Diskuse s wikipedistou:Miraceti/archiv6

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Toto je archiv, pokud chcete něco dodat, jděte na živou diskuzi. Děkuji.

Lipová (okres Děčín)[editovat zdroj]

Díky, kolego, že jste napravil moji chybu v hesle Lipová (okres Děčín). Toho starosty jsem si původně všimnul, ale později při odstraňování copyvia jsem na něj zapomněl. :-( S přáním pěkného dne --Mercy 11:15, 12. 11. 2007 (UTC)

Vyjmenovaná slova[editovat zdroj]

Ahoj. Střetli sme se v editačním konfliktu u vyjmenovaných slov. Tak jsem své původní změny kopíroval a vložil je přes tvé úpravy, takže jsem tvé změny de facto revertoval. Za to se omlouvám a chtěl bych tě poprosit, zda bys článek neupravil ještě jednou. S pozdravem نور الدين مساهمات النقاش‎ 21:00, 13. 11. 2007 (UTC)

Mně se ta Tvá verze moc nelíbí. Ty linky jsou dost chaotické. --Miraceti 21:06, 13. 11. 2007 (UTC)
Ten článek sám o sobě žádný zázrak není, ale nejsem si jist, zda o vyjemnovaných slovech jde něco lepšího vypotit. Do mého zásahu byl článek prakticky slepý. Linky jsem se snažil vybírat uvážlivě, jestli jdou však nějak poupravit, jen do toho. Přeci jen myslím, že je to aspoň takhle lepší než předtím.
نور الدين مساهمات النقاش‎ 21:10, 13. 11. 2007 (UTC)

Re: Vandalism on your page[editovat zdroj]

Hi there! Regarding your message at my Meta page, I am not sure why ips would deface the page. I stopped doing these dumps because of lack of time and some problems with the computer, but from what I noticed in some other Wikis, people don't like when their sites are shown in such list as they make them appear to be spammers. Feel free to lock the page if necessary, these dumps are "snapshots" of the database at a determined date, so they should not be modified. Thanks for keeping an eye there :-) -- ReyBrujo 02:25, 22. 11. 2007 (UTC)

Ok, I have blocked it for ips. --Miraceti 12:02, 22. 11. 2007 (UTC)

Diskuse:Já, legenda[editovat zdroj]

Dobrý den, prosím o zaslání smazané stránky, kterou jsem založil.

08:46, 20. 11. 2007 Miraceti (diskuse | příspěvky) maže "Diskuse:Já, legenda" ‎ 
(obsah byl: „== Odstanění návrhu na rychlé smazání == Kdo se podívá na šablonu Šablona:smazat, tak tam čte: 
Označené stránky jsou pomocí šablony vkládány do [:Kategorie:Stránky ke smazání:]. Kdo se podívá na :Kategorie...“)

Děkuji, Kychot 11:53, 22. 11. 2007 (UTC)

Umístil jsem smazanou stránku na Wikipedista:Kychot/deleted/Já, legenda. --Miraceti 12:01, 22. 11. 2007 (UTC)
Díky, už jsem jí tam objevil a to díky tomu, že se objevovala na seznamu Kategorie:Stránky ke smazání, tak jsem aspoň znefunkčnil šablony, aby to nemátlo další správce. Mně šlo ale hlavně o tu diskusi, která byla smazána zároveň s tím článkem, ta totiž byla daleko zajímavější, než celý ten článek, mj. i ohledně toho vyhrožování opakovanými reverty. (Já jsem ten článek nezakládal, nevím, kdo byl jeho autorem, já jsem k němu založil pouze tu diskusi.) Proto prosím, abyste k tomuto smazanému článku připojil také ještě tu původní smazanou diskusi (ve které jsem upozorňoval egga, že jeho šablonu na rychlé smazání hodlám revertovat a uváděl k tomu své důvody), protože na očekávaném místě Wikipedista:Kychot/deleted/Diskuse:Já, legenda jsem jí nenašel. Rád bych se nad těmito svými důvody znovu zamyslil a případně je uplatnil na stránce o hlasování Díky, Kychot 06:19, 23. 11. 2007 (UTC)


Obnoveno v původním umístění. JAn 07:06, 23. 11. 2007 (UTC)

Heslá Encyklopédie astronómie[editovat zdroj]

Pozri sk:Wikipédia:Krčma/Rôzne#Heslá Encyklopédie astronómie. Nuž, takto :) Vďaka za pripomenutie. --Bubamara 10:34, 26. 11. 2007 (UTC)

Finská švédština[editovat zdroj]

Ahoj, chtěl jsem Tě poprosit, zda-li bys mohl zapracovat veškeré své přípomínky k článku Švédština ještě dříve, než se o něm začne hlasovat. Předpokládám, že o finských reáliích toho víš víc než já. Díky. :-) --Pajast 15:39, 10. 12. 2007 (UTC)

K té historii jsem něco doplnil. Chtělo by to ale u ostatních částí přesnější zdrojování. Vím, že seznam literatury je jednoduché napsat, ale v principu by každé tvrzení mělo být zdrojováno zvlášť. --Miraceti 16:45, 10. 12. 2007 (UTC)

Měl bych ještě jednu prosbu. Snažím se doložit nějakou citací, že švédština je ve Finsku úředním jazykem. Bohužel se mi nepodařilo najít žádný věrohodný zdroj. Nevíš, prosím, o něčem? Také by to asi chtělo uvést zdroj u informace, že se ve Finsku všichni povinně učí švédsky. Děkuji. --Pajast 16:51, 11. 12. 2007 (UTC)

