Diskuse s wikipedistou:Jarba

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 4 dny od uživatele Janbery v tématu „Dotazník pro editory ke tvorbě strategického plánu
Návod k použití mé diskusní stránky

Pokud chci něco já Vám, napíšu Vám na Vaši diskusi, odpovězte mi tam.
Pokud chcete něco sdělit Vy mně, napište mi sem, brzy Vám tady odpovím.

Přeji Vám pěkný den a těším se na Vaše další příspěvky! -- Mercy (|) 3. 10. 2008, 07:46 (UTC)

Kolego, pro zpochybnění neutrality tu máme šablonu {{NPOV}}. Ta automaticky článek zařadí i do patřičné kategorie.--Faigl.ladislav 26. 11. 2008, 14:11 (UTC)

Děkuji za upozornění i zjednání nápravy. Člověk se pořád učí...--Jarba 26. 11. 2008, 14:25 (UTC)

Ég és föld között[editovat zdroj]

Kolego, opravdu si myslíte, že prostý český wikihledač zvládne Vaši vybroušenou maďarštinu? Já jsem tedy v tomto ohledu dost pesimista. Neměl by se ten článeček přesunout pod nějaký srozumitelnější český název? Jinak Vás srdečně zdravím coby kolegu gramatika (tedy až na to nepřechylování :-) ).--Feťour 11. 1. 2009, 01:55 (UTC)

No jo, ale jak jinak pojmenovat článek o hudebním albu než právě názvem tohoto alba? Pokud česky, tak bychom tu za chvíli mohli mít články s názvy jako 10000 kroků, Pomoc!, Gumová duše nebo Zeď. Nějak nevidím lepší řešení, pokud ho znáte, sem s ním. Zsuzsa Koncz je dle mého dost významná zpěvačka na to, aby tu byl aspoň stručný článek o její platinové desce. Mimochodem a pro úplnost - moje maďarština opravdu není nijak vybroušená. Snažím se ji pouze nekomolit, jelikož k ní chovám úctu jako ke každému jinému jazyku. Umím pár slov přečíst a pár napsat, u několika dalších znám jejich význam - toť vše, ale jako lehkou ironii Vaši poznámku přijímám :-)--Jarba 14. 1. 2009, 20:43 (UTC)

Hlasování o smazání[editovat zdroj]

Byl jsem nucen přeškrtnout váš hlas při hlasování o smazání, neboť nemáte 25 editací v hlavním jmenném prostoru od začátku hlasování.--kuvaly|d|p| 22. 3. 2009, 13:10 (UTC)

Všiml jsem si nedávno článku Helská kosa a zaujalo mne to tak, že když jsem si všiml, že tu ještě nemáme článek o tom městě, tak jsem se rozhodl založit alespoň takový pahýl. A teď jsem si všiml, že se na tu oblast specializuješ a asi jsem ti to téma „vyfoukl“. Tak se tím, prosím, nenech odradit a neboj se mnou založený článek rozšířit nebo překopat — já jsem provedl jen částečný překlad z anglické verze, ale ty tu oblast zřejmě dobře znáš, víš na co by měl být v článku dán důraz a napsal bys to lépe. Tchoř 29. 7. 2009, 11:07 (UTC)

Je pravdou, že mě téma tohoto kousku země také lákalo, dokonce jsem oblast Helské a Viselské kosy nedávno navštívil. Do Tvého článku jsem zatím vložil šablonu, již upravenou a snad trochu lépe vypadající. Přidám ještě nějaké turisticky zajímavé objekty, možná i něco dalšího. Časem hodlám také zamodřit podstatnou část z červených odkazů, kterých je zatím plno - viz třeba tady. Při tom všem mi budiž nápomocny i články na jiných Wikipediích (pl, de, en, ru). Peru se s překlady, jak umím, proto to asi nějaký čas potrvá. Tvůj článek beru jako velmi vítanou pomoc, za kterou Ti tímto mnohokrát děkuji.--Jarba 29. 7. 2009, 12:11 (UTC)

