Diskuse s wikipedistou:El Carlos

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 6 lety od uživatele Jakub Holzer (WMCZ) v tématu „Wikifotografové
Můj
profil
Moje diskuze
Portál Star Trek
Tříděná galerie
Já na commons
Napište mi e-mail
Můj blog
Můj Twitter

Upozornění
Upozornění
Jak to zde funguje
Upozornění
Upozornění
Napíšete-li mi vzkaz, sledujte tuto stránku neb patrně odpovím zde.

Chcete-li odpověď do Vaší diskuze nebo mnou nesledované diskuze nějaké stránky, zmiňte se mi o tom

Samozřejmě nezapomeňte odkázat na zmiňovanou stránku, urychlíte tím odpověď.

Šanony
Šanony
Archiv: 2007/2008, 2009/2010


Star Trek (seriál)[editovat zdroj]

Vyznamenání 2. stupně
Vyznamenání 2. stupně

Srdečně Vás zdravím a současně Vám uděluji tohle malé ocenění za velký kus práce, který jste odvedl na hesle Star Trek (seriál), oceněném jako Dobrý článek. Jde o první heslo tohoto druhu mezi články nesoucími pečeť kvality, a já pevně věřím, že není poslední. Ať se práce nadále daří a ať je právě nastávající nový rok pro Vás nadále stejně úspěšný, jako úspěšně začal. Jan.Kamenicek 3. 1. 2011, 23:10 (UTC)

Vřele děkuji za ukázání cesty. Beru to hlavně jako školení pro tvorbu kvalitnějších článků. Zprvu jsem si myslel, že stačí kupa "nějak" ozdrojovaného textu. Věřím, že příští DČ půjdou rychleji a budu rád, pokud opět při žádostech o recenzi hodíte své oko na naše dílka. --El Carlos 3. 1. 2011, 23:19 (UTC)
Přijměte mé blahopřání, máte (na rozdíl ode mne) výdrž. Paráda.--Zákupák 4. 1. 2011, 03:05 (UTC)
Jak to, že nemáte výdrž? Dyť jste to vydržel se mnou :-D a ještě jste dodal pořádný kus práce u tohoto článku. Za to patří dík Vám. --El Carlos 4. 1. 2011, 11:56 (UTC)
Ahoj Carlosi. Moc gratuluji, ten článek je dobrej a zajímavej, přestože mě jinak TOS příliš nebral, skkládám poklonu :) A také prosbu :) Nechceš se v podobné kvalitě a rozsahu pustit do článku Star Trek: Nová generace? Udělal bys mi tím moc velkou radost, ale čas na to sám nemám. --Krvesaj 6. 1. 2011, 15:00 (UTC)

Zdravím tě! Momentálně mám ještě na projektu nedokončený úkol s názvem Seznam epizod animovaného seriálu Star Trek. Ten naštěstí nezabere tak moc, jako to bylo u TOSky. Následně se nechci výrazně vázat na všechny epizody nějakého dalšího seriálu (hlavně protože většina je o 7 sezónách :-), ovšem určitě se dočkáš mé zvýšené aktivity právě u TNG. Co se samotného hlavního hesla TNG týče, tak nemůžu slíbit, protože na to, abych něco táhnul k DČ/NČ se musím cítit vědomostně. Nicméně osobně bych rád viděl především hlavní hesla jednotlivých seriálů mezi DČ. Tedy šance je dobrá a pokud budu mít podporu kolegů v zádech... --El Carlos 6. 1. 2011, 20:59 (UTC)

Drobnosti[editovat zdroj]

Ahoj, mám tři poznámky. V článku Gene L. Coon jsi přidal odkaz na portál, nicméně z diskuse na projektu vyplynulo, že z reálných osob se nebude na portál odkazovat, jen se zařadí do kategorie "Herci/Tvůrci ST". Druhá věc, doporučuju si v nastavení zapnout zvýraznění přesměrování, dost to pomáhá: Speciální:Nastavení → Udělátka → Zvýrazňovat přesměrování. No a třetí věc souvisí s tou druhou, dovolil jsem si změnit odkaz u té wikikytičky (díky!) na Star Trek: Film, protože "Star Trek (film)" je jen redirect na Abramsovo veledílo, se kterým já nemám nic společného. :-D --Harold 17. 1. 2011, 10:46 (UTC)

Ahoj, já to vidím stejně. Režiséři, herci a spisovatelé nedělají jen pro Star Trek, čili kategorii ano, šablona s odkazem na tento portál ne, do novinek klidně ano. A ještě zajímavost, film ST 2009 byl oceněn včera na en verzi Zlatým puzclíkem - NČ. Pozná se za vlevo na soupisu inwiki naší verze toho hesla, má u en wiki zlatý puntík.--Zákupák 17. 1. 2011, 10:58 (UTC)

