Diskuse s wikipedistou:Miraceti

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 11 měsíci od uživatele Plánovací kalendář v tématu „Zapojte se do Komunitního wishlistu!
Návod k použití

Pokud chcete něco sdělit Vy mně, napište mi sem, odpovím Vám tady.
Pokud chci něco Vám, napíšu Vám na vaši diskusi, odpovězte mi tam.

Pokud je kód Vašeho podpisu bez časové známky delší než 100 znaků, nepište mi.
Používejte odkazy!
ŠPATNĚJak mohu upravovat portál Astronomie??

SPRÁVNĚJak mohu upravovat portál Astronomie?

Předtím, než mi napíšete..
Odstranil jsem Vámi vložený odkaz? Přečtěte si, prosím, pravidla Externí odkazy, Propagační článek a Co Wikipedie není.

Odstranil jsem Vámi vložený text? Přečtěte si pravidla Významnost, Nezaujatý úhel pohledu a Časté chyby.
Ušetříte tím spoustu práce sobě i mně. Děkuji za pochopení.

Nevadí mi ani vykání ani tykání - užívejte, co je vám milejší

Omluva pro Tebe: omlouvám se, pokud si tykáme a někde Ti vykám. Neber to, prosím, jako nějaký prostředek vyjadřující změnu vztahů, názorů a podobně. Pokud tykání požaduješ někde obecně a já Ti stejně vykám, také to, prosím, neber tak, že bych Tvé přání záměrně ignoroval. Prostě v tom občas ztrácím přehled, pletu se, někdy tykám, někdy vykám. Pokud chceš, abych Ti důsledně tykal, důsledně mi tykej.

Omluva pro Vás: omlouvám se, pokud Vám někde tykám, a my si přitom netykáme. Neberte to, prosím, jako výraz neúcty či nepřípadné familiérnosti. Jen v tom ztrácím přehled, pletu se,… Pokud by se to dělo soustavně, prosím upozorněte mě na diskusní stránce.

Ahoj. Chci tě poprosit o případné korekce v heslech Aluehallintovirasto a Kraje Finska. Od nápadu přeměnit finský portál na miniportál jsem upustil. V mém pomyslném seznamu nutných úprav okolo administrativního dělení Finska jsem došel již na konec, takže ti chci závěrem poděkovat za spolupráci, korekci a usměrňování práce. Zdraví --Unpocoloco 11. 2. 2012, 09:48 (UTC)

Na Aluehallintovirasto jsem se koukal už dříve. Je to dobré. Díky. Miraceti 11. 2. 2012, 15:43 (UTC)

OTRS šablony[editovat zdroj]

Co kdyby jsme to tam dořešili?--Juandev 23. 2. 2012, 07:57 (UTC)

Co kde? Miraceti 23. 2. 2012, 12:18 (UTC)

Na OTRS wiki.--Juandev 23. 2. 2012, 23:03 (UTC)

A co konkrétně? Miraceti 24. 2. 2012, 07:51 (UTC)

Uuno Klami[editovat zdroj]

Ahoj, je autor/zdroj věrohodný a dá se obrázek převést na Commons? Bohužel finsky nerozumím. Díky.--Kacir 25. 2. 2012, 15:01 (UTC)

Je u něj poznámka, že na Commons jít může se šablonou {{PD-Finland50}}. Miraceti 25. 2. 2012, 18:27 (UTC)
Autor tam uvedený není, to jen tak pro pořádek. Miraceti 25. 2. 2012, 18:32 (UTC)
OK, nahrál jsem.--Kacir 25. 2. 2012, 21:11 (UTC)

Ahoj, jestli je daný EO funkční, tak tam samozřejmě patří. Mně to hází chybu.--Kacir 29. 2. 2012, 21:34 (UTC)

OK, po úpravě to už jede dobře.--Kacir 29. 2. 2012, 23:18 (UTC)
Ten web je po technické stránce příšerný, takže se moc nedivím, že něco nefungovalo. Zkoušel jsem to s FF a Chrome, oba přesměrovávaly správně. Miraceti 1. 3. 2012, 09:20 (UTC)
Nešlo to v IE 9.0. Měj se.--Kacir 5. 3. 2012, 05:47 (UTC)

Interwiki na oddíly článků[editovat zdroj]

Rád bych se zeptal na tuto Vaši editaci. Mně připadá, že interwiki alespoň na oddíly článků, byly přínosné pro někoho, kdo se chtěl dovědět jak je dané téma pojednáno na jiných wiki. Nikde jsem v pravidlech pro interwiki nenašel, že se nemohou odkazovat na oddíly článků (a naopak v mnohých článcích jsem již interiwki odkazy na oddíly článků viděl). Ale nejsem ještě na wikipedii tak zběhlý, tj. mohu se tedy mýlit, prosím proto touto formou o vysvětlení. --Jik jik (diskuse) 8. 3. 2012, 18:06 (UTC)