Kategorie a interwiki[editovat zdroj]

Pane kolego, interwiki patří až za kategorie, nikoliv před ně. Děkuji za pochopení. --Ragimiri 23. 8. 2009, 15:05 (UTC)

Za upozornění děkuji, zkusím si to pamatovat :-) Ostatně to tak zpravidla dělám, toto bylo nějaké nedopatření. Pěkný den--Jarba 24. 8. 2009, 09:34 (UTC)


Děkuji za editaci mého článku. Nechci vás/tě poučovat,ale pokud je infuze ve formě emulze znamená to,že v vodném roztoku jsou rozptýleny kapky oleje označujeme ji tedy o/v chcete-li olej-voda nikoliv olej nebo voda. stejně tak emulze v/o voda v oleji značí, že v oleji jsou rozptýleny molekuly vody. Těším se na další spolupráci:-) Ještě jednou děkuji --Darios 6. 11. 2009, 14:41 (UTC)

OK, už rozumím. Zdravím--Jarba 8. 11. 2009, 22:12 (UTC)

[1] ...to je tak, když poslouchám Nohavicu a píšu o Smetanovi :-) Díky za opravu, --Podzemnik 10. 11. 2009, 23:02 (UTC)

Rádo se stalo. --Jarba 11. 11. 2009, 00:44 (UTC)

Anketa časopisu Wikimedium[editovat zdroj]

Milý kolego,

v příštím (podzimním) čísle časopisu Wikimedium bude anketa o možnostech využívání omezeně svobodných obrázků na Wikipedii, o které se zde občas diskutuje, především v souvislosti s absencí principu fair use v českém autorském právu. Nedávno jste se do podobné diskuse také zapojil, a proto Vás o této možnosti informuji. Pokud se chcete na stránkách časopisu také vyjádřit, otázky i konktakt najdete na webové stránce časopisu http://wikimedium.wikimedia.cz. Prosím o urychlené zaslání případné odpovědi (výzva byla zveřejněna již v minulosti, teď ji na poslední chvíli doplňuji ještě sem konkrétně kvůli možnému dalšímu rozšíření názorového spektra). Díky. -- Okino 24. 11. 2009, 21:57 (UTC)

Děkuji za zprávu. Mail jsem bohužel napsal až dnes dopoledne. Nejsem si tedy jistý, jestli takto "minutu po dvanácté" jej lze ještě do ankety zahrnout. Uvidíme :-) --Jarba 26. 11. 2009, 14:13 (UTC)

Je mi líto, ale včera odpoledne nám na náš mejl žádná zpráva nedorazila. Pro jistotu: wikimedium @ wikimedia . cz (odstranit mezery). Děkuji. Okino 26. 11. 2009, 23:13 (UTC)

Je to divné, ale holt se stalo. Text jsem poslal před malou chvílí znovu, i s včerejším úvodem, který pochopitelně do vlastního příspěvku nepatří.
Byl bych vděčný za potvrzení doručení. Zdravím a děkuji.--Jarba 27. 11. 2009, 16:02 (UTC)

Dnes došlo. Děkuji. Okino 27. 11. 2009, 18:07 (UTC)

Světový pohár[editovat zdroj]

Ahoj,

prosím, pozdrž na chvíli odstraňování "medailí" ze SP v hokeji. Připravím určitou změnu v infoboxu, uvidíš, jestli by místo odstranění nebylo vhodné spíš užít tu změnu. Zatím, 27. 12. 2009, 14:45 (UTC)

