Wikipedie:Změna uživatelského jména: Porovnání verzí

Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
→‎{{ucfirst:Fisir}} → {{ucfirst:Jakub J.}}: :{{Wikipedie:Nástěnka správců/Přesunuto}} Jméno je příliš podobné jiným jménům („Jakub J“, „Jakub j.“). Vyberte si, prosím, jiné. --~~~~
žádost o přejmenování Urbanecp --> Petr Urbanec
Řádek 264: Řádek 264:
* Důvod: Z téhle přezdívky jsem vyrostl, už ji nikde jinde než tady nepoužívám. [[Wikipedista:Fisir|Fisir]] ([[Diskuse s wikipedistou:Fisir|diskuse]]) 1. 10. 2016, 17:15 (CEST)
* Důvod: Z téhle přezdívky jsem vyrostl, už ji nikde jinde než tady nepoužívám. [[Wikipedista:Fisir|Fisir]] ([[Diskuse s wikipedistou:Fisir|diskuse]]) 1. 10. 2016, 17:15 (CEST)
:{{Wikipedie:Nástěnka správců/Přesunuto}} Jméno je příliš podobné jiným jménům („Jakub J“, „Jakub j.“). Vyberte si, prosím, jiné. --[[Wikipedista:Tchoř|Tchoř]] ([[Diskuse s wikipedistou:Tchoř|diskuse]]) 2. 10. 2016, 10:43 (CEST)
:{{Wikipedie:Nástěnka správců/Přesunuto}} Jméno je příliš podobné jiným jménům („Jakub J“, „Jakub j.“). Vyberte si, prosím, jiné. --[[Wikipedista:Tchoř|Tchoř]] ([[Diskuse s wikipedistou:Tchoř|diskuse]]) 2. 10. 2016, 10:43 (CEST)

=== {{ucfirst:Urbanecp}} → {{ucfirst:Petr Urbanec}} ===
* Současné jméno: {{Wikipedista|1={{ucfirst:Urbanecp}}}}
* Požadované jméno: {{Wikipedista|1={{ucfirst:Petr Urbanec}}}} (<span class="plainlinks">[{{fullurl:Special:Listusers|username={{urlencode:{{ucfirst:Petr Urbanec}}}}&limit=1}} <span style="color:#002bb8">''na cs?''</span>] • [https://tools.wmflabs.org/guc/index.php?user={{urlencode:Petr Urbanec}}&lang=en <span style="color:#002bb8">''jiné projekty?''</span>] • [https://tools.wmflabs.org/quentinv57-tools/tools/sulinfo.php?username={{urlencode:Urbanecp}} SUL staré]/[https://tools.wmflabs.org/quentinv57-tools/tools/sulinfo.php?username={{urlencode:Petr Urbanec}} nové]) ([{{fullurl:meta:Special:GlobalRenameUser|reason={{urlencode:User request [[cs:{{FULLPAGENAME}}]]}}&oldname={{urlencode:Urbanecp}}&newname={{urlencode:Petr Urbanec}}}} <span style="color:#002bb8">'''přejmenovat'''</span>])</span>
* Důvod: Rád bych používal své občanské jméno, za které se nestydím [[Wikipedista:Urbanecp|Petr Urbanec]] ([[Diskuse s wikipedistou:Urbanecp|diskuse]]) 5. 10. 2016, 21:57 (CEST)

Verze z 5. 10. 2016, 21:58


Zkratka:
  • WP:ŽOPU
    WP:RENAME

Na této stránce mohou wikipedisté podávat žádosti o změnu svého uživatelského jména. Samotné právo provést přesun mají jednak uživatelé s oprávněním stevard a jednak uživatelé s oprávněním globální přejmenovávač. Obě tato oprávnění jsou takzvaně „globální“ – společná pro všechny projekty nadace Wikimedia. Většina jejich držitelů tedy nejsou Češi, česky neumí a na českou Wikipedii ani na tuto stránku obvykle nechodí – pokud tedy chcete, aby si Vaší žádosti někdo oprávněný všiml co nejdřív, a nevadí Vám v případě nesrovnalostí či nejasností angličtina, můžete požádat na stránce Speciální:GlobalRenameRequest, což Váš požadavek zařadí do fronty sledované celou mezinárodní komunitou držitelů oprávnění.