Takové odkazy jsou prakticky nespravovatelné. Stačí, aby někdo na cizí wiki změnil písmenko a interwiki přestane fungovat. O takové změně se přitom nedovíme, protože žádný bot je nesleduje. Naopak botům, které se o interwiki starají tohle dělá potíže. Pokud se někde objeví odpovídající článek, boty článek správně neprovážou interwiki. Obecně by měly interwiki směřovat jen na celé články o stejné věci.
Pokud to nikde není tato možnost zmíněna, neznamená to, že je žádoucí. Naopak to znamená, že dosud nikdo nepředpokládal, že by to někoho napadlo dělat. Na Nápověda:Mezijazykové odkazy je napsáno
Mezijazykové odkazy mají následující formu:
[[jazykový kód:Titul]]
Nikde tam není zmíněna možnost s kotvou. Pro jistotu budu před touto možností explicitně varovat. Miraceti 8. 3. 2012, 19:57 (UTC)
Děkuji za odpověď. V podstatě Vaše argumenty chápu, je mi jasné, že takové linky jsou ze své podstaty jednosměrné a v logice, kterou při správě interwiki aplikují boti velmi problematické. Oponoval bych snad jen ve dvou bodech :
1) Wiki děláme pro lidi a ne pro boty. Pokud by byla nějaká možnost jak danou problematiku ošetřit, i když by to bylo z hlediska botů komplikované, myslím, že bychom měli preferovat tuto cestu.
2) " ... že dosud nikdo nepředpokládal, že by to někoho napadlo dělat ...". I když se nepovažuji za zkušeného uživatele/editora Wikipedie, s interiwki odkazy na oddíly článků jsem se v článcích setkal již vícekrát, proto jsem si myslel že to není špatný nápad takový odkaz přidat. Samozřejmě nemám přehled jak časté jsou tyto linky na české Wiki, ale pokud tyto linky považjete za nežádoucí a máte kontakty na nějakého provozovatle botů, myslím, že by bylo zajímavé aby nějaký bot zpracoval statistiku výskytu tohoto jevu, abyste mohl zvážit zda se jedná o nějakou anomálii, či o relativně častější jev.
Ale nechci Vás nijak obtěžovat. Pokud si prostě jen za svým názorem stojíte, popř. danou problematiku považujete za okrajovou, nebudu marnit Váš ani svůj čas a s Vaším revertem mé editace se smířím. S pozdravem --Jik jik (diskuse) 9. 3. 2012, 15:45 (UTC)

Nehoda v Moravanech[editovat zdroj]

Ahoj Miraceti. Pěkný článek, díky za něj. Prosím tě (když pominu, že ta věta o příčinách nehody je dost těžko čitelná), chystáš se doplňovat kapitolu o politickém pozadí, nebo se na to mám podívat? Abychom se nedublovali. Díky a pěkný den. --Krvesaj (diskuse) 22. 3. 2012, 16:48 (UTC)

Divné věty klidně přeformuluj.
Do politické kauzy se pouštět nebudu. Původně jsem to také chtěl pokrýt, ale když jsem k tomu pročítal materiály, dělalo se mi šoufl (tu kauzu si osobně nepamatuju). Pusť se do toho Ty. Třeba přilákáš ještě další. Miraceti 22. 3. 2012, 17:23 (UTC)

Portál Hudba[editovat zdroj]

Dobrý den, všiml jsem si, že jste založil(a) článek Popeda, z čehož jsem usoudil, že máte rád(a) hudbu (není to tak?). Dovoluji si Vás tímto pozvat na hudební wikiportál, kde můžete nominovat nějaký obsáhlý článek, který se po následném hlasování může stát článkem měsíce na hlavní straně portálu. Na hudebním portále také můžete přidávat aktuality ze světa hudby. Máte také možnost přidávat tipy na obrázek týdne nebo zajímavosti. Pokud chcete znát další zásady pro psaní nových článků o hudbě, můžete se podívat na WikiProjekt Hudba a pokud budete chtít, můžete se stát i jeho členem. S pozdravem Marek Koudelka (diskuse) 1. 4. 2012, 10:05 (UTC)

Ahoj, opravdu ti děkuji za vylepšení mapky v článku A-League, jsem ti vděčný. :) --Jan Žáček (diskuse) 9. 7. 2012, 08:34 (UTC)

Prosím. Chceš z toho udělat šablonu jako na en? Kdybys tu mapu pak chtěl ještě někde jinde, bylo by to snadnější. A trochu bych tu mapu přiohnul. Moc se mi nelíbí různobarevné popisky. Třeba u modrého linku na Melbourne Victory to vypadá, že článek už existuje, což není pravda. Miraceti 9. 7. 2012, 09:54 (UTC)

Ahoj, šablona by byla fajn, jak říkáš aby to nemátlo a vypadalo to líp. Ještě jednou díky. --Jan Žáček (diskuse) 5. 11. 2012, 15:03 (UTC)

Máš ji mít: {{Mapa_A-League}}. Lze ji upravit a bude ji potřeba ještě nějak kategorizovat. Miraceti 5. 11. 2012, 15:10 (UTC)

Diskuse o smazání/Kategorie:Kuriozity[editovat zdroj]

Wikipedie:Diskuse o smazání/Kategorie:Kuriozity. --Elm (diskuse) 14. 7. 2012, 00:56 (UTC)

Vincenc Havel - sochař[editovat zdroj]

Dobrý den,

minulý týden jsem na adresu Wikipedie:OTRS posílal souhlas vykonavatelky autorských práv k článku PhDr. Josefa Gebauera o sochaři Vincenci Havlovi. Stránka ale nadále zůstává blokována pro možné porušení autorských práv. Protože hrozíte odstraněním článku po 7 dnech, ptám se, zda jste e-mail se souhlasem obdrželi?

S pozdravem

Karel Benda alias Charlemagne XXL

V OTRS je jako vlastník příslušného tiketu (2012072510006804) uveden Harold. Pokud by se s tiketem v nejbližší době nic nedělo, začnu jej řešit. Miraceti 30. 7. 2012, 10:39 (UTC)

Šablony[editovat zdroj]

No, nebylo nutné založit novou šablonu. Stačilo by pouze přehodit podmínku v {{#ifeq: }} a změnit parametr třeba na l (link), pak by byla primárně vložena bez linku, volitelně s linkem. Matěj Suchánek (diskuse | příspěvky) 30. 10. 2012, 18:44 (UTC)

To by ale neřešilo problém, který chci řešit. Miraceti 30. 10. 2012, 18:46 (UTC)
Aha, a co tedy jde (víte, podlě mě je zbytečné zakládat pořád nové a nové šablony)? Matěj Suchánek (diskuse | příspěvky) 30. 10. 2012, 18:48 (UTC)
Nech se překvapit. Miraceti 30. 10. 2012, 18:50 (UTC)