Snad to bude vyčerpávající. Některé zákony jsem našel v neoficiálním překladu Ministerstva spravedlnosti do angličtiny, některé jsou finsky. Ke všem zákonům není problém dohledat švédskou verzi, kdyby byla potřeba.
Nejprve, že se učí: Zákon o základním vzdělávání, §11, Zákon o gymnáziích, §7 (nenašel jsem anglickou verzi) říkají, že se učí oba domácí jazyky. Ve vládním nařízení o ammattikorkeakoulu, §8 (vysoká škola nižší úrovně než univerzita) jsem nenašel, že by se musela švédština učit, jenom že student (až na výjimky, např. pokud je cizinec) musí na konci umět dobře oba jazyky. Podobně zákon o univerzitách 647/1997 nestanoví, jaké jazyky se musí studovat.
Nicméně Finové na fi:Toinen kotimainen kieli tvrdí, že je švédština povinná i na vysokých školách, ale zároveň dodávají, že je to předmětem debat. (Já to tedy v těch zákonech nevidím, ale nejsem právník. Zkusím ještě hledat.) --Miraceti 23:00, 11. 12. 2007 (UTC)
A teď, že je to úřední jazyk: Jazykový zákon 423/2003 a Zákon o jazykových znalostech zaměstnánců ve veřejných institucích. Jinak ta dvojjazyčnost prostupuje řadou dalších zákonů, i těmi školními. --Miraceti 23:00, 11. 12. 2007 (UTC)
Úžasné! Vřelé díky! --Pajast 00:15, 12. 12. 2007 (UTC)
Tak jsem to prodiskutoval a věc se má podle všeho tak, že na vysokých školách opravdu není povinnost se učit druhý jazyk, je ale povinnost ho umět (což pro spoustu studentů znamená, že se ho musí učit) na takové úrovni, aby ho byli schopni používat v těch funkcích ve veřejných institucích. --Miraceti 09:03, 12. 12. 2007 (UTC)

Proces se Slanskym[editovat zdroj]

Proc jste revertoval ten externi odkaz prosim, je to nevhodny clanek bez jakekoliv objektivity ci akademickeho pozadi, zaveru a zkoumani a nehodi se do teto encyklopedie? Tatraplan 13:41, 11. 12. 2007 (UTC)

U toho článku je spíš problém, že tam chybí zdroje obecně. Názory na Slánského nejsou rozhodně jednoznačné, na jeho působení před čistkou by se nemělo zapomínat. Bohužel, politika není věda. Dodejte, prosím, zdroje k jednotlivým tvrzením. Tento kontroverzní odkaz by se hodil více k článku o samotném Slánském. --Miraceti 13:50, 11. 12. 2007 (UTC)
Nehodi se to ani ke Slanskemu, ja nejsem autor toho zaujateho clanku tak nevim proc bych mel dodavat pro nej zdroje, ten clanek je nesmyslny protoze zavrhuje dalsi obvinene a hazi je do stejneho pytle jako Slanskeho coz je nemysl. Protoze je ten clanek kontraverzni nema misto v encyklopedii, ktera je vseobecna a objektivni a mel by se odejmout.Tatraplan 14:09, 11. 12. 2007 (UTC)
Nečekejte, že ten článek někdo vylepší za Vás. Pokud zdroje máte, tak je dodejte. Já ten článek taky nepovažuju za žádný zázrak, ale je to pohled na Slánského. Nehodlám ho ani obhajovat, ani zatracovat. Obecně vzato, Wikipedie se apriori kontroverzním věcem nevyhýbá (i když pro její chod by to bylo často lepší), proto Váš argument je trochu lichý. --Miraceti 15:23, 11. 12. 2007 (UTC)
Prominte ja Vam nerozumim, ja prece nejsem autor clanku v externim odkazu, proc mam k tomu davat zdroje - ty maji prijit od autora odkazu, ja s nim nesouhlasim protoze neni historicky radne prosetren, je to nazor jednoho cloveka, ktery to napsal bez velkeho zkoumani. Tohle neni politika ale historie, ktera je zodpovedna veda a jenom ti co zkoumali archivy a dokumenty maji pravo rozsirovat dolozene argumenty. Ten odkaz nepatri do encyklopedie, ktera neni platforma na nazory kdekoho ale ma byt pouze souhrn dolozenych faktu coz ten odkaz takovy prosim neni. Snad s timto prosim souhlasite?Tatraplan
Žádal jsem zdroje k článku na Wikipedii, nikoli k tomu článku v externím odkazu.
Na Wikipedii neděláme výzkum, pouze shrnujeme vědění publikované jinde. --Miraceti 16:23, 11. 12. 2007 (UTC)
Zdroje clanku jsou dane v rozsahle literature dane zdola, coz je snad dostacujici, ten externi odkaz ale neni 'vedeni' pouze osobni nazor.Tatraplan 16:51, 11. 12. 2007 (UTC)
Vidím, ty vypadají dobře. Obecně by to chtělo zdrojovat každé tvrzení zvlášť, ale to je problém většiny článků na české Wikipedii. --Miraceti 17:12, 11. 12. 2007 (UTC)

