Worldometer

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
(přesměrováno z Worldometers)
Worldometer
Logo
Charakter stránkyReal-time statistiky
V jazycíchangličtina, čeština a 33 dalších
AutorAndrej Alimetov
URLČeská verze stránky
Oficiální verze stránky
Registracežádná
Datum spuštění29. leden 2008
Aktuální stavonline
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Worldometer (dříve Worldometers) je webová stránka založená 29. ledna 2008[1] zobrazující odhadované počty obyvatel (od roku 1950 do roku 2050) na základě statistik a projekcí spolehlivých mezinárodních organizací; zdroje zahrnují divizi OSN, Světovou zdravotnickou organizaci, Organizaci pro výživu a zemědělství, Mezinárodní měnový fond a Světovou banku.

Web analyzuje dostupné údaje, provádí statistické analýzy a sestavuje algoritmus, který zajišťuje odhad v reálném čase; Worldometers proto ukazuje grafy, na kterých je ukázaná populace, roční míra růstu obyvatelstva, populace v současném roce, historii počtu obyvatel a předpověď populace v budoucnosti. K tomu také ukazuje dnešní celosvětové výdaje vlád, společnost, media, životní prostředí, jídlo, vodu, energii a zdraví. Dále také v důsledku pandemie covidu-19 zveřejňuje i tyto data o vývoji nákazy.

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. Worldometers.info - www.worldometers.info Website Information. website.ip-adress.com [online]. [cit. 2017-12-16]. Dostupné v archivu pořízeném dne 2017-12-22. 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]