Šablona Odsadit[editovat zdroj]

Dobrý den, již několik dní se chystám uzavřít Wikipedie:Diskuse o smazání/Šablona:Odsadit, a jelikož rozhodují argumenty a nikoliv podpisy, kloním se k ponechání. Nicméně jelikož se šablona substituuje, nemohu si prohlédnout žádné příklady použití a vyhledávač též nepomůže, jelikož tagy ignoruje. Můžete prosím uvést odkaz na nějaký článek, kde je šablona použita, či pokud si na žádný nevzpomínáte, tak imaginární příklad použití? To by úplně stačilo. Děkuji. — Loupežník (diskuse) 27. 11. 2012, 18:05 (UTC)

Ahoj. Mrkni třeba na [1], kde byla původně nevhodně použitá dvojtečka. Miraceti 27. 11. 2012, 21:45 (UTC)
Díky, teď už je mi to jasné. — Loupežník (diskuse) 27. 11. 2012, 22:06 (UTC)

Portál Křesťanství[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji za Váš nový článek Messukyläský starý kostel, který již kolega Addvisor přidal mezi „nové články“ na portálu Křesťanství (mezitím však byl odkaz vyřazen, neboť po týdnu se odkazy vyřazují). Tam také můžete:

  • požádat o založení nového článku o některém z křesťanských témat
  • upozornit na svůj nový nebo podstatně rozšířený článek z této oblasti
  • navrhnout některý článek do rubriky Osobnost nebo Článek měsíce

Pokud Vás k tomuto tématu napadne něco jiného, můžete napsat do portálové diskuse.

Zdraví Fagnes (diskuse) 23. 12. 2012, 12:20 (UTC)

P. S. Myslím, že by bylo vhodné článek přejmenovat na Kostel svatého Michaela archanděla (Messukylä) – byl byste proti?

Byl bych silně proti, protože pod takovým názvem ho nikdo hledat nebude. Je to zkrátka Messukyläský starý kostel, což je doslovný překlad názvu, který používá finská luteránská církev. Miraceti 24. 12. 2012, 10:45 (UTC)

Články týdne[editovat zdroj]

Ahoj, mohl by ses podívat na tuhle žádost a popostrčit to? Díky --18. 2. 2013, 22:52 (UTC), Utar (diskuse)

Skloňování nepřechýlených polských příjmení[editovat zdroj]

Díky za dobrý podnět, hned jsem se do toho pustil. Bohužel jsem nenašel zdroje, snad později.

Překvapil mne článek Příjmení, podle mého názoru je nedobře strukturovaný. Měl by se zabývat příjmením z těchto hledisek:

  • Historický vývoj
    • Evropa
    • Čechy, Morava, Slezsko - Tady by měl být odkaz na Česká příjmení a stávající (tvaroslovnou) část z článku vypustit
  • Příjmení jako "identifikační znak" občana ČR
    • Zákonné předpisy - vývoj od 17. století
    • Současný stav (Zákon č. 301/2000 Sb. o matrikách)
  • Zákonné předpisy zemí EU - zpracovat s ohledem na možnosti smíšených manželství

Pustil bych se do "překopání" článku Příjmení, ale nejsem si jistý, zda by to nevyvolalo bouřlivé záporné reakce. Co Ty na to?--Lad.Raj (diskuse) 23. 2. 2013, 10:26 (UTC)

Nebát se a nekrást! Miraceti 23. 2. 2013, 13:36 (UTC)
@Lad.Raj: Tedy: Zní to dobře, editujte s odvahou. Případné další návrhy k daného článku můžete psát na jeho diskuzi. --23. 2. 2013, 14:11 (UTC), Utar (diskuse)

Popperova břitva[editovat zdroj]

Děkuji Vám za informace v článku Popperova břitva. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavek na ověřitelnost. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby bylo možné jej označit jako plnohodnotný článek. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Jvs 23. 4. 2013, 14:13 (UTC)

Neunáhlil ses? Miraceti 23. 4. 2013, 20:05 (UTC)

Hm, díval jste se na ty články? Jsou specificky zaměřené na Tour de France, takže rozlišovač je podle mě opodstatněný. Co až někdo začne psát o jiných závodech? --Vachovec1 (diskuse) 18. 7. 2013, 20:00 (UTC)

Doporučuji k prostudování: Wikipedie:Rozlišovač. Miraceti 19. 7. 2013, 06:11 (UTC)
Aha, to jsme se trochu nepochopili. Přiznávám chybu, že jsem se pořádně nepodíval na původní formu názvu, Tour de France (žlutý trikot) vypadá opravdu podivně. Ale název Žlutý trikot (Tour de France) by byl podle mě přiměřený. Vidím, že existuje přesměrování. To se bude možná hodit do budoucna, ale dokud články někdo neupraví, tak bych to raději přesunul na verzi s rozlišovačem. --Vachovec1 (diskuse) 19. 7. 2013, 09:01 (UTC)
Jenže žádné jiné žluté trikoty (články) neexistují a nedá se čekat, že budou existovat. Samozřejmě obsah článku se časem bude měnit, určitě budou zmíněny i žluté trikoty z jiných závodů a časem dojde i k vydělení seznamů. Jenže teď je to zbytečné. Miraceti 19. 7. 2013, 13:02 (UTC)

Ahoj, bylo mi divné, že článek nemá iw a zjistil jsem, že v tom máme trochu zmatek. Článek Žlutý trikot by měl mít vlastní obsah (existuje k němu linie interwiki). My máme pod tímto názvem klasický Seznam celkového hodnocení vítězů Tour de France. Takže směřovat z našeho článku Žlutý trikot interwiki na [2] by bylo chybou. Tedy článek by se měl přejmenovat na Seznam... a ze zatím neexistujícího žlutého trikotu na něj vést maximálně redir. Jak to vidíš?--Kacir 19. 7. 2013, 07:57 (UTC)

