Diskuse s wikipedistou:Horst/Archiv02

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Upřednostňuji tykání, ale když jinak nedáte, nechám si i onikat :-)))


Ahoj. Všiml jsem si, že občas něco napíšeš o Spojených státech. Chtěl bych ti jenom říct, že já a Krvesaj se snažíme o to samé. Myslím si, že např. o městech v USA je toho na české wikipedii opravdu málo. Takže, pokud by jsi nám chtěl pomoct, podívej se na seznam požadovaných měst (je to dole v sekci geografie-města a vesnice-města v USA) :-) Dík. S pozdravem Novis-M 11:45, 26. 12. 2006 (UTC)

Vítání nováčků[editovat zdroj]

Základem je dát nováčkovi na diskuzi {{Vítejte}} až pak Náhled apod. Jinak to bude spíš odrazovat. Díky za pochopení. Zanatic ʡ 11:56, 27. 12. 2006 (UTC)

Vítejte sice dávám, tentokrát jsem asi myslel na to jak vysvětlit zrušení editace, polepším se--Horst 12:02, 27. 12. 2006 (UTC)
Já teda mluvil o Fleretomaniakovi... Zanatic ʡ 12:04, 27. 12. 2006 (UTC)
Ježkovi voči to asi půjdu spát už mi to nějak nepálí a to bdění na mě nemá dobrý vliv--Horst 12:07, 27. 12. 2006 (UTC)

Mazání?[editovat zdroj]

Ahoj, dostal jsem od tebe do diskuze upozornění, abych neodstraňoval články z Wiki. Nejsem si vědom, zda jsem něco odstranil. V poslední době jsem jen velmi rozšířil články Žatec (kde už 17 let bydlím), MSN a Windows Live messenger. Mezi přispěvateli jsem nováček, možná jsem přece jen někde něco zvoral, a rád bych to napravil, případně si dám příště pozor. Díky.

Kolega Horst, používá rád, i když trochu nadměrně předpřipravenou varující šablonu místo vlídného lidského slova. Zřejmě reagoval na tuto Vaši editaci kdy jste odstranil původní text bez vysvětlení. Pokud jste to udělal nedopatřením, dávejte prosím přístě pozor na změny. Pokud to byl záměr je třeba takovou věc krátce vysvětlit ve Shrnutí editace, obsáhlejší komentář lze přidat v diskuzi. --Li-sung 23:00, 28. 12. 2006 (UTC)
Ahoj no viděl jsem tohle [1] a tak jsem ti tam dal {{experimenty2o}} zdálo se mi to jako odstraňování i když teď teda nevím. Mrkni na to a kdyžtak to spravíme. (podpis se vkládá čtyřmi vlnovkami ~~~~)--Horst 23:11, 28. 12. 2006 (UTC)
to Li-sung Sice nevím kde se vzal názor o tom, že rád(zkuste si to pořádně prohlédnout vzhledem k počtu editací), protože mě Poslední změny jen zdržují od psaní článků. Věniji se hlídání posledních změn jen tehdy když vidím, že tu řádí vandalové a správci tu buď nejsou nebo jim za odstranění celého článku nebo celé wikipedistovy diskuse věnují teplé lidské slovo (což můžu také doložit). Narozdíl od skutečného života jsem zde ale klidný a i tuto výtku (i když jí nepociťuji kladně) beru k srdci.--Horst 23:11, 28. 12. 2006 (UTC)

Zdravim, poslal jsi mi "PM", kde jsi rikal, at needituju hlouposti - ale ja jsem pouze pripsal k 6.3.1992 - "celosvetove spusteni viru Michelangelo" - a to je pravda. Byl to proste vir, ktery (pokud jste ho meli a meli spusteny pocitac) smazal cely HDD - ale jen presne v ten den. Nevim tedy, proc jsi mi, Horste, napsal, at nepisu hlouposti. Dekuji za precteni, nashle

Portál nebo projekt USA[editovat zdroj]

Zdravím, zamýšlel jsem se nad tvým návrhem vytvořit projekt nebo portál o USA. Nebyl by to špatný nápad. Určitě by se k nám přidal i Krvesaj ale zatím jsem mu nic neříkal. Tak co myslíš? Vytvoříme něco takového, nebo ne? --Novis-M 16:52, 3. 1. 2007 (UTC)

