Wikipedistka:IrenaKol

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Jmenuji se Irena Koláčková a účastním se kurzů Wikimedia ČR pro seniory. Důvod proč jsem se do kurzů přihlásila byl zájem o psaní článků do Wikipedie vzhledem k tomu, že dnes jsem v důchodu a tak mám čas se věnovat prohloubení mých všeobecných znalostí a podělit se svými znalostmi již nabytými. V produktivním věku jsem pracovala s počítači jako programátor, analytik, informatik, správce aplikace, dnes se říká "ajťák". Nemám tedy žádný problém s technikou pracovat. Jedním z důvodu proč se můžu také Wikipedii věnovat je téměř dokončení rodinného rodokmenu mého a mého manžela. Zajímám se tedy o genealogii a historii. Soustředím se převážně na místa mých předků a rodáků. Mým velkým koníčkem je od roku 2005 fotografování (absolvovala jsem rekvalifikační kurz v IDIFu) a tak myslím, že bych mohla obohatit Commons o řádu svých fotografií. Pomohu doplnit a opravit články, které wiki pravidlům neodpovídají. Dalším mým velkým koníčkem je cestování, které je samozřejmě s fotografováním spojeno. Jezdím na elektrokolu a od jara do podzimu trávím čas v CHKO Brdy, kde si užívám klid a pohodu.

Napsala jsem články:

Přeložila jsem text z článku Cimetière parisien d'Ivry na francouzské Wikipedii a vytvořila tak článek Hřbitov Ivry na české Wikipedii.

Rozšířila jsem články Chynín a Komárov (Beroun) a doplnila o mé fotografie.

Doplňuji fotografie na Commons – úložiště médií. Pomocí mapy nenafocených míst Wikinity vyplňuji bílá místa. Účastním se soutěží, které Wikimedia vyhlašuje.

Vyznamenání Vyznamenání za účast ve výzvě Mikrosoutěž mosty 2023 pořádané spolkem Wikimedia ČR