Viděls, co jsem psal na Diskuse:Puntíkovaný_trikot? Ten zmatek vzniknul asi z toho, že původně to byly velmi nevhodně pojmenované seznamy. Jenže do budoucna to jen seznamy nebudou a budou odpovídat příslušným cizojazyčným článkům. Zatím tedy můžeme koukat na dané články jako na pahýly. Potřeba opravit je hlavně obsah. Zkusím s ním v následujících týdnech něco udělat. Miraceti 19. 7. 2013, 08:05 (UTC)
O diskusi jsem nevěděl, ale vzhledem ke dvěma liniím interwiki bychom měli články taky oddělit na Seznam a Žlutý trikot, jinak budeme mít asymetrické (ne 1:1) iw. Slováci mají pár řádek, pahýl u Žltého trička, což se dá případně využít za základ článku, nebo prostě přeložit základ z en wiki.--Kacir 19. 7. 2013, 08:13 (UTC)
Jo, přidat dvě věty je přesně to, co se má udělat a co plánuju. U toho puntíkatého to už je uděláno, zbývá bílý, žlutý a zelený. Zatím bych ty seznamy nevyděloval do dalších článků. Nějaký úvod to ale samozřejmě chce. Miraceti 19. 7. 2013, 12:58 (UTC)

Vanajan Autotehdas[editovat zdroj]

Ahoj! Kiinnostaako sinua kääntää kirjoittamani englanninkielinen artikkeli Vanajan Autotehtaasta tšekiksi? Jos käännät ensin tekstin vaikka erilliselle käyttäjäsivulle, voin sen jälkeen tarkistaa sen Google Kääntäjän avulla ja lisätä siihen lähteet.

Tämä on vain ehdotus, eli kirjoita vain jos aihe on mielestäsi mielenkiintoinen – artikkeli on pitkä, joten sen kääntäminen voi kyllä viedä aika paljon aikaa. :) --Gwafton (diskuse) 2. 9. 2013, 18:46 (UTC)

Katsotaan. Se on varmasti mielenkiintoinen aihe. Mutta minulla ei ole nykyään paljon vapaa-aikaa. Onko kiire? Miraceti 2. 9. 2013, 19:51 (UTC)
Ei tietenkään ole kiire. Ajattelin vain, että tässä on tilaisuus tehdä hyviä artikkeleja joilla on lähteet - sinä osaat kielen, minä voin tarkistaa lähteet. Se on enemmän kuin pelkkä käännös. Joitain artikkeleja olen kirjoittanut itse eri kielillä ja sitten natiivit ovat korjanneet virheitäni, esim. Tor Nesslingistä englanniksi, saksaksi, viroksi ja unkariksi. Tšekin kielellä en valitettavasti osaa muuta kuin tilata oluen. --Gwafton (diskuse) 2. 9. 2013, 20:54 (UTC)
Jos olet kiinnostunut kirjoittamaan Vanaja-artikkelin, ehdotan, että kirjoitat sen ensin käyttäjäsivulle (Wikipedista:Miraceti/Vanajan Autotehdas) ja sitten minä lisään lähteet. Sen jälkeen sen voisi siirtää varsinaiseksi artikkeliksi. --Gwafton (diskuse) 3. 9. 2013, 10:30 (UTC)
Ok. Minusta se voi mennä suoraan pääavaruuteen. Cs:llä ei ole niin kovia sääntöjä. Miraceti 3. 9. 2013, 18:22 (UTC)
Miten vain. :) Kysele jos tekstissä on jotain epäselvää. Mut löytää varmimmin englanninkielisestä Wikipediasta. --Gwafton (diskuse) 3. 9. 2013, 23:10 (UTC)

Small problem with image[editovat zdroj]

Hi,

This image that you worked on in December 2008 has a slight problem, which someone described here, in the section "Mistake in diagram". I wonder if you could consider using your imaging skills to correct the problem? Thanks. (If you reply, please reply to me here on my English Wikipedia talk page. Duoduoduo (diskuse) 6. 11. 2013, 21:30 (UTC)

Fixed. Miraceti 10. 11. 2013, 15:07 (UTC)

Dobrý den, před vložením požadavku na zdroj jsem koukal na en wiki, kde ten článek také mají, IMHO ale nedokládá vedoucí postavení v roce 2012 (a to ani v 1Q 2012). Možná jsem ale něco přehlédl. S pozdravem, JanSuchy (diskuse) 23. 2. 2014, 21:37 (UTC)

Vždyť to není problém opravit. A nemá smysl o tom psát sem, mnohem lepší místo je diskuse k článku. Miraceti 24. 2. 2014, 07:17 (UTC)

Wikipedie:Potřebuji pomoc - můj článek[editovat zdroj]

Zdravím, potřebuji, ať se podíváš tady, je to tvůj obor, už delší dobu mi tam nikdo neodpověděl. Díky. --Luksatka (diskuse) 20. 4. 2014, 16:48 (UTC)

Asi to zapadlo. Miraceti 20. 4. 2014, 19:55 (UTC)

Dyson – mýlím se, nebo ne?[editovat zdroj]

Ahoj, také jsem napsal kolegovi odpověď na dotaz ohledně loga Dysonu. Chci se Tě jen, jako znalce, pozeptat, zda se ve své odpovědi mýlím, či nikoliv. Díky. --Jan Polák (diskuse) 5. 5. 2014, 16:09 (UTC)

V pohodě. Miraceti 5. 5. 2014, 20:33 (UTC)

Diskuse ke změně šablony[editovat zdroj]

