Vašich zájmů.Budeme se těšit, pěkný den.--Elektracentrum (diskuse) 21. 9. 2019, 11:37 (CEST)Odpovědět