To já jenom tak zkoušel, jestli mě kontrolujete ;-) Polepším se a nebudu dávat odkaz na portál. U toho filmu jsem měl za to, že vede na původní film, když JJ Abrams má Star Trek (film, 2009). Potom nerozumím, proč tu máme takhle 2 směrovačky, když jedna by mohla být využita pro původní dílo. --El Carlos 17. 1. 2011, 12:15 (UTC)

Aha, už mi to došlo. On totiž ten původní je, dle našich pravidel překladu, Star Trek: Film, což mě nenapadlo, že by to někdo mohl takhle pojmenovat :-D --El Carlos 17. 1. 2011, 12:17 (UTC)


Pozvánka na setkání wikipedistů

Pražský sraz Wikipedistů v rámci Dne Magnuse Manskeho se uskuteční
v pátek 28. ledna 2011 od 18 hodin v Café Jehuda, Blanická 12 (ulice nad Mírákem).
Všichni jsou srdečně zváni!


Pokud máte zájem, tak se zapište a stránku pro případné změny sledujte.


Tak je to tu zase. --Juan de Vojníkov 25. 1. 2011, 16:09 (UTC)

Pozvánka na sraz[editovat zdroj]

Pozvánka na setkání wikipedistů

2. (snad) pravidelný sraz wikipedistů s workshopem se uskuteční
v pondělí 20. června 2011 od 18.30 hodin v Zulu baru, Na bojišti 8, Praha 2, nedaleko stanice metra I. P. Pavlova.
Všichni jsou srdečně zváni!

Pokud máte zájem, tak se zapište a stránku pro případné změny sledujte.


--Limojoe 19. 6. 2011, 14:05 (UTC)

Wikisraz[editovat zdroj]

Pozvánka na setkání wikipedistů

3. (snad již opravdu) pravidelný sraz wikipedistů s workshopem se uskuteční
v pondělí 18. července 2011 od 18.30 hodin v Zulu baru, Na bojišti 8, Praha 2, nedaleko stanice metra I. P. Pavlova.
Všichni jsou srdečně zváni!

Pokud máte zájem, tak se zapište a stránku pro případné změny sledujte.


--Juan de Vojníkov 15. 7. 2011, 16:39 (UTC)

Pozemský rok a hvězdné datum[editovat zdroj]

Ahoj, všiml jsem si, že jsi ve většině epizod TOSky, které jsi napsal, uvedl v infoboxu kromě hvězdného data také korespondující pozemský rok. Stejně tak autoři, kteří napsali první sezónu Nové generace, ten rok někde vzali. Pokračuji v práci na Nové generaci, ale ten pozemský rok jsem v žádných zdrojích nenalezl, a tedy mnou založené články jej neobsahují. Můžeš mi prosím poradit, kde jej zjistit? --Loupežník 6. 9. 2011, 21:20 (UTC)

Ahoj, omlouvám se, že píšu tak pozdě, ale jsem ještě v Řecku na dovolené, tak to zkouším z tabletu. Rok lze čerpat z Memory Alpha nebo jako oni z nějaké knihy, jak se dělal Star Trek - to si teď přesně nevzpomenu. Vím, že tam byla dána chronologie, kterou teď zpracovávám na své testovací stránce. Dal bych odkaz ale přes tabet je to složité - mrkni na mou úvodní stránku a tam vpravo dole odkaz "test01". --El Carlos 8. 9. 2011, 17:14 (UTC)
Moc ti děkuju! V Memory Alpha to je. Takže to budu od teď uvádět v infoboxech. Přeju ti krásnou dovolenou, užij si jí a načerpej síly pro nové editace. :) --Loupežník 8. 9. 2011, 23:54 (UTC)
Rád jsem aspoň trochu pomohl. Síly dočerpány, teď se ještě pustit a dodělat tu chronologii :-) --El Carlos 17. 9. 2011, 23:19 (UTC)

Časová osa ve Star Treku[editovat zdroj]

Dobrá práce, já to tedy ještě drobně místy upravím (spíš hlavně formality než obsah). Jen jedna poznámka, zde Časová osa ve Star Treku#Před 45 000 lety je potřeba doplnit jméno té rasy. --Harold (diskuse) 8. 3. 2012, 18:11 (UTC)

Ahoj, jo určitě. Dávám to k dispozici, ať i ostatní se na tom vyřádí. Vidíš to, tu rasu... věděl jsem, že mi tam někde zbyla poznámka na doplnění, ale už to bylo tak velké, že nevím kde. Mrknu na to. --El Carlos 8. 3. 2012, 19:02 (UTC)