Pardon, ve shrnutí této editace jsem měl na mysli Mormegilovu diskusi. Přehlédl jsem se v uživatelském jménu. --Bazi (diskuse) 5. 5. 2014, 16:17 (UTC)

Vykání[editovat zdroj]

Takže, kolego, ještě jednou do záznamu: Nepřeji si, abyste mi tykal, husy jsme spolu nepásli. A pokračování v této praxi i přes má opakovaná upozornění a žádosti ([3]) budu považovat za hrubou nezdvořilost a adekvátně s ní nakládat. Děkuji za pochopení. --Bazi (diskuse) 6. 5. 2014, 13:49 (UTC)

Promiň, jestli Ti tykám, vykat snad už ani neumím. Miraceti 6. 5. 2014, 13:52 (UTC)
Takovou „omluvu“ nemůžu přijmout. --Bazi (diskuse) 6. 5. 2014, 14:24 (UTC)
Ok. Miraceti 6. 5. 2014, 14:36 (UTC)

Návrh na zrušení opatření z arbitráže[editovat zdroj]

Hezký den, kolego, jako člena arbitrážního výboru, který v roce 2006 rozhodoval arbitráž „Vandalista“, Vás informuji o aktuálním návrhu na zrušení tehdy přijatého opatření. Pokud byste se k tomu chtěl jakkoli vyjádřit, prostor k tomu je zde: Wikipedie:Žádost o opatření/Zrušení zákazu vytváření loutkových účtů pro Aeromixe --Bazi (diskuse) 27. 5. 2014, 11:40 (UTC)

To není můj boj. Miraceti 28. 5. 2014, 07:04 (UTC)

Upravení Žádosti o obrázek[editovat zdroj]

Kolego, pokud jsem dobře pochopil Tvůj příspěvek v právnické diskusi Pod lípou, chystáš se upravit text Žádosti o obrázek. Dovolil bych se tedy připomenout a požádat Tě o provedení přislíbené úpravy. Díky. --Jan Polák (diskuse) 29. 5. 2014, 20:51 (UTC)

Tento týden to nebude, jsem bohužel zaneprázdněn. Ale stále to mám v plánu. Snad to nehoří. Miraceti 30. 5. 2014, 06:22 (UTC)
Tak, nehoří… Doutná to. --Jan Polák (diskuse) 30. 5. 2014, 08:13 (UTC)

Opětovné napomenutí z nezdvořilosti[editovat zdroj]

Žádám vás, kolego, ještě jednou, abyste přestal s nezdvořilým tykáním ([4]). Nepřeji si to a je mi krajně nepříjemné a obtížné vést věcnou diskusi s člověkem, který nejeví ani tyto základní známky respektu ke svým kolegům-oponentům. Opravdu, nedělejte to. --Bazi (diskuse) 8. 7. 2014, 09:56 (UTC)

Už jsem zase zapomněl! Promiň! Miraceti 8. 7. 2014, 12:43 (UTC)
Mohl byste toho už nechat? --Valdemar (diskuse) 8. 7. 2014, 15:30 (UTC)
Něco jsem začal? Miraceti 8. 7. 2014, 21:13 (UTC)

Dvojtečka versus ː[editovat zdroj]

https://cs.wikipedia.org/wiki/Wikipedie:Potřebuji_pomoc/Archiv13#Divn.C3.A1_dvojte.C4.8Dka Tady mně poradili.--Rosičák (diskuse) 6. 8. 2014, 18:01 (UTC)

Dík. Objevil jsem tu záludnost poměrně rychle. Miraceti 7. 8. 2014, 06:31 (UTC)

Světlana Ivanovna Gerasimenková[editovat zdroj]

Mýlíte se, přesunul jsem to správně. Ě - Výjimečně po B, P, V u vžitých jmen připomínajících jména česká. Svetlany zde na Wiki skoro žádné nejsou, zato Světlan je zde hodně.--Kohelet (diskuse) 8. 8. 2014, 06:39 (UTC)

K té stránce mám výhrady. Je tam uvedený zdroj z roku 1967, který může být zastaralý. A stránka se jmenuje "Transliterace ruské cyrilice do latinky", kdežto my ve většině pro jména používáme transkripci. Ze stejného důvodu máme Medveděv a nikoli Medvěděv. Miraceti 8. 8. 2014, 06:50 (UTC)
Protože Medveděv není české jméno, ale Světlana ano. Pokud to chcete ponechat tak, budete muset přesunout i všechny ruské Světlany zde na Wiki. Myslíte, že to wikipedisté celé ty roky dělali špatně?--Kohelet (diskuse) 8. 8. 2014, 06:52 (UTC)
Proč bych musel? Pokud se nějaké jméno uvádí běžně s ě, tak respektujeme běžný tvar. Jenže Gerasimenkovou v tisku moc neprobírají. Taky jsem ze nejprve psal "Světlana", než jsem si ověřil transkripci na Space 40 a také na http://www.cesty.in/prevadec_z_azbuky_do_latinky (tam dokonce píšou, že je to podle ISO 9:1995). Miraceti 8. 8. 2014, 07:02 (UTC)
Myslím, že Gerasimenková je v poslední době celkem dost probíraná. Stejně jako jiné Světlany je uváděná s ě. Viz např. [5]. Očekávatelnost jednoznačně hovoří pro Světlanu. A ten tvůj pochybný převaděč... zkoušel jsi tam zadat třeba Максим Горький (Maxim Gorkij) ? --Jowe (diskuse) 8. 8. 2014, 07:14 (UTC)
No ten jer by se přepsat neměl, to je chyba.
Ok, přemluvili jste mě. Přehoďte to. Díky. Miraceti 8. 8. 2014, 07:28 (UTC)

Mě spíš trápí, jestli bychom neměli přepisovat z ukrajinštiny místo ruštiny. I když to tedy vypadá, že zrovna Gerasimenková má jako první jazyk ruštinu. Otázka je, jak je to u Čurjumova, který žije v Kyjevě. Miraceti 8. 8. 2014, 07:06 (UTC)

