Diskuse s wikipedistou:Pete

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 9 lety od uživatele DerHexer v tématu „Global account

Nástroje podle orchestrální praxe[editovat zdroj]

Omlouvám se, ale tohoto obratu jsem si všiml až nyní. Co má vyjadřovat - úlohu nástrojů v orchestraci ? To určitě ne - zřejmě nahradil kategorii nástrojů podle způsobu hry (možná též "technika hry"), to z něj však nikdo nepozná. Nepřipadá mi to vůbec šťastné, název je zavádějící směrem k instrumentaci - jakkoli přechozí byl poněkud krkolomný, přesto hovořil poměrně jasně. Navíc jeho ladění působí tradicionalisticky, jakoby vylučovalo užití nových technik - tak to alespoň na mne působí. --JanBlanicky 09:27, 25. 6. 2007 (UTC)

Žádné označení v tomto případě nebude úplně dokonalé; pokud chceme nějak pojmenovat tradicionalistické dělení hudebních nástrojů, tj. na smyčce, dřeva, žesťě a bicí, více se podle mě hodí název „hudební nástroje podle orchestrální praxe“, který se nesnaží zavádět nějaké nové kritérium pro rozdělení h. n. jako dřívější název „h. n. podle způsobu hry“. Je pravda, že pro určité h. n. neexistuje žádná „tradiční“ subkategorie (např. theremin nebo skleněná harmonika), stejný problém by ale byl i u kategorie „hudební nástroje podle způsobu hry“. --Pete 19:22, 25. 6. 2007 (UTC)

Aha, týká se to tedy ryze tradičního dělení do počátku 20. století - co ovšem orchestrální praxe od moderny dále směrem k dnešku, kde můžeme najít nejen netradiční instrumenty, ale i netradiční techniky hry, včetně zmíněného thereminu (Martinů, Varese) - z dnešního pohledu je to vlastně již též tradiční, nepůsobí to potom poněkud konzervativně ? --JanBlanicky 06:21, 26. 6. 2007 (UTC)

Kdyby mohlo být po mém, uváděl bych u hudebních nástrojů pouze Sachs-Hornbostelovu klasifikaci. Wikipedie ale má být „populárně naučná“, takže tradiční klasifikace zde asi má (bohužel) své místo. Novější nástroje budeme muset nejspíš zařazovat pouze podle S-H klasifikace (jako již zmíněný theremin). --Pete 18:48, 26. 6. 2007 (UTC)

OK - chápu. Založil jsem tympány a pokusím se je i dovést do přijatelného tvaru. Zdravím--JanBlanicky 12:19, 27. 6. 2007 (UTC)

Díky za pochopení a za tympány, začal jsem pracovat na harfě. --Pete 18:35, 27. 6. 2007 (UTC)

Ahoj. Není vhodné testovat hlavní stranu v hlavním jmenném prostoru, kde navíc neexistuje nic jako podstránky. Proto jsem stránku Hlavní strana/test (která se mimochodem zařadila do nekategorizovaných) přesunul na Wikipedista:Pete/Hlavní strana/test. Příště prosím testuj jen ve svém uživatelském prostoru. --Japo ¿ 07:29, 1. 8. 2007 (UTC)

Ok, dík za upozornění. --Pete 16:07, 1. 8. 2007 (UTC)

Ahoj Pete, nemohl jsem si nevšimnout tvých článků o kolonialismu a musím říct, že jsou velmi dobré. Vzhledem k tomu, že se tady toto téma dosti rozrůstá a viděl jsem šablonu kolonií, tak jsem chtěl požádát (je - li to v tvé moci samozřejmě) o vytvoření nějakého infoboxu pro kolonii, podobně jak je to třeba u zaniklého státu. Díky نور الدين مساهمات النقاش‎ 10:30, 16. 8. 2007 (UTC)

