Diskuse s wikipedistou:Petr.adamek

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 11 měsíci od uživatele Plánovací kalendář v tématu „Zapojte se do Komunitního wishlistu!

Konference[editovat zdroj]

Vzhledem k dříve deklarovanému zájmu o případnou konferenci o Wikipedii Tě s dovolením upozorňuji na nový vývoj, který můžeš sledovat na Wikipedie:Konference. Za jakoukoli případnou reakci, spolupráci či iniciativu předem děkuji. Okino 10. 10. 2009, 16:40 (UTC)

Dovoluji si připomenout Váš příslib z roku 2006 na diskusní stránce hesls. Já bohužel takové sliby dělám častěji, ale namlouvám si, že mě věk omlouvá. Zdraví--Zákupák 11. 5. 2010, 17:00 (UTC)

Ceny pivních lahví[editovat zdroj]

Ahoj, všimnul jsem si, že jsi nedávno revertoval informaci o ceně v článku pivní láhve. Nyní jsem k tomuto tématu zadal žádost o komentář - chceš-li, můžeš se vyjádřit.
Díky xkomczax 1. 5. 2011, 17:43 (UTC)

Amy Winehouse[editovat zdroj]

Dobrý den, všiml jsem si této editace. Nezdá se Vám zbytečné vkládat tam tyto šablony, když už je Amy bohužel po smrti? Její věk už se nikdy nezmění, tak je podle mě zbytečné vkládat to tam. Chápu jen {{Datum narození a věk}}, ty ostatní ne. Protože u žíjícíh osob se ten věk logicky mění. S pozdravem Marek Koudelka (příspěvky / diskuse) 23. 7. 2011, 18:23 (UTC)

Dobrý den, obě šablony jsou určeny právě pro zesnulé osoby (u jiných nedávají smysl) a já je pouze použil podle vzoru ostatních bibliografických článků. Ony tam ty šablony ostatně již byly dříve [1] a jejich pozdější odstranění [2] jsem přičítal editačnímu konfliktu. --Petr Adámek 1. 8. 2011, 20:09 (UTC)
Dobrý den. Chápu šablonu {{Datum narození a věk}}, ta se mi líbí, protože věk žijící osoby se každým rokem mění. U osoby zesnulé je šablona zcela zbytečná, protože její věk se nikdy nezmění. V případě Amy Winehouse to navždy bude 27. Já vím, že tyto šablony ({{Datum narození}} a {{Datum úmrtí a věk}}) jsou ve velkém množství článků o zesnulých osobách, ale (jak jsem již řekl), jsou tam zcela zbytečné kvůli neměnnému věku. S pozdravem Marek Koudelka (příspěvky / diskuse) 1. 8. 2011, 20:52 (UTC)

Hlasování o článku Železniční trať Frýdlant v Čechách – Heřmanice[editovat zdroj]

Ahoj,

vím, že se zde na Wikipedii věnuješ článkům o železniční dopravě, a proto si Tě dovolím upozornit na probíhající nominaci a hlasování o zařazení článku „Železniční trať Frýdlant v Čechách - Heřmanice“ mezi zdejší Nejlepší články. Máš-li chuť se k návrhu vyjádřit, prosím učiň tak.

Díky. --Jan Polák (diskuse) 18. 5. 2013, 13:11 (UTC)

Návrh na zrušení opatření z arbitráže[editovat zdroj]

Hezký den, kolego, jako člena arbitrážního výboru, který v roce 2006 rozhodoval arbitráž „Vandalista“, Vás informuji o aktuálním návrhu na zrušení tehdy přijatého opatření. Pokud byste se k tomu chtěl jakkoli vyjádřit, prostor k tomu je zde: Wikipedie:Žádost o opatření/Zrušení zákazu vytváření loutkových účtů pro Aeromixe --Bazi (diskuse) 27. 5. 2014, 11:41 (UTC)

Adam Hauner[editovat zdroj]

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Adam Hauner. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. S pozdravem --Ladin (diskuse) 12. 1. 2017, 14:20 (CET)Odpovědět

Z procesních důvodů jsem založil diskusi o smazání. --Jvs 27. 1. 2017, 18:26 (CET)Odpovědět

Pozvánka na oslavu 15. narozenin české Wikipedie[editovat zdroj]

Dobrý den, jak se daří? Rád bych vás pozval na oslavu 15. narozenin české Wikipedie, která se bude konat 3. května 2017 v kanceláři Wikimedia Česká republika ve Slovenské 21 v Praze-Vinohradech. Zvu vás, protože bychom rádi na jednom místě shromáždili co nejvíce bývalých i současných správců české Wikipedie (akce je však samozřejmě i pro nesprávce a dokonce i pro ty, kteří jen Wikipedii podporují, ale nikdy ji pořádně needitovali). Program je na stránce akce, ale stále se na něm pracuje a Vaše náměty a nápady si rád přečtu na diskuzi k akci.

Pokud máte zájem, prosím připište se do seznamu na stránce akce. Pokud o akci nemáte zájem, nejlépe uděláte, když odstraníte svoje jméno ze seznamu správců, který jsme připravili na stránce akce. Následně už vás nebudeme kontaktovat. Díky a těším se na shledání, --Martin Urbanec (diskuse) 16. 2. 2017, 15:23 (CET)Odpovědět

Multivibrátor jako synonymum pro (libovolný) klopný obvod[editovat zdroj]

Pane kolego, myslím, že jste neudělal dobře odstraněním názvu multivibrátor z úvodní definice na stránce klopný obvod. Je celá řada autorů, kteří v češtině používají termíny bistabilní multivibrátor nebo monostabilní multivibrátor, jak jsem uvedl (i když bez dokladů) na stránce Diskuse:Multivibrátor. Ale to, že se mně to osobně nelíbí (můžeme hádat do jaké míry je to otrocký překlad z angličtiny), není důvod, abych to na Wikipedii nenapsal. S pozdravem Kolarp (diskuse) 29. 10. 2019, 06:13 (CET)Odpovědět

Zapojte se do Komunitního wishlistu![editovat zdroj]

Vážení členové komunity,

rád bych vám jménem spolku Wikimedia Česká republika oznámil spuštění projektu Komunitního wishlistu, kde můžete navrhovat témata akcí, kterých byste se rádi zúčastnili, nebo hlasovat o již navržených. Může jít např. o editaton, soutěž či cokoli jiného. Cílem komunitních wishlistů je zjistit, o jaké akce má komunita české Wikipedie zájem. Jednu ze tří vítězných akcí Wikimedia ČR ve spolupráci s komunitou zorganizuje.

Za Radu WMČR věřím, že se na stránce wishlistu nastřádá spousta nápadů i hlasů, které pro nás budou důležitým ukazatelem přání komunity, přinejmenším co se wiki-akcí týče.

Díky za vaše zapojení!

S pozdravem,
--Plánovací kalendář (diskuse) 9. 5. 2023, 23:32 (CEST)Odpovědět