Tak se podívej na článek Milan Nový, jestli je to lepší. Okino 27. 12. 2009, 14:56 (UTC)
Předem všeho přijmi velký dík za chuť ke spolupráci i dosavadní spoluúčast, jsem moc rád, že se toho někdo ujal.
Mám malý pozměňovací návrh - nebylo by možná místo 2. místo lépe napsat finále? Nevím, co splní nejlépe podmínku srozumitelnosti a zároveň nejlépe vystihne skutečnost. A pro Tvou další práci na tomto problému - asi by bylo vhodné rozlišit 3. místo ve skupině (což je zrovna případ Milana Nového a takto to přesně vyhovuje) a pak semifinálovou účast (což je případ například ČR na zatím posledním Světovém poháru, kde by více vyhovoval nápis semifinále, klidně podložený stejnou barvou).
No a pak něco obdobného pro Stanley Cup - navrhuji pro něj i pro vítězství v KP (SP) nápis vítěz. Přijdeš-li na něco výstižnějšího, sem s tím :-) Jiřž včera jsem odmazal "zlato" ve Stanley Cupu u tučňáka 66, tak zkus svůj výtvor umístit třeba tam. Soudím, že až se všechny potřebné varianty někde objeví, bude pak už snadné je "obkreslit" na všechna potřebná místa. Zatím s mazáním pochopitelně vyčkám, lépe bude informace nahradit novými než je smazat bez náhrady.
S přáním pěkného dne --Jarba 28. 12. 2009, 08:49 (UTC)
Ahoj, viz {{infobox medaile položka}}. Okino 28. 12. 2009, 11:06 (UTC)
Vracím informace o KP a Stanley Cupu do infoboxů, funguje to. Díky mockrát :-) --Jarba 28. 12. 2009, 20:31 (UTC)

Zdravím, stránku MUP jsem vrátil do stavu kdy jest redirectem na Metropolitní univerzita Praha. Mám to teď mezi sledovanými stránkami, takže když bude problém zaregistruji ho.

Budete-li chtít příště nějakou stránku navrhnout na rychlé smazání, použijte šablonu {{smazat}} přímo v článku + uveďte případný důvod proč. Umístěním šablony zvýšíte výrazně šanci na to, že si toho někdo ze správců bryz všimne a bude-li to opravdu na smazání, tak to smaže.

Jedudědek 11. 4. 2010, 16:32 (UTC)

Aha, nevěděl jsem, jesli nepotřebuji nějaké zvláštní oprávnění. Děkuji za informaci i za editaci.
S přáním pěkného dne --Jarba 13. 4. 2010, 11:10 (UTC)

Gramatika jako úchylka?[editovat zdroj]

Dobrý den, pane kolego. Berte, prosím, tento můj příspěvek s nadhledem coby poťouchle-přátelské rýpnutí. ;-)

Na své stránce píšete (tučné písmo mé):

Mou velkou úchylkou, kterou lze plodně využít na Wikipedii, je gramatika a pravopis. Proto často opravuji chyby v článcích jiných kolegů a budu tak činit i nadále. Pokud se u někoho vyskytuje chybný jev opakovaně nebo ve velké míře, upozorním ho na jeho diskusní stránce.

Máte mé sympatie, ale dovoluji si Vás drze upozornit na chybičku, jíž jste se dopustil zde. Napsal jste (tučné písmo mé):

Milý kolego, promiňte mi mou drzost, že jsem se odvážil požádat o radu, považujíc se stále za začátečníka.

Považuji za vhodné a výhodné vás upozornit, že tento tvar přechodníku je nesprávný, pakliže ovšem nejste rodu ženského či středního. V rodě mužském (a já si troufám tvrdit, že mužského pohlaví jste) je nezbytné použít tvaru považuje.[2]

Jinak vaši bohulibou úchylku chválím a přeji co nejméně přehlédnutých pochybení a samo sebou také co nejvíce krásných dní. :-) --Petusek 13. 5. 2010, 14:37 (UTC)

Nezbývá než poděkovat za upozornění. Jinak než v dobrém ho nemohu brát. Budu se muset doučit přechodníky. :-) --Jarba 15. 5. 2010, 14:48 (UTC)

Avtoceste a hitre ceste[editovat zdroj]

Rád bych Vám alespoň touto cestou poděkoval za slovinsko-dopravní příspěvky Rychlostní silnice H5 (Slovinsko), Dálniční tunel Trojane a úpravy v textu článku Dálnice A1 (Slovinsko). A v neposledně řadě i za Joška Jorase. Budu Vám moc vděčný nejen za další příspěvky ke slovinským dálnicím a rychlostním komunikacím. S přáním hezkého víkendu, Taavetti 25. 6. 2010, 13:51 (UTC)