Ahoj, o nic nejde když vidím tohle proč teda tohle, nebo je to můj vl. výzkum? Mám i fotky nádrže a toho přemostění ale sněžilo a nic moc. Snad zítra bude dostatečně pěkný počásko. Jo a omlouvám se za krátkej podpis:-))--Horst 20:50, 11. 12. 2007 (UTC)

Tak teď nevím, o co jde. Vysvětli. --Miraceti 21:12, 11. 12. 2007 (UTC)
První odkaz ukazuje mapu (sice asi ne úplně nejnovější přesto ne víc než pár let starou) s popisem v.n. Kyjice, druhý diff je na tvou editaci s tím, že v. n. Kyjice už xx let neexistuje a nádrž se jmenuje Újezd či co (já snad načtu ten obr a pak ho smažu :-))--Horst 21:24, 11. 12. 2007 (UTC)
Těch změn tam bylo víc, myslel jsem, že se to týká toho přemostění na západní straně nádrže, ale správně jsem si nebyl jistý. Tak tedy: nádrž Kyjice opravdu už neexistuje. Byla zrušená, viz třeba [1][2][3][4]. V jejím prostoru či spíše kousek nad ním byla vytvořena nádrž Újezd. Na mapách je to prostě blbě a ta chyba se opakuje pořád dokola na spoustě map a protože všichni používají mapy, skoro vsichni to mají blbě. Snad aspoň Povodí Ohře ví, co tam má za stavbu. Někde na netu jsem viděl i starou mapku, kde byla ta nádrž Kyjice zakreslená. Zkus sehnat nějakou ze 60. nebo začátku 70. let. Takže jestli máš fotku nádrže Újezd, tak supr. Jestli máš i volnou fotku nádrže Kyjice, tak to jsi frajer. --Miraceti 08:46, 12. 12. 2007 (UTC)

Blok Svajcra[editovat zdroj]

Pane Miraceti, Váš blok kolegy Svajcra je podle mne jasné zneužití správcovských pravomocí ve vlastním sporu. Pan Svajcr edituje sice nevhodně, ale zjevně bona fide. Mohl byste prosím blok zrušit a reagovat normálně tím, že mu vysvětlíte, proč si myslíte, že to tak nejde?--Ioannes Pragensis 21:04, 12. 12. 2007 (UTC)

Nevěřím, že vysvětlování má smysl. Už včera jsme mu říkali, co to znamená "encyklopedicky významný" a zřejmě se vůbec neobtěžoval si odkazovaný dokument přečíst. Opakovaně vkládal text, který je navíc zřejmě chráněn autorským právem, což jsme mu také už vysvětlovali. Marně. Ztrácet čas s někým, kdo nechce nic slyšet, je hloupé. V tomto případě si myslím, že "třikrát a dost" má smysl. --Miraceti 21:08, 12. 12. 2007 (UTC)
No někomu trvá déle než se zorientuje. Celodenní blok je těžký trest obvykle udělovaný seriózním vandalům, nikoli popleteným polozačátečníkům. Já s Vámi souhlasím, že jste ho revertoval, ale právě proto, že taky máte své želízko v ohni, se mi hrubě nelíbí, že si pomáháte bloky, a to ještě tak dlouhými. Ještě jednou Vás prosím o zvážení rozhodnutí, které se mi jeví jako nespravedlivé a nikoli úplně nestranné.--Ioannes Pragensis 21:26, 12. 12. 2007 (UTC)
Požádejte některého z jiných správců, pokud uváží, že za boj to je moc, budu to respektovat. Dělám to tak prakticky vždy. Nechápejte můj revert jako něco, co souvisí s tím blokem. Blok dostal za jasnou deklaraci boje, aby měl klid si přečíst, kde udělal chybu, a ostatní wikipedisté se mohli v klidu poradit, co udělali špatně oni. Revert byl jen revert editace, která zcela jasně zhoršovala článek. (A teď mi na IRC vysvětlují, že jedna zmínka v tom okopírovaném textu smysl má, i když potřebuje zpracovat. Nevšiml jsem si jí.) --Miraceti 21:36, 12. 12. 2007 (UTC)

Michal Vaclavik[editovat zdroj]

Ahoj, chtel bych se zeptat zda muzu zalozit stranku na wikipedii o ceskem odbornikovi na kosmonautiku panu Michalu Vaclavikovi, nebo zda toto wikipedia nepovoluje. Dekuji za odpoved -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 147.32.115.20 (diskuse)

O tom nerozhoduju. Zvažte, jestli je o něm dostatek na něm nezávislých zdrojů. Napsal o něm někdo někdy něco? Obecně se vyžadují alespoň dva nezávislé zdroje. --Miraceti 07:18, 13. 12. 2007 (UTC)

Dotaz na Commons[editovat zdroj]

Ahoj, mám takový problém na commons. Našel jsem tam obrázky, které jsem převrátil o 90 stupnů, abych je sjednotil rozměrově s ostatními. Ale vzápětí mi je někdo otočil nazpátek. Dá se ta jeho editace a další následují nějak vrátit? [5] --Unpocoloco 12:42, 13. 12. 2007 (UTC)

Tomu 84.61.227.48 se asi Vaše úprava nelíbila, nejspíš mu to rozhodilo článek v některé jazykové verzi Wikipedie. Vrátit se to samozřejmě dá. Nejsem ale správce na Commons, musíte se ozvat tam, nejspíš asi na commons:Commons talk:Media for cleanup. Kdyžtak můžete rovnou prodiskutovat i otočení Image:10 bolivares fuertes.JPG. --Miraceti 13:58, 13. 12. 2007 (UTC)