Tuto stránku sledují jednak čeští držitelé některých z oprávnění (stav k 20. září 2014: globální přejmenovávači Tchoř a JAn), jednak byrokraté a další ochotní wikipedisté, kteří sice třeba nemohou přejmenování přímo provést, ale mohou s ním poradit a nebo ho zprostředkovat.

Obvykle je možné přejmenovat uživatele pouze na ještě neobsazené jméno. Jména bez editací nebo účty s malým počtem editací a od založení většinou neaktivní je někdy možné uzurpovat, ovšem k provedení takové akce nemají právo globální přejmenovávači, ale pouze stevardi.

Žádosti jsou po posouzení přesunuty do archivu žádostí (2., 3., 4. a 5. část).

Pokyny
  • Zkontrolujte, že vaše nové jméno dosud není použito jiným uživatelem. Můžete k tomu použít hledání na stránce Speciální:CentralAuth; pokud požadované jméno naleznete (nebo vám jej začne radit našeptávač), je zabrané (po stisknutí vyhledávacího tlačítka lze zjistit, na kterých projektech). Zabrané jméno lze uzurpovat, pokud má žádné nebo pouze vandalské editace. Nezakládejte účet s novým jménem.
  • Zkopírujte následující text a vložte jej na konec sekce žádosti.
{{subst:/žádost|SOUČASNÉ|NOVÉ|3=důvod}} ~~~~
Nahraďte SOUČASNÉ svým současným uživatelským jménem a NOVÉ jménem, které chcete začít používat. Vyplňte též důvod.
  • Ujistěte se, že jste přihlášeni, a stránku uložte.
  • Pokud se nemůžete přihlásit pod svým starým jménem, znamená to, že Váš účet byl přejmenován. Pro přihlášení použijte jméno nové.

Důsledky změny jména

  • Po dokončení změny bude Váš účet přejmenován a všechny Vaše příspěvky (včetně smazaných) přiřazeny k novému jménu. Vaše uživatelské nastavení, seznam sledovaných stránek, heslo atd. bude zachováno a Vaše uživatelská a diskusní stránka budou automaticky přemístěny.
  • Změna se zaznamená do knihy přejmenovaných uživatelů.
  • Vaše staré podpisy na diskusních stránkách zůstanou nezměněny; budou i nadále odkazovat na staré jméno, pokud se neopraví ručně.
  • Upozornění: Vaše staré jméno se po přejmenování uvolní k použití. Můžete však účet znovu vytvořit a případně požádat o jeho zablokování, aby se zabránilo pokusům o podvod.

Žádosti

KoFolik-CZ → FolTomas

PřesunutoPřesunuto Jméno „Forek“ už používá španělský wikipedista, zvolte si, prosím, jiné. --Tchoř (diskuse) 18. 9. 2015, 11:06 (CEST)[odpovědět]
VyřešenoVyřešeno Přejmenováno na FolTomas.--Tchoř (diskuse) 1. 10. 2015, 22:41 (CEST)[odpovědět]

Darmok → Pavel Rucki

VyřešenoVyřešeno --Tchoř (diskuse) 28. 9. 2015, 16:12 (CEST)[odpovědět]

M93a.cz → Michal Grňo

VyřešenoVyřešeno --Tchoř (diskuse) 1. 10. 2015, 22:38 (CEST)[odpovědět]

Jiri Maly → Aa2000zz

PřesunutoPřesunuto Jiri Maly: Toto jméno už zabral uživatel z čínské Wikipedie. Zvolte si, prosím, jiné.--Tchoř (diskuse) 22. 10. 2015, 19:59 (CEST)[odpovědět]

Jiri Maly → Aaa2000zzz

VyřešenoVyřešeno --Tchoř (diskuse) 23. 10. 2015, 11:59 (CEST)[odpovědět]

Dloum6as → MajkaDlo

VyřešenoVyřešeno --Tchoř (diskuse) 23. 10. 2015, 12:02 (CEST)[odpovědět]