No já se přidám určitě, jenže moje technické znalosti s grafickou podobou a strukturou moc nepomůžou, takže jestli víš ty nebo Krvesaj tak to nějak začněte (třeba jako začínal Wikipedie:WikiProjekt Letectví), já pomůžu co nejvíc s článkama. (Mrkni jak (ne)pokračuju s Portálem:pivo :-((), ale s wikiprojektem Letectví pohnul Rp a to tak, že už máme portál. :-)) No a snad se někdo přidá a půjde to taky tak pěkně. --Horst 17:56, 3. 1. 2007 (UTC)
Jenom nevím jak to založit a co a jak. Nemám v tom zkušenosti :-( Jo a vysvětlíš mi jakej je rozdíl mezi projektem a portálem? --Novis-M 20:40, 3. 1. 2007 (UTC)

Přesměrování z diskuse do diskuse[editovat zdroj]

Zdar. Zrovna jsem se chystal dát do Wikipedista diskuse:217.117.217.130 šablonu experimenty, protože tento člověk vymazal část článku Přechodník bez zdůvodnění, byl jsem však přesměrován na tvou diskusi a nevím, co s tím. Pokud seš to ty, tak sorry, ale příště vyplňuj shrnutí. Jdu zrušit to přesměrování, protože je imho matoucí a nevhodné. --Japo ¿ 20:38, 6. 1. 2007 (UTC)

A sakra to je IP adresa ode mě z práce, já tu teď nebyl, jakto, tam to máme přes mikro a ted tam nikdo bejt nemůže, to jsem z toho jelen. To by chtělo nějak ověřit. Tak teď kokám, že to není IP z práce ale z domova ale odešel jsem v osm, net mi nešel a teď jsem přijel, tak to nevím.--Horst 21:39, 6. 1. 2007 (UTC)

Portál USA[editovat zdroj]

Ahoj, neměli bychom dát někam pár odkazů na náš portál? Takhle o něm nikdo neví a nikdo se na něj nedostane. --Novis-M 13:13, 7. 1. 2007 (UTC)

Zpřehlednění uživatelské stránky[editovat zdroj]

Ahoj, můžu se pokusit Vám zpřehlednit uživatelskou stránku? --Miraceti 00:04, 15. 1. 2007 (UTC)

Ahoj, jasně, dle hesla:"Iniciativě se meze nekladou", já na ní šahám jen při „kulatých“ editacích, teď bude zrovna 3 500, takže jsem tam chtěl doplnit články z poslední doby, ale toho se ty úpravy nedotknou. Díky za pomoc.--Horst 08:25, 15. 1. 2007 (UTC)

Práva správce[editovat zdroj]

Na základě úspěšné žádosti o práva správce Vám byla tato oprávnění udělena. Gratuluji. --Zirland 22:16, 20. 1. 2007 (UTC)

Letouny 2ndWW[editovat zdroj]

Zdravím (a blahopřeji). Viz Wikipedista diskuse:Pazuzu#B 24, jak jsem si všiml, sem tam jste v heslech editovat a zakládal. Zdar, -jkb- (cs.source) 15:50, 24. 1. 2007 (UTC)

Také zdravím a díky:-). Sledoval sem tu diskusní stránku, většina mnou přeložených věcí o letcích a letadlech je z en: takže řešení ohledně verzí mě nějak nenapadá (pokud jsou tam zásadní rozdíly přepracovat nebo doplnit se to ovšem musí), myslím že Pazuzu si na to chvíli najde:-()(teď si to přečte a vykostí mě). Pokud se jedná o mě, já většinou data lovím jen na wiki, málokdy „zajdu“ pro nápovědu na net a publikace o pilotech a letadlech už dávno někde odpočívají:-(. BTW proč už tu není článek o Vašem otci? Všichni kdo nejen létali, ale vůbec bojovali by si ho tu zasloužili!!! Kdo jiný když ne Vy ho sem napíše? (nebo tu je a nevím o tom?):-)). --Horst 16:09, 24. 1. 2007 (UTC)

charles lidbergh[editovat zdroj]

Koukám na článek Charles Lindbergh a je tam věta "Göring dekoroval Lindbergha Záslužným leteckým křížem za jeho služby letectví..." Když kliknu na obrázek, tak se dozvím, že to je "Service Cross of the German Eagle", což je redirect na en:Order of the German Eagle. To bych osobně přeložil jako "Řád Německého orla". K tomu jsem na googlu našel dva odkazy stříbrná medaile a 4. třída. --Jx 09:11, 3. 2. 2007 (UTC)

Učiňte změnu já to abych pravdu řek nikde asi nehledal a zrovna vyznamenání a řády nejsou moje doména (i když už jsem také nějaký udělal), je to už dlouho, ale jsem rád, že se alespoň někdo o článek zajímá:-)) ono toho tam bude asi víc.--Horst 09:15, 3. 2. 2007 (UTC)

Já taky :)

Fiance jsem neopustil, jsem v oboru, protoi procházím ytto sekce a doplňuji. Wikipedista:Honzajs119 Přeneseno z místa nahoře.--Horst 21:20, 11. 2. 2007 (UTC)