Patrul rinpoče[editovat zdroj]

Dekuji vam za vasi kritiku a zaroven vas prosim o pomoc ,trochu jsem to poopravil,jestli budete mit prosim trochu casu tak se na to podivejte,snad to prezijete, diky moc s pozdravem klidneho dne --Tara 17:29, 15. 12. 2007 (UTC)

dobry den pred casem ste mi odpovidal na dotaz ohledne jednoho obrazku a potom ste mi rikal ze mam nekde nahrat praci(o polarni zari ze prej nevidite ze muze byt udelana dobre:) ) co chci dat na wiky tak zda by ste mi napsal keto muzu (ten clanek) nakopirovat na pripadne opraveni mych chyb?nebo to muzu primo nahrat misto puvodniho ktery je oznacen za pahyl...dekuji--Rusher 15:34, 16. 12. 2007 (UTC)

No 'nahral' sem ji tady http://cs.wikipedia.org/wiki/Wikipedista:Rusher jako moji osobni... tak kdybyste se nani podival a zhodnotil pripadne opravil dekuji
Předně bych přestal kopírovat celé pasáže z cizích webů. --Miraceti 18:28, 16. 12. 2007 (UTC)
Ano par odstavcu mam zkopirovanych a ted ktomu dodelavam reference..to nemuzu prekopirovat odstavec kdyz uz ho nekdo napsal(a mam svoleni) a dobre tak ho musi clovek psat znova svymi slovy?--Rusher 18:45, 16. 12. 2007 (UTC)
Ne, kopírovat odstavce obecně nejde. Nejde to, ani když ho pak následně upravíte. Od koho máte svolení? Samozřejmě se svolením publikovat texty pod GFDL (povolení publikace na Wikipedii _nestačí_) zaslaným do OTRS jde všechno snáze. --Miraceti 19:26, 16. 12. 2007 (UTC)
Svoleni mam od autora viz prvni dva body Druhy polárních záři a Mikroskopické procesy sem doslove prebral od pana RNDr. Petr Kulhánek CSc kery je dle me vypracoval perferkne od ktereho mam taky pisemne svoleni ze je mohu uvest na wiky v pripade ze uvedu zdroj coz sem taky udelal..takze si myslim nic neporusuji nebo se mylim?..a este krtomu: delam pro lidi co si chcou neco precist o danem tematu a nezajima je zda sem to psal ja tomas nebo petr..takze kdyz nic neporusim a chci neco zdelit jinym tak ktomu snad slozi wiky nemyslite?--Rusher 19:34, 16. 12. 2007 (UTC)
Svolení máte, ovšem ne k publikaci pod GFDL, což je nutná podmínka. Petr Kulhánek neví, za jakých podmínek se mohou kopírovat texty do Wikipedie. (A já vím, že to neví, protože jsem s ním před chvílí o tom mluvil.) To svolení, které Vám dal, není pro Wikipedii dostačující. Zároveň jsem si jistý, že od Petra Kulhánka svolení k publikaci pod GFDL nedostanete, neboť znám politiku serveru Aldebaran - nepovolovat takové převzetí textů, které by umožňovalo 1) publikování bez odkazů na zdroj a/nebo 2) další neomezené kopírování textu bez vědomí Aldebaranu. To je ovšem v nesouladu s GFDL, kterou používá Wikipedie.
Když nic neporušíte, tak samozřejmě bude všechno v naprostém pořádku. Bohužel převzaté texty bez povolení k publikaci pod GFDL porušením jsou. Informace z Aldebaranu pro své články na Wikipedii využívat samozřejmě můžete, k tomu netřeba ani svolení autora. Na druhou stranu je vždy potřeba uvádět zdroj informací. (Nicméně, pokud někdo převezme článek z Wikipedii, zdroje už uvádět nemusí. Je čistě jeho věc, co si z článku vezme a jak ho upraví.)
Prosím, odstraňte ten text z Vaší uživatelské stránky. Děkuji. --Miraceti 20:13, 16. 12. 2007 (UTC)
Aha tak tohle sem teda prehledl tak to sehojeste projistotu zeptam(myslel sem stim souhlasi kdyz psal ze na wiky muzu) a pripadne prepisi... dekuji za obajsneni ...
Jak jsem napsal, on nezná GFDL a už vůbec ne její důsledky. Nepočítejte s tím, že uvolní text k šíření, když by v něm nemusel být odkaz na Aldebaran. Nejste první, kdo chce z Aldebaranu něco překopírovat. --Miraceti 20:56, 16. 12. 2007 (UTC)

Mam dotaz proc ste muj prispevek vratil zpet???dany den od pana XY sem dal laskave pryc a psal to vse smymi slovy tak by me vazne zajimal duvod?--193.165.6.50 14:15, 16. 1. 2008 (UTC)

Bitva o Alesii[editovat zdroj]

Už jsem ji začal psát a něco sem popsal a budu hodně rád když mi nějáky fotky pošleš nebo je tam vložíš

Wikikytička za článek Hazmburk[editovat zdroj]

Vyznamenání za článek Hazmburk
Vyznamenání za článek Hazmburk

Vážený pane kolego, uděluji Vám vyznamenání „Wikikytička“ za Dobrý článek Hazmburk. Radostné Vánoce a hodně úspěchů v novém roce!--Ioannes Pragensis 20:39, 22. 12. 2007 (UTC)


