Základní škola svaté Zdislavy (Kopřivnice)

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Obrázek Tomuto článku chybí obrázky. Víte-li o nějakých svobodně šiřitelných, neváhejte je načístpřidat do článku. Pro rychlejší přidání obrázku můžete přidat žádost i sem.
WikiProjekt Fotografování
Základní škola svaté Zdislavy
Chybí zde svobodný obrázek
Informace
Právní formaškolská právnická osoba
ZřizovatelDiecéze ostravsko-opavská
Datum založení30. května 1996
Poloha
AdresaŠtefánikova 117/29, Kopřivnice, 742 21, Česko
Identifikátory
IČO49588656 (VR)
REDIZO600001695
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Základní škola svaté Zdislavy se nachází ve východomoravském městě Kopřivnice, v jejím centru, na adrese Štefánikova 117/29. Zřizovatelem školy je Biskupství ostravsko-opavské v Ostravě.

Historie[editovat | editovat zdroj]

Škola byla založena v dubnu 1993 z iniciativy rodičů a nadšenců, kteří věřili ve smysl vzdělávání a výchovy v duchu křesťanských hodnot.[1] Škola sídlí v budově v centru města, jejím majitelem je od roku 2016 ostravsko-opavské biskupství.

Studium[editovat | editovat zdroj]

Žáci jsou vzděláváni podle školního vzdělávacího programu „Cesta do života“. Kromě tradičních vyučovacích předmětů se žáci prvního stupně seznamují s hrou na flétnu, od první třídy se učí anglicky. Na druhém stupni je učivo rozšířeno o předměty, které si žáci vybírají podle svého zájmu. Ve výuce jsou využívány i alternativní prvky výuky např. formou projektů. Žáci školy se účastní prosociálních projektů (například Adopce na dálku nebo Tříkrálová sbírka.

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. Historie školy [online]. zdislava.net [cit. 2018-09-10]. Dostupné v archivu pořízeném dne 2018-03-17. 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]