Ahoj, jak jde život? :-) Chtěl bych se tě zeptat, jetli bys nemohl něco připsat k článku Chicago. Podle mě je to nejhezčí město USA a proto se snažím, aby to byl jeden z nejlepších článků :-) Měj se --Novis-M 15:53, 24. 1. 2007 (UTC)

Pokusím se, zatím pracuju na něčem jiném, jasně že taky něco pro Portál:Spojené státy americké udělám :-)).--Horst 16:16, 24. 2. 2007 (UTC)
Neboj, všiml jsem si! :-) A času dost! :-) --Novis-M 16:19, 24. 1. 2007 (UTC)

Odkazy na šablony[editovat zdroj]

Dovolil jsem si učinit neviditelnou změnu a založit odkaz na šablonu Šablona:Portál Pivo podle vašeho vzoru. (Viz Wikipedie:WikiProjekt Šablony odkazů na portály.) V praxi to znamená, že už se nemusí psát:

{{subst:Portál2 
|Obrázek=Image:Budweiser Budvar and glass.jpg 
|VelikostObrázku=40 
|barva=77AA33 
|NázevPortálu=Pivo
}}

Stačí napsat:

{{Portál Pivo}}
Související články obsahuje portál
Pivo

Výsledek zůstane stejný:


Neváhejte a umisťujte šablonu do tématických článků a napište např. jednoduchý návod na její umisťování přímo na stránku portálu. Odkaz je zaručená "reklama" pro váš portál a dobrý činitel rozvoje dalších článků, popř. i projektů spojených s vaším portálem. V případě, že budete chtít šabloně změnit obrázek, velikost obrázku či barvu, stačí jedna editace přímo v ní (ne jako doposud pro každé vložení portálu2 zvlášť). Doufám, že vám šablona ušetří práci a pomůže vašemu portálu v dalším rozvoji.
S pozdravem --Alaiche /alɛʃ/ 02:23, 27. 2. 2007 (UTC)

Díky já to sice také měl v plánu ale na portál Pivo už nemám nějak čas, založil jsem ho pln euforie a pak jsem zjistil, že to nezvládám ani organizačně ani časově, přesto ještě jednou díky moc!!! za šablonku--Horst 09:12, 27. 2. 2007 (UTC)

Afghánistán[editovat zdroj]

Treba se casem i na clanek vzmuzu.. z jakeho duvodu byl odkaz na stranky Malalay nekorektni v clanku Afghanistan? diky --Michalikova 19:04, 12. 3. 2007 (UTC) michalikova

Podle mě v článku o zemi asi není místo pro jakoukoli byť sebedůležitější osobnost, roli nehraje ani její politická významnost nebo postoje, zmiňoval jsem to již na Vaší diskusní stránce [2] kde jsem i uvedl, že by bylo lépe napsat samostatný článek než dávat externí odkaz do zmíněného článku. Jde o to, že když tu máme článek například Rusko, tak tam také na Wikipedii nemáme uvedeny externí odkazy na jednotlivé osobní stránky politiků nebo jiných osobností. Prostě nevím jakou mám vidět souvislost Malalay a článku Afghánistán, samozřejmě mimo toho, že v Afghánistánu žije a toho, že je nejmladším členem afghánského parlamentu. Pokud máte zájem o toto téma, myslím že na anglické wikipedii je článek o této ženě pěkně zpracovaný, stačí jen přeložit :-))--Horst 15:57, 13. 3. 2007 (UTC)

Co jsem udělal špatně nebo amatérsky,[editovat zdroj]

že jsem od tebe dostal "přivítání" a vybídku k nastudování zákl. pravidel Wiki?? (Netvrdím, že jsem ve Wiki zkušený borec, to ne - jen bych chtěl vysvětlení...)--89.102.197.208 14:42, 16. 3. 2007 (UTC)

Bylo to normální uvítání, nic špatného jsi neprovedl.--Horst 14:45, 16. 3. 2007 (UTC)

WikiProjekt Mineralogie[editovat zdroj]

Ahoj Horste, založil jsem WikiProjekt Mineralogie. Vzhledem k tvému zájmu o minerály bych byl rád, kdyby ses stal účastníkem a přispěl k vylepšení české Wikipedie i v této oblasti. --MiF 11:56, 22. 3. 2007 (UTC)

No díky za důvěru, pokusím se pomoct i v této oblasti:-))--Horst 12:00, 22. 3. 2007 (UTC)

Bad Liebenwerda[editovat zdroj]