Portál: Astronomie[editovat zdroj]

Ahoj Miraceti. Mohu se připojit do správy portálu Astronomie? Wikipedista: Tomáš Lašák

To není problém. --Miraceti 14:08, 29. 12. 2007 (UTC)

Wikipedista II. stupně[editovat zdroj]

Snad potěší malá formalitka…

Portál Astronomie[editovat zdroj]

Ahoj Miraceti! Udělal jsem nějaké změny na portálu Astronomie, ale nevím jak mám zaznamenávat Nové články, nemůžu v jednom kuse dávat pozor jestli se v Posledních změnách neobjevil nový článek. Wikipedista: Tomáš Lašák

Dík za změny, už to bylo potřeba. Ještě by to chtělo barevně doladit, ale to je vedlejší. Nové články tam přidávej, jak si jich všimneš - život na tom nevisí. --Miraceti 08:01, 4. 1. 2008 (UTC)

V posledních 14 dnech jsem vytvořil či rozšířil hesla 15 kosmonautů bývalé SSSR a míním pokračovat. Všiml jsem si řady chybějících článků typu Hvězdné městečko, na Portálu snad na takové věci dát tip k doplnění. Já zdroj nemám. Zatím každé heslo doplňuji jen kategorií Kosmonaut.Nevím, zda kurzivou odkazu označit jen pojem Sojuz, nebo přímo SOJUZ 15, Soljut - Soljut 3 atd. Dejte vědět--P.Starý 06:34, 23. 1. 2008 (UTC)

Díky za kosmonayty, ještě jsem je neviděl, ale snad je stihnu zkouknout už brzo. Chybějící články můžete doplnit na stránce Portál:Astronomie/POŽADOVANÉ ČLÁNKY. Proč chcete psát kurzívou? Zatím jsem si nevšiml, že by se někde psalo Sojuz. --Miraceti 06:58, 23. 1. 2008 (UTC)

Dobrý den,[editovat zdroj]

přiznávám že tyto texty nejsou mím dílem ,ale autor mi dal GNU licenci. Přiznávám že ty komentáře u zápásů asi nejsou vhodné ,ale pokud se podíváte na anglickou wikipedii uvidíte tam mnoho šlánků se soupiskami. Své chyby naprávím! A pokud nesouhlasíte s těmi soupiskami napištemi důvod. Děkuji ockrát za odpověď. --Sparťánek 20:19, 6. 1. 2008 (UTC)

ttp://en.wikipedia.org/wiki/2008_World_Junior_Ice_Hockey_Championships_rosters[6] --Sparťánek 20:21, 6. 1. 2008 (UTC)

K převzatým textům je třeba, aby autor odeslal, nebo Vy přeposlal email do OTRS, ve kterém bude jasně napsáno, že texty jsou pod GFDL.
K soupiskám je třeba delší komentář: Na en jsou na jedné stránce. Na en se také k podobným seznamům staví trochu jinak, protože je tam dostatek zkušených editorů , kteří se mohou o podobné seznamy starat. Tady je podobný seznam mrtvý, bez výraznějšího encyklopedického užitku. Česká Wikipedie není anglická, žije v jiných podmínkách , ze kterých je nutno vycházet.
Obecně nemám nic proti tomu, aby v článku o daném mistrovství světa byly krátké komentáře k jednotlivým utkáním a sestavám. Samostatně jsou ale jednotlivé zápasy encyklopedicky nezajímavé. Zajímavý by zápas byl, kdyby při něm došlo k něčemu výjimečnému (jistě si pamatujete na Piešťany). Podobné je to i se soupiskami. Samotný seznam hráčů není o moc zajímavější než seznam obyvatel Horní Dolní. Z článku musí jasně být zřejmé, proč je encyklopedicky zajímavý natolik, aby měl vlastní článek. Fakt, že se někde něco stalo nebo někde něco je, není dostatečný k tomu, aby to mělo vlastní článek. Je třeba, aby to mělo nějaký (obtížně definovatelný) významný dopad na své okolí a tento dopad musí být v článku uveden.
Články také neměly názvy podle zvyklostí.
Seznamy čehokoli jsou vůbec velmi diskutovanou věcí na české Wikipedii a dá se předpokládat, že v dohledné době budou odsunuty do zvláštního prostoru, který nebude započítáván mezi články.
Pokud budete potřebovat nějaký smazaný text obnovit (po zaslání emailu do OTRS), napište mi, je to technicky možné. --Miraceti 20:43, 6. 1. 2008 (UTC)
Ještě bych se chtěl zeptat na adresu kam to mám poslat. --Sparťánek 15:57, 7. 1. 2008 (UTC)
Podívejte se na Wikipedie:OTRS. --Miraceti

Clanky z FELu[editovat zdroj]

Dobry den, mozno si spominate, ako ste na jesen komentoval moj navrh na vytvorenie clankov v ramci studenstkych prac na FELe. Ten projekt prebehol, clanky su na lokalnej wiki. Mohli by ste sa prosim na to pozriet a napisat mi, ktore by sa svojou kvalitou na cs.wikipediu hodili? Povedal by som studentom, aby ich tam dali. Dakujem za odpoved, s pozdravom --Martin Svihla 9. 1. 2008