Ahoj, dost nemile mě překvapilo, že jsou na cswiki kolonie totálně zanedbané, snažím se to teď trochu dávat dohromady; hlavně že už tu konečně máme Jeruzalémské království, díky! :) Samostatný infobox pro kolonie podle mě není potřeba, stačil by snad Infobox zaniklý stát, vůbec se mi ale nelíbí jeho vzhled ani stavba, už delší dobu ho plánuju rekonstruovat po vzoru enwiki (v horní části infoboxu tam mají úžasně řešenou návaznost na předchozí a následné státní útvary). --Pete 18:47, 16. 8. 2007 (UTC)

Infobox zaniklého státu je tady u nás dost náročnej na různý ptákoviny jako doména, měna atd. Proč infobox chci? Zrovna překládám článek "Holandská východní Indie" z en. On tam žádný infobox sice není ale docela se mi líbí tadyten a hlavně zaniklý stát a kolonie nejsou to samé a proto myslím že by infobox zaniklého státu dost skřípal, páč v něm není například ani zmínka o mateřské zemi atd... Pokud se tady téma kolonií rozroste, myslím že infobox nebyl na škodu obzvlášť u velikých a významných kolonií typu "Belgické Kongo" nebo 13 amerických kolonií, kde by článek byl jistě obsáhlý. S přáním pěkného večera نور الدين مساهمات النقاش‎ 19:02, 16. 8. 2007 (UTC)
Můžeš mi prosím napsat, jaké parametry bys chtěl v koloniálním infoboxu mít? Pokud jde jen o mateřskou zemi, není problém ji zakomponovat do infoboxu zaniklé země jako volitelný paramatr (současný infobox samozřejmě nic takového neumí). O víkendu se na to vrhnu. --Pete 19:47, 16. 8. 2007 (UTC)
aj, teď jsem si všiml, že jsem odmázl kousek ext odkazů, takže ses moh dostat jen na hlavní stránsky en a nl wiki....ted uz jsou dobře

Parametry: vesměs bych se infoboxem nechal inspirovat v zemi tulipánů (asi bych tam dal velikost, hlavní město, počet obyvatel (byt si nejsem jistej jestli je to zjistitelny, ale tady u té holandské východní Indie počet obyvatel vidím, tak bych to tam dal) původní obyvatelé (kmeny, které tam žijí) Mateřská země, Nástupnické státy, měna (u mnohých kolonií lze narozdíl od zaniklých státu zjistit - vím to, zabývám se sbíráním mincí a mám pár exemplářů) pak takové ty geografické záležitosti jako nejvyšší vrchol, nejdelší řeka (protože dnešní nástupnické státy většinou kopírují hranice bývalých kolonií tak se tyto věci dají opsat od nich) datumy vzniku a zániku, poslední guvernér

už mě nějak nic moc nenapadá, kdyby tebe jo, co by tam šlo přidat, tak jen do toho a kdyby nějaká inovace napadla mě tak se ozvu. Tenhle infobox by pak šlo použít i pro dosud existující zámořská závislá území, tak myslím, že jeho existence bude na wiki přínosem. Buď zdráv نور الدين مساهمات النقاش‎ 20:30, 16. 8. 2007 (UTC)

Ahoj, koukam jak si tu hraješ s infoboxem. Nechci se ti do toho nějak moc míchat, ale u toho staršího infoboxu bylo hezky graficky vyřešeny umístění znaku a vlajky. Jestli je má poznámka relevnatní, dovedu si představit, co s tím musíš mít práce, ale můžeš na to mrknout. Ale je to jenom malý detail. Díky

--نور الدين مساهمات قائمة النقاش‎ 21:27, 31. 8. 2007 (UTC)

vyznamenání[editovat zdroj]

Za trvdou práci na novém infoboxu zaniklého státu. Skvělý výkon!