Aqualung~cswiki → Bohemianroots

Moje žádost o přejmenování je poněkud složitější. Na Wikipedii jsem začal editovat v roce 2006 pod nickem Aqualung. V souvislosti s přispíváním do cizojazyčných Wikipedií jsem narazil na to, že nickname byl na některých už zeregistrován. Požádal jsem proto správce o přejmenování na nick Bohemianroots, abych měl globální účet s jedním jménem. V březnu tohoto roku jsem do diskuze dostal níže vlepený příspěvek, že můj účet Aqualung bude přejmenován na Aqualung~cswiki, na který jsem odpověděl jak je níže. Autor přejmenování asi nesleduje svůj příspěvek v diskuzi, takže mu pravděpodobně unikla moje odpověď, že už používám výhradně jméno Bohemianroots na všech mutacích Wikipedie. Když jsem se dnes podíval na dánskou Wikipedii na svůj účet, byl jsem po kliknutí na čeština přesměrován na stránku Aqualung~cswiki. Chtěl bych proto poprosit o kontrolu nastavení a nápravu, aby mým jediným účtem zůstal účet Bohemianroots.

==== Váš účet bude přejmenován ====

Dobrý den!

Vývojářský tým nadace Wikimedia provádí v rámci dlouhodobého úsilí o poskytování nových a lepších nástrojů pro naše uživatele (jako např. oznámení napříč projekty) jisté úpravy fungování uživatelských účtů. Tyto úpravy budou znamenat, že budete mít všude stejné uživatelské jméno. Umožní nám to přidat nové funkce, které vám pomůžou lépe editovat a diskutovat, a umožnit flexibilnější uživatelská oprávnění pro nástroje. Jedním z vedlejších následků, které to způsobí, je, že uživatelské účty budou muset být napříč všemi 900 projekty nadace Wikimedia unikátní. Více informací naleznete v [[m:Special:MyLanguage/Single User Login finalisation announcement/cs|oznámení]].

Bohužel však někdo jiný na jiné wiki používá stejné uživatelské jméno jako vy, „Aqualung“. Abychom zajistili, že budete oba moci v budoucnu používat všechny projekty nadace Wikimedia, vyhradili jsme uživatelské jméno „Aqualung~cswiki“, které bude jen vaše. Pokud se vám líbí, nemusíte nic dělat. Pokud se vám nelíbí, můžete si [[Special:GlobalRenameRequest|zvolit jiné]].

Váš účet bude fungovat jako předtím a zůstanou vám připsány vaše dosavadní editace, ale při přihlašování budete muset používat nové uživatelské jméno.

Omlouváme se za nepříjemnosti.

S pozdravem,<br />[[m:User:Keegan (WMF)|Keegan Peterzell]]<br />Community Liaison, Wikimedia Foundation
</div> 17. 3. 2015, 23:22 (CET)
<!-- SUL finalisation notification -->

<br />
Dobrý den, jméno Aqualung už nepoužívám a od prosince 2008 používám na všech projektech výhradně jméno Bohemianroots a nehodlám používat žádné jiné.
Děkuji za pochopení

Hello, I did not use nickname Aqualung no more and I use exclusively nickname Bohemianroots since December 2008 on all Wikipedia projects, I do not intend to use any other.
Thanks for your understanding --[[Wikipedista:Bohemianroots|Bohemianroots]] ([[Diskuse s wikipedistou:Bohemianroots|diskuse]]) 18. 3. 2015, 23:16 (CET)
<br>
<br>

Děkuji--Bohemianroots (diskuse) 23. 10. 2015, 12:44 (CEST)[odpovědět]