Přeneseno z prostředka: Díky moc za vylepšení!!! o Bad Liebenwerda a Elsterwerda a tak dale....--LutzBruno 21:25, 25. 3. 2007 (UTC)

Není zač :-))--Horst 21:29, 25. 3. 2007 (UTC)

Renesanční člověk[editovat zdroj]

Horste, tys mi to úplně zkazil :) Já si tam tak pěkně vyhrál s přechodníkama, trpnejma tvarama a zájmenem jenž a ty mi to odstraníš :) Mimochodem, všiml jsi si, že ten článek byl současně jen jedna dlouhá věta? Dobrý, ne? Příště zkusim stejnym stylem napsat nějakej delší článek a použít i minulý přechodníky a nějaký moje oblíbený archaický spojky :) Petr K. 06:17, 28. 3. 2007 (UTC)


Dík za přemístění. Stranku jsem vytvořila z odkazu na stránce František Ferdinand d'Este a vůbec jsem si nevšimla, že je tam Žofie s a a ne s e. Díky --Bosquete 15:50, 1. 4. 2007 (UTC)

Není zač, nikdo není neomylný, taky se pletu i když bych neměl, jsme jen lidi:-)--Horst 17:39, 1. 4. 2007 (UTC)

Prosím, jenom ten přesun ne. I když by to bylo tak trochu logičtější dát název, který se více používá, držíme se oficiálních názvů (viz interwiki). Chápu že to tam mají jinak, ale určo dodržují stejný systém jako my. --Aktron (d|p) 09:24, 13. 4. 2007 (UTC)

Díky za korekci mého chování. Jsem tu relativně nový a ještě se vypořádávám s 'quality standards' Wikipedie. Chtěl bych se naučit přispívat bez připomínek. Je někde shrnutí jak psát články na Wikipedii? Díky

p.s. spousta lidí nemusí být tak asertivní jako já a často reaguje mazáním uživatelských stránek těch, co mu něco zpochybnili nebo dokonce smazali. je to časté? -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Hidalgo944 (diskusepříspěvkybloky) 02:09, 16. 4. 2007 (CE(S)T)

Vandalismus je tu bohužel velmi častý, naštěstí správci i ostatní májí účinné metody jak mu čelit, pokud jste se ptal na tohle.
K první části otázky:

To si myslím, že by mělo stačit, máte to i na své uživatelské stránce, takže hodně zdaru přeje--Horst 00:19, 15. 4. 2007 (UTC)

blokov8n9 82.150.185.31‎[editovat zdroj]

Ahoj, zablokovat tuhle adresu na celý den nepovažuju za dobré, jedná se o adresu zš a za hodinu už tam patrně budou sedět u kompů úplně jiní žáci. Doporučuji tak za hodinku odblokovat :-) Jedudědek 08:20, 16. 4. 2007 (UTC)

Ok já tam neviděl žádnou šablonu sdílená IP.--Horst 08:23, 16. 4. 2007 (UTC)

Augsburg[editovat zdroj]

Zdar, vidím, akorát se stala nějaká změna v Augšpurský mír, což mne přivádí na myšlénku, jak to správně je česky - je tam totiž návrh něco přesunout na Wikisourci z Augsburské vyznání (1. část) - a také 2. část. Existuje to skutečně ve dvou variantách?? -jkb- (cs.source) 18:17, 19. 4. 2007 (UTC)

No nevim asi budou česky správně obě, já pravopis oficiální nějak neřeším, vychází tak nějak prostě ze mně (a nikdy sem s tím neměl problém, spíš naopak), to by chtělo Pravidla č. pravopisu, samozřejmě je nemám :-) já tam jen dal obrázek z de:. Sjednotit by to ale nějak chtělo i když osobně by se mi víc líbilo Augsburgský--Horst 18:24, 19. 4. 2007 (UTC)

Hmm... -jkb- (cs.source) 18:25, 19. 4. 2007 (UTC)

No to jsme ale moc nepostoupili, že pane profesore? film Sněženky a machři--Horst 18:29, 19. 4. 2007 (UTC)

Ten film neznám, ale připadám, jako bych tam účinkoval :-) -jkb- (cs.source) 18:33, 19. 4. 2007 (UTC)


náhled[editovat zdroj]

Díky za upozornění. Spíš se jednalo o to, že jsem zmatkář. Nějak jsem si při pročítání nevšiml těch chyb a pak, jak jsem to jen projížděl zrakem, tak jsem je postupně objevil. Příště to budu zkoumat pečlivěji než to pošlu...--Hawkzn 17:24, 20. 4. 2007 (UTC)

V tom zkoumání právě velice pomáhá ten náhled, když ho člověk používá ty změny vidí. --Horst 17:31, 20. 4. 2007 (UTC)