نور الدين مساهمات قائمة النقاش‎ 11:19, 1. 9. 2007 (UTC)
Vidím, že mě Emír předběhl :) Dík za infobox, bylo to moc třeba. --Daniel Baránek 11:40, 1. 9. 2007 (UTC)
Díky, snad to bude dobře fungovat. --Pete 15:17, 1. 9. 2007 (UTC)
Připojuji se k poděkování, vypadá to hned mnohem líp.--Ioannes Pragensis 15:35, 12. 9. 2007 (UTC)

Česká mše vánoční[editovat zdroj]

Díky za opravu; když se takhle „zadaří“, tak nepomůže ani náhled. :-( --Milda 22:03, 15. 12. 2007 (UTC)

Great Recording(s) BWV 846 on WikiCommons...[editovat zdroj]

Hi Pete,

you have done a great job with this audible examples of tunings. Can you please give some more informations about the material in meantone and pythagoreian example? Bach used 12 distinct pitches from a flat to c sharp for this piece, did you take care on this? Thanks anyway, best regards --Peu

→ odpověď
Wenn du einen Quintenzirkel baust, wo sind dann Start- und Endton? Es-gis oder as-cis? EN: From E flat to G sharp? From A flat to C sharp? Sorry, "basic tone", doesn,t help. Greetings --Peu 23:37, 20. 3. 2008 (UTC)
→ odpověď
→ siehe dort, du kannst mich auch per E-Mail erreichen, dann am besten auf Commons. Grüße, --Peu 11:32, 25. 3. 2008 (UTC)
"Wir" haben Antwort von MuWi auf de Grüße, --Peu 10:55, 27. 3. 2008 (UTC)

Portál Izrael[editovat zdroj]

Ahoj, vzhledem k tomu, že se již nyní podílíš na tvorbě Portálu Hebraistika a jsi členem WikiProjektu Hebraistika, bych ti chtěl nabídnout účast na WikiProjektu Izrael, potažmo na Portálu Izrael. Tvoje pomoc by byla velmi vítána. --Faigl.ladislav 15:29, 29. 3. 2008 (UTC)

Pokud by jsi se chtěl připojit, můžeš využít nálepku člena wikiprojektu:

Tento uživatel je členem WikiProjektu Izrael.
Díky za nabídku, rád se připojím. Nemyslíš si ale, že se Portál Izrael a Portál Hebraistika dost překrývají? --Pete 20:33, 29. 3. 2008 (UTC)

vyznamenání[editovat zdroj]

Ahoj Pete,

I za Tvůj podíl na nominačním procesu s Jeruzalémským království do NČ bych tě rád ocenil touto zlatou hvězdou. Hezký večer přeje نور الدين مساهمات النقاش‎ 18:38, 5. 5. 2008 (UTC)

A ještě jedno vyznamenání[editovat zdroj]

Mozartovo ocenění za za dlouhodobé zkvalitňování článků o hudbě

Milý Pete, uděluji Vám Mozartovo ocenění za dlouhodobé zkvalitňování článků o hudbě a zejména za to, že jste se ujal osiřelého Moneteverdiho, jehož zlatou hvězdičku bych jinak musel začít řešit kvůli nedostatku referencí. Moc Vám jako člen projektu Kvalita děkuji a přeji hodně zdaru v další práci. Srdečně, --Ioannes Pragensis 07:37, 6. 5. 2008 (UTC)

Děkuju, Monteverdi bude chtít ještě dál vylepšít, jedno ze zajímavých témat, které článek nezmiňuje, jsou velké interpretační obtíže pro současné hudebníky. Hvězdičku budu brát jako povzbuzení do další činnosti:) Hezký květnový den --Pete 11:10, 6. 5. 2008 (UTC)
Tak to jsem rád :-) – Jenom je otázka, zda ty potíže s M. interpretací jsou specifické právě pro jeho hudbu. Myslím, že z větší části půjde o interpretační potíže s předklasickou hudbou obecně a spíš by to chtělo zvláštní článek "Interpretace staré hudby" s tím, že na něj by se dalo odkázat, ne? Také hezký den,--Ioannes Pragensis 11:28, 6. 5. 2008 (UTC)
Děkuji za tip, článek o interpretačních obtížích předklasické hudby tady chybí a mohl by být velmi zajímavý. Potíže při interpretaci Monteverdiho oper jsou natolik známé, že nejlepšímu článku by tato zmínka určitě slušela. --Pete 13:42, 7. 5. 2008 (UTC)
Určitě by to bylo fajn to tam přidat, budu držet palce. Díky!--Ioannes Pragensis 13:46, 7. 5. 2008 (UTC)