Účet Aqualung na cs.wiki neexistuje, účet Aqualung~cswiki má nula editací. Slučování účtů zatím asi není možné, i když se na něm pracuje, ale vzhledem k nule editací to asi není to, co chceš? NEbo čeho si vlastně žádáš po přejmenovávačích? JAn (diskuse) 23. 10. 2015, 13:31 (CEST)[odpovědět]
Ahoj, nechci nic slučovat, jenom jestli to je možné, tak zrušit ten účet Aqualung~cswiki na cs i všech ostatních wiki (nebo jakékoliv spojení s mým současným účtem). Jak jsem psal výše, původní Aqualung byl přejmenován někdy v 2008 (asi jsi to dělal ty) na Bohemianroots. Ten Aqualung~cswiki se mě teď motá např do historie Diskuzí v mém archivu viz https://cs.wikipedia.org/w/index.php?title=Diskuse_s_wikipedistou:Aqualung/Archiv_2008&action=edit&redlink=1) --Bohemianroots (diskuse) 23. 10. 2015, 15:48 (CEST)[odpovědět]
Účet zrušit nelze, maximálně by jej šlo přejmenovat na něco úplně jiného, ale smysl v tom nevidím. Jak dohledat ostatní účty na jiných wiki - to nevím, zkusím zjistit. JAn (diskuse) 26. 10. 2015, 07:22 (CET)[odpovědět]
Asi jsem špatně vysvětlil problém, jde o to, že Aqualung byl přejmenován na mou žádost na Bohemianroots a po letech mě napsal Keegan Peterzell, že Aqualung byl přejmenován na Aqualung~cswiki. Nešlo mě o nic jiného, než o to, že Aqualung~cswiki mě dělá bordel v historii diskuze, ale to je nepodstatné, pokud mě Bohemianroots bude fungovat. Takže považuj mou žádost za vyřešenou a dík za snahu --Bohemianroots (diskuse) 26. 10. 2015, 08:51 (CET)[odpovědět]

Hromadné

refaktorizováno Byl bych nějakému byrokratovi nesmírně vděčný, kdyby tyto účty přejmenoval na něco nezávadného a skryl tady a na Wikipedie:ŽOOU zmínku o nic. --OJJ, Diskuse 31. 10. 2015, 14:44 (CET)[odpovědět]

Byrokraté už nemohou nedobrovolně přejmenovávat, vizte diskusi Wikipedie:Byrokraté/Nástěnka#Přejmenování 2.--Tchoř (diskuse) 1. 11. 2015, 22:46 (CET)[odpovědět]

JagArIngenBot → Nikdo

PřesunutoPřesunuto JagArIngenBot: Jméno Nikdo už zabral uživatel anglické Wikipedie ([1]). Vyberte si, prosím, jiné.--Tchoř (diskuse) 7. 11. 2015, 20:36 (CET)[odpovědět]

Jestli jsou zabrané i nicky Noone, Nobody nebo třeba Kamasutrance, tak bych prosil o nick ChlupataBeruska - takovou kravinu snad nikdo nema :-D. Dekuji --JagArIngenBot (diskuse) 8. 11. 2015, 11:54 (CET)[odpovědět]

VyřešenoVyřešeno ChlupataBeruska --Tchoř (diskuse) 8. 11. 2015, 12:33 (CET)[odpovědět]

Pimlico27 → Pimlico

ZamítnutoZamítnuto Zamítnuto. Volné to není, na en.wiki už takový uživatel existuje. JAn (diskuse) 14. 11. 2015, 21:59 (CET)[odpovědět]

Koule gaye Vladana → Vladan Kulatý

VyřešenoVyřešeno, včetně slovenské wikipedie JAn (diskuse) 24. 11. 2015, 14:05 (CET)[odpovědět]

Karel Miloslav Hlaváček → Carolus Bistriciensis

VyřešenoVyřešeno --Tchoř (diskuse) 26. 11. 2015, 06:11 (CET)[odpovědět]

Orange.man → Jan Geier

VyřešenoVyřešeno --Tchoř (diskuse) 9. 1. 2016, 17:51 (CET)[odpovědět]

Marecek.ch → Marecekch

KomentářKomentář Technicky není problém přejmenovat, ale sám považuji striktní aplikaci zákazu domén ve jménech za zbytečnou. Kdyby se uživatel jmenoval Mareček Ch., což je de facto to samé, nikdo by v tom problém neviděl. Doména neexistuje, většina lidí ani neví, že nějké .ch existuje, netřeba hledat problém tam, kde není. JAn (diskuse) 11. 1. 2016, 07:37 (CET)[odpovědět]


PJM.cz → Práce Jižní Morava

VyřešenoVyřešeno. JAn (diskuse) 14. 1. 2016, 14:21 (CET)[odpovědět]