Seznamy postav[editovat zdroj]

Dobrý den, jako jednoho z tvůrců jednoho seznamu postav Vás oslovuji a prosím o vyjádření zde.--DeeMusil (diskuse) 30. 5. 2012, 21:58 (UTC)

Řád Chestburstera[editovat zdroj]

Dobrý den, kolego, asi před čtyřmi lety jste vytvořil wikivyznamenání „Řád Chestburstera“ ve spojitosti s portálem Vetřelec vs. Predátor. Od té doby však toto ocenení nebylo nikdy uděleno. Tedy přinejmenším neexistuje seznam oceněných a nezaznamenal jsem ani žádný další výskyt obrázku commons:File:Alien barnstar.png na české Wikipedii. Zdá se, že téma není dostatečně široké a nosné, aby se takové vyznamenání užilo. Byl byste proti, kdybych je ze seznamu projektových a portálových vyznamenání odstranil? S úctou --Bazi (diskuse) 26. 9. 2013, 23:40 (UTC)

Dobry den, kolego. Určitě nebudu proti. Nemám už tolik času a tento řád opravdu asi nikdy nebyl udělen. El Carlos 27. 9. 2013, 15:45 (UTC)
Díky za vyjádření. Vyznemenání jsem tedy stáhl ze seznamu. --Bazi (diskuse) 16. 11. 2013, 18:13 (UTC)

Wikifotografové[editovat zdroj]

ahoj, zdravím všechny z vás, kteří fotíte/fotili jste pro Wiki, tady Kuba Holzer, od listopadu manažer pro multimédia v české Wikimedii.

---To, že vám píšu sem, znamená, že nemám váš email. Pošlete mi ho prosím, abych vás zařadil do databáze wikifotografů, kterou vytvářím a mohl vás oslovovat hromadně (jakub.holzer@wikimedia.cz).---

Budu mít na starost komunitu wikifotografů, organizaci různých (foto)akcí a taky projekt GLAM. Budu vám také občas psát o foto-novinkách, akcích etc. (Na konci mailu je seznam fotografů. Pokud tam nějaký váš kolega chybí, dejte mi prosím vědet).

Dnes mám pro vás dvě zprávy:

  V sobotu 16.12. se pokusíme uspořádádat celodenní foto workshop v Praze zaměřený na focení předmětů v interiéru (máme nový fotostan). Momentálně přemýšlíme nad tím, co fotit - po vzoru francouzské Wiki bychom mohli fotit jídlo nebo třeba nějaké přírodniny etc. Cokoli, na co se nevztahují autorská práva. Napadá vás něco? Sem s tím! Také hledáme lektora. Pokud máte tipy, nebo si na vedení kurzu sami troufáte (může vás být i víc), dejte mi prosím vědět. Mimopražským zaplatíme nocleh, ať nejsou znevýhodněni. Pokud o uvažujete o účasti, napište se prosím k termínu 16.9. sem: https://doodle.com/poll/7kmy5ctzibni7u6p ať víme, kolik nás bude.
  Dále 27.11. končí naše soutěž Czech Wiki Science Competition 2017 (https://commons.wikimedia.org/wiki/Commons:Czech_Wiki_Science_Competition_2017_in_the_Czech_Republic). Pokud máte nějaké fotky z oblasti vědy (soutěžní kategorie jsou opravdu široké), určitě se zúčastněte. Nejlepší fotky odměníme (zřejmě nějakými fotovouchery) na Wikikonferenci 2.12. Budeme rádi, když o soutěži řekněte svým známým nebo ji budete jakkoli šířit.

Díky, zdraví vás Kuba

--

Jakub Holzer

projektový manažer pro multimédia jakub.holzer@wikimedia.cz +420 728 891 602 Wikimedia Česká republika


Wikifotografové v databázi: Akron Atilla Atriplexmedia BenS BilaVrana Blahma dakur DavidSchuller fat frettie gampe gotyna Hadonos HanaKasparikova Horst cheva chmee2 jagro jakubac2517 jan.kamenicek JanPolak Jedudedek JiriGaluska JiriMatejicek JirkaDl Jirmina Jirrka jklamo johule juandev kankovaa Kesule krvesaj limojoe Midonek packa palickap Pastorius Petr1888 PetraPejsova podzemnik Rigel Richenza sandwort Stribrohorak svajcr TomasMerta vejr vildungova Vojtech.dostal walter_klosse YjM

--Jakub Holzer (WMCZ) (diskuse) 23. 11. 2017, 16:01 (CET)Odpovědět