Španělské kolonie[editovat zdroj]

Ahoj,za velmi dobrou práci na dlouho chybějícím článku Španělské kolonie (a samozřejmě za další příspěvky v této oblasti) ti uděluji wikikytičku a přeju další počiny podobné kvality, zejména v oblasti kolonialismu ;-) --Mozzan 12. 8. 2008, 07:51 (UTC)

Díky, pokud si najdu chvilku, rád zase něčím přispěju. --Pete 12. 8. 2008, 18:47 (UTC)

Beethovenova díla[editovat zdroj]

Zdravím, předělal jsem přehled Beethovenových děl na členitější seznam. Snažil jsem se důvod této úpravy vysvětlit ve shrnutí, ale do jeho omezené délky se to nevešlo, proto píšu i sem.

Ta tabulka nebyla vhodná a problémy s editačními odkazy, které jste raději nakonec zakázal direktivou noeditsection (ta by se vůbec měla používat výjimečně a jen z vážných důvodů, protože velmi znesnadňuje úpravy běžným uživatelům), byly už jen důsledek nevhodného použití tabulky. Obecně by tabulky na webu neměly být používány jako nástroj pro vícesloupcovou sazbu nebo polohování textu, ale jako prostředek pro vizualizaci typických tabulkových dat, tj. údajů, mezi kterými je nějaký vztah. Beethoven byl plodný autor, tak má delší seznam děl než někteří jiní skladatelé, tak prostě bude stránka delší a uživatel si zascrolluje – anebo dílo rovnou přeskočí; použití syntaxe pro seznam je správné, protože se skutečně jedná o seznam a ocení to i uživatelé s menším rozlišením obrazovky, prohlížečem v mobilu nebo textovým prohlížečem. --Milda 19. 8. 2008, 21:47 (UTC)

Dobře, děkuju za úpravy a souhlasím, takhle to bude lepší. --Pete 20. 8. 2008, 16:20 (UTC)

Beethoven[editovat zdroj]

Zdravím. Kolego, nevadí mi, že upravujete mé editace. Ale pokud něco změníte, vkládejte i Vámi použité zdroje, protože Lockwood na dané stránce uvádí jména Caspar Carl a Johann. S pozdravem --Lenka64 20. 8. 2008, 17:01 (UTC)

Domnívám se, že se jedná o chybu v překladu z anglického originálu, kdy se ponechaly „anglické“ verze křestních jmen. Referenci dodám co nejdřív, teď u sebe nemám příslušnou literaturu. --Pete 20. 8. 2008, 17:52 (UTC)

Leoš Janáček[editovat zdroj]

Dobrý den, koukal jsem, že jste autorem obrázku Image:Janacek.jpg. Bylo by možné zjistit o tomto obrázku více podrobností? Tedy kdo ho namaloval, kdy, jakou technikou a na co s jakými barvami?--Juan de Vojníkov 23. 8. 2008, 05:23 (UTC)

Nebo je to fotografie?--Juan de Vojníkov 23. 8. 2008, 05:24 (UTC)

Opravdu nevím, po pěti minutách googlení si myslím, že by to možná mohla být kolorovaná fotografie. Informace by mohli poskytnout v Českém muzeu hudby --Pete 23. 8. 2008, 07:26 (UTC)

OK. Díky!--Juan de Vojníkov 23. 8. 2008, 07:30 (UTC)

Infobox zaniklý stát[editovat zdroj]

Uděluji Vám wikikitičku za úpravu infoboxu. --Adamcervenka 14. 9. 2008, 05:18 (UTC)

Za takovou úpravu si ji snad ani nezasloužím :) Ale jsem rád, že to někomu udělalo radost :) --Pete 14. 9. 2008, 07:43 (UTC)




Infobox region[editovat zdroj]

