ZWCAD

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

ZWCAD je univerzální 2D/3D CAD aplikace.

ZWCAD je kompatibilní s DWG formátem a maximálně podobný AutoCADu – a to prostředím, souborovým formátem (DWG) i způsobem práce. Má plnou podporou 3D ACIS modelování a programovací prostředí Visual Basic pro Aplikace + LISP. Většina ikon a příkazů ZWCADu je pro snadnější orientaci velmi podobná aplikaci AutoCAD. ZWCAD využívá vícejádrový procesor a má upravené zobrazování pro 4K monitory.

Formáty podporovaných souborů jsou: DWG / DXF (R12–2018), DGN, DWT, SAT, BMP, WMF, PDF, STL (export), IFC (import – s použitím aplikace IFC import). Program ZWCAD nabízí funkce, jako jsou: dynamické bloky (čtení a editace), palety nástrojů (knihovny), DesignCenter, paleta vlastností, Smart Voice, Smart Mouse, CUI, API (LISP, VBA, ZRX, .NET).

Filosofie produktů ZWSOFT staví na trvalých licencích a kvalitní technické podpoře.

Historie[editovat | editovat zdroj]

ZWCAD byl vyvinut společností ZWSOFT, plné jméno společnosti je Zwcad Software Co., Ltd. v čínském Guangzhou. Společnost byla založena v roce 1998. Program ZWCAD je na Čínském trhu od roku 2002 a je distribuován do zahraničí od roku 2004. ZWCAD je nyní k dispozici v 15 jazycích, 90 zemích a využívá jej přes 900 000 uživatelů včetně prestižních mezinárodních společností jako Honda, Alstom, Siemens, Philips, Ericsson, Panasonic, Colgate, Bosch a další.

Verze[editovat | editovat zdroj]

ZWCAD Professional a Standard[editovat | editovat zdroj]

jsou oficiální prodávané verze ZWCAD v ČR a SK. Vývoj a prodej původního ZWCAD Classic byl zastaven.

ZWCAD Mechanical[editovat | editovat zdroj]

Mechanical je založen na ZWCAD Professional a je specializovaným produktem 2D návrhy pro strojírenství. ZWCAD Mechanical podporuje vývojová prostředí ISO, ANSI, DIN, JIS a GB, což umožňuje návrhářům udržovat společnou formu komunikace. Nástroj pro synchronizaci standardů zajišťuje, aby tým místní sítě (LAN) mohl používat aktualizované a jednotné standardy.

ZWCAD Architecture[editovat | editovat zdroj]

Software je založen na ZWCAD Professional a je zaměřen na architektonický nebo stavební design. Je schopen automaticky vytvářet a upravovat výšky a řezy. ZWCAD Architecture pomáhá zefektivnit proces navrhování budov a šetří mnohem více času. ZWCAD Architecture poskytuje kompletní a přizpůsobitelnou knihovnu vzorů šraf i knihovnu bloků. Knihovna bloků obsahuje architekturu, strukturu, střechy a další typy bloků, které se často používají v architektonickém designu. ZWCAD Architecture není přeložen do češtiny. Vývoj a prodej tohoto produktu byl ukončen v roce 2020.

Vedle komerčních verzí software, firma ZWSOFT poskytuje i EDU licence (pro školy) a studentské licence (pro jednotlivé studenty).

Prohlížeče[editovat | editovat zdroj]

ZWCAD DWG Viewer[editovat | editovat zdroj]

je bezplatný prohlížeč souborů DWG. ZWCAD Viewer umožňuje provádět měření na rovinách. Umožňuje také tisk.

CAD Pockets[editovat | editovat zdroj]

ZWSOFT také vydal mobilní aplikaci CAD Pockets, která je zdarma v českém jazyce – pro iOS i pro Android zařízení. Podporuje běžné formáty CAD výkresů, zahrnující DWG/DXF/DWF. Exportuje výkresy do PDF/DWF/JPG a umožňuje sdílení pomocí cloudové služby. CAD Pockets je zdarma ke stažení na App Store i na Play Store.

Související články[editovat | editovat zdroj]

CAD

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]