COMPASS nebo COMPASS-D[editovat zdroj]

Dobdry den,

tokamak COMPASS-D neni jiz oficialni nazev tokamaku operujiciho v Ustavu Fyziky Plazmatu AVCR. Oficialnim schvalenym nazvem je COMPASS

http://www.ipp.cas.cz/Tokamak/index?m=comp&exp_menu=1

nebo

https://en.wikipedia.org/wiki/COMPASS_tokamak

S pozdravem Jiri Adamek Ph.D., UFP AVCR

Díky za info. Stránku Tokamak jsem opravil. Příště můžete editovat Wikipedii i sám. Určitě byste byl vítán. Miraceti 17. 10. 2014, 17:59 (UTC)

Šablona:Portál-devel[editovat zdroj]

Ahoj. Je ta šablona k něčemu, nebo se může smazat? (Založil jsi jí v roce 2005). --Vachovec1 (diskuse) 21. 2. 2015, 14:32 (CET)Odpovědět

Ahoj. Nejspíš je už dneska k ničemu. Maž. Miraceti 21. 2. 2015, 21:05 (CET)Odpovědět
S dovolením jsem provedl. :-) --Jan Polák (diskuse) 21. 2. 2015, 23:53 (CET)Odpovědět
Výborně. Děkuji vám oběma za rychlou reakci. --Vachovec1 (diskuse) 22. 2. 2015, 01:04 (CET)Odpovědět

Přidání fotky k profilu Jiří Hřebec[editovat zdroj]

Ahoj,
uložil jsem na Commons fotku tenisty Hřebce /jsem autor fotky/ a nevím, jak fotku přidat do jeho profilu. Můžeš poradit, nebo to uděláš sám? Díky za pomoc.

@Pepazdepa3: Ahoj, díky za nahrání fotky.
Ještě jsem ji ořízl; vždycky je dobré, aby byl tenista vůbec vidět, tj. aby na většině prostoru nebyla "prázdná" plocha, pokud se má jednat o profilovku,
Podívej se na rozdíl verzí, prostě jen vložíš název fotky k parametru, viz (| obrázek = Jiri Hrebec 1981.jpg). Na Commons je nutné fotografie kategorizovat, stejně jako články zde. Založím přímo kat. tenisty. Pokud nevíš, nebo nechceš založit kategorii, prostě si otevřeš jiného českého tenistu a zkopíruješ do obrázku Category:..., samozřejmě je upravíš v tomto případě pro Hřebce ([[Category:Tennis players from the Czech Republic]] [[Category:1950 births]]). Ještě se zeptám, co přesně znamená Finále MČR? Finálový turnaj jednotlivců, smíšených družstev, nebo přímo finálový zápas (mistry 1981 byli ve dvouhře Šmíd, ve čtyřhře Šmíd/Složil); ČR znamená Československo nebo Českou (soc.) republiku?--Kacir 1. 3. 2015, 08:38 (CET)Odpovědět

Ahoj, díky!
To MČR znamená Mistrovství České republiky v tenisu - kategorie muži a hrávalo se pravidelně právě v Plzni na dvorcích tehdejší Tj Slavia VŠ v Borském parku. Dnes se klub jmenuje TK Slavia Pilsner Urquell Plzeň.
Luděk -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Pepazdepa3 (diskuse)
Promiň, nebyl jsem nějakou dobu na Wiki. Potřebuješ ještě nějakou pomoc? Miraceti 8. 3. 2015, 20:42 (CET)Odpovědět

Článek Finská půjčka[editovat zdroj]

Ahoj, v článku Finská půjčka jsi vložil šablonu Wikifikovat. Před časem jsem na tom zkusil zapracovat a tak se ptám. Je to již v pořádku? Mohu odstranit šablonu? --Urbanecm (diskuse) 23. 3. 2015, 16:06 (CET)Odpovědět

Reference ve finštině v článku Vasa[editovat zdroj]

Ahoj, mohl bys prosím upravit tu referenci v článku Vasa, kterou jsi tam kdysi sám přidal jako externí odkaz v textu, tak aby jmenovala dané noviny a měla třeba i datum vydání a další údaje? Zařadil jsem ji mezi reference a prozatím nazval „Článek ve finském tisku“. S pozdravem --10. 4. 2015, 20:25 (CEST), Utar (diskuse)

@Wikipedista:Utar: Tak jsem se o to pokusil a trochu to snad vylepšil. Mrkni se. Miraceti 7. 5. 2015, 11:39 (CEST)Odpovědět
Díky, i za tu úpravu textu. Jestli po vypršení platnosti videa přestane fungovat odkazovaná stránka, dám tam rovnou ten článek. Nechceš navrhnout tuhle událost do Zajímavostí? S pozdravem --10. 5. 2015, 22:16 (CEST), Utar (diskuse)
@Wikipedista:Utar: Můžeš to tam dát. Miraceti 15. 5. 2015, 09:26 (CEST)Odpovědět

Dýchání ústy v sauně to už neplatí[editovat zdroj]

Momentálně je ve světě saunování novinka. Jmenuje se sauna nose. Všechny potíže dýchání s tímto odpadají. Bylo by dobrá aktualizace. Dýchání nosem je přirozené. 87.78.175.71 31. 1. 2016, 21:45 (CET)Odpovědět

A? Já to do toho článku nepsal.[6]. Na módní novinky nevěřím. Miraceti 1. 2. 2016, 16:10 (CET)Odpovědět

Siven severní[editovat zdroj]

Ahoj! Přidal jsem ti jednu geografickou zajímavost do článku o sivenovi. Jakožto relativní nováček na Wiki jsem se chtěl jen ujistit, jestli je OK ten odkaz na neexistující českou stránku o kráteru Pingualuit. Odkazovat z české Wiki na anglické heslo by asi nebylo v pořádku, že? --GeXeS (diskuse) 21. 9. 2016, 15:20 (CEST)Odpovědět

