Wikipedista:Aktron

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie


Aktron
Prezentace Wikimedie Česká republika na konferenci v Miláně, duben 2013

O mně

Narodil jsem se v Písku, v létě roku 1986. Žiju v Praze.

Od 17. března 2005 přispívám na Wikipedii (zde některé příspěvky jako neregistrovaný) a od 18. dubna píšu články pod současnou přezdívkou. Věnuji se tématům spojeným s historií, lingvistikou, kulturou a politikou Jihovýchodní Evropy, ačkoliv v minulosti jsem rád psal i o řadě jiných věcí. Inicioval jsem také vznik českých wikizpráv, odkud jsem ale odešel po neshodách s některými místními uživateli. I dnes mu však přeji spoustu síly a úspěchu.

V letech 20072008 jsem se rozhodl se více neúčastnit správcovské a patrolářské činnosti a raději jsem se soustředil na tvorbu nových článků a fotografické aktivity.

Od dubna 2008 jsem členem spolku Wikimedia Česká republika, od června 2011 působím v jeho radě a od března 2013 do dubna 2014 jsem byl jeho místopředsedou. Osm měsíců jsem žil v Bruselu, kde jsem mimo jiné i spolupracoval s místní vznikající wikipedistickou komunitou, která se prosazuje i v evropských institucích. Po návratu do ČR jsem se rozhodl pokračovat v činnosti pro Wikimedii Česká republika. V dubnu 2014 jsem byl zvolen předsedou spolku a v této funkci působil až do dubna 2015. Od té doby jsem opět členem Rady spolku, věnoval jsem se převážně organizování wikiexpedic nebo soutěží, jako např. Popiš památku. Organizoval jsem rovněž i dva ročníky Asijského měsíce Wikipedie. V současné době se ve spolku Wikimedia Česká republika věnuji jako člen rady záležitostem spojeným s komunitními programy a komunitou obecně.

V roce 2017 jsem se na Wikikonferenci seznámil s wikipedistkou KKDAII. Od té doby jsme se účastnili akcí spolku Wikimedia Česká republika, mezi které patřil např. editaton ve Slaném nebo Wikiexpedice Jih, kde jsme zjistili že k sobě patříme. V roce 2019 jsme se při západu slunce nad Ochridským jezerem zasnoubili. V únoru 2020 se nám narodil syn a v květnu 2022 dcera.

Mé zájmy

  • Wikipedistou jsem 19 let a 32 dní
  • Rád cestuju, poznávám nové lidi, kultury a jazyky. Navštívil jsem už pár zemí...
Волим Нови Сад :-)

Kontakt

jan.louzekⓐwikimedia.cz
twitter

Babylon – informace o uživateli
cs-N Tento uživatel je rodilý mluvčí češtiny.
en-3 This user has advanced knowledge of English.
sr-3 Овај корисник разуме српски / srpski језик на напредном нивоу.
de-1 Dieser Benutzer beherrscht Deutsch auf grundlegendem Niveau.
ru-1 Этот участник владеет русским языком на начальном уровне.
pl-1 Ten użytkownik posługuje się językiem polskim na poziomie podstawowym.
Wikipedisté podle jazyka