Děkuji, slova chvály vždy potěší. Rozhodně ještě pár příspěvků plánuji, snad najdu i nějaké vhodné fotky. Srdečně zdravím--Jarba 26. 6. 2010, 16:05 (UTC)
Zdravím, moc děkuji za další příspěvky. V Izole jsem jeden obrázek schoval, protože na délku textu jich tam již bylo moc, ale dal jsem tam odkaz na commons, takže je možné se k nim proklikat. Jinak fotky máš moc pěkné a ještě jednou děkuji za Tvé příspěvky :) Taavetti 6. 7. 2010, 12:07 (UTC)

Řád Triglavu[editovat zdroj]

Řád Triglavu

Milý Jarbo, dovol mi, abych Ti poděkoval za Tvé příspěvky ke Slovinsku, zejména články ke slovinským dálnicím a rychlostním silnicím, ale i za všechny ostatní, kterými jsi rozšířil kategorii Slovinsko, a udělil Ti Řád Triglavu. Děkuji a těším se na další Tvé příspěvky. S přáním hezké víkendu a mnoha úspěchů, Taavetti 9. 7. 2010, 22:14 (UTC) (prolinkováno Taavetti 9. 7. 2010, 22:16 (UTC))

Za udělení Řádu Triglavu mockrát děkuji, je mi velkou ctí být jeho hrdým nositelem. --Jarba 9. 7. 2010, 22:33 (UTC)
Odstraněna kategorizace, s omluvou Taavetti 18. 7. 2010, 20:02 (UTC)

SUL unification[editovat zdroj]

Request on fiwiki, ptwiki and enwiki --Jarba 18. 7. 2010, 17:08 (UTC)

Reaction on fiwiki --Jarba 21. 7. 2010, 11:36 (UTC)
New request on fiwiki --Jarba 27. 7. 2010, 10:20 (UTC)
Could you please create a new account at pt.wiki before the usurpartion? Thanks, Bisbis 19. 8. 2010, 18:40 (UTC)
The new account Jarba-czech created. --Jarba 20. 8. 2010, 05:17 (UTC)
Done. If you need anything else, just contact me in my talk page. :) Regards, Bisbis 20. 8. 2010, 21:41 (UTC)

Milý Jarbo, rád bych Ti poděkoval za Tvé slovinské příspěvky a popřál Ti krásné Vánoce a úspěšný nový rok 2011. Ať se Ti daří, Taavetti 23. 12. 2010, 13:37 (UTC)

Odstraňování šablon[editovat zdroj]

Ahoj, můžeš mi vysvětlit toto a obdobné odstraňování šablon u ostatních článků?? --Faigl.ladislav slovačiny 5. 1. 2011, 00:15 (UTC)