Přenáším diskusi na Wikipedie:Pod lípou (návrhy)#Články z Felu. --Miraceti 14:34, 9. 1. 2008 (UTC)


Nové články[editovat zdroj]

Čau MiraCeti. Dozvěděl sem se od kolegyně ze slovenské wikipedie, že je možno přidávat na potál nové články pomocí botů, postaral by ses o to...? Tomáš Lašák

V principu to mozne je, staci hlidat nove clanky a ty, ktere jsou zarazeny nekam do podstromu vybrane kategorie, vyhazovat do nejake specialni stranky. Jenze ja takoveho robota nemam a ani nerobotuju (mozna bych mel zacit). --Miraceti 15:39, 10. 1. 2008 (UTC)

Děkuji za odpověď na diskuzi pod lípou[editovat zdroj]

Moc děkuji za doporučení stránky o tvorbě miniportálu.

Šablony SloučitDo a SloučitZe[editovat zdroj]

Dobrý den,
kde to bylo možné, tam jsem odstranil nebo nahradil šablony {{SloučitDo}} a {{SloučitZe}}. Můžete tedy tyto dvě šablony smazat či aspoň někam odsunout (nevím, jak se v takových případech postupuje). --Jvs 12:24, 30. 1. 2008 (UTC)

Ahoj! Znefunkčnil jsem je, ale zatím ponechal, aby je nikdo nehledal. --Miraceti 13:21, 30. 1. 2008 (UTC)

smazání Wikipedie:Ostuda české Wikipedie[editovat zdroj]

Zdravím. Nemyslíš, že jsi tímto smazáním značně překročil své pravomoce? Případné smazání by se mělo uskutečnit až po dosažení konsenzu na hlasovací stránce. --Adam Zivner 14:36, 11. 2. 2008 (UTC)

Raději něco dělám. Ty ne? (S editačním konfliktem bez ohledu na něj.) --Miraceti 14:41, 11. 2. 2008 (UTC)

OK, nevšiml jsem si toho přesunu. --Adam Zivner 14:38, 11. 2. 2008 (UTC)

Wikipedie:Pohřešovaní wikipedisté[editovat zdroj]

Ahoj, Miraceti. Obracím se na tebe jako na autora výše uvedené stránky. Dal jsem v diskusní stránce k ní do placu návrh na smazání... stránka je více než rok mrtvá a navíc si nejsem jistý, jak moc významní wikipedisté by se na ní měli zapisovat (zda-li např. již ti, kteří měli jen jednu editaci a nikdy už se tu neukáží). Rád bych znal tvůj názor (jako autora), zda by nebylo lepší tuto stránku smazat? Díky za pochopení. --Krvesaj 01:05, 14. 2. 2008 (UTC)

Už si nepamatuju, co bylo přesně motivací ke zřízení té stránky. Myslím, že tehydy byl nějaký problém se zdroji u článků autorů, kteří se na delší dobu vypařili.
Nejsem si jistý, jestli ten seznam je užitečný. Evidentně ho nikdo nepoužívá. Jako takový je zbytečný. --Miraceti 07:42, 14. 2. 2008 (UTC)

Linky na neexistující stránky[editovat zdroj]

Ahoj. Můžu se zeptat, co bylo myšleno v této editaci? Nevím jestli se ti nelíbí odstranění nefunkčního odkazu nebo to, že jsem provedl pouze odstranění a neupravil jsem druhý funkční odkaz z webarchivu, či jaký jiný byl důvod k podání této otázky. --Reaperman 10:09, 16. 2. 2008 (UTC)

Myslím, že důvod je jasný: zeptat se ostatních, zda je to nově lepší než po staru. Nic osobního, prostě mě to jen zaujalo jako obecný problém s linky na zrušené stránky. Nejsem si totiž jistý, zda přímé linkování na web.archive.org je to pravé ořechové. Možná by tam měla zůstat i původní adresa, i když je nefunkční. --Miraceti 10:18, 16. 2. 2008 (UTC)
No já nevím, ale podle mne je nefunkční odkaz zbytečný odkaz. Ten webarchiv je alespoň východisko z nouze, kdy se na již neexistujícím článku zakládá nějaká informace, která se jen těžko dohledává jinak a vlastně by se musela vložit šablona {{Chybí zdroj}}. Odkazem na webarchiv se neztrácí informace o původní stránce, jejíž původní adresa je součástí adresy v archivu, ale asi by bylo fakt lepší tam uvést něco ve smyslu „archivovaná stránka na serveru Y“. Ale to by chtělo domluvit systémové řešení. --Reaperman 10:28, 16. 2. 2008 (UTC)

odpovědi[editovat zdroj]

Odpovědi viz Wikipedista diskuse:Snek01#Šablona diskuse:Cizojazyčně#Co má umět? --snek01 12:16, 22. 2. 2008 (UTC)

Žádost o desysop[editovat zdroj]

Nominoval jsem tě Wikipedie:Žádost o práva správce. --snek01 19:17, 22. 2. 2008 (UTC)