Zdravím Pete. Dokázal byste umravnit Šablona:Infobox region, tak aby byl trochu přizpůsobivější než je teď ? Jde mi o parametr "znak" (a popřípadě též o parametr "vlajka" - což je stejný problém), který je nyní povinný. Pokud obrázek znaku není k dispozici, pak se v infoboxu zobrazuje jakýsi defaultní text jako zde:Velikonoční ostrov. Domnívám se, že jako úspěšný editor Infoboxu zaniklý stát, byste dokázal upravit Infobox region tak, aby tyto parametry byly nepovinné a že to pro Vás bude banalita, kterou jste schopen vyřešit takříkajíc šmahem. V případě zdaru Vás čeká sláva a nehynoucí obdiv blíže nedefinované spočetné množiny wikipedistů, mající minimálně jeden prvek.--Pilgrim 15. 9. 2008, 07:07 (UTC)

Hezký večer, udělat tyto parametry nepovinné by nebyl žádný problém, graficky ale infobox nevypadá zrovna nejlíp, což takhle ho předělat po vzoru Šablona:Infobox stát?--Pete 15. 9. 2008, 19:37 (UTC)
Určitě, jednotný styl bude přínosem. Osobně bych preferoval, kdyby bylo ale na první pohled zřejmé, že se nejedná o stát (třeba jiná barva pozadí hlaviček sekcí). Vzhledem ke značné podobnosti obou šablon se naskýtá kacířská otázka, zdali by nestačila jedna šablona. To se mělo ale uvážit dříve, než byly tyto dvě šablony vytvořeny.--Pilgrim 16. 9. 2008, 08:02 (UTC)

Zdravim, mohl byste upravit parametr hymna, ktery jste pridal do teto sablony. Zobrazuje se mi to takto Portugalské království. Dekuji --Bosquete 29. 9. 2008, 15:50 (UTC)

A doslo mi je to musi byt vzdy odkaz, at chci nebo ne, takze nic uz jsem si s tim poradila. Diky --Bosquete 29. 9. 2008, 15:52 (UTC)
To jsem rád:) Odkaz by mohl být nepovinný, ale každá hymna zaniklého státu je snad encyklopedicky významná. --Pete 29. 9. 2008, 15:56 (UTC)
Ja jsem premyslela, zda to dat jako odkaz. Protoze ma portugalstina neni tak dobra, abych jejich hymnu dokazala prelozit a zakladat clanek jen s portugalskym textem jako to ma enwiki se mi nechtelo. S pozdravem--Bosquete 30. 9. 2008, 09:20 (UTC)

Ahoj, vidím, že jsi kdysi založil článek Knaanština. Vypadá to skutečně na první pohled jako nesmysl, jak se píše v diskusi. Existuje jazyk "knaanština"? Původně jsem si myslel, že jde o překlep z "kanaánština" (k tomu jsem rozhořčen obratem ve Wikipedii vytvořil článek), pak, že jde o vtip, ale zjevně to někdo myslí vážně (http://www.ethnologue.com/14/show_language.asp?code=CZK - ale nevím, jak dalece se tomu serveru dá věřit, navíc v žádných mně dostupných příručkách o jazycích nic takového nenacházím (slovníky z databáze debdict, coje.to, Jazyky sveta, Erhart: Základy jazykovědy, Čermák: Jazyk a jazykověda).

Jediné, čeho jsem se dobral, je jediná zmínka v knize Ruth Bondyové "Mezi námi řečeno (Praha 2003)": "Jak dokazují česky psané poznámky v hebrejských rukopisech a prvotiscích uložených v Památníku písemnictví na Strahově, byla ve středověku čeština, nazývaná také "řečí Kenaán", každodenním jazykem Židů zároveň s hebrejštinou a s oním druhem židovské němčiny, kterou obcovali přistěhovalci z oblasti Porýní a jeho okolí. Problém je, jak tuto řeč nazvat. V pramenech se objevují různé názvy - západní jidiš, Judendeutsch, ivri-tajč, pemiš-tajč, tajč-meriš, lešonenu (náš jazyk), lašon Aškenaz, dokonce i sudetské jidiš a také žargon, výraz, který zásadně odmítám." (s. 7), což by ale pak, pokud něco takového existovalo, se mělo podle autorky jmenovat jí nabízenými názvy, nebo opět "keneánština", jako její předchůdkyně z 2. tisíciletí př. Kr.