Ahoj, dané editace vychází asi z této diskuze, šablony se musí přepracovat (udělat nové). Ovšem kdy se tak stane... ? --Kacir 5. 1. 2011, 00:19 (UTC)
Ach tak, chápu. No v tom případě mi přijde užitečnější udělat šablony nové a rovnou je za současné vložení nahrazovat, než-li současné šablony odstraňovat a v další editaci přidávat šablonu novou. Bohužel jsem teď studijněji vytížen a kolem wiki nestíhám. Pokud se toho někdo neujme, tak bych šablony v dohledné době založil. --Faigl.ladislav slovačiny 5. 1. 2011, 08:47 (UTC)
Ahoj, reagovat musím, když je otázka směrována na mě. Záležitost však již celkem přesně vysvětlil kolega Kacir, takže mi zbývá než přitakat.
Mám však několik doplnění - zkoušel jsem něco vyrobit, ale zjistil jsem jistou nejednotnost v článcích o různých hlavách států. Máme například články Prezident Maďarska a Seznam prezidentů Maďarska a mnoho podobných dvojic. Mnohdy se informace tuplují. V článku Prezident něčeho bych očekával definici, popis jeho funkce, pravomoci atd., jako další oddíl pak klidně může následovat jejich chronologický výčet (a zpravidla následuje). Což je ale jediný obsah, který zbývá na články Seznam prezidentů něčeho. Zrovna u těch maďarských (ale i mnoha dalších) jsou pak trochu míchány hrušky a jabka - Kossuth jistě není tentýž prezident jako Göncz nebo Schmitt, a lidé jako Horthy nebo předsedové prezidiální rady tam nemají co dělat - byli vším možným, jen ne prezidenty. Články zjevně dělalo více lidí bez jasné jednotné koncepce. Seznam českých prezidentů pak můžeme najít dokonce ve třech článcích, což už je trochu moc. Nějak mi není jasné, proč musí být Havel v jednom článku s Karlem IV. Stačil by odkaz na související článek.
Pokud budeme chtít mít zvlášť seznamy prezidentů, pak jsou tyto informace zbytečné v článcích popisujících jejich funkci jako takovou - opět vystačíme s odkazem na související, takových jsou na Wikipedii haldy. Myslím, kdyžtak mě opravte, že nelze tvořit nové články o podrobnější záležitosti zduplikováním informací z článku širšího.
Čili sečteno a podtrženo - nebylo mi tak docela jasné, na co by měly odkazy ze šablony odkazovat. Možná v tom systém je, jen jsem na něj zatím nepřišel, proto jsem v danou chvíli nic nového nevymýšlel, abych v tom nenadělal zmatek ještě větší.
Námitka dvou editací je sice logická, ale v době, kdy není nesmysl čím nahradit, preferuji jednoznačně odstranění nesmyslu ihned a nevyčkávat na korektní informaci, která není aktuálně k dispozici. Odkaz na článek Prezident Švédska a podobné pokládám za nesmysl přímo kapitální, který může snižovat vážnost Wikipedie, proto jsem se rozhodl pro okamžité odstranění bez náhrady. Navíc, jak jsem výše nastínil, problém je širší než jen nahrazení jedné šablony druhou.
Díky za váš čas.--Jarba 5. 1. 2011, 12:49 (UTC)

Portál Hudba[editovat zdroj]

Ahoj, máš asi rád hudbu (podle tvých editací a také podle tvé uživatelské stránky), nechtěl by jsi třeba nominovat nějaký článek na hudebním portále již na červen (zde), nebo alespoň hlasovat pro nějaký na květen (zde). Na květen byli nominovány jen tři články (Enya, Klavír a Pink Floyd). Chceš-li, tak hlasuj nebo nominuj! Zdraví Marek Koudelka 24. 4. 2011, 18:51 (UTC)

Milý Jarbo, přijmi mé upřímní přání poklidných Vánoc a jen toho dobrého v roce příštím, Taavetti 23. 12. 2011, 23:30 (UTC)

Hudební aktualita[editovat zdroj]

Ahoj. Zaprvé mě velice těší, že zase přispíváš. Zaregistroval sem váš spor s kolegou Vachovcem. Ta neblahá novina o Wolfgangu Sawallischovi se více hodí do aktualit na portál Hudba. Zde opravdu nevadí, pokud o daném člověku není článek, ovšem bylo by supr, kdybys ho i založil :-). Můžeš se podívat, pokud budeš mít zájem, i na ostatní sekce portálu, nějak se zapojit, pokud Tě hudba zajímá, máme teď (docela nově) i projekt. Do Aktualit na hl. stranu je to poněkud okrajová informace, takže kolega Vachovec má asi pravdu. Zdravím (P.S na uživatelské stránce máš, že Ti nevadí tykání a já ho upřednostňuji, proto tykám a budu rád, když budeš tykat i ty mně, pokud by Ti to naopak vadilo, tak to zmiň a já budu příště vykat) --Mates (diskuse) 24. 2. 2013, 22:49 (UTC)

Čeština u článku "hokej ZOH 2022 kvalifikace"[editovat zdroj]