PRINCL.cz → Milan.princl

Vkladatel, ač jsem to sem musel vložit já, se dotazuje mailem, kdy to bude.--Horst (diskuse) 8. 2. 2016, 12:15 (CET)[odpovědět]
Pardon, v lednu jsem byl dost mimo a zřejmě to přehlédl. U účtů bez editací je přirozenou možností uživatele vyzvat, ať si prostě založí účet nový.--Tchoř (diskuse) 8. 2. 2016, 20:54 (CET)[odpovědět]
Díky, i to jsme mailem nabídl--Horst (diskuse) 8. 2. 2016, 21:00 (CET)[odpovědět]
VyřešenoVyřešeno Když chudák tak dlouho čeká na reakci, tak jsem to přejmenování provedl. Jinak bych asi spíš trochu tlačil do toho založení nového účtu.--Tchoř (diskuse) 8. 2. 2016, 21:39 (CET)[odpovědět]

Jakubszánto → Hermann Nietzer

Nevyřešeno nebo zamítnutoNevyřešeno nebo zamítnuto Uživatel mezitím zablokován do odvolání.--Tchoř (diskuse) 8. 2. 2016, 21:45 (CET)[odpovědět]

Nejlevnejsikurz.cz → Stanislav Kajtár

Nevyřešeno nebo zamítnutoNevyřešeno nebo zamítnuto Lze přejmenovávat jen na žádost uživatele. Anonymní žádost nestačí.--Tchoř (diskuse) 27. 2. 2016, 07:33 (CET)[odpovědět]

Allah Akbar7 ~ Forever with God 777

Vzhledem k použití isis nevhodné, změna na něco co se nespojuje s terorismem.--Allah Akbar7 (diskuse) 8. 3. 2016, 15:39 (CET)[odpovědět]

Nevyřešeno nebo zamítnutoNevyřešeno nebo zamítnuto V tuto chvíli nesmyslná žádost, žadatel se nejmenuje Allah Akbar7. --Tchoř (diskuse) 8. 3. 2016, 17:30 (CET)[odpovědět]

Zdennyrakky → ZdennyRakky

VyřešenoVyřešeno --Tchoř (diskuse) 5. 4. 2016, 06:43 (CEST)[odpovědět]

CoolAdik → Adamecjan111

VyřešenoVyřešeno --Tchoř (diskuse) 11. 4. 2016, 07:54 (CEST)[odpovědět]

Janahradilova → Jjanie

VyřešenoVyřešeno --Tchoř (diskuse) 18. 4. 2016, 21:38 (CEST)[odpovědět]