Pokud to není nesmysl, mohl bys, prosím, doplnit do článku nějaké relevantní zdroje, pokud existují? Pokud neexistují, velmi rád to smažu. Díky--Jiří Janíček 15. 11. 2008, 01:33 (UTC)

Ahoj, absence jakýchkoliv zdrojů kromě ethnologue.com mě taky docela zneklidňuje, nechávám článek plně v tvých rukou :) --Pete 15. 11. 2008, 11:03 (UTC)

Zdravím, mohu poprosit, zda by jste si věděl rady s tímto problémem u šablony statů na výše uvedené stránce?! Špatně se mi zobrazuje odkaz a nevím proč. ?UNIQ1391725975f7e00-nowiki-00000003-QINU?1?UNIQ1391725975f7e00-nowiki-00000004-QINU? místo číslíčka:( Diky--Bosquete 21. 3. 2009, 12:32 (UTC)

Dějiny evropské hudby[editovat zdroj]

Pěkný den, převedl jsem tvoji šablonu Dějiny evropské hudby do „sbalovacího“ formátu navboxu. Líbí? :-) Neseknul jsem se tam s něčím? Vážnou hudbu mám rád, ale postrádám formální vzdělání. --Lukax 20. 7. 2009, 12:51 (UTC)

-> odpověď

Infoboxy elementárních částic[editovat zdroj]

Na stránce Baryon delta jsem si všiml Vaší editace podstatně zlepšující šablonu (a přesunující ji tam, kde být má a kde jí to více sluší) a doplnění infoboxu. Především chci pochválit podstatné zlepšení a zvýšení informační hodnoty. Jak už to tak bývá, každý dobrý skutek bývá "po zásluze potrestán": dovolte prosím trochu kritiky a tipů:

Chci upozornit, že hodnota uváděná v boxu jako poločas rozpadu je ve skutečnosti střední doba života, která se od poločasu liší faktorem ln 2 (poločas je zhruba 3,9E-24 s). Nevím, jak jste s tím zacházel u jiných částic, ale je potřeba dbát opatrnosti (nehledě k tomu, že pro rezonance je běžnější uvádět šířku energetického stavu). Dále chci upozornit, že stránka je věnována celé skupině baryonů Δ (všem rezonancím), které se vzájemně liší svými klidovými hmotnostmi i spiny (od 1/2 až po 11/2 u objevených baryonů Δ), proto bych v boxu raději viděl tyto kolonky jako nevyplněné - namísto hodnoty s odkazem "viz článek" či podobně. Konkrétní údaj by byl na místě, až kdyby někdo založil samostatné články o Δ(1232), Δ(1600), apod.

Poslední obecná připomínka k boxu: Pokuste se prosím změnit wikiodkaz k hmotnosti na stránku klidová hmotnost (toto zestručnění v boxu chápu, ale odkaz nechť je precizní), sám nevím jak infoboxy upravovat. A typografická drobnost: elementární náboj je veličina, proto by dle normy měl být psán kurzívou jako e (na rozdíl od Eulerova čísla).

A ještě jeden tip: Nepovažoval byste za vhodné, uvádět u klasifikace údaj "částice hmoty" resp. "částice pole"(nebo "částice interakce") a u druhého typu raději vynecht kolonku o antičásticích (že W- je antičásticí W+ a Z0 je antičásticí sama sobě považuji za lehce zavádějící a totéž u gluonu již úplně ujeté, i když se to v mnoha popularizačních knihách takto uvádí).