Dobrý den. Chci se zeptat, co vám nepřišlo českého na spojení "turnaje se tak odehrají v lotyšské Rize"? Jinak jak tam bylo "slovenském" a "norském" bez měst, tak za to bych doplnil města a upravil pád, až by byla známa místa konání. Takže by to pak časem znělo např. "turnaje se tak odehrají ve slovenské Bratislavě, lotyšské Rize a norském Lillehammeru". Já mám tyto české tvary typu "v japonském Tokiu" raději než "v Japonsku (Tokio)". Děkuji. Češtině zdar! S pozdravem a přáním pěkného dne --Mhusek (diskuse) 12. 1. 2019, 22:08 (CET)Odpovědět

Dobrý večer. Věty mají být dokončené, ne s chybějícím slovem, které se doplní "až někdy", a bez kterého věta nedává smysl. Až budou známy další informace, není problém je doplnit a větu náležitě upravit (v Norsku > v norském Lillehammeru). Kdyby tam byla formulace "turnaje se odehrají na Slovensku, v lotyšské Rize a v Norsku", neměl bych ani slovo proti a nic bych neupravoval. Ty nedokončené věty ovšem tahají za oko i za ucho. Formulaci tedy upravuji na výše uvedenou, snad se na takovém řešení shodneme jako na vhodném, a až objevíte místa konání dalších kvalifikací, směle doplňujte. Zdravím Vás, --Jarba (diskuse) 13. 1. 2020, 02:30 (CET)Odpovědět
Dobrý den. Děkuji, tato současná formulace je určitě smysluplná. Až budou na stránkách IIHF pořadatelská města, tak to tam bude doplněno mnou či někým pohotovějším. --Mhusek (diskuse) 13. 1. 2019, 19:04 (CET)Odpovědět

Zapojte se do Komunitního wishlistu![editovat zdroj]

Vážení členové komunity,

rád bych vám jménem spolku Wikimedia Česká republika oznámil spuštění projektu Komunitního wishlistu, kde můžete navrhovat témata akcí, kterých byste se rádi zúčastnili, nebo hlasovat o již navržených. Může jít např. o editaton, soutěž či cokoli jiného. Cílem komunitních wishlistů je zjistit, o jaké akce má komunita české Wikipedie zájem. Jednu ze tří vítězných akcí Wikimedia ČR ve spolupráci s komunitou zorganizuje.

Za Radu WMČR věřím, že se na stránce wishlistu nastřádá spousta nápadů i hlasů, které pro nás budou důležitým ukazatelem přání komunity, přinejmenším co se wiki-akcí týče.

Díky za vaše zapojení!

S pozdravem,
--Plánovací kalendář (diskuse) 9. 5. 2023, 23:32 (CEST)Odpovědět

Dotazník pro editory ke tvorbě strategického plánu[editovat zdroj]

Dobrý den,

jako aktivního editora Vás prosíme o pomoc při tvorbě strategického plánu spolku Wikimedia Česká republika do roku 2027. Pomozte nám rozhodnout, jakým směrem se mají programy pro editory v následujících třech letech ubírat. O vyplnění krátkého dotazníku Vás prosíme do 1. května 2024, obsahuje 7 otázek a zabere to asi 5 minut.

Vyplňte dotazník pro editory

V rámci probíhajících příprav strategického plánu spolku WMČR na léta 25–27 běží paralelně řada procesů. Různými formami postupně oslovujeme definované cílové skupiny. V rámci možností se snažíme o maximální stručnost a efektivitu, ptáme se vždy na to, co je pro danou skupinu primárně relevantní.

Více informací k procesu a průběhu přípravy SP najdete na pro tyto účely zřízené veřejné stránce. Na editorský dotazník navazuje termínově setkání se správci a patrolou – v gesci Pavla Bednaříka. V případě jakýchkoliv dotazů se mi můžete ozvat na diskusní stránce, nebo mailem na jan.beranek@wikimedia.cz.

Děkujeme za zapojení,

--janbery (diskuse) 20. 4. 2024, 23:49 (CEST)Odpovědět