Ahoj Miraceti, omlouvám se Ti. Žádost jsem založil špatně, nyní je neplatná a je defacto ukončena. Promiň. --snek01 11:28, 28. 2. 2008 (UTC)
Mně tohle hlasování nevadí. Když si myslíte, že je to užitečnější než běžná práce, tak si hlasujte. Ocenil bych omluvu za některé Vaše výroky v diskusi na hlasovací stránce. Zvláště mi vadí Vaše tvrzení ve zdůvodnění, která sama o sobě nic konkrétního neříkají, ale jejich podtext mě má shodit (např "Toto vše prokázal při diskuzích", aniž by bylo naspáno, jak jsem to prokázal). Dále čekám omluvu za výrok, že dělám z lidí blbce, že vystupuji proti třem doporučením (co to vůbec má znamenat?) a že nerozumím problémům (spoustě věcí nerozumím, takže mě vadí Vaše nekonkrétní paušalizování, zvláště v kontrastu s tím, že jsem své kroky konzultoval s dalšími, kteří věci opravdu rozumějí). Na podporu svých tvrzení, jste uvedl jen dva linky, z nichž jeden má dokazovat (a nedokazuje), že dělám z lidí blbce, a druhý je pouhý dotaz a vyjádření názoru k jedné šabloně, jehož styl kritizujete. Jelikož ten styl je neosobní, vyjadřuje se jen k dané šabloně, a tedy je přesně takový, jaký Wikipedie upřednostňuje, byl bych moc rád, kdybyste se mi za to nařčení taktéž omluvil.
Normálně omluvy nevyžaduju, ale Vaše zdůvodnění mi přišlo natolik zvláštní, že je teď chci. Dohadovat se o tom nehodlám, nemám na to čas. Buď omluvu dostanu, nebo ne. Svět se kvůli tomu nezastaví. Uražený nejsem. --Miraceti 12:10, 28. 2. 2008 (UTC)

Bezeškálová síť[editovat zdroj]

Dal jsi tento článek do nových, pročetl jsem ho a při pokusu ověřit zdroje jsem zjistil, že česky se podle google spíše používá název bezškálová. --Limojoe 00:12, 27. 2. 2008 (UTC)

Je to úplně jedno, mě rvaly uši ty dvě sykavky za sebou, takže jsem zvolil spíše variantu se vsunutou samohláskou, přijde mi to přirozenější. Jestli chceš, tak to změň.--Miraceti 08:27, 27. 2. 2008 (UTC)

Šablona:User Slovan[editovat zdroj]

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, proč je mi stále mazána šablona Šablona:User Slovan a proč nejsou naopak mazány šablony Šablona:User Brno, Šablona:User Česko, atd. Čím se tyto šablony liší a kdo rozhodl, že zrovna Slovan je zakázán? Je to kolektivní vůle, nebo nějaké "nařízení shora"? Děkuji za odpověď. Nador 19:09, 11. 3. 2008 (UTC)

Přimlouvám se za kolegu a prosím o odpověď. --Adam Zivner 18:02, 12. 3. 2008 (UTC)

Protože šablony, které nějak organizují uživatele, mají pro tento projekt smysl jen tehdy, pokud něco přináší. User Brno například může sehnat fotografii určitého místa v Brně nebo vyhledat nějaký zdroj, který je dostupný jen v Brně. Je mi záhadou, jak by mohla podobně posloužit šablona User Slovan.
Systém šablon tu není pro zábavu wikipedistů, ale proto, aby pomohl při tvorbě Wikipedie. Tyto principy byly dohodnuty už před delší dobou a nemyslím, že by bylo vhodné je měnit. Že jste Slovan, si klidně můžete na svou stránku napsat. Více na Wikipedie:Nálepka. --Miraceti 21:23, 12. 3. 2008 (UTC)
Díky za vysvětlení, dává to smysl. --Adam Zivner 21:30, 12. 3. 2008 (UTC)
Jojo, taky už to chápu. Jenom by to tedy chtělo někam uvést, aby to věděli i nováčci jako jsem já. Díky, Nador 12:13, 13. 3. 2008 (UTC)

Smazaný obrázek[editovat zdroj]

Fakt jako nechápu, proč jsi označil MŮJ obrázek Image:Nokia_PC_Suite.jpg nahraný na Commons ke smazání. Mohl bys mi to nějak objasnit. Práva tam pokud vím uvedena byly, tak nevím co je za problém.--Thomick 21:57, 11. 3. 2008 (UTC)

Protože to není volný obrázek. Screenshoty komerčních programů, jejichž design je autorským dílem, nelze označit takovou licencí, jakou jsi použil. Takový obrázek je na Wikipedii (a na Commons) nepoužitelný. --Miraceti 08:01, 12. 3. 2008 (UTC)
V tom případě se na stránku http://cs.wikipedia.org/wiki/Nokia_PC_Suite nedá použít žádný obrázek ani screenshot, pokud jsem to dobře pochopil.
Ano, chápete to dobře. Prakticky nedá. --Miraceti 21:18, 12. 3. 2008 (UTC)

Prosba o radu[editovat zdroj]

Vzhedem k tomu, žes to nakous tak to musím taky na kousnout. Jedná se o článek Biomagnetismus. Mám pocit:

  • že se může jednat o copyvio
  • došlo k posunu ve významu článku, článek je o mesmerismu, biomagnetismus je propírán okrajově
  • došlo ke znehodnocení článku - je nám vnucována představa srdužení sysyfos - jeden zroj.