Doufám, že jsem Vás příliš neznechutil, znovu chválím podstatné zlepšení. Zdraví Petr Karel 23. 4. 2010, 12:34 (UTC)

Dobrý den, děkuju moc za připomínky. Ačkoliv jsem fyziku nestudoval, při pohledu na několik let zanedbávané infoboxy mi přišlo, že v tomto stavu už i možná můžou odrazovat od editace článku, a zkusil jsem sám nastřelit nové. Udělal jsem pár úprav podle Vašich podnětů, pokud byste našel ještě některé nesrovnalosti (infoboxy jsem zatím vložil do většiny článků, na které odkazuje Šablona:Částice), opravte je prosím nebo mi dejte vědět. Pokud by se Vám také chtělo přidat Šablona:Infobox částice ke kaonu, budu jen rád. Hezký večer --Pete 23. 4. 2010, 19:58 (UTC)
Díky. Na důkladnou revizi teď nemám čas, chci na částicích trochu zapracovat v létě, až vyjde v Physics Letters letošní aktualizace Review of Particle Physics. Zdraví Petr Karel 26. 4. 2010, 11:50 (UTC)

Monteverdi[editovat zdroj]

Ahoj Pete, kdybys měl čas a chuť, mám tady připomínku: Diskuse:Claudio Monteverdi#Řádkové reference. Pěkný den! --egg 13. 12. 2011, 15:33 (UTC)

Moc se to neposunulo, tak si myslím, že vůči čtenářům bude férovější snížit hodnocení. --egg 13. 3. 2012, 19:53 (UTC)

Portál Hudba[editovat zdroj]

Dobrý den, všiml jsem si, že jste upravil(a) článek Žesťový nástroj, z čehož jsem usoudil, že máte rád(a) hudbu (není to tak?). Dovoluji si Vás tímto pozvat na hudební wikiportál, kde můžete nominovat nějaký obsáhlý článek, který se po následném hlasování může stát článkem měsíce na hlavní straně portálu. Na hudebním portále také můžete přidávat aktuality ze světa hudby. Máte také možnost přidávat tipy na obrázek týdne nebo zajímavosti. S pozdravem Marek Koudelka; 12. 2. 2012, 22:01 (UTC)

Díky za pozvánku! --Pete 13. 2. 2012, 13:46 (UTC)

Disonance[editovat zdroj]

Ahoj, napsal jsem otázku na Diskuse:Disonance, ale nevím, jestli si jí tam někdo všimne. :-) Ty se zřejmě v hudební teorii vyznáš. --egg 15. 5. 2012, 18:41 (UTC)

Prosím vyplňujte kolonku „Shrnutí editace“[editovat zdroj]

Pro Vaši informaci
Pro Vaši informaci

Dobrý den, díky za Vaše příspěvky. Chci Vás však poprosit o pokud možno výstižné vyplnění shrnutí editace před uložením úprav. Je velmi žádoucí, aby měli ostatní wikipedisté představu, čeho se Vaše změny týkají. Umožníte tak snazší dohled nad stránkou posledních změn, ale i budoucí nalezení konkrétní změny v historii článku.

Registrovaní uživatelé mají navíc možnost si ve svém nastavení v sekci Editace zatrhnout položku Upozornit při vložení prázdného shrnutí editace a systém pak každé nevyplněné shrnutí před konečným uložením změn připomene. Děkuji za pochopení. ♥ K123456  2. 6. 2013, 10:09 (UTC)

Na Diskuse:Viola se zpochybňuje, že "violový smyčec je o něco kratší ... než houslový", můžete se tam prosím vyjádřit? --Jvs 27. 6. 2014, 11:24 (UTC)

Global account[editovat zdroj]

Hi Pete! As a Steward I'm involved in the upcoming unification of all accounts organized by the Wikimedia Foundation (see m:Single User Login finalisation announcement). By looking at your account, I realized that you don't have a global account yet. In order to secure your name, I recommend you to create such account on your own by submitting your password on Special:MergeAccount and unifying your local accounts. If you have any problems with doing that or further questions, please don't hesitate to contact me on my talk page. Cheers, DerHexer (diskuse) 12. 2. 2015, 18:28 (CET)Odpovědět