Urbanecm → Martin Urbanec

KomentářKomentář Existuje již Martin urbanec, sedm let bez příspěvků. Opravdu mám přejmenovat na téměř stejné jméno? JAn (diskuse) 27. 4. 2016, 21:33 (CEST)[odpovědět]
Dovolí to systém vůbec? Protože co vím, tak nově zaregistrovat by takto podobně pojmenovaný účet vůbec nešel. P.S. Martinovi držím palce, je to krok správným směrem. --Blahma (diskuse) 27. 4. 2016, 21:46 (CEST)[odpovědět]
Při pokusu o přejmenování mne systém upozornil na podobné jméno. Ale můžu zvolit, že se mají všechna varování o podobných jménech ignorovat. Zda se potom přejmenování povede, to ještě nemám vyzkoušené. JAn (diskuse) 27. 4. 2016, 22:08 (CEST)[odpovědět]
No já nemám přehled v tom, jaké jsou pravidla pro globální přesměrování přejmenování, dotyčný Martin má ale naštěstí nastavený e-mail, tak bych jako řešení viděl napsat mu e-mail, jestli bude účet využívat (vzhledem k tomu, že je sedm let bez jediné editace si myslím, že by mohla vyjít domluva) a pak přejmenovat. --Urbanecm (diskuse) 29. 4. 2016, 09:31 (CEST)[odpovědět]
@Blahma: No nešel by zaregistrovat uživateli bez rozšířených práv, správci mají právo varování ignorovat. Stejné ignorování by mohlo fungovat i při global-rename (nevím, nestudoval jsem). --Urbanecm (diskuse) 29. 4. 2016, 09:31 (CEST)[odpovědět]
Napíšu mu mail, výsledek sem dám vědět. --Urbanecm (diskuse) 29. 4. 2016, 10:00 (CEST)[odpovědět]
@Blahma, JAn Dudík:Do dnešního dne žádná odpověď. --Urbanecm (diskuse) 7. 5. 2016, 09:27 (CEST)[odpovědět]
Pokud se neozve a pokud nějaká uzurpace už dnes skutečně není možná (nevím), pak ti navrhuji vzít si to jméno, jak jsi chtěl, a tomuto uživateli zeditovat/založit jeho uživatelskou stránku a napsat tam krátké vysvětlení, že tento účet je bez příspěvků a dlouhodobě neaktivní a že podobné jméno používáš ty + odkaz na tvou přezdívku a uživatelskou stránku. Věřím, že v tomto případě by to výjimku z pravidla, že cizí uživatelské stránky se needitují, sneslo. --Blahma (diskuse) 7. 5. 2016, 22:45 (CEST)[odpovědět]
P.S. Zřejmě uzurpace dál fungují, viz meta:Steward requests/Username changes#Requests_involving_merges.2C_usurps_or_other_complications. Z právě řešených případů tam lze vidět, že bys na ten nepoužívaný účet zřejmě dosáhl. Otázka je, jestli chceš postupovat tak, že by ses takto přejmenoval nejprve na Urbance s malým U a následně na Urbance s velkým U. No ale aspoň by pak všechny ty účty byly pod tvou kontrolou, resp. staré by měly přesměrované stránky na tebe a nikdo jiný by pod tím podobným jménem s malým U už nemohl fungovat a mást tak ostatní (e-mailový kontakt zjevně po přejmenování z účtu zmizí a jméno zůstane zablokované proti dalším registracím). --Blahma (diskuse) 7. 5. 2016, 22:54 (CEST)[odpovědět]
Zatím jsem v maillistu globálních přejmenovávačů obdržel dvě reakce, obě se shodují na tom, že přejmenování je v tomto případě možné, jeden doporučuje i uurpaci, druhý sdílí můj názor, že lze druhý účet ignorovat. Ještě počkám na reakce nějaký ten den a pak postoupíme k přejmenování. JAn (diskuse) 8. 5. 2016, 20:18 (CEST)[odpovědět]
Díky. Vyčkáme tedy. Ještě dotaz, bylo by možné přejmenovat UrbanecmTest na Martin Urbanec (test) a bota UrbanecmBot na Martin Urbanec (bot) zároveň s tímto přejmenováním, abych měl všechny účty stejně pojmenované? Díky. --Urbanecm (diskuse) 8. 5. 2016, 20:43 (CEST)[odpovědět]
VyřešenoVyřešeno - halvní a testovací účet přejmenován. U bota se mi zdá rozlišovač poněkud neobvyklý a málo postřehnutelný, zde jsem přejmenování neprovedl. Pokud na něm přesto trváš, dej vědět. JAn (diskuse) 12. 5. 2016, 12:30 (CEST)[odpovědět]
Díky, bota klidně nechme tak, jak je.--Martin Urbanec (diskuse) 12. 5. 2016, 14:35 (CEST)[odpovědět]

Norak2146 → KamilOcasek132

Sněhový efekt vodních ploch → Martin Vladan

Jan.berki → Jan Berki

VyřešenoVyřešeno JAn (diskuse) 12. 7. 2016, 13:02 (CEST)[odpovědět]

Wikiátor → Wikinovan

VyřešenoVyřešeno --Tchoř (diskuse) 27. 7. 2016, 19:08 (CEST)[odpovědět]

Kabat7cz → Michal Lenc

VyřešenoVyřešeno Hotovo. --Tchoř (diskuse) 9. 9. 2016, 21:46 (CEST)[odpovědět]

Prozatímní → Fedor Vulvić

VyřešenoVyřešeno --Tchoř (diskuse) 20. 9. 2016, 07:45 (CEST)[odpovědět]

Madyan.it → Miroslav.H

VyřešenoVyřešeno Přejmenováno, odblokováno. --Tchoř (diskuse) 20. 9. 2016, 07:36 (CEST)[odpovědět]


Fisir → Jakub J.

PřesunutoPřesunuto Jméno je příliš podobné jiným jménům („Jakub J“, „Jakub j.“). Vyberte si, prosím, jiné. --Tchoř (diskuse) 2. 10. 2016, 10:43 (CEST)[odpovědět]

Urbanecp → Petr Urbanec