Ahoj! O tomhle jezeru nic nevím. A ani ten Tvůj zdroj nedokládá, cos tam napsal. "In the lake lives Arctic Char (Salvelinus alpinus). Lake environment is very poor and as a result this isolated population of fish has interesting adaptations - thin bodies and large heads." není totéž "Jde pravděpodobně o jediný druh ryby v jezeře žijící."
Ano, odkaz do anglické wiki by nebyl v pořádku. Červený odkaz nevadí, je principiálně dočasný. Miraceti 22. 9. 2016, 18:40 (CEST)Odpovědět

Hm, povedlo se mi pomíchat víc informačních zdrojů a uvést jen jeden. O tom, že je to jediný druh, co tam žije, se zmiňuje anglická wikipedie sivena. Tu formulaci ale stejně upravím. Jezero samotné je ohromně zajímavé, doporučuji např. http://ottawa-rasc.ca/wiki/index.php?title=Odale-Articles-Pingualuit --GeXeS (diskuse) 27. 9. 2016, 14:53 (CEST)Odpovědět

Infobox hlavička s parametrem hide[editovat zdroj]

Reaguji na vaši historickou žádost na WP:ŽOPP v archivu 3. Omlouvám se, jestli už to k ničemu nebude nebo jestli jste to již tehdy vyřešil a nikdo to neoznačil za vyřešené, ale chtěl bych to odškrtnout za vyřešené v seznamu nevyřešených žádostí. Seznam šablon Infobox hlavička s parametrem hide tedy naleznete zde, kdyby bylo cokoliv potřeba, dejte vědět (případně mě označte šablonou Ping). --Dvorapa (diskuse) 29. 1. 2017, 13:44 (CET)Odpovědět

Dobré. Tenkrát něco takového nešlo. Ale já už fakt po skoro osmi letech nevím, proč jsem to chtěl. Díky. Miraceti 29. 1. 2017, 21:32 (CET)Odpovědět

Pozvánka na oslavu 15. narozenin české Wikipedie[editovat zdroj]

Dobrý den, jak se daří? Rád bych vás pozval na oslavu 15. narozenin české Wikipedie, která se bude konat 3. května 2017 v kanceláři Wikimedia Česká republika ve Slovenské 21 v Praze-Vinohradech. Zvu vás, protože bychom rádi na jednom místě shromáždili co nejvíce bývalých i současných správců české Wikipedie (akce je však samozřejmě i pro nesprávce a dokonce i pro ty, kteří jen Wikipedii podporují, ale nikdy ji pořádně needitovali). Program je na stránce akce, ale stále se na něm pracuje a Vaše náměty a nápady si rád přečtu na diskuzi k akci.

Pokud máte zájem, prosím připište se do seznamu na stránce akce. Pokud o akci nemáte zájem, nejlépe uděláte, když odstraníte svoje jméno ze seznamu správců, který jsme připravili na stránce akce. Následně už vás nebudeme kontaktovat. Díky a těším se na shledání, --Martin Urbanec (diskuse) 16. 2. 2017, 15:23 (CET)Odpovědět

@Martin Urbanec:Rád bych, ale z časoprostorových důvodů to nejspíš nevyjde. Miraceti 20. 2. 2017, 09:10 (CET)Odpovědět

Upozornění - modifikoval jsem Tvůj CSS kód[editovat zdroj]

Ahoj, vzhledem k tomu, že Tvůj CSS kód pravděpodobně skrýval políčko pro vyplnění shrnutí editace, editoval jsem jeden nebo více Tvých uživatelských stylopisů (stránky ve Tvém uživatelském prostoru končící .css). Pokud bych způsobil nechtěné problémy, prosím, dej mi zde vědět a použij {{Odpověď}} – tato zpráva byla rozeslána hromadně a nemusím Tvou stránku mít ve sledovaných. Zdraví, --Martin Urbanec (diskuse) 22. 7. 2017, 22:30 (CEST)Odpovědět

@Martin Urbanec Editoval jsi mé stránky, které nekončí .css, ale .old. Bylo to zbytečné. Miraceti 24. 7. 2017, 23:45 (CEST)Odpovědět

Kunta[editovat zdroj]

Ahoj Miraceti, Tebou založený infobox byl navržen na smazání. I s ohledem na dávnější diskusi Tě prosím o vyjádření k návrhu. Zdraví--Tomas62 (diskuse) 27. 11. 2017, 20:23 (CET)Odpovědět

Dík za info. Miraceti 27. 11. 2017, 20:45 (CET)Odpovědět

Souhvězdí - redirecty?[editovat zdroj]

Vážený pane Miraceti (určení skloňování mě pobavilo :-),
zcela náhodou jsem zavadila o červený odkaz souhvězdí zajíce na rozcestníku zajíc. Opravila jsem. Už zmodral. V souvislosti s tím mě napadlo, jestli by to nechtělo přesměrování. Ale protože nevím, jak je to u Vás v astronomii zvykem, tak se raději zeptám. Např. souhvězdí Orionu a Blíženců přesměrování nemají, tak ať někoho nepobouřím "zbytečným" redirectem. Děkuji --Hnidopichwiki (diskuse) 25. 1. 2018, 11:30 (CET)Odpovědět

@Hnidopichwiki: Ahoj! Přesměrování odkud kam? Ze zajíce asi ne, ten už je obsazený. Miraceti 2. 2. 2018, 18:10 (CET)Odpovědět
Díky za reakci. Myslela jsem ze Souhvězdí zajíce (s malým "z") na Souhvězdí Zajíce (s velkým "Z"). Zdravím --Hnidopichwiki (diskuse) 2. 2. 2018, 18:36 (CET)Odpovědět
@Hnidopichwiki: Aha! Teď si nejsem jistý, jestli to neodporuje nějaké konvenci. Zkus to a uvidíme. Miraceti 8. 2. 2018, 08:59 (CET)Odpovědět