Myslím na to jak to efektivně vyřešit. Nejjednoduší asi je to uvést do stavu, který by odpovídal mé představě. Bohužel tématice tak nerozumím. Tak se tě chci zeptat, jak postupovat (když už se postupovat musí)?--Juan de Vojníkov 12:10, 17. 3. 2008 (UTC)

Chápal bych pocit, že se jedná o copyvio, ale pocit, že se může jednat o copyvio? Z čeho ten pocit pramení? Že ty dva články jsou o stejné věci?
Mesmerismus a biomagnetismus spolu úzce souvisí a v článku je vysvětleno jak. Mesmer byl prostě první (alespoň větší) propagátor biomagnetismu. Nelze se tomu vyhnout.
Žádná představa vnucována není. Nevím, jak by mohla, když článek může editovat každý. Každý může přijít s relevantními a důvěryhodnými zdroji. Pokud tedy nějaké takové zdroje máš, tak směle edituj. --Miraceti 12:36, 17. 3. 2008 (UTC)

Biomagnetismus[editovat zdroj]

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text či obrázky chráněné autorským právem převzaté bez dovolení z jiných webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Biomagnetismus, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licence GFDL, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

--Zrovna takhle jsem to řešit nechtěl, protože to není řešení. Nicméně porušování autorských práv si prioritně kladu nad obsahovou kvalitu.--Juan de Vojníkov 08:06, 18. 3. 2008 (UTC)

Vyřešeno. --Miraceti 20:28, 19. 3. 2008 (UTC)

Žádost o desysop[editovat zdroj]

Ahoj, získal jsi oporu v komunitě. Práva správce ti nebyla odebrána. Měj se --Chmee2 13:59, 18. 3. 2008 (UTC)

Ad kytičky[editovat zdroj]

Co mě k tomu vede? No třeba jenom to, že tu máme botanika, který je takový článek schopný napsat.--Juan de Vojníkov 15:18, 18. 3. 2008 (UTC)

Mezinárodní stupnice jaderných událostí[editovat zdroj]

Nechceš revertovat svoji změnu grafiky na stránce INES? Vypadá to vážně otřesně a původní podoba byla přitom stejná jako u dalších jazykových verzích (např. (en) nebo (ru)). Udělal bych to rovnou sám, ale přeci jen jako slušnější volím raději tuto cestu. --Emrys 17:20, 19. 3. 2008 (UTC)
P.S.: V IE 7 to ještě ujde, ale ve Firefoxu 2 se na to vůbec nedá koukat.--Emrys 17:23, 19. 3. 2008 (UTC)

Jestli myslíš, že to bylo, lepší, tak to revertni. Koukal jsem se na tom jen ve FF2. Mně tam vadila ta čára pod obrázkem, co se tam plete, ale doufal jsem, že to ještě někdo opraví.
Mně ta pyramida přijde strašně velká. Už na en je to docela opruz a s těmi českými překlady je to podle mě už moc. Proto jsem ji chtěl uklidit někam ke straně. --Miraceti 17:30, 19. 3. 2008 (UTC)

Nová šablona[editovat zdroj]

čau MiraCeti. Udělal jsem novou šablonu astronomického portálu {{Portál2}}. Jak mám udělat, aby ji stačilo vkládat do obrázku pomocí těch závorek {{}}? Chtěl jsem ji nahradit za tuhle {{Portál|Astronomie}} Zdraví Kvasar

Můžeš ji teď vkládat takhle: {{Šablona|Portál astronomie}}. Ale raději s tím počkej, uvidíme, jaká diskuse se vyvine Pod lípou. --Miraceti 08:26, 20. 3. 2008 (UTC)

Tištěné dokumenty[editovat zdroj]

Jo, ty tištěné kopice co jsi po mě chtěl k článku biomagnetismus ti zasílat nebudu. Za jedno, to stejně tvůj přístup nezmění a zadruhé jsis mě už stejně zařadil do určitého šuplíku, takže to nemá stejně cenu.--Juan de Vojníkov 17:22, 24. 3. 2008 (UTC)

Jak chceš. Mně šuplíky nezajímají, ty zdroje ano. --Miraceti 20:03, 24. 3. 2008 (UTC)

Já to opravdu nestihnu. Nicméně, až budeš v Praze, tak toho Rejdáka budou určitě mít v Národní knihovně a toho Čermáka v knihovně zemědělských a potravinářských informací ve Slezské ulici.--Juan de Vojníkov 15:12, 28. 3. 2008 (UTC)

Nepospíchám. (A nedělám si moc iluze, že až budu zase na skok v Praze, tak budu chodit po knihovnách. To by mi neprošlo. Proto žádám o pomoc Tebe.) --Miraceti 15:26, 28. 3. 2008 (UTC)

Napsal jsem do malování GTA, je to porušení autorských práv ??? --El Quebrado 20:18, 24. 3. 2008 (UTC)

Podle mě jo. --Miraceti 20:18, 24. 3. 2008 (UTC)

Kamenné řad Kounov[editovat zdroj]

Hola, co se stalo se stránkou Kamenné řady Kounov? Jsem jen nárazový wikipedista a nevím co s tím, ale takhle je to ošklivé... --Jungwirth 06:57, 28. 3. 2008 (UTC)

A najednou je to dobré, to asi, že jsem napsal. Tak sorry, jako bych nic nepsal. --Jungwirth 06:59, 28. 3. 2008 (UTC)

Upozornění na vandalismus[editovat zdroj]

Upozorňuji na opakovaný vandalismus u článku T.G.Masaryk - viz nástěnka správců a historie změn**--MiroslavJosef 18:36, 29. 3. 2008 (UTC)