Finské provincie a kraje[editovat zdroj]

Ahoj. Možná si ještě pamatuješ, kdy jiný wikipedista převedl 19 finských územně-správních celků z tvaru Provincie na Kraj. Od té doby se nic nezměnilo a máme tu prapodivný paskvil, kdy je 19 hesel v kategorii krajů, ale 19 kategorií příslušných území je zase v kategorii provincií. Zkusil jsem heslo Kymenlaakso převést do tvaru „provincie“ a zároveň použít užívaný Infobox region. Vidíš nějaký problém, kdybych takto upravil i další hesla a dal infobox Maakunta ku smazání? A „provincie“ je tedy 100% správně? --Unpocoloco (diskuse) 8. 8. 2018, 20:25 (CEST)Odpovědět

Ahoj! Zásadní problém v tom nevidím. Detaily ano: v novém infoboxu není napsáno, jaký typ regionu to je, a chybí symboly provincie. Provincie je pro Maakuntu v pohodě, viz Portál:Finsko/místní názvy.
Popravdě si na změnu na kraje nevzpomínám, moc tu nejsem. Teď na to koukám. To, co napáchal Wikipedista:MMN, je politováníhodné. Když jsem to před lety psal, dával jsem si pozor, aby to bylo podle toho, co se píše v literatuře. Ve finské historii bylo období, kdy se území členilo na provincie a později období, kdy se členilo na kraje. Proto jsou v pořádku oba pojmy, jak "historické provincie", tak "historické kraje". Znamenají ale každý něco jiného. Moderní kraje byly už taky zrušeny, dneska jsou už jen ty provincie. Jestli bude potřeba, dohledám to znovu v literatuře. Miraceti 20. 9. 2018, 13:58 (CEST)Odpovědět
Ahoj. Díky za reakci. V infoboxu jsem vyplnil položku "Status" a napsal tam slovo Provincie. Zároveň jsem v infoboxu zopakoval historické provincie. Symboly (rostlina, pták, ryba) jsou začleněny v prostém textu, v Infoboxu Region jsem nenašel prostor, kam by se to dalo začlenit. Po vzoru Kymenlaakso bych chtěl předělat i zbývajících 18 oblastí. --Unpocoloco (diskuse) 20. 9. 2018, 14:26 (CEST)Odpovědět

Finská provincie[editovat zdroj]

Ahoj. Zcela okrajově jsem zaznamenal, že možná došlo k přejmenování - minimálně v angličtině - finské provincie Vlastní Finsko na Jihozápadní Finsko. Některé wiki mají již přesunuto na Jihozápadní, ale než bych se do toho eventuelně pustil na cs.wiki, tak si chci u tebe ověřit, zda je to v pořádku. Předem díky. --Unpocoloco (diskuse) 18. 8. 2019, 21:42 (CEST)Odpovědět

@Unpocoloco: Ahoj. To se týká jen angličtiny. Čeština samozřejmě nemá oficiální název. Klidně můžeme dál používat překlad z finštiny či švédštiny. Tyto názvy se nezměnily. Jsou i jiné finské provincie, které mají v angličtině úplně jiné názvy než v domácích jazycích. Důvodem je marketing. Miraceti 24. 8. 2019, 20:29 (CEST)Odpovědět
OK. Není co řešit, díky za reakci. Zdraví --Unpocoloco (diskuse) 26. 8. 2019, 06:43 (CEST)Odpovědět

Miracetiho den[editovat zdroj]

Dobrý den. Narazil jsem na stránku Wikipedie:Miracetiho den. Chápu, že vznikla v počátcích české Wikipedie, ale i tak si myslím, že by neměla být v tomto obecném jmenném prostoru. Nemohla by být pojata stejně, jako je např. Wikipedista:Malýčtenář/Hrozby odchodem, tzn. spíše jako Vaše uživatelská podstránka? --Valdemar (diskuse) 29. 4. 2020, 11:59 (CEST)Odpovědět

Prosba o šablonu portálu[editovat zdroj]

Zdravím, mohl bych poprosit o vytvoření šablony pro portál B-4-5? Do baskického portálu bych chtěl ještě přidat sekci „Kultura“, ale žádná aktualní šablona tomu úplně nevyhovuje. Děkuji --Eda19 (diskuse) 5. 4. 2022, 17:28 (CEST)Odpovědět

No, zkusil jsem to. Příklad použití máš na Wikipedista:Eda19/test4-5. Pak si tu stránku smaž. Pozor, nejsou tam kategorie atd., pouze ta šablona. Miraceti 10. 5. 2022, 22:59 (CEST)Odpovědět

Zapojte se do Komunitního wishlistu![editovat zdroj]

Vážení členové komunity,

rád bych vám jménem spolku Wikimedia Česká republika oznámil spuštění projektu Komunitního wishlistu, kde můžete navrhovat témata akcí, kterých byste se rádi zúčastnili, nebo hlasovat o již navržených. Může jít např. o editaton, soutěž či cokoli jiného. Cílem komunitních wishlistů je zjistit, o jaké akce má komunita české Wikipedie zájem. Jednu ze tří vítězných akcí Wikimedia ČR ve spolupráci s komunitou zorganizuje.

Za Radu WMČR věřím, že se na stránce wishlistu nastřádá spousta nápadů i hlasů, které pro nás budou důležitým ukazatelem přání komunity, přinejmenším co se wiki-akcí týče.

Díky za vaše zapojení!

S pozdravem,
--Plánovací kalendář (diskuse) 9. 5. 2023, 23:32 (CEST)Odpovědět